Nosite rezervni zasobnik?

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#16 » pát 9. říj 2015, 06:24

jamira: ale samozřejmě požádáš rodinu, aby Ti před tím zavelela "na zteč!" :mrgreen:



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#17 » pát 9. říj 2015, 06:25

Otik Platenik píše:Pánové, nepřemýšleli jste nad tím, že je větší pravděpodobnost, že se zabijete v autě než, že se dostanete do přestřelky? Nebylo by užitečnější investovat do bezpečnějšího auta nebo pravidelného servisu apod. :-) Jen takové zamyšlení po ránu.
A zakázat auta bys nechtěl? Bezpečnější je přece letadlo. A chodit pěšky je navíc zdravější...



Piggy
Příspěvky: 1878

Příspěvek#18 » pát 9. říj 2015, 06:54

Otik Platenik píše:Nebylo by užitečnější investovat do bezpečnějšího auta nebo pravidelného servisu apod.
Mám auto splňující aktuální normy (není ale pancéřované :oops: ), gumy mají správný vzorek, servisuju pravidelně, v kufru mám 2kg hasičák, v kabině 1kg, na pásu přicvaklý záchranářský nůž.
Co bych měl ještě vylepšit?

Uživatelský avatar
RomanB74
Příspěvky: 390

Příspěvek#19 » pát 9. říj 2015, 07:19

> Scink (i ostatní): Zajímavé téma, které lze analyzovat několika způsoby. Pokusil jsem se to sepsat, ale bylo to strašně dlouhé, takže pouze ve zkratce:
Zvažuji dovyzbrojení druhým zásobníkem a v duchu si pokládám otázku: ,,Bude to stačit?"

OT: Nemohu si pomoci, ale snad i slepý si všiml vzniku dalších bezpečnostních rizik v naší kultuře.



Tomáš Břinčil
Příspěvky: 39

Příspěvek#20 » pát 9. říj 2015, 07:57

No, koukám, že na apokalypsu tu je připravených víc lidí. U sebe nenosím náhradní zásobník, jen náládované SP. Ale v třídenním batohu, který nosím běžně do práce a do školy nosím náhradní zásobník náladovaný FMJ a ještě krabičku FMJ.

Když jsem to tak pročítal, tak spíš důležitější než hromada olova mi přijde dvoumetrová vysílačka, kterou občas tahám, protože až přijde první průser, tak to odsere nejdřív infrastruktura - telko, elektrika atd.



Otik Platenik
Příspěvky: 83

Příspěvek#21 » pát 9. říj 2015, 08:02

Piggy snad nejsi světlou vyjímkou :-). Tohle mě napadlo, když jsem nedávno kupoval sadu nových pneu. A ať nejsem úplně OT, tak jeden zásobník by měl stačit. A další dva prázdné stabilně v autě včetně sluchátek, to řeší náhodnou cestu na střelnici.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#22 » pát 9. říj 2015, 09:04

Rough boy píše:jamira: ale samozřejmě požádáš rodinu, aby Ti před tím zavelela "na zteč!" :mrgreen:

Manzelka ho pri tom kryje kulometem z okna ;)

Ja nahradni nenosim, v aute neprijemne tlaci do zeber, a to tam je gumova botka (kratky na 75 compact). V hlavnim a komore SP



Tyrfing
Příspěvky: 197

Příspěvek#23 » pát 9. říj 2015, 10:08

Jelikoz nosim Browningovu kapesni malorazku s mrnavymi zasobnicky po sesti kouskach, tak dalsi ctyri se uz nepronesou... :mrgreen: Samozrejme si take myslim, ze na pripadny zdejsi problem by mi mel stacit jediny.

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#24 » pát 9. říj 2015, 11:37

Serz: Jo, tak když kontejner občas opětuje palbu, je to krytí manželkou pochopitelné :D

Uživatelský avatar
fixfokus
Příspěvky: 568

Příspěvek#25 » pát 9. říj 2015, 12:28

Druhý zásobník nenosím. Když mám být upřímný, většinou nenosím ani ten první. Nežiju v Bronxu.

Uživatelský avatar
jamira
Příspěvky: 301

Příspěvek#26 » pát 9. říj 2015, 16:42

Pánové, tak zhluboka a od srdce jsem se dlouho nezasmál, zvláště když si živě představuji tu situaci, jak ji zde Rough boy a Serz popisují... :lol: Pochopili jste ale doufám, že s odpadky opravdu k popelnici v Praze s osmapadesátkou nechodím. Zatím... ;) To "zatím" platí s narážkou na poznámku od Romana B74. Má pravdu. :evil:

Uživatelský avatar
Grasel
Příspěvky: 410

Příspěvek#27 » pát 9. říj 2015, 19:46

Tomáš Břinčil píše:No, koukám, že na apokalypsu tu je připravených víc lidí. U sebe nenosím náhradní zásobník, jen náládované SP. Ale v třídenním batohu, který nosím běžně do práce a do školy nosím náhradní zásobník náladovaný FMJ a ještě krabičku FMJ.

Když jsem to tak pročítal, tak spíš důležitější než hromada olova mi přijde dvoumetrová vysílačka, kterou občas tahám, protože až přijde první průser, tak to odsere nejdřív infrastruktura - telko, elektrika atd.


To je zajímavá připomínka s tou vysílačkou, nechceš to trochu rozvést?

Jinak já druhý šufle nenosím, 8 mi musí stačit.

Uživatelský avatar
jamira
Příspěvky: 301

Příspěvek#28 » pát 9. říj 2015, 20:33

Graseli, T.B. je pravděpodobně OK xxx, čili licencovaný radioamatér. Nosí s sebou "ručku" neboli transciever v pásmu VKV (dvoumetr) a měl by tím pádem možnost komunikovat na f=144MHz až 146MHz fonií nebo morse, pokud by měl k ručce připojen telegrafní klíč. Pro nouzové situace, poslech na pásmu a přehled co se děje - ideální nástroj.



Carloss
Příspěvky: 2935

Příspěvek#29 » pát 9. říj 2015, 21:08

Tak taky jsem HAM... Ale že bych to s sebou tahal.. to se mi fak nechce... Někam do terénu klidně... ale to se moc neohybuju.. Jinak samotný HAM band by byl vcelku málo využitelnej... To chce něco širšího. Přecijen v případě nouze na nějaký kanál, kde je nějaký větší provoz. I příjem je dobrý pak mít takový, aby si člověk mohl v případě apokalypsy poslechnout rozhlas a to ne jen ten místní. Na to mám takový přenosný rádio s SSB na SV i KV, s dobrejma pásmovejma filtrama a sbalenou aktivní ANT... To s sebou vozím na cesty po světě.

Sri za OT.

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#30 » sob 10. říj 2015, 10:49

fixfokus píše:Druhý zásobník nenosím. Když mám být upřímný, většinou nenosím ani ten první. Nežiju v Bronxu.

No, tohle docela vystihuje můj přístup. Každý to cítí jinak a podle toho jedná. Já si třeba sám sebe nedokážu představit, že v případě poruchy zásobníku ve zbrani stíhám odstranit závadu tím, že vylovím kdesi druhý a přebiji. Protože pokud se něco po.ere, tak tou dobou už budu stejně mrtvej. Já prostě takový výcvik nemám, ověšenej hostrama jako na misi v Iráku bejt nehodlám a pokud to nevyřeším s jedním zásobníkem, tak to bude nejspíš takovej hukot, že asi nestihnu ani tahat. Ovšem pokud je někdo cvičený a bez problémů a emocí dokáže řešit krizovky při kterých jde o život, pak jeho rozhodnutí pro druhý zásobník chápu. Poněvadž to jeho rozhodnutí nejspíš plyne z předchozí zkušenosti, kdy mu jeden zásobník nestačil či se mu porouchal.
Jamira:
:mrgreen: ;)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: k.jarek a 17 hostů