Jak byste postupovali vy?

Uživatelský avatar
jamira
Příspěvky: 301

Příspěvek#1 » stř 30. zář 2015, 20:15

http://www.novinky.cz/krimi/382071-muz- ... detmi.html

Pokud tuto situaci ten řidič s dětmi nevyprovokoval svým předchozím jednáním (což nevíme), ale asi nevyprovokoval, jak byste se zachovali vy? A ještě dvě verze - máte u sebe v autě zbraň/ nemáte zbraň. V těchto situacích jde o sekundy a člověk většinou jedná zkratkovitě, pudově...

Uživatelský avatar
HawkCZ
Příspěvky: 882
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » stř 30. zář 2015, 20:35

Je to otázka. Zbraň v autě vozím, normálně za pasem ve vnitřním pouzdře. Kdybych si všiml že na mě někdo míří, tak kdyby chtěl vystřelit, bylo by po mě, než bych po zbrani sáhl, vlastně bych se tím mohl ještě více ohrozit, pokud třeba původní záměr byl jenom být hustej. Takže bych asi prudce zabrzdil a připravil se na to, zda zabrzdí taky a vystoupí se zbraní, pokud ano...

Ale je to jenom myšlenka...



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#3 » stř 30. zář 2015, 20:46

Tak ve chvíli kdy na mě někdo tahá zbraň, tak hledám kryt. Když by to bylo v jedoucím autě tak nejspíš dupu na brzdu a hledám únik do boční ulice (pokud by byla možnost). Na nějaké tahání zbraně za jízdy by předpokládám ani nebyl čas.
Navíc s dětma a ženou v jedoucím autě riskovat přestřelku je šílenost. Za mě rychlý únik prudkým zabržděním (když je vedle mě) a otočením auta do boční ulice nebo zpátky. Minimálně tím získáš trochu času na domyšlení dalšího postupu. Jsou-li druhé ruce v autě (manželka), tak ještě za pohybu zajistit telefonát na policii.

Uživatelský avatar
Joe
Příspěvky: 680

Příspěvek#4 » stř 30. zář 2015, 21:27

Za jízdy mává pistolí je buď debil, co netuší, co výstřel uvnitř jeho auta udělá, nebo plynovkář (což je v podstatě totéž). Takže bych normálně šlápl na plyn a ujel mu. Aveu ujede skoro cokoliv :lol:



cipis
Příspěvky: 2097

Příspěvek#5 » stř 30. zář 2015, 21:50

Myslím si, že je spíš bezpečnější zastavit. Už jen kvůli tomu dítěti a ženě. Rychlou jízdou se to podle mne zhorší, krom nebezpečí od blbečka je tu výrazně vyšší riziko nehody.

A dojít si do kufru pro broknu :D



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#6 » stř 30. zář 2015, 22:53

Tohle nemá prostě vůbec cenu komentovat !



cipis
Příspěvky: 2097

Příspěvek#7 » stř 30. zář 2015, 23:00

Však to nemáš komentovat, ale napsat, co bys dělal ty :)



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#8 » stř 30. zář 2015, 23:08

Tyhle úvahy nemám rád, ale pokud tě zajímá, co bych dělal já, tak bych zastavil a nechal ho odjet, stačí ?
Pokud má někdo ZP delší dobu, tak takové situace zažil i vícekrát.

Uživatelský avatar
RomanB74
Příspěvky: 390

Příspěvek#9 » čtv 1. říj 2015, 06:25

Tedy řeknu vám vážení, že mne z toho článku na férovku polilo horko. Docela dobře si dokážu představit ten strach ženy a dětí, když zahlédly namířenou zbraň. FUJ!!!

Jinak vlastní řešení situace samozřejmě co nejpasivnější. Přibrzdit, nechat odjet. A upřímně doufám, že řidič ,,Chevroletu" stane před soudem za nějaké obecné ohrožení (či jak to lze klasifikovat).

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2518

Příspěvek#10 » čtv 1. říj 2015, 07:24

Asi tak. Zabrzdit a nechat ho jet. Pokud by taky stavel (a ja mel u sebe zbran), tak zena vola policii a utika s detma kam to jde. JA zapinam nahravani na svym telefonu, krcim se za autem a volam na toho chlapa, proc na me miri zbrani, ze se bojim o zivot a mam taky zbran. At toho necha, ze policie je na ceste.

Ale az sem to na 99,99% nikdy nedojde. Pokud ano, vysypu jeho smerem zasobnik, dam druhej a cekam.

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » čtv 1. říj 2015, 08:28

Problém je bohužel v tom, že v reálné situaci, kterou vyhodnotíte jako ohrožení svého bezpečí, zdraví či života, reaguje většina lidí úplně jinak, než jak si myslí, že by reagovala, když má možnost si to v klidu rozmyslet a odreportovat.



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#12 » čtv 1. říj 2015, 10:30

To, že se někdo cpe do mého pruhu se děje v Praze běžně - buď je to drzoun nebo člověk místně neznalý. Když blikne, tak nemám sebemenší problém ho pustit. Zrychlování a soubežná jízda je nejhorší možná reakce. Teď koukám, že to bylo ve Zlíně - tam na takové "drzosti" asi tolik zvyklí lidé nebudou. Akorát si nedovedu představit, co je to za řidiče, že několik minut nepustí druhého do pruhu...aby to nebylo "mámo, podívej se na toho debila, jak se sem cpe, přece ho nebudu pouštět..." Ať to bylo, jak to bylo, IMHO to byla naprosto zbytečně vyhrocená situace z obou stran.



jack-3d
Příspěvky: 155

Příspěvek#13 » čtv 1. říj 2015, 12:21

Agresáky na silnici je nejlepší nechat jet, rozhodně není rozumný je blokovat, jezdit soubežně a přes okýnko gestikulovat, či dojíždět a oplácet vyblikávání. Vsadil bych se, že tatínek v tom taky nebude úplně nevinně a minimálně fakt, že jeli celkem dlouho souběžně o ledasčem svědčí. Během té soubežné jízdy mohla proběhnout nějaká gestikulace z okýnka do okýnka a agresáka to vytočilo natolik, že mával plynovkou.

V případě, že by na mě z ničeho nic někdo mával pistolí v autě, zastavím, ujistím se, že je zamčeno a volám policii číslo auta. Pokud by se vracel, pokusím se ujet a zůstávám ve spojení s policií.



cipis
Příspěvky: 2097

Příspěvek#14 » čtv 1. říj 2015, 12:26

Proto si myslím, že ta ženská udělala úplně nejlíp, co mohla udělat. Uklidnila chlapa, donutila ho zastavit a mezitím volala cajty.



Tyrfing
Příspěvky: 197

Příspěvek#15 » čtv 1. říj 2015, 14:52

Taky bych asi nejdriv hledel zmizet s autem pryc a doloval zbran az ve chvili pauzy, pokud bych videl, ze dotycny se vraci. Za jizdy skoro neni sance, kdyz clovek nema na vedlejsi sedacce pripravenou nasteklou pistoli.

Nicmene nejvic me zajima, jestli to byl plynovkar, nelegal nebo to nejhorsi pro nas, "vůlegál"...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů