Náboj v komoře při nošení.

Co jinam nepatří...

Nosíte náboj v komoře

Ano
231
55%
Ne
166
39%
Nosím revolver a o podobný blbosti se nestarám.
26
6%
Celkem hlasů: 423



tempest
Příspěvky: 167

Příspěvek#31 » sob 11. říj 2014, 07:34

Praktikoval jsem to nějaký čas podle izraelců, včetně stylu tasení. Nebylo to o tolik pomalejší a měl jsem z toho dobrý pocit... Až do kurzu u OBOSu a drobné debaty na toto téma. K náboji v komoře mne dostala jediná prostá otázka Ondry Macha: "A co uděláš, když ti na slabý ruce bude viset půlmetrákovej pes?"... Ano,nouzové natažení o podrážku, opasek, kapsu, apod. jde, ale sám sobě nevěřím, že bych to ve stresový situaci tak snadno dokázal. To spíš promáčknu DA... Navíc to chce cvik a vzhledem k bezpečnému úhlu na střelnicích to jde "jen" sušit...
Tohle je prostě otázka "Slepice, nebo vejce po střelecku" - co člověk to názor....

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#32 » sob 11. říj 2014, 08:22

smajlik píše:Někdo psal, že nosí revolver bez jednoho náboje v aktuální poloze válce. Taky řešení. .......


To není řešení ale nesmysl. Pádová bezpečnost u moderních revolverů je absolutní a jako "pojistka" proti nechtěnému promáčknutí spouště by přicházela v úvahu prázdná komora první následující ve směru otáčení. Pokud si někdo nedůvěřuje takovým způsobem tak by radši neměl nosit vůbec.

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#33 » sob 11. říj 2014, 18:00

marinakus píše:Já nechci nikomu nic vnucovat, jen jsem se pokusil reagovat na názory. Skutečností je, že se setkávám s názorem nosit náboj v komoře daleko víc u střelců s méně zkušenostmi se zbraněmi. A tím se opět nechci nikoho dotknout. Prostě každý má jiný názor na to, jak nosit zbraň stejně jako třeba na to, jak řídit auto.
Problém takových nezkušených střelců je ale samotné nošení zbraně, nikoliv náboj v komoře ;) .

Argumentů pro i proti náboji v komoře existuje nespočet. Jak už psal Tempest - tahle debata se táhne už mnoho (desítek?) let a zatím pořád existují oba tábory.
Nejdůležitější je stejně poctivě se vzdělávat a trénovat. Postupně zjišťuji, že problematika nošení a případného použití zbraně v sebeobraně je tak rozsáhlá, že otázka náboje v komoře mi připadá skoro zbytečně zveličovaná.



coffee
Vedení LOS
Příspěvky: 853

Příspěvek#34 » sob 11. říj 2014, 20:16

A ten pes se Ti na tu ruku dostane jak? Teleportací?

tempest píše:Praktikoval jsem to nějaký čas podle izraelců, včetně stylu tasení. Nebylo to o tolik pomalejší a měl jsem z toho dobrý pocit... Až do kurzu u OBOSu a drobné debaty na toto téma. K náboji v komoře mne dostala jediná prostá otázka Ondry Macha: "A co uděláš, když ti na slabý ruce bude viset půlmetrákovej pes?"... Ano,nouzové natažení o podrážku, opasek, kapsu, apod. jde, ale sám sobě nevěřím, že bych to ve stresový situaci tak snadno dokázal. To spíš promáčknu DA... Navíc to chce cvik a vzhledem k bezpečnému úhlu na střelnicích to jde "jen" sušit...
Tohle je prostě otázka "Slepice, nebo vejce po střelecku" - co člověk to názor....



JoeBiden
Příspěvky: 77

Příspěvek#35 » sob 11. říj 2014, 20:44

Nesmysl. Mnohé "debaty" se táhnout desítky let jenom proto, že neexistuje oficiální těleso, které by poskytovalo vzdělání v dané oblasti. No a toto je jeden z takových případů. Nošení bez náboje v komoře není u moderních DA/SA, DAO nebo SfA zbraní ničím, ale absolutně ničím opodstatněno. Už jsem viděl velkého psa přeskočit plot, kdybych tam šel (po pravé straně), tak bych měl velké problémy levačkou vytáhnout zbraň z pouzdra, o nějakém natahování by nemohla být ani řeč. Navíc v takovém případě může mít člověk jen sekundy do kolapsu.

Uživatelský avatar
Liberty
Příspěvky: 40

Příspěvek#36 » pon 13. říj 2014, 14:04

záleží co je to za kvér, jak rychle s ní umíš zacházet a hlavně bezpečně. Jo i Ne... já cpu do komory školní náboj, kdyby se něco nedejbože semlelo tak rychle přebít na ostrej:)



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#37 » pon 13. říj 2014, 14:41

A jakej má smysl tahání školního náboje v komoře? Teda jestli je tím míněnej ten barevnej plastovej udělátor.
Pač představa, že na mě (potencionálního útočníka) zamíří borec krochnu a efektně vyhodí "červené cosi" mě spíš vybudí k tomu mu krutě fyzicky ublížit, neb se budu domnívat, že je to nějaká dětská hračka :D



azavak
Příspěvky: 88

Příspěvek#38 » pon 13. říj 2014, 14:47

http://www.novinky.cz/krimi/350385-brut ... hlavu.html jednoznačně s nabojem v komoře,a pokud mam krumpla co není bezpečny tak si koupim takovy co se s nábojem nosit dá.



coffee
Vedení LOS
Příspěvky: 853

Příspěvek#39 » pon 13. říj 2014, 15:17

No, na to mám v kapse nožík nebo něco jiného a na to mi jedna ruka stačí. ;) Netřeba hned střílet. Nehledě na fakt, že tasit v pozici na kontakt znamená, že musíš vědět jak.
Velká část ostatního je všímat si okolí. Na rozumném kurzu Tě naučí řešit časovou posloupnost. A proti útoku zezadu, Ti "v komoře" stejně nepomůže.

Starosta píše:coffee: Pri vsi ucte (a to myslim opravdu) si myslim, ze si jiste dokazes predstavit situaci, kdy nez si uprdnes, na te ruce Ti bude nejake "teleportovane" hovadko viset.

Vim, eskalace konfliktu, atd... ale i pes se muze proste jenom splist, anebo ho panicek "nachysta" tak, ze skoci na kohokoli, kdo vyleze z daneho smeru.

Pokud by to porad neslo, zkus si predstavit nekoho, kdo se nechce zdrzovat ptanim a radeji Te nejdriv pretahne tyci a az pak si tu penezenku sebere - a Ty tam strcis vcas slabou ruku.



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#40 » pon 13. říj 2014, 16:16

Nač tahat nůž tam, kde se bude střílet? ;-) Ale k náboji v komoře: Platí to stejně, jako s krochnou: Leší mít a nepotřebovat...



franta599
Příspěvky: 643

Příspěvek#41 » pon 13. říj 2014, 20:26

Když už mam zbran u sebe tak jedine s nabojem v komoře pochybuju že človek ma vždycky cas natahovat zbran (obe ruce volne)



Azar
Příspěvky: 105

Příspěvek#42 » pon 13. říj 2014, 23:11

Taky souhlasim naboj v komore je jedina jistota (nemluvime o zavade atd.) ze zbran vystreli - uz nekolikrat jsem a nejen ja susil natazení od pásek , botu a dalsi nepreberne mnozstvi a spolehlivost byla mizerná pri pozadované rychlosti a to jsem jen doma a nic me nerusí neohrozuje atd.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#43 » pon 13. říj 2014, 23:24

No myslím si, že to je každého věc a dohady o tom jsou k ničemu.
Já osobně bez náboje v komoře, pokud půjdu ale v noci hodně nebezpečnou čtvrtí, tak si natáhnu.
Možná pro někoho špatná odpověď, ale je moje a nikomu jí nenutím.



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#44 » úte 14. říj 2014, 06:24

To jistě... Nos si jak chceš. Je to Tvoje volba... A pak tě přepadnou v nákupnim centru, jako toho maníka co ukazovali včera v bedně, před zraky kolemjdoucích. Při dobrý ráně do kebule zezadu budu fakt rád, že nemusim dělat cokoli navíc. Jestli vůbec budu schopnej udělat vůbec něco. Každej pohyb navíc je prostě ztráta...



kubass_hk9
Příspěvky: 458

Příspěvek#45 » úte 14. říj 2014, 23:38

Jaké jsou vůbec výhody NEnošení v komoře? Bezpečnost, manipulaci, vybíjení atd. nechi rozebírat, protože tu by měl majitel ovládat, ať nosí v komoře nebo ne.

Když tak nad tím přemýšlím, tak mě napadá jediná "výhoda" a to při případném odcizení zbraně během konfliktu, kdy můžem doufat, že pachatel neví, jak natáhnout...

Na druhé straně, často se argumentuje, kdyby neměl v komoře... otázka ovšem je, jestli by situaci zvládl vyřešit jinak nebo ne, případně, jestli by volil jiný postup atd...

Nejsou někde nějaké statistiky ohledně použití zbraně během konfliktu, jestli měl obránce nadrcnuto nebo ne? Mohlo by to být poučné:)

Napadlo mě to hlavně z důvodu, jak jsem psal, že kdyby neměl, tak by... S trochou kritické zvědavosti mi pak vrtá hlavou červíček, že o těch co nenosí v komoře a museli použít, tak buď nemají potřebu zmiňovat, že napřed natáhli, nebo už nemůžou :twisted:

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 14 hostů