Alfa Combat, Defender

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » pon 3. kvě 2010, 20:10

Dovolím si založit vlákno tomuto zajímavém, cenově dostupném klonu CZ75.
Pokusím se shrnout zde informace a zkušenosti uživatelů, které jsem našel na ostatních fórech.
1) zpracování majitelé hodnotí vcelku dobře. Zvenku pěkné, vnitřní plochy nesou stopy stopy po obráběcích nástrojích v úhledných mezích. Hlaveň masivní, pěkně zpracovná včetně vývrtu.
Polymerový rám je bez nálitků nebo výraznějších stop po formě, nicméně materiál prý působí levnějším dojmem (premek: "Plast na Alfě mi přisel takovej ... no prostě italskej")
2) chod spoušťového mechanismu. SA má odpor 2,5kg. Názory na chod se různí. Nicméně i díky konstrukci blokace úderníku by měla jít poměrně dobře poladit. DA je potom o něco horší - 5,5kg a chod by mohl být hladší, ale není to katastrofa.
Pojisku lze zajistit i při spušťeném kohoutu a navíc blokuje i pohyb závěru - toto nepovažuju za nejšťastnější řešení.
3) problémy a servis: několik majitelů mělo problém se špatně vystruženou nábojovou komorou, která způsobovala, že se po výstřelu závěr nevrátil až do přední polohy. Někomu se závěr nevracel zpět jen v začátku záběhu, pak si to sedlo.
Jedna zpáva o špatném materiálu hlavně Iron Defendera - prý závěr doslova hobloval uzamykací žebra hlavně.
Servis v Alfě je prý dobrý. Mají snahu řešit problémy a s reklamacemi nejsou problémy...
Pistole nejvyšší množstvím nastřílených ran, o které se jistý majitel zmínil měla najeto cca 12 000 bez problému...
Co jsem zaslechl, obecně jsou povedenější modely s plastovým rámem. Iron několika majitelům reznul a spasování bylo natolik těsné, že pistole nefungovala spolehlivě. Nicméně střílel jsem s jedním Iron Defenderem a ten žádnou z těchto vad netrpěl.

recenze na pistoli je například zde: http://www.aegisteam.cz/newindex.php?main=testy&id=129

Zajímaly by mě Vaše názory a případné zkušenosti. Dost vážně o uvažuju Defenderu (v ráži 9mm) z druhé ruky jakožto o svojí první zbrani v dospělé ráži s tím, že bych si na ni ujasnil, co přesně od zbraně očekávám, jestli chci plnou velikost nebo postačí kompakt. Rád bych se s tím taky zkusil závody LOS - několikrát jsem se zúčastnil podobné akce v podobném duchu se svojí Olympií .22lr a zjistil, že je to směr, kterým se chci dál ubírat. Nošení zatím neřeším, mám (zatím) jen skupinu B. Možná časem, až nasbírám dost zkušeností...

Uživatelský avatar
Kurt
Příspěvky: 222

Příspěvek#2 » stř 5. kvě 2010, 14:25

Dobře sebrané spisy. ;)
Takže - s Alfou (označenou ještě jako ZPT-01) mám vystřelených přes 1000 střel - většina olovo ogivál, vlastní přebíjenky, v menší míře Sellier&Bellot FMJ. U přebíjenek byl trochu problematický začátek - krátká komora vyžaduje malý OAL. Leč zádržky jsem měl za celou dobu asi dvě, jedna právě dlouhý náboj, druhá chyba pilota (špatné držení). S továrními SB absolutně bez problému.
Kupoval jsem jetou, jako svoji první a účel splnila. Jako další jsem koupil menší kousek (G26). Alfu mám pořád, protože mne nezklamala a tak ji nechci zklamat ani já. :)
Na LOS asi není úplně ideální, ale to nemůžu posoudit, protože jsem LOSoval jen jednou - nicméně podívej se do výsledkových listin, kolikrát tam najdeš Alfu nebo (standardní) CZ75.
Výhodou u jetého Defendera bude nízká cena, nevýhodou asi viditelné opotřebení.

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » stř 5. kvě 2010, 15:15

Díky, snažím se sehnat opravdu všechny dostupné informace, abych věděl do čeho případně půjdu ;) . Vím, že kompakt má svoje omezení a moje nynější potřeby by asi lépe splnila nějaká pistole ve služební velikosti. Mít například dost peněz na K100, asi bych neváhal (zkoušel jsem ji, paráda). Nicméně než bych na ni došetřil... :roll:. Střílel jsem z Alfy Iron Defender - působila na mě celkem kladným dojmem. Plastovou Alfu Defendera jsem jen nasucho držel v ruce. Pistole mi až na nízký závěr (trochu náročnější natahování) seděla dobře.
Narazil jsem na jednu údajně téměř nestřílenou (prý 100 ran, stav nové zbraně) ZPT 01 Compact za velice příznivou cenu. K mechanickým hejblatům mám kladný vztah, takže si troufnu tvrdit, že bych snad poznal, jestli je téměř nová, nebo má za sebou tisíce ran. Přesto, protože jsem víceméně začátečník, bych poprosil o popis některých specifických bodů pistole, na které se zaměřit (obecné věci ale znám).

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » pát 7. kvě 2010, 09:44

Tak jsem právě zjistil, že mnou vyhlídlá zbraň je vpodstatě Tanfoglio (to není překvapení), ale ono je to i poskládané ještě z italských dílů :shock: . Prý ještě nebyla rozjetá výroba v Brně. Tak vám nevím, o Tanfogliu Force Compact jsem na zahraničních fórech nenašel mnoho dobrého i když se najdou i tací, kteří si ji velice chválí (ale konkrétní problém mimo toho, že nemají rády hollow point střely (to mě opravdu netrápí :lol:) jsem nenašel, lidi jen brblají, že jsou levné). A prý mají Tanfa obecně lepší chod spouště rovnou z krabice než CZ.
Naposledy upravil(a) johnnyjak dne sob 8. kvě 2010, 11:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kurt
Příspěvky: 222

Příspěvek#5 » pát 7. kvě 2010, 17:10

johnnyjak píše: Přesto, protože jsem víceméně začátečník, bych poprosil o popis některých specifických bodů pistole, na které se zaměřit (obecné věci ale znám).

Nemyslím si, že je to tak, že na téhle pistoli je něco vyloženě špatně. To opotřebení, o kterém jsem psal, je vesměs jen odrbaná povrchovka, nebo trochu otlučené dosedací plochy (zejména na spodní části hlavně). Spíše jsem to myslel tak, že bude-li mít něco za sebou, bude to na ní vidět (povrchovka Glocku drží o kus lépe).

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » sob 15. kvě 2010, 00:07

Úplně jsem se tady zapomněl pochlubit :) . Brno Arms ZPT 01 Compact už je doma. Zatím jsem z ní ještě nestřílel, ale podle všeho splňuje přesně to, co jsem tady vypsal výše. Chod spouště v SA mi připadá fajn, DA je hodně dlouhý a kohout vypouští až úplně na konci dráhy spouště, chod by mohl být o něco hladší, ale to si třeba časem sedne. Jinak taky musím potvrdit, že zdrsnění na přední stěně rukojeti je hodně agresivní (někteří si na to stěžovali, já zatím nemůžu moc soudit).
Už se těším až laufem proženu pár včelek. Tak mi držte palce ať šlape jak má, po neděli vás budu informovat ;) .
Foto je k vidění v příslušném vláknu: viewtopic.php?f=33&p=7283#p7283

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » pon 17. kvě 2010, 15:23

Odboucháno 50 kusů SB (bez jediné závady). Chod spouště mi vyhovuje (a to jsem celkem vybíravý), reset nemám moc s čím srovnávat, ale dvojrány na 10m mi nečinily nejmenší problém. S tím souvisí i celkové chování zbraně - od kompaktu s plastovým rámem jsem čekal divočejší kopnutí. Dokonce se mi zdálo, že se nezvedá o moc víc, než CZ75 a pěkně se vrací. Jednou rukou je to pak horší (a levou jsem radši ani nezkoušel), ale to přičítám taky tomu, že nemám natrénováno. Zatím jsem naprosto spokojený 8-)

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » sob 12. čer 2010, 12:55

Tak minulý týden jsem zjistil, že pistole je vybíravá na střelivo. Zkoušel jsem pár Wolfů (lakovaná nábojnice, zápalka berdan) a ani nešly pořádně do komory :? , což jsem zjistil potom, co mi pistole párkrát za sebou nedovřela závěr. Přebíjené střelivo (asi Limit? Nevím, dostal jsem od kolegy na vyzkoušení) s olověnou střelou (komolý kužel) se chovalo podobně. Podotýkám, že v kolegově CZ75 chodilo všechno.
Takže jsem dnes koupil krabičku celoplášťů SB 115grs a vystřílel naprosto bez závady.

Uživatelský avatar
Kurt
Příspěvky: 222

Příspěvek#9 » čtv 17. čer 2010, 19:17

Předpokládám, že na vině je ona krátká komora, o které se v souvislosti s Alfou (zejména s prvními výrobními řadami) často píše.

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » pát 18. čer 2010, 17:42

Taky si myslím. Pokud se to bude stávat i s dalšími náboji, nechal bych to ve fabrice předělat.

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » ned 4. črc 2010, 19:49

ZPT mi dělalo slabé otisky na zápalkách. To byl hlavní důvod, proč jsem ji předal Krampusovi k poladění, který mimo identifikace závady (slabá pružinka blokace) taky jemně dopasoval uzamčení hlavně, přeleštil skluzavku a navíc i funkční plochy spoušťového mechanismu.
Pistole teď šlape perfektně. Chod spouště je zejména v DA jemnější a má dokonce nižší odpor. Problém s komorou jsem již neřešil, přebíjené AlsaPro nezlobily.

Uživatelský avatar
johnnyjak
Příspěvky: 580
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » stř 2. úno 2011, 11:33

Po cca tisícovce vystřelených nábojích (vím, že to není moc) můžu s radostí oznámit, že se už nevyskytla jediná porucha ani zádržka. Chod spouště si ještě trochu sednul a s tím, jak se pomalu odnaučuju strachu z rány a strhávání, vylepšují se i výsledky. Mimochodem, když jsem poprosil svého známého (vynikajícího střelce) aby vyzkoušel, jak je na tom ZPTčko s přesností, z pěti ran byla nejhorší pouze 1x osmička - na standartní pistolový terč ve vzdálenosti 25m.
Co se týká opotřebení, žebra na hlavni jsou jako nová. Uzamykací ozuby v závěru pak mají jen částečně oleštěnou povrchovku. Podobně jsou na tom i ostatní součástky, které se o sebe třou.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » pát 19. srp 2011, 13:57

ALFA.jpg
Zdravím, jsem majitelem ALFA steel defender v chromu. Vystříleno cca 1500 ran bez jediné selhávky či problému. Stříleno s SaB, Magtech, MFS, LIMIT, Fiocchi. Povrch je bez chybičky.
Co se přesnosti týče tak na 25 metrů moje amatérský packy udělají rozptyl cca 11-12 cm.
Z ruky zkusenýho střelce ještě o pár cm lépe:) Tovární nástřelka mýho kousku je 4 cm na 15 metrech.
Dal jsem za tento kousek 15k bez pár drobných a nelituju.
Zárověň bych vyzdvihl přístup a ochotu ve firemní prodejně ALFY..
Foto je mnou vytvořená montáž:)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Shrek
Příspěvky: 16

Příspěvek#14 » sob 16. črc 2016, 20:07

V sobotu si jedu pro Defendera z druhé ruky.... už se na něj celkem těšim, sice už jsem v ráži 9mm, ale doteď střílím Browning, tak snad bude Luger lepší. Nějaký tip na co si dát u tohoto modelu bacha? Děkuju moc.



mikky
Příspěvky: 565

Příspěvek#15 » sob 16. črc 2016, 20:42

Můj defender nežere MAXXTechy z Beareky a je vybíravější u Limitů - u cca 10 % nábojnic se nedovře závěr a u většiny ho jde ručně doklepnout. Tovární SB a Magtechy úplně v pohodě. Údržba minimální, s dobrým střelivem si není na co stěžovat. Někteří si občas stěžujou na vylejzající čepy - to se mě osobně nestalo, ale případná oprava je triviální, prostě se klepnou zpátky.

Za ty prachy je to výborná zbraň.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů