Nákupní povolení pro zbraň kategorie "B"

buck

Příspěvek#16 » pon 22. bře 2010, 10:36

Díky za odpověd.

Missak

Příspěvek#17 » pon 22. bře 2010, 10:47

v podstatě - pokud si nikdy nekoupíš vlastní zbraň a budeš si jen v termínu prodlužovat ZP (nebude další důvod o nej přijít), tak ti bude platit stále. Platnost ZP není podmíněna nákupem zbraně. ;) ale zase proč jí nemít, když můžu.

Roman

Příspěvek#18 » úte 20. dub 2010, 09:43

Ahoj,
ja jsem dostal ke ZP nákupní povolení kde je uvedena platnost 5 let (asi chyba), ale podle zákona 119 zaniká není -li využito do 12 měsíců od jeho vydání.

Missak

Příspěvek#19 » úte 20. dub 2010, 09:48

samozřejmě chyba, platnost NP je 12 měsíců. dříve to bylo po dobu platnosti ZP (čili max.5 let)

mara

Příspěvek#20 » čtv 3. čer 2010, 10:44

ahoj chtěl bych se zeptat je teda lepší hned při podávání žádosti o vydání ZP zažádat i o nákupní povolení a napsat do nej nějaký všeobecný informace? (kdyz jestě přesne nevím jakou zbran chci)??? díky za odpověd

Patrik
moderátor

Příspěvek#21 » čtv 3. čer 2010, 10:49

Nákupní povolení ti dají až po vydání ZP, protože si nemůžeš jít koupit zbraň bez ZP a prodávající ti rovněž nesmí bez oveření údajů v ZP zbraň vydat.

mara

Příspěvek#22 » čtv 3. čer 2010, 10:56

no jo vlastne,to jsem si neuvedomil.a co tedy pak napsat do toho nákupního povolení až bude vydán ZP?

Patrik
moderátor

Příspěvek#23 » čtv 3. čer 2010, 10:59

To záleží i na tvém oddělení co po tobě budou chtít, víceméně musí stačit když tam napíšeš jen pistole nebo revolver a pod. a nezapomeneš to chtít na sportovní účely a ochranu zdraví.

Katka.Boskova

Příspěvek#24 » pon 14. čer 2010, 09:50

Ahoj, asi budu všem připadat jako naprostej blbec, ale krapet se v tom nevyznám. Chápu, že nákupní povolení má platnost 12 měsíců od data vydání, jak je to s povolením, resp. oprávněním nosit zbraň kat. B? Je jeho platnost stejná jako platnost ZP, tedy 5 let?

Ještě by mě zajímala jedna věc, když jsem si nechávala vydávat zbroják a zároveň jsem zažádala o vydání oprávnění k nošení, dostala jsem při vyzvednutí ZP "rozhodnutí o vydání povolení k nabytí vlastnictví, držení a nošení zbraně kategorie B"...znamená to, že už jsem vlastně dostala nákupní povolení? Nebo si budu muset na Inspektorát zajít znovu, až se rozhodnu pro koupi zbraně?

Děkuju za pomoc

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » pon 14. čer 2010, 10:40

oprávnění nosit se ti zapíše do ZP a má prakticky neomezenou platnost, což znamená, že pokud si budeš včas prodlužovat platnost (5-ti letý interval) poznámka povolení k nošení se přenáší na nový ZP. Pokud ti ZP propadne, předpokládám, že budeš muset obětovat peníze za kolek a nechat si opět vydat povolení k nošení, ale zbraň si pak nebudeš muset znovu kupovat. Sice je ti povolení nosit vydáno na konkrétní zbraň, ale jak psal Patrik, po 2 letech ho policie skartuje, tudíž už pak nezjistí na kterou bylo povolení vydáno. K druhé části: to znamená že jsi žádala o povolení k nákupu, držení a nošení, tudíž pokud si ho dostala, napsali ti do poznámek na ZP: oprávněn nosit zbraň kategorie:B a můžeš si koupit zbraň na kterou jsi ono povolení žádala (pistole, revolver,...). Říkáme tomu nákupní povolení, ale oficiálně je to ono "povolení k nabytí, držení a nošení zbraně kategorie B"

Honza88

Příspěvek#26 » pát 18. čer 2010, 16:05

ahoj, kolek na nakupni povoleni a reg. zbrane si mam koupit predem na poste, nebo muzu primo na policii?

sided
moderátor

Příspěvek#27 » pát 18. čer 2010, 16:36

to je jednoduchý, jak kde .... :lol:

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#28 » pát 18. čer 2010, 19:18

Přesně tak. jak kde. Dobré, pokud nevíš se včas zeptat. Když sem si vyřizoval první registraci, tak sem si prvně koupil kolek. A chybu sem neudělal. Pak sem si uvědomil, protože jsem pro něj šel na soud (V Klatovech je to nejbližší budova, kde je prodávájí) a tam je ochranka, která hlídá (je tam rám) jestli člověk není ozbrojen nebo nemá nějaké kovové předměty. Kdybych tam šel s nově zakoupenou neregistrovanou zbraní,a pár krabičkama nábojů, tak by koukal asi vystrašeně.. :)

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#29 » sob 19. čer 2010, 18:55

no honzo, já bych si zavolal na oddělení a zeptal bych se jich. Tím nic nezkazíš a budeš to vědět jistě

Missak

Příspěvek#30 » sob 19. čer 2010, 19:07

doporučuji také koupit dopředu. ne všechna oddělení kolky prodávají (není to jejich povinnost) a některé, které prodávaly už to také nedělají (Zlín). u nás co pamatuji tak neprodávali ani na starém ani na novém místě.

Zpět na