Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- moony666
Příspěvek#918 » stř 24. čer 2015, 19:35
já mám Dastu 203-1 (CZ75,G17 atd) a ponáším v ní GP K100. A světe div se, beretta do něho zapadne taky. Já ji ale nosím v kapse u riflí. Tenhle mazel je sutečná kapesní záležitost, takže z mého pohledu pouzdro netřeba. Diskuse o tasení a podobně ponechme stranou
, prostě můj dojem je, že jsem schopen tasit rychle a v té kapse o ní ani nevím, zvykl jsem si.

- scink
- scink
- scink
- mikymoto
Příspěvek#924 » ned 28. čer 2015, 21:58
No já nevím, kohout mi jde natáhnout buď stažením závěru nebo palcem bez nutnosti se spouště jakkoliv dotýkat - tohle smrdí.
Když natahuju palcem kohout, tak v prvních cca 5 mm pohybu vzad se ozve cvaknutí. Když v tu chvíli pustím kohout, tak se kousek vrátí a zůstane sedět cca 3 mm před úderníkem (nenatažený). Pokud táhnu dál, tak se ozve druhý cvaknutí v zadní úvrati a kohout zůstane úplně vzadu nataženej a připravenej ke střelbě.
Když natahuju palcem kohout, tak v prvních cca 5 mm pohybu vzad se ozve cvaknutí. Když v tu chvíli pustím kohout, tak se kousek vrátí a zůstane sedět cca 3 mm před úderníkem (nenatažený). Pokud táhnu dál, tak se ozve druhý cvaknutí v zadní úvrati a kohout zůstane úplně vzadu nataženej a připravenej ke střelbě.
- RomanB74
Příspěvek#925 » pon 29. čer 2015, 08:01
>scink: Zdravím. Původně jsem to tipoval na nevhodnou vratnou pružinu, nicméně po doplnění popisu závady se domnívám, že problém bude s největší pravděpodobností souviset s mechanismem spouštěcího ústrojí.
Teď je tedy otázka jaké máš možnosti řešení závady. Celá Beretta má přibližně 37-40 částí a její rozebrání do stavu přístupu ke spoušťovému mechanismu netrvá déle než pár minut.
Je možné, že někdo kdysi pořádně zmáčkl spoušť při zajištěné pojistce a zohýbal tak některou část mechanismu - zde by byla vhodná kontrola dílů 19, 21 a 28. Při příležitosti této hloubkové rozborky doporučuji provést dokonalé očištění od případných zbytků konzervačních látek, deformované prvky narovnat (repasovat), lehce promazat a musí šlapat jako hodinky Rolex... od vietnamského obchodníka (no... raději ne).
Ještě se zeptám na zdánlivě nesouvisející věc: Při výstřelu dojde k přebití náboje v komoře?
> mikymoto: První poloha kohoutku je tzv. bezpečnostní ozub - lze zajistit, nelze odpálit, úderník chráněný odskokem kohoutku. Viz strana 10 uživatelského manuálu (odkaz uveden na straně 54 tohoto fóra).
Teď je tedy otázka jaké máš možnosti řešení závady. Celá Beretta má přibližně 37-40 částí a její rozebrání do stavu přístupu ke spoušťovému mechanismu netrvá déle než pár minut.
Je možné, že někdo kdysi pořádně zmáčkl spoušť při zajištěné pojistce a zohýbal tak některou část mechanismu - zde by byla vhodná kontrola dílů 19, 21 a 28. Při příležitosti této hloubkové rozborky doporučuji provést dokonalé očištění od případných zbytků konzervačních látek, deformované prvky narovnat (repasovat), lehce promazat a musí šlapat jako hodinky Rolex... od vietnamského obchodníka (no... raději ne).
Ještě se zeptám na zdánlivě nesouvisející věc: Při výstřelu dojde k přebití náboje v komoře?
> mikymoto: První poloha kohoutku je tzv. bezpečnostní ozub - lze zajistit, nelze odpálit, úderník chráněný odskokem kohoutku. Viz strana 10 uživatelského manuálu (odkaz uveden na straně 54 tohoto fóra).
B70_dily.jpg
B70_dily_cisla.jpg
- RomanB74
- scink
Příspěvek#928 » pon 29. čer 2015, 18:14
>RomanB74: Díky, Berettku jsem rozebral, resp. sundal střenky, víc si netrufám, ale vidím, že spouštěcí mechanismus nefunguje jak má a až budu dávat střenky od Klinského už to umím
Prodejce se postavil čelem, nejprve tvrdill, že to usazenina maziva, tak jsem to pořádně postříknul HW a nic, tak slíbil, že v tom případě provede opravu.
Prodejce se postavil čelem, nejprve tvrdill, že to usazenina maziva, tak jsem to pořádně postříknul HW a nic, tak slíbil, že v tom případě provede opravu.
- scink
- moony666
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva