SIG P239 zkusenosti

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#1 » ned 27. zář 2015, 15:19

Nema prosim nekdo SIG P239? Zajimalo by me porovnani s jinyma beznyma devitkama ohledne zpetneho razu.
Nejde mi o zdvih, ale o impuls zpetneho razu prenaseny do ruky. Jestli je to v pohode, nebo to triska vic (je to pro slecnu).



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#2 » ned 27. zář 2015, 15:24

Mám... z kama jsi? Nosím, střílím s tím... i LOSy... Dá se dobře poladit. Oproti jiným prckům má stost hmotný závěr, tak je to dobře snesitelný. Navíc tam mám DPM vratný systém a SRT.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#3 » ned 27. zář 2015, 16:35

Ostravsko. Nema rada strikery (je zvykla na kohout, ma PPK 7,65 Br uz dlouho) a chtela by jednoradou devitku, at se ji to pohodlne nosi jak PPK. XDS nejde vubec sehnat a G43 se ji nelibil, bo ji to fest triskalo do ruky (je lehky, v patek jsme zkouseli na predvadecce v F-M, me se s nim strilelo dobre ale to triskani je fakt intenzivni, jinac slusna spoust na origo tovarku). No a Shield ma prisernou lamaci spoust, Apex spoust stoji 160 dolaru a zas je to striker. Takze po notnem spekulovani me vcera napadl P239 jako jedina vsechny kriteria splnujici moznost. Jsou na nej i pekne drevene strenky (by to mela jak na PPK) a SRT kit stoji jenom 45 dolaru. DPM jde poznat? Kolik stoji DPM? Da se sehnat v CR ten prodlouzeny desetiranak?



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#4 » ned 27. zář 2015, 16:48

DPM je tu za nějaký dva litry... jestli se nepletu. A znát to je. Mám to v CZ85, P226 i v P239. U nás se na to celkově sháněj věci blbě. Já věci na sigy pořizoval v něm. S tím prodlouženým zásobníkem vůbec je to bída. Ale já bych do něj nešel... Chtěl jsem malou zbraň, tak ji nebudu zvětšovat. Jinak se nenech zmást, má pomerně mohutnej ten závěr, i do šířky, prakticky shodnej s P226. Ale celkově je to fakt správně veliký na nošení. Taky se na to hůř sháněj pouzdra. Já nakonec koupil kožený, polohovatelný s pádlem a jistícím páskem. Přesně podle svých představ. Pro změnu v turecku.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#5 » ned 27. zář 2015, 17:01

No dily na H&K jsou to same. Neco mi posila kamos z USA a neco ze Slovenska, u nas nic. Ten SRT bych si nechal poslat z USA no problemo. Ten DPM jsem uz nasel na dpmsystems.cz za dvojec. Pouzdro asi nejspis kydex od Hucka Finna na miru podle bouchacky. Desetiranak jsem myslel na strelnici ne na noseni samozrejme. Jj, zaver je relativne siroky, koukal jsem na video na youtube na instalaci SRT. Ale rukojet by mela byt v pohode si myslim. Uplne male minipistolky jsou tezce naprd, priserne spouste a neda se s tim trefit ani vrata od stodoly. Tohle mi prijde tak akorat. Nema malou ruku, nema vubec problem s full size pistolemi, ale na noseni chce nejlepe jednoradou bo je zvykla na PPK a to je stihly prcek.
Nezkousel jsi v tom nahodou Subsonicy 9 g od S&B? Ty pouzivam na noseni. Ale nemel by byt problem s nima predpokladam.



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#6 » ned 27. zář 2015, 17:20

Jojo.. je to tak... Tak to pak jo, na tu střelnici.. I když... přecijen je to pak s jiným úchopem... a pak si člověk kapku kazí návyky. Montáž SRT je práce tak na 5 minut, přecijen to všechno fakt dobře sedí. Třeba jsem měl problém s úchopem s palcem střílející ruky nahoře... jsem si přidržoal záchyt závěru. Tak jsem ho zúžil a nacvičil úchop s palcem střílející ruky dole. Velikost na nošení mě osobně opravdu přijde skvělá. Já s tím střílím jen standardní tovární SB FMJ nontoxy a nosím BMka.



sterbic
Příspěvky: 12

Příspěvek#7 » čtv 15. srp 2019, 20:51

Ahoj vlastním P239 již druhým rokem a mohu jednoznačně říci, že je to má nejoblíbenější pistole, zejména pro svou spolehlivost je to jediná pistole se kterou jsem nikdy neměl žádnou zádržku cca. 2000 ran ani jiný problém a střílí vše co jí dám, se spolehlivostí je na tom podobně snad už jen moje druhá nejoblíbenější zbraň CZ SP-01 ta je sice i přesnější, ale také mnohem těžší. P239 je zatím můj favorit. Aktuálně pokukuji po novince P365 nicméně i kdybych do ní šel P239 si určitě ponechám.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů