Zkoušky v Jihlavě



kratales
Příspěvky: 51

Příspěvek#136 » úte 22. zář 2015, 00:52

Klasika z CZ75/85



Jarda89
Příspěvky: 356

Příspěvek#137 » stř 21. říj 2015, 21:32

Tak přátelé, mám to úspěšně za sebou 8-) Pan Tonar je fakt machr, férovej, a navíc vtipnej. Všechno řekl přesně jak chce a ukázal to. U manipulace hodil akorát 2 otázky, mě se zeptal na význam drážek v hlavni a co je hledí :) Poslední větou mě rozstřelil, dává mi papír a prej: Tak tady máte to Béééé (dělal jsem B a E ). Jinak průběh zkoušky byl jak psal Filip82.. Manipulace a střelba byla z CZ75 Compact.



juce
Příspěvky: 2

Příspěvek#138 » čtv 22. říj 2015, 16:12

Já byl také 21.10. a musím jen podepsat co píše Jarda89. Férový přístup, dobrá nálada - kdo byl připravený nemohl mít problém... U střelby s krátkou kulovou zbraní stříleli vždy dva zároveň. Jedna zbraň byla viz předchozí příspěvek, druhá (s tou jsem střílel já) byla CZ83 ráže 7,65 - překvapilo mě, jak se s ní dobře střílelo (podotýkám že jsem nezkušený střelec a byl jsem pouze párkrát cvičit s CZ75 9mm - teď "naostro" s tou 7,65 jsem zastřílel lépe než při přípravě (ale mohla to být náhodička...)). Hodně zdaru



Jarda89
Příspěvky: 356

Příspěvek#139 » čtv 22. říj 2015, 16:36

sakra.. že jsem se líp nepodíval a necpal se na levej post :D CZ83 mám rád a budu si ji kupovat.



g_houst
Příspěvky: 1

Příspěvek#140 » pát 3. bře 2017, 10:37

Pár poznatků ze zkoušky: Původně jsem si chtěl nechat zkoušku přeložit do Brna. Bohužel kraj Vysočina je jeden z mála krajů, kde Vám to povolí jen pokud jako důvod uvedete studium školy související s myslivostí nebo zemědělstvím ( a v rámci studia máte možnost získat zp ), jinak máte smůlu. Zkouška v Jihlavě probíhala standardně. Na manipulaci byly zbraně: CZ75, ZKM 456 a broková dvojka. Pan komisař byl velice tolerantní. Ze začátku chtěl pro skupiny A,B,E, předvést manipulaci jak s pistolí, tak s malorážkou. Protože se to celkem táhlo ( po testech nás zbylo 20, a než jsme se všichni vystřídali trvalo kolem 2,5 hodiny ), tak ke konci už se manipulovalo jen s krátkou (A,B,E). Po přesunu do Třeště se lehce po 13:00 začalo střílet. Nejdřív šli na řadu ti, co stříleli jen z krátké. Komisař hned vyplnil papír a jelo se domů. :)

Pár poznámek na závěr: Manipulace trvala tak dlouho, protože pan komisař si chtěl s Vámi o tom popovídat a vyptával se na hlavní části zbraně atd.
Co mi vadilo: nedostatek židlí na krajském ředitelství v Jihlavě, při čekání na manipulaci.



Ješťer
Příspěvky: 14

Příspěvek#141 » čtv 23. bře 2017, 08:35

Nevíte někdo náhodou jak dlouho se momentálně čeká od podání přihlášky na zkoušku do její realizace v Jihlavě ? Je tam možnost si vybrat termín ?



Libor-TR
Příspěvky: 3

Příspěvek#142 » čtv 23. bře 2017, 18:15

Ješťer: Podal jsem si přihlášku ke zkoušce cca v polovině ledna. Hned den nebo dva poté mi volala paní od PČR z Jihlavy ohledně termínu a nabídla mi termín velice blízký, což mě zaskočilo a odmítnul jsem ho, protože jsem si nebyl jistý zda se zvládnu připravit (byl to tuším týden nebo dva). Domluvili jsme se tedy hned na dalším a to bylo 9.3..



Kunky
Příspěvky: 3

Příspěvek#143 » pát 24. bře 2017, 11:03

Já jsem si podával žádost na zkoušku tento týden v pondělí 20. 3.
Paní volala hned druhý den, dostal jsem termín až 2. 5.
Já jsem naopak čekal, že to bude trochu dřív, ale tak nevadí, alespoň bude víc času na přípravu :-)
Střelba bude v Batelově.



Ješťer
Příspěvky: 14

Příspěvek#144 » ned 7. kvě 2017, 07:11

Jak dlouho po úspěšné zkoušce a podání žádosti jste čekali na vydání zbrojního průkazu v Jihlavě?



jihlavak
Příspěvky: 23

Příspěvek#145 » ned 7. kvě 2017, 07:25

V Jihlavě jsou rozumní, myslím že do týdne se to v pohodě stihlo.



Kunky
Příspěvky: 3

Příspěvek#146 » ned 7. kvě 2017, 18:34

Já si byl podat žádost teď 3. 5., vzali mi to rovnou i s žádostí na nákup zbraně a řekli mi, ať počítám tak 14 dnů. Prý mi přijde SMS. Zatím nic.
Ale 14 dní je v pohodě, pokud budu mít rovnou i nákupák. Někde to prý naráz nevezmou a musí se po vydání ZP teprve požádat o nákupní povolení.



Sborez
Příspěvky: 44

Příspěvek#147 » stř 19. pro 2018, 17:38

Aktualizuji toto téma. Dnes jsem absolvoval zkoušky na ZP v Jihlavě. Za mě profesionální přístup jak policie, tak zkušebního komisaře. Střílel jsem v Třešti, kde jsem to cvičil, takže sice jedna minela, ale věděl jsem, že už mám čtyři rány v terči, tak jsem to trochu odflákl. Ale mrzí mě to, chtěl jsem to vše na 100%. Hned jsem zažádal o ZP a vzali mi hned i žádost na NP, tak uvidíme jak rychle se to přes svátky podaří. Musím říct, že našprtat se to je fakt fuška a po dlouhé době jsem si učebně hrábnul. Fakt to chce.



Sborez
Příspěvky: 44

Příspěvek#148 » stř 9. led 2019, 19:35

19.12. zažádáno o ZP a NP. 9.1. jsem si zavolal a vyřešeno, do půl hodinky jsem měl oboje. Super rychlost i pře svátky :-)



FullHaDes
Příspěvky: 5

Příspěvek#149 » čtv 2. kvě 2019, 23:39

Přidávám mojí zkušenost. Sepíšu to více do podrobna, pro ty, které to zajímá. Já osobně bych před vykonáním zkoušky podrobnější (a aktuální) popis uvítal, byl jsem zvědavý a nervózní jako blázen :D

Začátek zkoušky a teoretická část
Ráno v osm hodin jsme se sešli na recepci KŘP, bylo nás celkem 26. Komisař nás poté odvedl do zasedací místnosti. Tam se představil společně se dvěma asistujícími policisty a srozumitelně všechno ohledně zkoušky vysvětlil. Vystupoval a působil velmi pohodově, neměl jsem s ním nejmenší problém. Měli jsme komisaře Mgr. Petra Sulíka. Vybral si od každého poplatek 600,- Kč a rozdal nám písemné testy. Ty byly v podstatě totožné s těmi, které naleznete i na těchto stránkách. Kdo se je kompletně naučí odtud, nemůže udělat chybu. Až to všichni vyplnili, testy si vybral a poslal nás zpět k recepci, kde jsme čekali na výsledky. Po nějaké dobře poslali pár lidí do vedlejší místnosti, zatím bez dalšího komentáře, načež nám oznámili, že ti co zůstali, testy úspěšně splnili. Těm vyvolaným asi ukázali chyby které udělali a poslali je domů. Těch co neudělali, bylo 8. Já osobně jsem prospěl bez chyby, učil jsem se ze zdejších stránek, cca dva měsíce intenzivního drillu.

Praktická zkouška, část 1. - bezpečná manipulace
Bezpečná manipulace se odehrála také na KŘP, se školními náboji. Před samotnou manipulací nám komisař přesně vysvětlil co po nás bude chtít. Například to, že místo rány jistoty chce vypouštět kohout přes palec a ránu jistoty ať děláme až potom na střelnici. Když někdo něco nevěděl, ochotně nám před zkouškou se vším poradil a vysvětlil. Postupně si nás pak tedy začal volat na zkoušku. Oba asistenční policisté byli opět přítomni a dohlíželi na průběh zkoušky. Já jsem dělal skupinu E a manipuloval jsem tedy pouze s krátkou zbraní, konkrétně s pistolí CZ 85. Do místnosti, kde zkouška probíhala, bylo vidět, takže všichni ostatní se mohli na zkoušeného jedince dívat. V tom případě mají podle mě výhodu lidé, kteří jdou až jako poslední, protože odkoukají co komisař chce a jak se chová. Já jsem byl poměrně nervózní a fakt, že se na mě všichni dívají, mi dvakrát nepomáhal. Měl jsem velmi spocené ruce a při zkoušce mi kvůli tomu ani nešel pořádně natáhnout závěr. Komisař byl však chápavý a řekl mi, ať si natáhnu nejdříve kohout dozadu, že ten závěr potom půjde lépe. Nesnažil se nás nějak "usmažit" na nesmyslných maličkostech a hlídal především základní pravdila bezpečné manipulace a rád v přiměřené míře pomohl. Neptal se ani na řešení závad. V podstatě jsem provedl jen kontrolu zbraně, rozborku, sborku, nabití školních nábojů a příprava ke střelbě, vybití a hotovo.

Praktická zkouška, část 2. - střelba
Na střelbu byl sraz o půl jedné v Batelově, doprava byla idividuální. Tam jsem při vstupu zaplatil správcovi střelnice poplatek 700,- Kč a ten mě pustil dál. Zanedlouho dorazil komisař s policisty a začaly střelby. Všichni jsme čekali v zadní části střelnice a po dvojicích si nás volal. Šel jsem mezi prvními. Bylo tam dvojité stanoviště s připravenými zbraněmi CZ 85 a u druhého místa CZ 85 Compact. Na mě vyšlo stanoviště na pravé straně se zbraní CZ 85 Copmact. Po příchodu ke stanovišti komisař opět všechno vysvětlil a přesně popsal, jak si přeje odevzdávat zbraň po střelbě, co budeme dělat atd. Zde už manipulaci nějak nezkoušel, pouze v rámci samotné střelby. Na základě povelů komisaře jsme zbraně nabili a stříleli. Nejdříve tři testovací rány a potom pět finálních ran, které se počítali do zkoušky. Trefil jsem 5/5, na těch 10m to jde samo.
Tím pro mě zkouška úspěšně skončila, podepsal jsem jim to a já jsem s osvedčením a úsměvem na tváři mohl odejít.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: havrda a 12 hostů