Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

Vaclaf

Příspěvek#916 » pon 22. čer 2015, 18:04

Mám na ni vnitřní Dastu na ČZ 70 nebo Walther PPK. Jsem s pouzdrem spokojený, vnitřní mi vyhovují, používám je i na devítku (CZ P-07), samozřejmě větší :-)

tom38

Příspěvek#917 » stř 24. čer 2015, 11:58

Objednal jsem tedy 211-1 a uvidíme, jak bude pasovat bertě a mně :)

moony666

Příspěvek#918 » stř 24. čer 2015, 19:35

já mám Dastu 203-1 (CZ75,G17 atd) a ponáším v ní GP K100. A světe div se, beretta do něho zapadne taky. Já ji ale nosím v kapse u riflí. Tenhle mazel je sutečná kapesní záležitost, takže z mého pohledu pouzdro netřeba. Diskuse o tasení a podobně ponechme stranou ;) , prostě můj dojem je, že jsem schopen tasit rychle a v té kapse o ní ani nevím, zvykl jsem si.

scink

Příspěvek#919 » ned 28. čer 2015, 15:04

Zdravím, tak jsem si koupil Berettu M70, dnes jí byl vyzkoušet a mám problém. Po výstřelu nezůstane kohout vzadu. Náboj je přebit, ale není nataženo. V čem je problém. Náboje SB standart. Díky za rady.

hugofalfar

Příspěvek#920 » ned 28. čer 2015, 17:04

že by nefungoval korektně přerušovač?

RomanB74

Příspěvek#921 » ned 28. čer 2015, 18:07

>scink: Zdravím. Když natáhneš závěr ručně (bez zásobníku v šachtě), zůstane kohout natažený nebo se vrátí zpět do vypuštěné polohy?

scink

Příspěvek#922 » ned 28. čer 2015, 18:17

Zdravím, když natáhnu ručně zůstane kohout vzadu, při ručním vypuštění pak nelze zpět natáhnout, aby zůstal natažený a bylo možno přpíadně střílet. Na střelnici ze 4 zásobníku snad jen 4 krát došlo k opětovnému natažení kohoutu. Díky.

scink

Příspěvek#923 » ned 28. čer 2015, 20:36

Zdravím, ještě mám jeden dotaz, možná hloupý, tak se předem omlouvám. Natažení kohoutu prstem, aby zůstal v poloze "nataženo," funguje pokud současně lehce promáčknu spoušť. Je to ok? Díky

mikymoto

Příspěvek#924 » ned 28. čer 2015, 21:58

No já nevím, kohout mi jde natáhnout buď stažením závěru nebo palcem bez nutnosti se spouště jakkoliv dotýkat - tohle smrdí.
Když natahuju palcem kohout, tak v prvních cca 5 mm pohybu vzad se ozve cvaknutí. Když v tu chvíli pustím kohout, tak se kousek vrátí a zůstane sedět cca 3 mm před úderníkem (nenatažený). Pokud táhnu dál, tak se ozve druhý cvaknutí v zadní úvrati a kohout zůstane úplně vzadu nataženej a připravenej ke střelbě.

RomanB74

Příspěvek#925 » pon 29. čer 2015, 08:01

>scink: Zdravím. Původně jsem to tipoval na nevhodnou vratnou pružinu, nicméně po doplnění popisu závady se domnívám, že problém bude s největší pravděpodobností souviset s mechanismem spouštěcího ústrojí.
Teď je tedy otázka jaké máš možnosti řešení závady. Celá Beretta má přibližně 37-40 částí a její rozebrání do stavu přístupu ke spoušťovému mechanismu netrvá déle než pár minut.
Je možné, že někdo kdysi pořádně zmáčkl spoušť při zajištěné pojistce a zohýbal tak některou část mechanismu - zde by byla vhodná kontrola dílů 19, 21 a 28. Při příležitosti této hloubkové rozborky doporučuji provést dokonalé očištění od případných zbytků konzervačních látek, deformované prvky narovnat (repasovat), lehce promazat a musí šlapat jako hodinky Rolex... od vietnamského obchodníka (no... raději ne).
Ještě se zeptám na zdánlivě nesouvisející věc: Při výstřelu dojde k přebití náboje v komoře?

> mikymoto: První poloha kohoutku je tzv. bezpečnostní ozub - lze zajistit, nelze odpálit, úderník chráněný odskokem kohoutku. Viz strana 10 uživatelského manuálu (odkaz uveden na straně 54 tohoto fóra).

B70_dily.jpg

B70_dily_cisla.jpg

scink

Příspěvek#926 » pon 29. čer 2015, 09:51

>RomanB74 zdravím a moc děkuji, rozeberu a vyzkouším. Zbraň normálně přebije, náboj je v komoře, ale kohout zůstane na úderniku.

RomanB74

Příspěvek#927 » pon 29. čer 2015, 10:05

>scink: opatrně při rozdělávání střenek, rády praskají, začít vzadu dole rozevřením obou polovin od sebe pomocí ostrého nástroje - pokud to znáš, jenom dobře (návody na YT jsou docela dobré).

scink

Příspěvek#928 » pon 29. čer 2015, 18:14

>RomanB74: Díky, Berettku jsem rozebral, resp. sundal střenky, víc si netrufám, ale vidím, že spouštěcí mechanismus nefunguje jak má a až budu dávat střenky od Klinského už to umím

Prodejce se postavil čelem, nejprve tvrdill, že to usazenina maziva, tak jsem to pořádně postříknul HW a nic, tak slíbil, že v tom případě provede opravu.

scink

Příspěvek#929 » úte 30. čer 2015, 17:46

Ještě mám jeden dotaz, jak jsem sundaval střenky vyšrouboval jsemm i vypouštěcí knoflík zásobníku a po zpětné montáží trčí ven více než před tím. když ho více dotáhnu, tak nefunguje. Co dělám špatně? Díky.

moony666

Příspěvek#930 » úte 30. čer 2015, 19:11

já mám taky dotaz. Pokud po přetažení kohout padá se závěrem, teoreticky by mělo dojít k odpálení dalšího náboje. Jaktože to nekulometí? Berte to prosím jako dotaz spíše směrovaný v rovině toretické.

Zpět na