Střelba v hospodě v Uherském Brodě 24.2.2015

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#211 » sob 28. úno 2015, 18:58

udivuje me ze si nekdo mysli ze si plati policii ze svych dani aby ho chranila. vy si neplatite dane abyste za ne dotali bezpecnost, dane vam stat bere nasilim. zkuste si dane nezaplatit protoze podle vas policie nepracuje dobre. stat si svoje dane od vas proste bere a nic vam za ne dat nemusi. volil nekdo z vas ve volbach snad stranu ktera slibovala lepsi vycvik policistu? veri snad nekdo politikum ze by jim slo o bezpecnost svych volicu?

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#212 » sob 28. úno 2015, 19:02

cmk:o tom to v podstatě je, někde jsem tu psal ,že když jedu na tutový průser, jsem na to psychicky připraven a budu jednat jinak, než když mě někdo hodí do hluboký vody a plav... jsou to vlastní zkušenosti a nikomu je nepřeju

Uživatelský avatar
Doolittle
Příspěvky: 79

Příspěvek#213 » sob 28. úno 2015, 19:51

Psal jsem tu jeden příspěvek v době, kdy se ještě ani nevědělo, že se dotyčný jmenoval Kovář, to jsem v něm zmínil. Mého bratrance tchán utekl bočním vchodem, jeho stejně starý kamarád se seknul a místo útěku si lehl pod stůl k radiátoru a dnes už není mezi živými. Dodnes nemá své věci jako telefon a doklady, oblečení. Policajti jsou banda lemplů, umí suprově buzerovat a jistit každou situaci tak, aby jim nehořela koudel u zadku. Jak jako Ti dva co tam přijeli zajistili to místo? Co to znamená zajistili? Přímo od něj vím, že onen sniper Kovář mohl klidně odejít i ven z hospody a v tom chaosu zmizet a oddělat klidně někoho ještě jinde. Nechápu na co potřebovali jet chlapci z Brna zasahovat v takovém počtu, část měla letět vrtulníkem a část se sunout autem. Na místě hned věděli, že střelec je sám a starý, jebnutý dědek k tomu, kterého by šest chlapů s výcvikem mělo vyřídit raz dva a ne tam přešlapovat a čumět do blba. Každý tam zná každého, informací by bylo dost. Navíc je do té hospody plno přístupových cest. Tato akce, na kterou přijel honem i ten blbec Chovanec - člověk, který vůbec neví která bije, nejen v této problematice a ještě pak drbe přes twitter toho chudáka starostu jasně ukázala, že policie včetně celého vedení stojí v tomto státě za hovno. Nejde o ty dva co přijeli první, jde o ty co tam pak dvě hodiny panáčkovali a čekali až si Kovář vystřelí mozek. Kdyby vyšel na ulici, chtěl bych vidět reakci hlídky co se stáhla a jistila situaci...

Uživatelský avatar
hetzer
Příspěvky: 81

Příspěvek#214 » sob 28. úno 2015, 19:59

Doolittle: doufam ze si tchan tveho bratrance ted poridi zbrojak

Uživatelský avatar
ace curly
Příspěvky: 271

Příspěvek#215 » sob 28. úno 2015, 20:02


Uživatelský avatar
Doolittle
Příspěvky: 79

Příspěvek#216 » sob 28. úno 2015, 20:11

To nevím, jestli si ho pořídí, já ale budu už pistoli nosit sebou pořád. Jeho názor je, že možná jeden ozbrojený člověk mohl toho blázna vyřídit, podle něj ty lidi dorážel postupně, když utekl on a další dva od jeho stolu, byl ten zaseklý kolega naživu a navíc nezraněný a ležel na zemi. Musel tu hospodu čistit delší dobu, to je jeho názor a časově se vůbec neorientuje, protože úplně ztratili pojem o čase. V tom šoku a hrůze. Bratranec provolal celé odpoledne, telefon nebral, zůstal mu tam a po dvou hodinách jsme už mysleli že tam zůstal. Celý život tam chodí na pivo, ta hospoda existovala už za komančů. Družba no...

Uživatelský avatar
Doolittle
Příspěvky: 79

Příspěvek#217 » sob 28. úno 2015, 20:27

No a to že věděli, že na hajzlíku je člověk a seděl tam dvě hodiny, to mi přijde naprosto divné že je to nepohánělo pomoct třeba jemu. Prý z toho záchoda dokonce zatelefonoval, to já bych se bál mluvit i šeptat. Stejně tam seděl dvě hodiny a asi se klepal o život. Ten co po něm hodil tu židli taky přežil ten první atak a utekl i s kamarádem. Nemusí se tomu říkat hrdinství, ale neudělat to, je tam s dírou v hlavě jako Ti ostatní. Aspoň utekli a zachránili se sami.



Luky22
Příspěvky: 789

Příspěvek#218 » ned 1. bře 2015, 09:18

Doolittle: Plně souhlasím. Jedno je nad Slunce jasnější: policie fatálně selhala, a dost se divím těm, klteří její jednání omlouvají. Stejně fatální je ale to, že vedení policie odmítá přiznat chybu. Vykrucuje se, manévruje, majitele restaurace nechala podepsat mlčenlivost. Proč? Aby nevyšla najevo krutá pravda? Svědci snad aby se nakonec báli vypovídat v rozporu s oficiálním sdělením... To vše bude mít katastrofální důsledky na poslední zbytky důvěry občanů v policii. Od nyní bude policajt ten, kdo umí akorát buzerovat, vybírat pokuty, když se ale semele něco, kde jde o kejhák, občana nechá ve štychu.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#219 » ned 1. bře 2015, 12:01

NE policajt bude pořád policajt. Až ty hrdino vezmeš na sebe mundůr a půjdeš do neznámeho prostru, kde na tebe někdo střílí, možná se posereš stejně jako ty dva a radši taky počkáš na zásahovku. Možná bys tolik neměl koukat na Chucka Norrise. :(

Uživatelský avatar
Doolittle
Příspěvky: 79

Příspěvek#220 » ned 1. bře 2015, 12:27

Tady nejde o ty dva první, jde o ty další i o zásahovku co přijela autem, protože se nevešla do vrtulníku. Jen říkám, že když říkají že hodinu neměli žádné informace, tak se musím smát. Teď to řekl Chovanec na Prime. Nikdo tu nevycita nic těm dvěma prvním, já rozhodně ne ale jak jich přibylo, mohli na něj aspoň vyvíjet tlak. Nikomu to život už nevrátí a každý má nějaký názor. Kdyby tam zůstal někdo z Vašich příbuzných, Vaše reakce by byla zaručeně jiná. Já osobně se zařídím podle sebe, nechci skončit jako bažant na honu, když už bych se do podobné situace dostal, nezbylo by mi než se asi bránit sám. Zvlášť kdybych nemohl utéct a musel zůstat na místě. Pak už nic než se nějak postarat o sebe sám na místě nezbývá.

Uživatelský avatar
ace curly
Příspěvky: 271

Příspěvek#221 » ned 1. bře 2015, 12:42

Tak proč si vybrali takové zaměstnání ? Hlavně, že se neposerou každý měsíc, když od těch lidí berou peníze. Jestli tady zase někdo bude tvrdit, že se musí taky nějak živit, tak pokud si od někoho něco beru a nejsem ochotný za to pro něj nic udělat, tak je to obyčejný parazit. Proč si myslíš, že by se tak zachovali i ostatní ? Naštěstí v té hospodě takoví nebyli. Možná by to chtělo se stýkat z jinými lidmi, aby jsi pochopil, že ne každý je sketa.



robokop
Příspěvky: 198

Příspěvek#222 » ned 1. bře 2015, 13:14

Blacky píše:NE policajt bude pořád policajt. Až ty hrdino vezmeš na sebe mundůr a půjdeš do neznámeho prostru, kde na tebe někdo střílí, možná se posereš stejně jako ty dva a radši taky počkáš na zásahovku. Možná bys tolik neměl koukat na Chucka Norrise. :(


Nechápu. My být hrdiny nemusíme. A nikam do neznámého prostoru, kde se střílí, taky chodit nemusíme. A mundůr bych rozhodně neoblíkal, tak to tady nikomu nenuť. Oni jsou policajti, zaměstnání si dobrovolně vybrali, berou za to prachy a mají nás chránit před zločinci a magory. A neochránili. To je vše.
Abych se dozvěděl něco o krycí palbě a postupu dvou vzájemně se kryjících policajtů v místnosti s více vchody na jednoho blbce za barem, nemusím sledovat čaka norise, stačí si přečíst vyjádření pár lidí, kteří v tomto jsou instruktory a takto to cvičí policajty třeba v jiných zemích.
A znovu opakuji, já to neumím a na rozdíl od těch našich slavných policajtů to ani umět nemusím.



HonzaLBC
Příspěvky: 558

Příspěvek#223 » ned 1. bře 2015, 13:22

Blacky píše:Až ty hrdino vezmeš na sebe mundůr


Já nemám důvod brát na sebe mundůr, nejsem policajt, každý má možnost se rozmyslet, jestli mu práce policajta stojí za to riziko, já se se rozhodl, že nestojí, tak si nemusím brát mundůr, oni se rozhodli, že jim to za to stojí, tak si ho vzali, ale tak ať se podle toho potom chovájí i v rizikové situaci. Pro porovnání, když v době míru vstoupím do armády, v klidu si to budu užívat, protože to bude relativně bezpečné a najednou bude válka a bude se po mně chtít, abych šel bojovat, tak najednou vycouvám, protože to je najednou moc riziko?

Je otázka, jestli bylo správně, že se ty první dva stáhli nebo jestli měli něco udělat, každá z variant měla své pro a proti, ale nejde tvrdit, jak to dělá vedení policie, že řešení stáhnout se bylo na 100% správné a jediné možné a že všechny další varianty byly na 100% špatně.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#224 » ned 1. bře 2015, 13:40

to máš určitě pravdu, stejně ale jako nelze jednoznačně tvrdit, že postup policie byl na 100% špatný....jak sled událostí probíhal ví jen ten, kdo byl na místě a i tam může být náhlý stres velmi ovlivňující zdravý úsudek..... ze zkušeností : přímí svědkové události vypovídají často diametrálně odlišně a ještě navíc jsou svoje výpovědi schopni časem měnit pod vlivem okolností - to není výmysl ale prostě skutečnost..... tady je každý rozený velitel a ví naprosto přesně co se mělo dělat a samozřejmě se ho to jinak netýká protože on nikdy nechtěl být policajt

Uživatelský avatar
ace curly
Příspěvky: 271

Příspěvek#225 » ned 1. bře 2015, 13:47

SVĚDOMÍ, ČEST, HRDOST, ÚCTA K DRUHÝM, SLUŠNOST...už to nikomu nic neříká ? V tom případě vás moc prosím, nikdy a nikde mě nepomáhejte a nechraňte ! A za to co vám každý měsíc posílám, jeďte někam na hodně dlouhou dovolenou.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů