Kluk agresivně bije holku - ZASTAT SE JÍ?

Uživatelský avatar
ilicz
Příspěvky: 541
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » pon 3. lis 2014, 10:21

Taky přispěju:

V srpnu jsem jel v Brně po Cejlu a na jednom místě jsem zahlíd, jak tam jakýsi cikán dělá ramena nad holkou (cikánkou), vypadalo to, že co chvíli padne rána, nepadla-li již. Lehce jsem brnknul do klaksonu a když se na mě snědý hod otočil, udělal jsem tázavý posunek, co jako dělá. Nadále jsem situaci nehodlal řešit.
Ne tak cikán. Když jsem asi o 50 metrů dál dojel konec kolony, ve které jsem zastavil, mimoděk jsem hocha zahlídnul, jak usilovně běží ke mě. Kdybych ho nechal dobehnout k autu, nejspíš by mi vykop světlo nebo něco podobnýho. Kdybych vystoupil, nejspíš by mě chtěl napadnout. Kdybych se bránil, byly by z toho zbytečné nejspíš zbytečné problémy a já v té chvíli neměl času nazbyt.

Situaci jsem vyřešil tak, že jsem odjel středem (po tramvajovém pásu). Koneckonců, holku už ten chlapec nebil, takže úkol byl splněn.

Uživatelský avatar
Francis
Příspěvky: 127

Příspěvek#32 » pon 3. lis 2014, 10:51

Takže jsem to udělal asi dobře . . . pokud neleží na zemi, tak to jen sledovat ...

Je mi jasný, že když se oba hrozně milujou, tak mě u soudu jeho stará zničí, že se jen běžně dohadovali... (teoreticky i kdybych byl bitkař, jen bych mu jednu plesknul, druhou by agresor chytil o chodník a bylo by tam jen "ublížení na zdraví"...)



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#33 » pon 3. lis 2014, 12:46

Proto se po bitve musíš vždycky elegantně vypařit. A to říkám jako člověk co slouží 15 let u PČR... :-)



Tyrfing
Příspěvky: 197

Příspěvek#34 » pon 3. lis 2014, 13:13

Takze vzdy vychazet ven v masce jako Batman....

Uživatelský avatar
Viki Cabadaj
Příspěvky: 41

Příspěvek#35 » úte 4. lis 2014, 13:30

Přesně jak bylo řečeno... tyhle situace nikdy, ale nikdy neřešte. Teda pokud tam zrovna už nebude kuchat přítelkyni nožem apod.
Kdysi jednou jsem taky něco podobnýho šel řešit a nedopadlo to zrovna jak jsem si představoval, překvapivě.



mikky
Příspěvky: 565

Příspěvek#36 » úte 4. lis 2014, 15:33

Francis píše:... ŽE JSEM SE DO TOHO NEMUSEL MONTOVAT...


Pokud bys jednal, jednal bys* v rámci nutné obrany, nikoliv krajní nouze, jak se tu někteří domnívají.

V případě NO, narozdíl od KN, se neuplatní dva zásadní principy důležité pro posuzování prostředků, provedení a následků - princip subsidiarity a princip proporcionality[1].

V překladu to znamená, že v rámci NO nemusíš řešit, "že to šlo udělat jinak", tvými slovy "že ses do toho nemusel montovat", a nemusíš myslet na prostředky dosažení cíle NO a její následky (použití palné zbraně proti neozbrojenému). Jediná podmínka, která musí u NO být splněna, je, že způsob obrany nesmí být zcela zjevně nepřiměřený* způsobu a povaze útoku. Může tedy být nepřiměřený, i zjevně nepřiměřený.

-m.

PS. souhlasím ale bohužel s velkou částí diskutujících, že montovat se do tohohle typu případů je o ústa, především kvůli zmíněným stockholmským syndromům napadaných žen

--
*) blbý je, že tyhle věci nakonec vždycky rozhoduje soud(ce)

[1] http://gunlex.cz/domu/11-clanky/hlavni-clanky/605-obrana-musi-byt-silnejsi-nez-utok

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#37 » stř 5. lis 2014, 12:21

Taky něco přispěji do polévky :lol:
Kdysi před 15 lety jsem hrál v rockové kapele. Co si budeme povídat skoro vždycky se to tam popralo a skoro vždycky za to mohli partnerky zúčastněných. Ty léta hraní asi 10 let mě naučili , že se nikdy nemám do ničeho takového míchat pokud vyloženě té holčině někdo nešlape po hlavě což se nikdy nestalo. Pokaždé to skončilo tak , že ta partnerka pak stejně napadla toho obránce se slovy co se do toho plete a proč bije jejího přítele. Věřte nebo ne je to vždycky stejné a vždycky se to obrátí proti vám. Tak pokud holka neleží skoro mrtvá na zemi a frajer nebere kvůli tomu roha tak se na to vykašlat. Za ty problémy to hrdinství opravdu nestojí. Jiná věc by byla kdyby cizí muž napadal úplně cizí ženu , ale plést se mezi dva partnery je pokaždé jako napsat si ježíškovi o malér :lol:



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#38 » stř 5. lis 2014, 12:34

Tak když už bere roha, tak je to stejně fuk a neaktuální... To jí už můžeš leda dávat dejchání z úst do huby... Proto, jak jsem psal, už pouhé upozornění útočníka na to, že existuje někdo, kdo to byť jen pozoruje může být velmi účinnné. A pokud tak učiním s adekvátní vzdálenosti abych mohl takticky vyklidit pole taky dobrý. Důležitý v daný okamžik není útočníka zpacifackovat, ale dospět k tomu, že aktuálně přestane s tou řežbou. Vše následující je už věc docela jiná.



lanasxxx
Příspěvky: 104

Příspěvek#39 » stř 5. lis 2014, 13:43

Treba mu neco spatnyho udelala



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#40 » stř 5. lis 2014, 13:47

Ale to je hned v úvodu.. Udělala. Zavřela klíčky od auta v autě a to se zamklo. Což je spíš technická závada systému, než blbost holčiny.

Uživatelský avatar
fejfarz
Příspěvky: 540
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » stř 5. lis 2014, 14:12

To je blbost toho magora , že nemá auto v pořádku :lol:

Uživatelský avatar
Starosta
Příspěvky: 203

Příspěvek#42 » stř 5. lis 2014, 14:15

No tak, auto v poradku nebo neporadku...

Asi je hlavne blbost tu Marku rezat, i kdyby to treba - kravka - udelala schvalne.

Uživatelský avatar
beaver
Příspěvky: 51

Příspěvek#43 » stř 5. lis 2014, 14:54

Taky přidám malý příspěvek. Asi před pěti lety jsem si to kolem půlnoci šinul po náměstí, lehce pod čepicí. U kostela jsem zaslechl jakýsi řev a na plácku před kostelem slečna dostávala nakládačku od mládence. Byla už na zemi, měla asi dost. Moc jsem nepřemýšlel, rozběhl jsem se tam a začal řvát, ať ji nechá, jestli je normální a tak. Byl jsem asi vulgárnější než prezident, to je pravda... Hrdina vzal do zaječích - naštěstí. Neměl jsem u sebe nic, ani pepřák, maximálně tak klíče. Kdyby neutekl, kdo ví, co by bylo. Slečna byla celkem vděčná, ale hlásit napadení na policii nechtěla, doktora taky ne, tak jsem jí doprovodil jen do nějaký putyky, kde měla údajně kamarády. Musím podotknout, že poté, co zmizela v podniku, jsem velmi rychle zmizel i já. Nemínil jsem jejím kamarádům vysvětlovat, jak to všechno bylo - kdo ví, jaká by byla její verze... Takže tenkrát to dobře dopadlo, ale nevím - dnes bych do toho asi takhle po hlavě nešel.

Uživatelský avatar
Nail
Příspěvky: 5

Příspěvek#44 » stř 5. lis 2014, 16:27

Taky přispěju: Asi necelej rok nazpátek jsem z plných plic zařval na jednoho mladýho rusáka, kterej a na celou ulici vykřikoval něco do obličeje holce vedle sebe. To jsem ještě nenosil a o problematiku zákonů, KN a NO se nezajímal. Dnes už bych byl opatrnější. Jak vidno, je z toho pak spíš průser, ale ten pocit na duši, že jsem to jen tak nevyignoroval byl dobrej. No naštěští to neeskalovalo. Dnes kdyby po mě vylítl, svítil bych mu do očí jedovatou baterkou a zaprskal paralyzerem, kterej je v ní integrovanej. Pak už buď je nohy na ramena, nebo růčo strůčo :twisted:

Uživatelský avatar
Francis
Příspěvky: 127

Příspěvek#45 » stř 5. lis 2014, 22:46

fejfarz píše:........ Jiná věc by byla kdyby cizí muž napadal úplně cizí ženu , ale plést se mezi dva partnery je pokaždé jako napsat si ježíškovi o malér :lol:


Stejný názor jsem měl i v okamžik, kdy se to dělo...

Kdybych si byl jistý, že je to cizí žena, tak to neřeším a jdu tam . . .

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: josef vojtisek a 16 hostů