Petice

iloveguns

Příspěvek#106 » úte 24. lis 2015, 22:01

Soudružka tím zřejmě chtěla říci, že zpřísnění není namířeno proti nám, ale ve prospěch těch, kteří zbraně nemají. Nebo jak jinak tomu mám rozumět? A při podrobné analýze návrhu přijdeme na to, že je vlastně dobré, když nám zbraně seberou? Tak nějak to soudružka komunistka myslela?

laurel_31299

Příspěvek#107 » úte 24. lis 2015, 22:10

Obeslano 40 znamich, 39 podepsalo tu webovou. Kde je prosim ta papirova? Nekde jsem cetl ze ta z iniciativy p. Cerneho je uz neplatna ci co? Diky moc

Sent from my GT-P6800 using Tapatalk

cipis

Příspěvek#108 » úte 24. lis 2015, 22:57

Kde je psáno, že je neplatná? Pavel nic takového nikde nenapsal ...

laurel_31299

Příspěvek#109 » stř 25. lis 2015, 07:26

Nekde jsem to cetl, ze to bylo pry udajne populisticke gesto jak se dostat nekde vys.. ale proto se ptam.. pokud je papirova verze sem s ni a jdu lovit podpisy drive nez budeme lovit politiky s kverama.. ;-)

Blacky

Příspěvek#110 » stř 25. lis 2015, 13:01

Dotaz máte někdo text dopisu pro poslance atd., který bych mohl poněkud přebásnit? Nevím, co přesně bych měl psát, abych něco nezapoměl. :)

cipis

Příspěvek#111 » stř 25. lis 2015, 13:34

Ta papírová petice Pavla Černého normálně pokračuje!

radimnet

Příspěvek#112 » stř 25. lis 2015, 14:47

Přesně petice Pavla Černého pokračuje minulý týden jsem si s ním o tom psal a pokračujeme, nenechte se zvyklat že to už neplatí. POKRAČUJEM.

radimnet

Příspěvek#113 » stř 25. lis 2015, 14:53

Na facebooku jsem narazil na tento příspěvek: Něco velmi důležitého od Jirky… :

Dnes mi konečně odepsala naše eurokomisařka Věra Jourová. Její mal mě velice znepokojil. Evidentně opravdu politici neumí rozlišit automatické a poloautomatické resp. samonabíjecí pušky. Protože v jedné větě mluví o zákazu poloautomatických zbraní, které střílí dle jejích slov stovky projektilů za minutu (komisařka mě požádala o nepřeposílání jejího e-mailu, přesto si však dovolím vám přeposlat alespoň část, ve kterých mi odpovídá na moje dotazy...):

"- Budou odzbrojeni pouze legální držitelé těch nejnebezpečnějších, (polo) automatických zbraní;

- Návrh byl přijat kolegiem, které vždy rozhoduje jednohlasně , návrh je v mezích zdravého rozumu;

- Hlavní důraz je kladen na lepší značení a deaktivaci zbraní – není výjimkou, že teroristé užívají reaktivované zbraně. Na tak velkém a různorodém hřišti jako je ve vztahu k palným zbraním EU je potřeba stanovit jednotná pravidla;

- Samonabíjecí pušky jsou z definice útočnou, ne obrannou zbraní – o zákazu běžných palných zbraní není řeč. K obraně proti terorismu primárně slouží státní ozbrojené a bezpečnostní složky, nikoli občané."

A podle všeho jsou přesvědčeni, že to projde "Návrh přijatý Komisí nyní musí přijmout EP a Rada. Pokud půjde všechno dobře, tak to v platnost vstoupí v červenci 2016." (snad se publikování zde autor nebude zlobit)

Tak mi to nedalo a vyplodil jsem tam nějaké komentáře aby se lidem aspoň trošku otevřely oči: (asi se to k vám nedostane tak si taky počtěte)

1: Tato paní říká že proti obraně proti terorismu slouží výhradně ozbrojené složky státu, tak proč teroristi neútočí proti ozbrojeným složkám daného státu s jehož zahraniční politikou nesouhlasí? Teroristi jsou totiž zbabělci kteří dokáží zabíjet jen neozbrojené obyvatelstvo a útočí na neozbrojené protože můžou za krátkou dobu zabít co nejvíce lidí a nikdo je v tom nebude rušit. Dokud teroristi budou útočit na neozbrojené obyvatelstvo tak chci mít možnost se bránit tomuto teroru. Nejsem žádná ovce která se nechá podříznout nebo zastřelit někde v koutě. Jsem člověk který je hrdý na svou svobodu a dokonce ještě na svou vlast a kdokoliv ji bude omezovat tak se setká s aktivním odporem.

2: Kdo se nechce sám bránit z nějakých důvodů tak prostě musí spoléhat na lidi kteří se bránit chtějí nebo na policii, která na místě ale nikdy není hned nebo prostě pokorně umřít.

3: Kdyby se tahle paní dostala do situace jako lidé v Paříži. Modelová situace: střelba-ječení a v hlavě "jak se tohle mohlo stát vždyť jsme omezily lidem samonabjecí zbraně a kde je policie?" - po zjištění že policie nikde vyhledá úkryt a v hlavě "tady budu v bezpečí snad mě nenajdou" - mezitím teroristi vykřikují nějaká hesla v cizím jazyce a střílí do lidí hlava nehlava a všude křik a pláč. Po nějaké době v úkrytu povykoukne a 10 metrů od ní mrvý lidé a těla překračující teroristi, najednou ji přepadne totální strach a ten ji paralizuje a v hlavě "jen ať jdou dál a mě nenajdou" (zde bych dodal že většina lidí je paralizována strachem a neví jak se v dané situaci chovat, prostě chtějí jen přežít i na úkor toho že místo nich zemře někdo jiný). Tyhle hrůzy se dějí následujících 10 minut. Poté slyší policejní sirény a říká si "konečně záchrana" - ale to ještě netuší že teroristi jsou vybaveni výbušninami připevněnými na jejich tělech. Po příjezdu policie a zajištění perimetru teroristé dál nerušeně střílí lidi jako by to byly ovce ve výběhu, tato paní je psychicky na dně z toho že policie vyčkává pořád venku a nedokáže logicky myslet a přepadává ji panická hrůza že tady zemře. Policie se snaží navázat kontakt s útočníky ale žádná odezva, jen střílení s automatických zbraní pořízených na černém trhu EU. Po chvíli přijíždí zásahová jednotka, na nic nečeká a chystá se vtrhnout dovnitř ale toho si všimli teroristé a něco zařvou, jsou to ta samá slova co vykřikovaly když střílely do lidí a mačkají spínač který vede k rozbušce umístěné v trhavině na tělech teroristů. Následuje série výbuchů jelikož se teroristi jeden po druhém odpalují, všude dým, roztrhaná, zakrvácená těla a kouř štípe v očích. Paní přežívá, je následně odvezena do nemocnice se středně těžkým zraněním a je v bezvědomí. Po třech dnech se probouzí v nemocnici již mimo nebezpečí a z televize se dozvídá že teroristi byli tři a celkem popravili 154 lidí a téměř 304 lidí bylo zraněno a v tom jí docvakne co se stalo tak si položí otázku "jak se tohle všechno mohlo stát vždyť jsme lidem odebraly samonabíjecí a poloautomatické zbraně? tolik mrtvých jsem viděla na to nezapomenu do konce života". Další osud paní nechám na fantasii čtenářů. Uvědomme si že v dnešní době se do této situace může dostat každý a kdekoli, v obchodním centru, divadle, kině nebo na frekventovaném místě nebo dokonce i v dopravní zácpě na dálnici a pokud by byl na místě útoku jeden nebo více lidí kteří vlastní legálně drženou zbraň a s touto zbraní pravidelně trénují a nacvičují různé situace tak by to nemuselo dopadnout tak tragicky a obětí by bylo míň, protože by teroristé neměli tolik času a klid na popravování lidí kdyby se střílelo i jejich směrem a museli by se krýt před palbou legálně ozbrojených občanů.

Marcurba

Příspěvek#114 » stř 25. lis 2015, 15:05

Reakce na moje včerejší emaily na (euro)poslance a senátory:
Většina se shodla na tom, že jsou pro jednotné podmínky pro nabývání a držení zbraní na území EU. Všichni zatím odpověděli, že iniciativu na odzbrojení berou jako blbost, kterou nepodpoří ani v EP, ani v české sněmovně a senátu.

Jmenovitě:

Marek Černoch
Olga Havlová
Markéta Adamová
Tomáš Zdechovský
Jan Keller
Stanislav Polčák
Marián Jurečka: "Děkuji Vám za zprávu" ... není zač pane ministře a co teď? :)

iloveguns

Příspěvek#115 » stř 25. lis 2015, 15:18

Teď čtu v krátkých zprávách, že EU vyzvala členské státy k tomu, aby udělaly opatření k potlačení radikalizace obyvatelstva..... Nevím, co to má znamenat.
Naposledy upravil(a) iloveguns dne stř 25. lis 2015, 15:20, celkem upraveno 1 x.

iloveguns

Příspěvek#116 » stř 25. lis 2015, 15:19

.

Starosta

Příspěvek#117 » stř 25. lis 2015, 15:25

iloveguns: Aby si mysleli a říkali, co si mají myslet a říkat :lol: :oops: :evil:

marinakus

Příspěvek#118 » stř 25. lis 2015, 16:23

Nechci srovnávat Evropu s Izraelem ale skutečností je, že nám tamější "vymoženosti" byly importovány právě především díky EU a její přiblblé přistěhovalecké politice. Reakce by tedy měl být podobná jako tam - ozbrojit a vycvičit obyvatelstvo aby se dokázalo bránit. Proč je to tedy v Evropě diametrálně odlišné? Navíc kdokoliv řekne cokoliv proti Islámu, je okamžitě "radikál". Nadutost pánů a dam z EP nemá obdoby a nevím, jestli dolehne až k nim naléhavý hlas lidu, v jehož zájmu by měli jednat a rozhodovat. Každopádně naděje umírá poslední.

Majkl

Příspěvek#119 » stř 25. lis 2015, 16:25

No, nevím. Lide si ve valné většině myslí a říkají to, co jim vmasírují média. V posledním týdnu už jsem na CZ servech četl několik silně tendenčních článků, jak vznikají domobrany, kvete trh s nelegálními zbraněmi, atp. a že je potřeba tomu učinit přítrž. To se se podle těch pisálků rovná tomu, zakázat (alespoň) ty nejvíce nebezpečné, tedy samonabíjecí zbraně. Já tedy nejsem nějaký přívrženec konspiračních teorií, ale jak je sakra možné, že zrovna těsně poté, co nějaká komise o jejímž jednání normálně nikdy neštěkne ani pes navrhne zakázat, respektive přeřadit samonabíjecí pušky do kategorie "A" vznikne během týdne hned několik článků, které mají evidentně přesvědčit širokou veřejnost, že je to nejlepší v zájmu všech ovčanů?

Edit - odpovídal jsem na příspěvek od Starosty, ale kolega nade mno byl rychlejší

beda

Příspěvek#120 » stř 25. lis 2015, 17:02

proč by se ep měl chovat jinak. jen v čr je 300 000 držitelů zp a celoevropská internetová petice po 8 dnech necelých 140 000 podpisů.

Zpět na