Kterou další zbraň do budoucna v dnešní vyhrocené době?

Uživatelský avatar
Boudy
Příspěvky: 175

Příspěvek#166 » pon 23. lis 2015, 17:50

Jo, tak ted se citim uplne magicky odzbrojen. Me prispevky " o nicem " a konkretne dost mozna i ta, kterou uplatnujes jinde ve mne nevzbuzuje potrebu s tebou komunikovat" ... Panecku vubec ti nerozumim, ale presto je zjevne, ze Ty mas nade vsemi navrch. Nekolik lidi ti jasne napise, ze resit az bude hotovo je na howno, ale ty mas jasno ze se to ma resit, az je hotovo ... Pokud nejde zde na foru presvedcit drzitele magickehu ZP, jak asi presvedcit pacifisty? No nic, pomalu lamu nad tebou hul ...



cipis
Příspěvky: 2112

Příspěvek#167 » pon 23. lis 2015, 17:50

Co se furt ptáš, co já? Proč bych jim dělal agenta? Ježíš, to je snad v zájmu každého střelce, abychom měli nějakou organizaci, která nás nějak zaštiťuje a se kterou se baví i ministerstva. Jiná není, neexistuje, ty jsi žádnou nezaložil, tak nezbude nic jiného, než podpořit tu existující.
Petice existuje, už rok a půl, je zbytečné vytvářet další papírovou.
Kdyby ses náhodou ztratil, tak je zde, sice na stránkách jedné politické strany, ale to je úplně fuk momentálně: http://okstrana.cz/petice-jsme-regulaci ... strany-eu/
Doufání ti nic nepomůže, jak jsem psal, zvedni tu lenošnou prdel a začni něco dělat. Co se dá dělat, už ti tu vysvětlili všichni ostatní.



iloveguns
Příspěvky: 1432

Příspěvek#168 » pon 23. lis 2015, 17:58

Přepis rozhovoru s eurohujerem:

Interview ČT24 — host František BUBLAN — 20.11.2015

- z přepisu pořadu:

»...Světlana WITOWSKÁ, moderátorka:
Dalším bodem jednání ministrů bylo posílení kontroly pohybu střelných zbraní. Evropská komise už tento týden představila svůj záměr na novelu příslušné směrnice. Podle ní by některé poloautomatické střelné zbraně vůbec nesměli jednotlivci v Evropské unii vlastnit. Copak teroristi si pořizují zbraně legálně?

Není to kontraproduktivní, že odzbrojíme lidi, kteří jsou prověřeni, kteří mají zbrojní pas, kteří mají tu zbraň třeba kvůli tomu, aby se chránili? Protože tohle přece nemůže mířit na teroristy, toto opatření. Oni si přece nekupují na legálním trhu zbraně.

František BUBLAN, senátor, bývalý ministr vnitra /nestr. za ČSSD/:
No, tak není to tak úplně pravda, protože oni si mohou zakoupit třeba zbraně typu automatické, které jsou částečně znehodnoceny, které se potom dají používat pouze pro slepé střelivo. Ta úprava není zase tak důkladná, takže je možné tu zbraň uvést do normálního provozu.

Tady to se bude týkat celkově obchodu se zbraněmi.Zpřísnit podmínky pro to, aby si člověk mohl koupit zbraň, aby jí mohl vlastnit, a aby s tím nemohl obchodovat, protože většinou ti teroristé jaksi překupují ty zbraně zase od těch, kteří je získali třeba legálně a třeba jich mají doma větší množství, tak od nich si mohou tyto zbraně potom překoupit a to by mělo být také podchyceno.

Já si myslím, že tady ta kontrola toho obchodu se zbraněmi je velmi důležitá, protože těžko budou teroristé přepravovat nějaké větší množství kalašnikovů a nebo nějakých jiných zbraní odněkud z ciziny, když mají možnost si to zakoupit zde přímo třeba v naší zemi nebo v některé jiné zemi Evropské unie. To bude pro ně daleko dosažitelnější a pohodlnější.

Takže tady toto já určitě budu schvalovat...«

http://gunlex.cz/…/2228-rozhovor-se-senatorem-frantiskem-bu…
(Přístupné pouze registrovaným uživatelům)

- děkujeme, pane senátore, za Vaši otevřenost, budeme si Váš postoj k legálním držitelům zbraní pamatovat

Uživatelský avatar
Magic
Příspěvky: 289

Příspěvek#169 » pon 23. lis 2015, 18:03

Boudy: Ok :-). Zjevne se nechapeme a nema smysl to dale resit.

Cipis: Ptam se stejne jako ty mne opakovane na veci typu, kde uz jsem a nejsem clenem a hlavne kolik jsem kam prispel. Kdyby jsem byl uz hodne neslusny, tak se zeptam, co je ti do toho, ale chapu co tim sledujes. Kdyz uz ale neco podobneho nekomu zminim a myslim to vazne, tak jdu prinejmensim prikladem a napisu, co jsem udelal (v tomto pripade jsi se mne neznamo proc ptal na vysi prispevku).

Pokud jde o papirovou petici, tak muj nazor znas. Ta jedina je pravne ucinna a ta, ktera je na internetu muze slouzit pouze jako marketing. Stejne tak mas pravdu v tom, ze kdyz se bude podepisovat nejaka fyzicky bude mit pouze zlomek podpisu (psal jsi tusim ze tam nikdo nebude chodit), co ta internetova. Hodne lidi je pohodlnych, nebo vyuziva internetove anonymity.

Svou lenosnou prdel jsem uz zvedl stejne jako ty tu tvou hodnekrat a snazim se pro to delat nejen to, co zde napisu a delat budu. Myslim si ale, ze by si to zaslouzilo vetsi osvetu nejen na tomhle foru. Prijde mi totiz, ze spousta strelcu to bere jako nejaky dalsi zakon a nevidi v tom realnou hrozbu. Mozna by si to zaslouzilo s odkazy na petice minimalne samostatny zamceny thread nekde na ocich od zdejsich adminu.

Iloveguns: Cetl jsem uz drive a naprosto souhlasim s tim, ze to je kontraproduktivni. Kdo chce si najde cestu jinde a takhle nezbyde nikdo, kdo by se mohl branit.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4577

Příspěvek#170 » pon 23. lis 2015, 18:14

jen jedna věc je neočůratelná a to je svědomí... pak je ale otázka, kdo ho má ;)



4R
Příspěvky: 91

Příspěvek#171 » pon 23. lis 2015, 18:49

Nabyl jsem nového dojmu, jestli ten Magic není spíš z druhého tábora a nesnaží se nám tu nenápadně vymluvit to, o co se snažíme...
A aby sis nemyslel, tak stojím před stejným rozhodnutím - planuji (spíš čekám jestli pustí do prodeje kosy) nákup dlouhé a můžeš si být jistej, ze letos doma bude, i kdyby na nás sebevětší zlo chtěli poslat!
Takže kdybys místo té zaseknute desky šel a koupil sis alespoň nějakou levnější do začátku, udělal bys nejlépe...ono se ti pak možná rozsvítí a prehodnotis, co má cenu a co ne. Za tu dobu, co tu placas jsi už mohl např vědět co je Lex a co dělá...

A pokud bys chtěl psát znovu to stejný, tak si to prosím odpust....



notobi
Příspěvky: 661

Příspěvek#172 » pon 23. lis 2015, 18:57

4R začínám mít stejný názor jako ty



janek21
Příspěvky: 103

Příspěvek#173 » pon 23. lis 2015, 19:01

Iloveguns : me přijde ze bud pan Bublan neví naprosto o čem mluví ( nevím proč by někdo kdo legálne nabyl zbraň a zaregistroval si ji na sebe ji prodal teroristům, byl by to sebevrah) a nebo to jsou zase jen vymluvy a obhajovani odzbrojení slušných lidi .... :roll:

Uživatelský avatar
Magic
Příspěvky: 289

Příspěvek#174 » pon 23. lis 2015, 19:01

4R: Pocatecne nabyvany dojem je nastesti chybny, Diky za info, ze v tom v rozhodovani nejsem sam. Kosa je v pohode, ale ja chtel puvodne vzit neco jako V-AR15. Takhle se ale budto spokojim s malem ve forme vz. 58 stejne jako ty at mam "alespon neco", nebo pockam.

Ja jinak zase nechapu to (nejen) tve opakovane omilani ("placani o") LEXu, takze kazdy neco nechapeme :-). To si klidne muzes i ty s klidnym svedomim odpustit. Ja uz na to svuj nazor za sebe napsal - skutecne bez jakekoliv zle krve pokud nezacnou padat z nebe trakare vidim clenstvi az na zacatek pristiho roku. Prozatim prevazuji kladne pocity, takze nevidim duvod proc do toho nejit. Libi se mi nejen jejich nazory, ale take zastavani se strelecke komunity ve veci NO. Tim zjistovanim jsem mel na mysli neco trosku jineho, coz tady nechci (i kdyz to je ve vztahu k predmetu vlakna stejne uz dost OT) vylozene moc rozebirat. Btw. podobnym pristupem kdy ostatni tlacili na nekoho s clenstvim uz jsem nekde na foru videl par rezignovanych lidi, kteri od toho sveho zameru kvuli tomu upustili. Muj pripad to rozhodne neni, protoze ja bych kvuili tomu sve nazory hned tak nezmenil, ale mozna to je prinejmensim namet k zamysleni.

=======

Kdyz uz jsme u tech zakonu, tak ono je nekde v zahranici mozne nakupovat zbrane pres internet, ze to politici v EU chteji zakazovat, nebo je to prevence z neznalosti stejne jako ve stylu "ty kalasnikovy zakazeme"?

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4577

Příspěvek#175 » pon 23. lis 2015, 19:15

moje manželka je ze Slovenska a vždy se mi nejvíc líbila klasická slovenská věta : "Chodz do piči, pokial ti pekně hovorím"..... no, není to krása??? takže, Magic, nepruď ;) doufám ve shovívavost moderátorů

Uživatelský avatar
Style
Příspěvky: 287

Příspěvek#176 » pon 23. lis 2015, 19:18

iloveguns: Podle Bublanovy argumentace začínám mít obavu že vcelku mazaně někdo vytvořil spojení, kde účelově zpřísnění znehodnocení zbraní aby nešly uvést zpět do provozu spojil se zákazem samonabíjecích..... protože vždy když se argumentuje že omezení legálních vlastníků samonabíjecích je naprosto neúčinné k omezení terorismu skončí debata jinde a to na tom vy chcete aby si zločinci mohli kupovat znehodnocené zbraně a uvést je opět do provozu ? A tím se dokonale odvede pozornost. Prostě se na jeden argument se kterým by snad šlo i souhlasit přilepí ještě jeden nehorázný, který se v něm ztratí.
Myslím že by asi většina z nás neměla problém s přísnějšími pravidly pro znehodnocování či držení znehodnocených zbraní. Mj. u toho Bublana je vidět jak má málo informací, protože jinak by nemohl nikdy vypustit větu že si legálně někdo nakoupí až moc zbraní a pak je prodává teroristům. To by asi udělal jen opravdový idiot se sebedestruktivními sklony.

Uživatelský avatar
Magic
Příspěvky: 289

Příspěvek#177 » pon 23. lis 2015, 19:22

Marinakus: Velmi inteligentni a vecny prispevek. Jeho vytvoreni urcite muselo stat hodne usili, takze gratulace. :-)

Style: Myslim, ze jsi uderil kladivem na hlavicku hrebiku. Takovych je tam bohuzel vice. Nejvice do toho kecaji ti, kteri o tom nemaji vubec zadny prehled. Pak staci nejaky katalyzator jako udalost v Parizi a muzeme prosadit co chceme nehlede na to, co chteji lide (cti ovce). To spojovani je pak docela vychytraly pokus o to jak prosadit dalsi veci. Jenom mi nejak unika smysl toho, co tim sleduji. Odzbrojena spolecnost = poslusna spolecnost?
Naposledy upravil(a) Magic dne pon 23. lis 2015, 19:26, celkem upraveno 1 x.



beda
Příspěvky: 236

Příspěvek#178 » pon 23. lis 2015, 19:24

Bublan je socan a jako každej socan má orgasmus, když může něco regulovat, nebo zakázat

Uživatelský avatar
Magic
Příspěvky: 289

Příspěvek#179 » pon 23. lis 2015, 19:27

beda: Dobře ty :).

Uživatelský avatar
MM
Příspěvky: 1150

Příspěvek#180 » pon 23. lis 2015, 19:29

@Magic - Dcka je mozne kupovat cez internet ... cize aj deaktivovane zbrane. Takze na Slovensku slo donedavna dost anonymne prist k reaktivovatelnej veci. Tam to obmedzenie chapem.
Ale co ma dost vytaca je ze nebude mozne si napr. objednat pruziny na tuning a ine drobnosti ... na to sa ti kazdy obchodnik vykasle, pripadne si k tomu prirazi tolko ze az :(.

Inak sledujuc media ma clovek miestami dojem ze sa snazia odputavat pozornost a hovoria hlavne o tych reaktivovatelnych znehodnotenych :\.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 hostů