Střelba v hospodě v Uherském Brodě 24.2.2015

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
ladaj
Příspěvky: 588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#46 » úte 24. úno 2015, 22:38

divokejjaryn: podle mapy z novin a údajů z katastru to souhlasí.



robokop
Příspěvky: 198

Příspěvek#47 » úte 24. úno 2015, 22:51

Zase si nalejme čistého vína. Co mnohdy obvoďák ví o žadateli? Dnes už to není tak, že rodinný doktor vás a celou vaši rodinu zná od mimina. To ne, doktor to nevyřeší.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#48 » úte 24. úno 2015, 23:02

Prosím nekomentujme tuto tragedii, vyčkejme, opravdu to nemá cenu !
Bavme se raději o zbraních, nábojích, příslušenství a o našich zkušenostech !
Nechme to jiným.
Pouze můj názor a myslím si, že dost trefný .



Lucas96
Příspěvky: 58

Příspěvek#49 » úte 24. úno 2015, 23:05

Mě tedy zaráží že Chovanec mluví hned o držitelích ZP ale co třeba řešit jestli tomu nemohla policie předejít když ti manželé byli zřejmě známa firma.

„Nevíme, jak se zachová, problémy s ní i jejím manželem jsme v minulosti řešili opakovaně,” uvedl několik hodin před tím jeden ze zasahujících policistů. Podle jeho slov řešili prohřešky manželů proti občanskému soužití.

Na druhou stranu je asi velká šance že jestli tohle plánoval tak by si našel způsob jak to udělat i bez zbraně ale to už by se neřešila střelecká veřejnost.



iloveguns
Příspěvky: 1426

Příspěvek#50 » úte 24. úno 2015, 23:07

Obvoďák to třebas vědět nemusel. Ale policie měla konat, pokud má držitel ZP a zbraní neustálé a dlouhodobé konflikty se sousedy, pokud jeví příznaky duševní choroby a pod. V zákoně jsou zcela jasně vyjmenovány okolnosti, na základě kterých držitel zbraně ztrácí spolehlivost. PČR byla v tomto případě zjevně slepá a hluchá. Slušný člověk může přijit o ZP, když se dvakrát během tří let vyčurá za rohem a měšťáci mu dají pokutu, zatímco místní magor obtěžuje sousedy hlukem a nadávkami po dlouhé roky a nikdo mu spolehlivost neodejme.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#51 » úte 24. úno 2015, 23:11

Nespadá to náhodou do téma bezúhonnost ?



mrkvo
Příspěvky: 1

Příspěvek#52 » stř 25. úno 2015, 00:16

Když jsem to viděl, tak mě zamrazilo. Že se to vůbec stalo a taky, že nám to seberou. Nepiju a nosím, kde se dá. Už když jsem šel s tou magickou zelenou kartičkou od policajtů, tak jsem si řekl, doufám, že nějakej blbec někdě něco nevystřílí a budu mít po srandě. A myslím - je dost reálná možnost, že se to stane.

Uživatelský avatar
Artifex
Příspěvky: 420

Příspěvek#53 » stř 25. úno 2015, 00:53

Celé mi to nějak smrdí: Relativní mírná novela- amnestie- centrální registr vč. nábojů- střelba v Brodu...
Nechci být za sýčka nebo konspirátora ale vidím tam tendenci nenápadně vybrat nelegální- zrevidovat databázi legálních a to vč. nábojů- ilegalizovat



jarvan
Příspěvky: 4

Příspěvek#54 » stř 25. úno 2015, 00:59

Že budou sbírat ZP, toho bych se nebál (snad ještě existují lidé se zdravým rozumem, i když politické body jsou politické body....), ale zase minimálně týden bude probíhat mediální masáž: borec se ZP = potenciální magor a vrah :(

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4574

Příspěvek#55 » stř 25. úno 2015, 06:23

naprosto souhlasím s "iloveguns", pokud dosáhnu 12 bodů jsem minimálně na rok bez řidičáku, stejné by to mělo být se ztrátou spolehlivosti, pokud mám za tři roky 2 v zákoně vyjmenované přestupky, jenže spolehlivost se zřejmě řeší až při obnově ZP.... navíc ony se přestupky proti občanskému soužití špatně prokazují a je to pracné, takže nejsou moc postihovány.... prostě pan ministr vnitra by si měl zamést i před vlastním prahem



Návštěvník

Příspěvek#56 » stř 25. úno 2015, 07:15

ladaj: Jóóóó katastr je všemocná záležitost, taky tam občas hledám, ale teď jsem byl línej :-D



VaclavB
Příspěvky: 18

Příspěvek#57 » stř 25. úno 2015, 08:45

Chovanec dělá to, co by dělal každý politik - a to je vytřískat z této události politické body. Tj. uchlácholit veřejnost a získat důvěru většiny. Logicky se dá očekávat stejný scénář, jako byl na Slovnesku po události v Devínské NV. Takže povinné psychotesty se nabízejí jako jedna z prvních možností a politici po ní sáhnou. Bez ohledu na to, jak je to samo o sobě plané a děravé opatření - je to něco, co veřejnost bude vnímat, že politici NĚCO dělají. Specializovaná pracoviště se už třesou na poplatky za povinné vyšetření. (Na slovensku to bylo 90E pro všechny - i stávající držitele ZP).

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4574

Příspěvek#58 » stř 25. úno 2015, 09:04

přesně tak.... nikdy nikomu nešlo o vyloučení psychicky narušených jedinců ale pouze o to, jak na psychotestech vytřískat prachy.... řidiči kamionů mají psychotesty povinné, podívejte jací magoři mezi nimi jsou a řešení stejně není....... spíš by měli zapojit centrální registr přestupků a maximálně ho využít i pro tuto oblast, to by mělo přínos..... pokud z této tragédie někdo tříská politické body, je stejný jako novináři, pro které je to jen další senzace pro plné titulní stránky



iloveguns
Příspěvky: 1426

Příspěvek#59 » stř 25. úno 2015, 09:16

Podobné tragedie se dějí u nás jednou za dlouhý čas. V roce 1540 se přihodila tragedie u obce Hluboký (u dálnice D1 cca 30 km od Brna), počet obětí byl stejný a dodnes se tomu místu říká U devití křížů:

Uherský navrátilec se zvěst o svatbě své milé dozvěděl v nedalekém Domašově (jiný pramen vypráví o tom, že ho nešťastná dívka vyrozuměla sama) a zesinal vztekem. V místní hospodě údajně přemluvil jednoho kumpána, snad hajného, aby mu pomohl tu strašnou zradu

potrestat. Sám si také opatřil hned několik střelných zbraní, vybral vhodné místo k přepadení svatebčanů a rozhodl se pro krutou pomstu. Když nemůže mít nevěstu on, nebude ji mít nikdo jiný. Jeho vyvolená však měla být ušetřena. Uherský handlíř se svým pomocníkem čekali na svatební průvod ukryti v úvozu poblíž lesní cesty nedaleko obce Hluboké a jejich palné zbraně byly připraveny na akt pomsty.

Krvavý masakr svatebčanů

Když se svatebčané vraceli z Velké Bíteše zpět do Hlubokého, dal zhrzený milenec pokyn k masakru. Na místě bylo za šílené vřavy zastřeleno celkem sedm svatebčanů. V krvi zůstali na zemi ležet nevěsta se ženichem, otec nevěsty, svědek a další tři ženy.

Když handlíř zjistil, že mezi mrtvými spočívá také jeho vyvolená, obrátil svůj hněv a zoufalství i proti svému bezcitnému společníkovi, který dívku pravděpodobně v nastalém zmatku zavraždil. Na místě kumpána zastřelil. Když si po chvíli uvědomil, jaká hromadná jatka způsobil a že stejně svou milou už nikdy mít nemůže, obrátil nakonec zbraň sám proti sobě.



VaclavB
Příspěvky: 18

Příspěvek#60 » stř 25. úno 2015, 09:19

Důsledná realizace registru přestupků se jeví jako rozumnější a efektivnější možnost. Je otázka, nakolik bude obtížnější a hůř mediálně pochopitelná, aby ji politici vynechali a sáhli po laciných gestech. Je na nás střelcích, abychom předkládali rozumné možnosti a vytrvale a logicky argumentovali - teď to probírají všichni v okolí, takže můžeme.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 34 hostů