Nákupní povolení
- marinakus
- franko
Příspěvek#753 » čtv 19. lis 2015, 23:03
Půjdu žadat o vydání ZP zároveň k tomu chci přidat Žádost o povolení k nákupu zbraně kategorie B.
Chci si koupit brokovou kozlici Baikal IZH-27 EM-1C na tu žádný povoleni mit nemusím přijdu koupim ? Pak ji zaregistruju a dostanu průkaz ?
Potom chci Glock 17 nebo 19 tam už musim žádat a žádát přímo o konkrétní zbran nebo skupinu zbraní? Když budu chtit zároveň koupit třeba CZ 75 tak musim podat další žádost?
Pokud budu chti třeba CZ 858 nebo kdyby se zadařilo třeba AR-15 Ruger AR-556 Tak zas každou solo .
Jde mi o to to rovnou pořešit najednou abych nemusel pořád lítat po úřadech pokud vše musí být konkrétní tak asi nejdřiv všechny prubnou jesi budou vyhovovat pak žádat žádost platí rok ?
Poraťe jak je to přesně popřípadě i dporučte alternativy k zde napsaným zbraním.
sloučeno, příště nejdřív použij vyhledávání
sided
Chci si koupit brokovou kozlici Baikal IZH-27 EM-1C na tu žádný povoleni mit nemusím přijdu koupim ? Pak ji zaregistruju a dostanu průkaz ?
Potom chci Glock 17 nebo 19 tam už musim žádat a žádát přímo o konkrétní zbran nebo skupinu zbraní? Když budu chtit zároveň koupit třeba CZ 75 tak musim podat další žádost?
Pokud budu chti třeba CZ 858 nebo kdyby se zadařilo třeba AR-15 Ruger AR-556 Tak zas každou solo .
Jde mi o to to rovnou pořešit najednou abych nemusel pořád lítat po úřadech pokud vše musí být konkrétní tak asi nejdřiv všechny prubnou jesi budou vyhovovat pak žádat žádost platí rok ?
Poraťe jak je to přesně popřípadě i dporučte alternativy k zde napsaným zbraním.
sloučeno, příště nejdřív použij vyhledávání
sided
- wigum
Příspěvek#754 » čtv 19. lis 2015, 23:15
Projdi forum. Určitě tu najdeš téma. Ve zkratce. Já taky rovnou žádal o nákupko, ale už jsem tu četl i příspěvky od uživatelů, že jejich útvar PČR jim to neumožňuje a nákupko řeší až při vyzvednutí ZP.
Na tuhle broknu nákupko nepotřebuješ. Koupíš a doneseš zaregistrovat. Na ty pistole nákupko potřebuješ a to na každou zvlášť. Protože většinou nevíš co budeš kupovat a nemáš ani potřebné údaje, tak se to řeší, že se napíše třeba:dlouhá kulová opakovací a uvedou důvody pro její pořízení (sportovní střelba,myslivost...)
Rok neplatí žádost, ale již vydané nákupko.
Na tuhle broknu nákupko nepotřebuješ. Koupíš a doneseš zaregistrovat. Na ty pistole nákupko potřebuješ a to na každou zvlášť. Protože většinou nevíš co budeš kupovat a nemáš ani potřebné údaje, tak se to řeší, že se napíše třeba:dlouhá kulová opakovací a uvedou důvody pro její pořízení (sportovní střelba,myslivost...)
Rok neplatí žádost, ale již vydané nákupko.
- scorpions.cz
- scorpions.cz
Příspěvek#756 » pát 20. lis 2015, 07:29
Na krátkou stačí pouze napsat pouze PISTOLE SAMONABÍJECÍ nebo REVOLVER. u dlouhý tam musíš mít tak jak je zbraň vedená v CRZ. Tedy např KULOVNICE SAMONABÍJECÍ nebo PUŠKA SAMONABÍJECÍ. Pokud bude zbraň v CRZ vedená jako kulovnice samonabíjecí a ty budeš mít v nákupku puška samonabíjecí tak ti jí neprodají.
wigum na dlouhou kulovou opakovací nepotřebuješ nákupko
wigum na dlouhou kulovou opakovací nepotřebuješ nákupko
- Carloss
Příspěvek#757 » ned 22. lis 2015, 00:24
tazi píše:Jako důvod bych vždy uváděl ochranu zdraví, života nebo majetku.
V tom případě ti to povolení nemůžou v budoucnu odebrat.
Odesláno z BlackBerry Z10
Můžou. Je to blbý, ale můžou... Argument se dycky najde. Proto je potřeba mít v NP toho co nejvíc, včetně sportu.
- tazi
Příspěvek#758 » ned 22. lis 2015, 01:37
Právník nejsem, ale vycházím z toho, co je v zákoně a tedy:
(2) Povolení vydané podle § 12 odejme příslušný útvar policie, pominul-li řádný důvod, pro který bylo vydáno; to neplatí, bylo-li povolení vydáno podle § 12 odst. 5 písm. f).
A písmeno f) je právě ochrana zdraví, života nebo majetku.
Takže to chápu tak, že pokud ukončím aktivní sportovní činnost, můžou mi sebrat nákupku, kde je důvod sport. Pokud je vydáno povolení na ochranu, tak to jako důvod pominout nemůže. Samozřejmě odebrání ZP je věc jiná, ale to tu neřešíme.
(2) Povolení vydané podle § 12 odejme příslušný útvar policie, pominul-li řádný důvod, pro který bylo vydáno; to neplatí, bylo-li povolení vydáno podle § 12 odst. 5 písm. f).
A písmeno f) je právě ochrana zdraví, života nebo majetku.
Takže to chápu tak, že pokud ukončím aktivní sportovní činnost, můžou mi sebrat nákupku, kde je důvod sport. Pokud je vydáno povolení na ochranu, tak to jako důvod pominout nemůže. Samozřejmě odebrání ZP je věc jiná, ale to tu neřešíme.
- tazi
Příspěvek#761 » ned 22. lis 2015, 11:51
Zákon určitě změnit lze, ale imho nelze platnost nového zákona uplatnit zpětně a dále nelze zákonem odepřít občanům právo na ochranu svého života.
Dokážu si představit změnu v kategorizaci zbraní. A to je důvod, proč už nebudu odkládat nákup dlouhé.
Dokážu si představit změnu v kategorizaci zbraní. A to je důvod, proč už nebudu odkládat nákup dlouhé.

- Carloss
- jarynn
Příspěvek#764 » pon 23. lis 2015, 06:45
Carloss píše:Tak jinak: Když vyjde zákon, že držení zbraní je nezákoné, tak to bude platné bez ohledu na to, jaké jiné zákony to před tím umožnily. Nemluvě o tom, že zabavit zbraně lze i podle zákona platného v současnosti.
Jasně , že může zabavit nebo zakázat nosit např.: V době trvání stavu ohrožení státu nebo válečného stavu je vláda oprávněna ve veřejném zájmu nařídit odevzdání zbraní a střeliva na určité místo do úschovy anebo omezit nebo zakázat jejich nošení, to ale všichni známe.
- dilatator
Příspěvek#765 » pát 27. lis 2015, 22:42
Pro tuto chvíli vlákna lehce OT, ale ještě na chvíli návrat ke straně 47 zde a k datové schránce:
Dnes jsem něco hledal a našel to, co mi tehdy bylo porazeno, jenom jsem si to blbě zapsal na harddisk - týká se to zcela jistě daňového přiznání ( proto jsem tehdy zvažoval DS ) a jelikož to za chvíli někteří z nás budou ( míněno daně ) řešit, přidávám odkaz:
http://www.kapitol.cz/magaziny/114
Dnes jsem něco hledal a našel to, co mi tehdy bylo porazeno, jenom jsem si to blbě zapsal na harddisk - týká se to zcela jistě daňového přiznání ( proto jsem tehdy zvažoval DS ) a jelikož to za chvíli někteří z nás budou ( míněno daně ) řešit, přidávám odkaz:
http://www.kapitol.cz/magaziny/114
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX