barvení mířidel luminiscenčními barvami



KlokanXM
Příspěvky: 95

Příspěvek#31 » pon 17. lis 2014, 00:33

Já jsem si koupil sadu barev, je jich tam 6 tak experimentuju :-). Je jí tolik, že jen tak nedojde.

LumiSafe™ Hi-Glow - sada 6 barev

Vlevo HK P30 Vpravo natřená MK 23

Natřená barva rychleji pohasíná a má intenzitu cca jako tritia. P30 svítí jak blázen. Ale nebyla natírána větší vrstva a reflexní bílý podklad taky nebyl (oproti instrukcím k barvám)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



kubass_hk9
Příspěvky: 458

Příspěvek#32 » pon 17. lis 2014, 02:26

USP C jsem napaplal hobby akrylem a vypadá to jak origo, ale taky mi příjde, že to rychle hasne...

mj. nemáte někdo nápad na nějakou metodiku měření svítivosti ať můžem vybrat tu "nej barvu"?



michy10
Příspěvky: 13

Příspěvek#33 » sob 29. lis 2014, 08:24

Jak dlouho to vydrží svítit?



kubass_hk9
Příspěvky: 458

Příspěvek#34 » pon 1. pro 2014, 01:21

no jde o to, že není svítit, jako svítit... :) ale dělal jsem test v pološeru (místnost osvětlená jen monitorem a jednou čtecí lampičkou + světlo v chodbě) a testoval proti následujícím plochám (clona f2,8, iso 25600), doba nasvědcování 5 sekund obyč. ledbaterkou z hornbachu, cca 25-30 Lumen:
bílá zeď nad monitorem /80s
žlutý hadr na vedlejším vyplém monitoru /50s
krabice pod stolem /20s

prvotní jas opadl po 23 sekundách
proti bílé zdi a hadře pomáhalo nasvícení čitelnosti nířidel cca 80 sekund
na krabici pod stolem cca 3,5 min ale i potom tam stále trochu bylo, tma cca po 5ti minutách

už je pozdě a nechci cvkat se závěrkou, ale pokud by byl zájem moh bych to nějak zkusit nafotit...



aleš_
Příspěvky: 136

Příspěvek#35 » ned 1. úno 2015, 00:17

Náhodou jsem narazil na toto: http://www.hasic-servis.eu/lumisafe%C3%82%E2%84%A2-higlow-2-p-1044.html
Máte s tím někdo zkušenosti? Opravdu to svítí o tolik lépe než hobby barvy, jak píšou na té stránce?

Edit: Pardon. Teď jsem si všimnul, že už to tu je. Myslel jsem, že je řeč jen o těch hobby ze začátku vlákna a zmínka o LumiSafe mi nějak unikla.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#36 » ned 1. úno 2015, 10:20

prave jsem si je objednal, v prubehu tydne predpokladam, ze budu schopen okomentovat

Uživatelský avatar
jamira
Příspěvky: 301

Příspěvek#37 » ned 1. úno 2015, 23:03

kubass_hk9 píše:USP C jsem napaplal hobby akrylem a vypadá to jak origo, ale taky mi příjde, že to rychle hasne...

mj. nemáte někdo nápad na nějakou metodiku měření svítivosti ať můžem vybrat tu "nej barvu"?

Použij zelenou, příp. žlutozelenou (žlutou). Oko má nejvyšší citlivost v oblasi 555nm, což je přibližně právě tato barva.
Snad jen z hlediska taktického to má nevýhodu v téměř absolutní tmě - pokud by protivník stál z boku nebo šikmo zezadu a tys o něm nevěděl (sluchem, periferním viděním, závanem, vibracemi půdy, pocitem), tak by Tě ta zbraň mohla demaskovat. V tom případě uvažovat o červené barvě - tam je toto riziko menší. Neuvažuji modrou - modrá je téměř neviditelná a tím pádem nanic...



aleš_
Příspěvky: 136

Příspěvek#38 » ned 1. úno 2015, 23:09

Na modrou barvu oko velmi špatně ostří. Nevím proč to tak je, ale kdysi jsem to někde četl. Myslím, že by to mohla být pravda. Když se koukám na čistě modlou LEDku, je vždycky jakoby rozmazaná. U jiných barev ten pocit nemám.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#39 » ned 1. úno 2015, 23:11

tak ja mam objednanou prave zelenou. v bilou co udajne sviti zlutozelene jsem nejak nemel duveru. takze uvidime

Uživatelský avatar
JakubCh
Příspěvky: 236
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » sob 14. úno 2015, 13:20

Ono to svícení je stejně na číču pro nošení. Zbraň mám skrytě po oblečením, takže se nic nenasvítí, ne? A pak je lepší nějaká světlá barva (sama o sobě výraznější, uřvaná), která je prostě v šeru sama o sobě výraznější, než tmavá (třeba červená). Ne?
Právě bych asi řekl, že ideální nějaké takové ty brčálově zelené by měly být fajn snad. Asi bych dal bílou na hledí a zelenou brčálovou na mouchu... Aby moucha prostě táhla oči, za světla i za šera. Čtu knížku od pana Černého (Manuál obranné střelby) a tam dává stejně důraz na mouchu. Slyšel jsem, že sportovní střelci snad někdy mají světlovodnou mouchu a začerněné hledí. Tak daleko bych nešel, ale mouchu cic prostě výraznější, ať táhne oči...



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#41 » sob 14. úno 2015, 13:42

Ve sportu je nejpoužívanější kombinace výrazná světlovodná moucha vpředu a standartni tmavé hledí. Pokud pak táhneš miřidla po terči, stačí pak drzet tečku ve stredu černého hledí. Subjektivně mi to příjde rychlejší, než např. rovnat tři body, pokud jsou světlovody i na hledí a asi nejsem jediný, když to používá většina. Na druhou stranu, Ipsc probíhá v ideálních světelných podmínkách, což v reálu většinou neplatí.

Uživatelský avatar
JakubCh
Příspěvky: 236
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#42 » sob 14. úno 2015, 13:54

Jj, právě. Ale Černý píše v té knížce rovnat mouchu. Pokud si to ze včerejška pamatuju: nakrátko se míří "ukázáním", mířidla ne (do 3m). Do 15 moucha a nad 15 komplet mířidla. Tzn. nutná obrana buď jen ukázání, nebo moucha. Pokud vyloučím, nějakou šílenou situaci...



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#43 » sob 14. úno 2015, 19:37

Nemužeš to brát takhle doslovně, i když to píše "Colonel Pavel" :-) Uvedené vzdálenosti se výrazně mění podle vyspělosti střelce, jeho polohy, případného pohybu cíle a především jeho velikosti. Pokud se bude např útočník krýt za překázkou budes z nej vidět jen kousek hlavy a ustí zbraně a budeš nucen použít mířenou střelbu i na daleko kratší vzdálenost. Pokud budeš nucen střílet z instabilní nebo nezvyklé pozice, dovednost instinktivni střelby jde do hajzlu a musíš dobře vnímat miřidla. To ani nemluvím o tom, že bys musel střílet v prostoru, kde jsou nezúčastněné osoby atd. Pak to kolikrat není o vzdálenosti ale obtížnosti cíle. Právě proto jsou terče u moderních střeleckých systémů plné různě velkých záměrných ploch, aby byl střelec nucen neustále měnit rytmus střelby.

Uživatelský avatar
JakubCh
Příspěvky: 236
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#44 » ned 15. úno 2015, 10:23

Jasne, to je fakt. Logicke. No s barvickama si pohraju, blbe vidim a svetlovody na Grand Power K100 mi vsichni rozmlouvaji, ze to je tragedie co do kvality. A odkazali me sem.
"Colonel Pavel", ironie, nebo jak? Je mezi strelci neoblibeny? Ja dostal tip na jeho knizku, tak si ji ctu a dava mi to smysl, ale ja muzu jen soupat nohama a poslouchat zkusenejsi :D

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#45 » pon 16. úno 2015, 23:08

Tak uz se muzu podelit o zkusenosti se zelenou fotoluminiscencni barvou zakoupenou na hasic-servis.eu. za svetla na miridlech nevypada spatne, oproti originalu o neco citelnejsi, naopak zdaleka nema takovou mechanickou odolnost. Nejhorsi je sviceni. Pod zarivkou v kuchyni efekt nulovy, po nasviceni diodou mobilu sviti pekne, ale do 10 minut je svitivost na hranici rozeznatelnosti, takze stejna mizerie jako original "fosfor". Ve vetsim mnostvi a vrstve je to trochu lepsi, ale i tak nemuzu pro tu barvu vymyslet smysluplne vyuziti

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů