Rozšíření skupin zbrojního průkazu



Kab78
Příspěvky: 7

Příspěvek#1 » pát 29. led 2010, 11:42

Jsem držitelem ZP skupiny A,B,E achtěl bych přidat D. Zkoušku jsem dělal před 10ti měsíci, takže ještě nezkončila její platnost 12ti měsíců. Splnil jsem na plný počet bodů. Stačí zajít na policii a požádat o rozšíření, nebo musím absolvovat celou zkoušku znovu. Děkuji

Uživatelský avatar
JIP
Příspěvky: 327
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pát 29. led 2010, 12:54

Pokud se zkouška konala i pro skupinu D (tato skupina by musela být uvedena na přihlášce ke zkoušce) a pouze jsi o ni nepožádal, tak by se Ti hodil úředně ověřený doklad o úspěšném provedení oné zkoušky o profesní způsobilosti. Pokud jej nemáš, což předpokládám, když se ptáš, tak Ti nezbude, než se obrátit na svůj místně příslušný útvar PČR s dotazem, jestli Ti to uznají z poslední zkoušky (Možná to nějak po známosti zapůjčí pro úřední ověření i když o tom pochybuji). Každopádně by jsi to k žádosti měl doložit jako žadatel. + samozřejmě nového doktora.


Pokud jsi se přihlásil ke zkoušce pouze ke skupinám které máš, tak počet bodů nerozhoduje. Pokud nemáš v ruce nebo nemáš možnost pořídit úředně ověřenou kopii ze zkoušky a ani to na místním příslušném útvaru PČR neuznají, tak to budeš muset absolvovat znovu pěkně od podání žádosti ke zkoušce.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pát 29. led 2010, 13:03

Myslím, že by s tím neměl být problém (každopádně musíš znovu zajít k lékaři pro zdravotní způsobilost), pokud jsi zkoušku absolvoval i pro skupinu D, viz JIPova reakce.
Ovšem předpokládám, že osvědčení o odborné způsobilosti ti vzali při vydávání ZP, takže by mohli prudit s tím, že to tím pozbylo platnost. Snažil bych se je přemluvit, že v zákoně je platnost odborné způsobilosti 1 rok a nic o pozbytí její platnosti tam není. Nicméně nemám v paměti žádný precedenční případ.

Poznámka na okraj - jako držitel ZP sk. D máš povinnost podrobit se lékařské prohlídce dvakrát častěji než ostatní skupiny:
§ 20, odst. 2: Držitel zbrojního průkazu skupiny D a F je povinen se podrobit lékařské prohlídce u posuzujícího lékaře do 1 měsíce po uplynutí 30 měsíců od vydání zbrojního průkazu.
§ 29, odst 2: Držitel zbrojního průkazu skupiny D nebo F je dále povinen do 2 měsíců po uplynutí 30 měsíců od vydání zbrojního průkazu odevzdat doklad o zdravotní způsobilosti příslušnému útvaru policie.

"Rozšířený ZP" je vydáván s platností původního ZP a myslím, že policie bude za "vydání ZP" považovat datum vydání původního ZP, ale raději se přeptej, aby jsi další návštevu lékaře nepropásl.



HOSTMAN
Příspěvky: 1

Příspěvek#4 » ned 16. kvě 2010, 19:44

Zdravíčko,

mám D, E a chtěl bych rozšířit na B

A dotaz zní zda když neudělám písemný test při zkoušce na B, příjdu i o D,E které už dávno mám .
Nechce se mi moc riskovat dvě skupiny kvůli jedné ...

Dík



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#5 » ned 16. kvě 2010, 19:56

U ZP by měl být rozdíl oproti řidičáku právě v tom, že o stávající ZP nepřijdeš. Zkoušky na ZP nejsou vázány na vydání ZP. Na policii jdeš až když máš v ruce doklad o odborné způsobilosti (ne starší jednoho roku).

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#6 » ned 16. kvě 2010, 23:06

Mohu potvrdit. Mel jsem ABE, loni jsem si rozsiroval o D. Jelikoz jsem taky mel trochu obavy, zeptal jsem se primo na policii. Odpoved byla, ze v zadnem pripade, nove zkousky se nevztahuji na stary zbrojak, jenom na samotne rozsireni.

Uživatelský avatar
Missak
Příspěvky: 459

Příspěvek#7 » pon 17. kvě 2010, 13:08

že už bych si konečně rozšířil i na jiné skupiny než jen to E? ;) jen k tomu zatím nemám důvod.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#8 » pon 17. kvě 2010, 13:15

:) počkej až potkáš mazlíka kterýho NUTNĚ musíš mít, ale nemá zkušebnu, pak Tě bude Ačko mrzet.

Uživatelský avatar
Missak
Příspěvky: 459

Příspěvek#9 » pon 17. kvě 2010, 13:26

to zatím nehrozí, více by mě tlačilo přebíjení. zatím chci doplnit stavy těch modernějších, na které A nepotřebuji.



Honza88
Příspěvky: 38

Příspěvek#10 » stř 1. pro 2010, 00:49

ahoj, mám takový menší dotaz (jen abych se ujistil) ;-) když si chci rozšířit ZP o skupiny A a E (momentálně mám jen Béčko), tak si nejprve podám "přihlášku ke zkoušce odborné způsobilosti" a po úspěšném vykonání vyplním "žádost o rozšíření skupiny zbrojního průkazu" + k tomu přidám "osvědčení o odborné způsobilosti" + posudek o zdravotní způsobilosti + 2 fota... říkám to dobře?

díky...

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » stř 1. pro 2010, 01:20

Ano, přesně tak.

Stojí také zato si rozmyslet, kdy ti končí platnost aktuálního zbrojního průkazu. Já nad tím nepřemýšlel a tak jsem musel za rok k doktorovi, fotografovi a na policii znovu - rozšířený zbrojní průkaz se totiž vydává jen na dobu platnosti původního, ne tedy na dalších pět let.



Honza88
Příspěvky: 38

Příspěvek#12 » stř 1. pro 2010, 01:47

děkuju za odpověď... mně naštěstí platí zbroják ještě 2 roky ;-)

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#13 » stř 1. pro 2010, 04:06

Jen pro jistotu dodavam (pro Tebe i pro jine):
Kdybys zkousku nahodou neudelal, nemusis mit obavy, ze prijdes o svuj stavajici zbrojak, ten Ti zustane. Uvadim proto, ze jsem se jiz nekolikrat setkal s lidma, kteri meli tyto mylne obavy.



Honza88
Příspěvky: 38

Příspěvek#14 » stř 1. pro 2010, 05:10

vím, naštěstí to není jak u řidičáku ;-)



zdivo
Příspěvky: 4

Příspěvek#15 » úte 14. úno 2012, 12:06

Zdravím, mám dotaz. Pokud žádám o vykonání zkoušky odborné způsobilosti, musím žádost podat osobně na policii nebo stačí je zaslat např. doporučeným dopisem ? Pracovně jsem bohužel trvale mimo, budu také žádat o vykonání zkoušky mimo okres trvalého bydliště.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů