Střelba v hospodě v Uherském Brodě 24.2.2015

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
fixfokus
Příspěvky: 568

Příspěvek#76 » stř 25. úno 2015, 16:29

LEX je občanské sdružení. Pokud vím, na tvorbě a připomínkování zákonů se podílí už dávno.



Prcek
Příspěvky: 291

Příspěvek#77 » stř 25. úno 2015, 16:47

http://gunlex.cz/ ... tam je vše :) Je třeba, aby takové sdružení, které opravdu pro střelce něco dělá, mělo co největší členskou základnu. 300Kč poplatek za rok má asi každý, je to jako vykropit nějakých 80 Lugerů ;)

Uživatelský avatar
DanielX
Příspěvky: 331

Příspěvek#78 » stř 25. úno 2015, 17:28


Uživatelský avatar
molegabet
Příspěvky: 96

Příspěvek#79 » stř 25. úno 2015, 17:54

jarvan píše:To, že elementární slušnost pokulhává, to si uvědomují všichni, ale (zřejmě) narozdíl od vás to nevidím jako relevantní důvod ke střelbě.


:lol:
Asi jsme si nerozuměli, ale díky za odpověď.
Psal jsem, že to začíná tolerancí k nevychovanému spratkovi v MHD a končí tolerancí k potenciálně nebezpečnému chování. Tj. že se řeší až nezákonné jednání, bez nátlaku proti počátečnímu vybočování z nepsaných pravidel soužití. Nikdo se nestane vrahem tak, že se narodí. To se vyvíjí a prohlubuje.


jarvan píše:S nezodpovědným vydáváním ZP také nesouhlasím. Z mého hlediska je problém spíše v jakési setrvačnost při prodlužování platnosti. Stejně jako u ŘP se většinou "nekompetence" řidiče řeší, až když dojde k nějakému excesu.


To je ale právě ono, o čem mluvím. ;)
Včetně toho, že skutečné testování neexistuje. Stejně jako u ŘP ne. Kdo něco ví o psychologickém testování, tak ví, že by ten psycholog musel mít dotyčného pod zátěží a opakovaně, aby něco poznal.

Jak to bylo s tím opakovaným policejním zájmem o dotyčného střelce, nevím. Asi nebylo nic prokázáno, zjištěno ... a jsme zase u toho, až retroaktivní postih, nikoli preventivní zásah. Zřejmě nic proti zákonu neudělal, jen neformálně víc a víc obtěžoval okolí...

Uživatelský avatar
aula
Příspěvky: 32

Příspěvek#80 » stř 25. úno 2015, 18:42

Je už prokázán ten prohřešek proti občanskému soužití? Pokud ano, tak to už by se dalo brát jako protizákonná činnost.



robokop
Příspěvky: 198

Příspěvek#81 » stř 25. úno 2015, 18:51

Smiřme se s tím, že je to tragédie, která se nedala předvídat a bohužel občas k něčemu takovému dojde, to je život. Spoustě lidí může hrábnout, někomu se stačí jen se napít. A jestli si potom vezme do akce pistoli, nůž či kladivo, to už je jedno.
Je mi ovšem smutno z toho, že takoví politici jako je současný ministr vnitra, neopomene nenápadně sbírat politické body svými výroky i při této situaci. Přitom jeho lidi (dvoučlenná hlídka) podle posledních zpráv vešli ozbrojeni do restaurace, o které věděli, že se tam střílí ..... a kupodivu překvapil je střelec, který po nich začal střílet. Takže i když viděli spoustu polehaných lidí (někdo mohl ještě žít), tak se zbaběle zdekovali a volali zásahovku. U nás asi je spoleh jenom na tu zásahovku, zbytek policajtů jsou matláci a člověk se tedy musí umět ubránit sám.

Uživatelský avatar
aula
Příspěvky: 32

Příspěvek#82 » stř 25. úno 2015, 19:08

Ano, opět potvrzeno, že policie (pokud se nejedná přímo o zásahovku) nás neochrání.

Když policisté vešli do hospody a uviděli útočníka s pistolí, tak začali dělat jako, že jdou jen tak na oběd :-).



hugofalfar
Příspěvky: 317

Příspěvek#83 » stř 25. úno 2015, 20:00

robokop píše:Smiřme se s tím, že je to tragédie, která se nedala předvídat a bohužel občas k něčemu takovému dojde, to je život. Spoustě lidí může hrábnout, někomu se stačí jen se napít. A jestli si potom vezme do akce pistoli, nůž či kladivo, to už je jedno.
Je mi ovšem smutno z toho, že takoví politici jako je současný ministr vnitra, neopomene nenápadně sbírat politické body svými výroky i při této situaci. Přitom jeho lidi (dvoučlenná hlídka) podle posledních zpráv vešli ozbrojeni do restaurace, o které věděli, že se tam střílí ..... a kupodivu překvapil je střelec, který po nich začal střílet. Takže i když viděli spoustu polehaných lidí (někdo mohl ještě žít), tak se zbaběle zdekovali a volali zásahovku. U nás asi je spoleh jenom na tu zásahovku, zbytek policajtů jsou matláci a člověk se tedy musí umět ubránit sám.


Nevím jak u koho, ale u mě si takovej šmejd takovými výroky politické body nenasbírá. Ono vlastně asi u nikoho normálního :twisted:



Prak88
Příspěvky: 17

Příspěvek#84 » stř 25. úno 2015, 21:51

Vážení kolegové,
pokusím se zaměřit úvahy trochu jiným směrem, představte si, že jste osobnost přesvědčená o tom, které každý ubližuje (šikanuje) a nemá nikde dovolání, a nikoho mé problémy nezajímají. Najednou sleduji v TV a i v ostatních médiích jak tři střelci jsou najednou světoznámí jen proto, že vystřílí redakci humoristického časopisu a je jedno z jaké pohnutky. Taková mediální masáž a "popularita" může labilní osobnost zlákat k následování. Docela se obávám kdo další se v tomto obrazu zhlédne.



tom38
Příspěvky: 56

Příspěvek#85 » stř 25. úno 2015, 22:08

Sleduji na netu různé reakce politiků, právě na Radiožurnálu skončil rozhovor s Bublanem a ještě s někým (jméno jsem nezachytil) a veskrze je stanovisko takové, že o zpřísnění pro držitele ZP se nechystá. Pěkně to řekl Bublan, že nechce, aby se na základě této tragédie začal pořádat hon na držitele ZP. Tak snad to nějak ustojíme :?



lanasxxx
Příspěvky: 104

Příspěvek#86 » stř 25. úno 2015, 22:16

Ty psychotesty bych vazne zavedl



aleš_
Příspěvky: 136

Příspěvek#87 » stř 25. úno 2015, 22:29

Prak88: Klíčové slovo je "copycat" a mluvil o tom mimo jiné i psycholog na DVTV http://video.aktualne.cz/dvtv/psycholog ... 5900fea04/
Ale to nemá konkrétně se střelnými zbraněmi nic společného. Kopírovat jde i Jacka Rozparovače a své kopie mají i hvězdy šoubyznysu - hodně je např. Michaelů Jacksonů.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#88 » stř 25. úno 2015, 23:28

No, vše již bylo asi řečeno.
Můj názor je ten, že bohužel v této společnosti se to bohužel může stát třeba příští týden někde jinde.
Když si logicky shrnu všechna fakta, tak je to jasné, alespoň mě.
Nezaměstnaný dlouhodobě, manželka magor, dluhy kam se podívá, uzavřený člověk, který nenávidí svět, bezvýchodná situace a problém je dokonán !
Prostě a jednoduše, přinesla to dnešní doba, stres a tragedie dnešní doby, doplatili na to neviní.
Také jsem cinkal klíčema, ale že se dočkáme toho co je dnes jsem opravdu netušil.
Není chyba trochu někde jinde ???
Omlouvám se, pouze můj názor.

Uživatelský avatar
sean
Příspěvky: 38

Příspěvek#89 » stř 25. úno 2015, 23:49

Bohulibý- jedná se o čin deprivanta, ostatně prakticky podobný zločin spáchala Olga Hepnarová v době, kdy se tady budovaly světlé zítřky. Holt občas se něco takového stane a moc nezaleží na tom, jaké je doba...

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#90 » stř 25. úno 2015, 23:50

http://www.novinky.cz/krimi/362634-utoc ... galne.html

Citace z clanku:

Pistole CZ 75 je ráže 9 mm Luger a vyrábí ji Česká zbrojovka v Uherském Brodě od roku 1975. Může střílet jednotlivými ranami nebo dávkou dvou ran.

Dale bez komentare.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů