obchod: CZUB Praha

Uživatelský avatar
malyLibor
Příspěvky: 44

Příspěvek#31 » stř 9. pro 2015, 20:30

Ano. Já zákon četl a mám docela dobrou paměť. Proto jsem si myslel, že mi prodavač může dát nenabitou zbraň do ruky, abych se s ní seznámil, potěžkal ji a porovnal rozměry... Paní prodavačka mi tvrdila, že to nesmí udělat. Celkově její přístup byl... řekněme poněkud nevstřícný. Cestou domů jsem přemýšlel nad tím, jestli chci koupit cokoliv od firmy, která má ve své podnikové prodejně takovéto prodavače. Ale to je už na jiné vlákno. Mne teď opravdu zajímá, jestli paní prodavačka měla pravdu, když mi tvrdila, že nesmí dát zbraň bez střeliva do ruky člověku, který není držitelem ZP.



Carloss
Příspěvky: 2919

Příspěvek#32 » stř 9. pro 2015, 20:36

Jak jsem to napsal. Pravdu neměla, že by nesměla podl ZoZ, nebo ses měl na to zeptat přímo jí. Zákon znáš, tak by Tě to asi trklo, ale podle mě neexistuje ustanovení, které by jí to zakazovalo (nebo jsem ho aspoň nenašel). To ovšem neznamená, že by "musel". Třeba maj nějaký vnitřní předpis, že nesměj a proti tomu nenaděláš nic.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#33 » stř 9. pro 2015, 20:38

paní prodavačka by měl jít prodávat něco jiného.... nebo by ji měl zaměstnavatel poučit (nebo vyhodit)



Carloss
Příspěvky: 2919

Příspěvek#34 » stř 9. pro 2015, 20:51

Marinakusi, třeba ji majitel/vedoucí právě poučil, že si to nepřeje... Sice blbý, ale zákazník bez ZP s tím nic nenadělá... Já když se jdu třeba jen mrknout, tak automaticky aspoň ukážu, že držitel ZP jsem... prostě pro klid a jistotu.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#35 » stř 9. pro 2015, 20:59

když nechce prodat, může vydat co chce... jeho věc



Carloss
Příspěvky: 2919

Příspěvek#36 » stř 9. pro 2015, 21:19

Přesně tak. Jen jsem tím chtěl nazančit jednu z možností, kdy za to nemůže třeba prodavačka, ale vedoucí/majitel... Ale to je fuk, vyjde to nastejno... Potenciální zákazník půjde příště prostě někam jinam... I když ZP mít bude... To je ale věc prodejce.

Uživatelský avatar
Style
Příspěvky: 287

Příspěvek#37 » stř 9. pro 2015, 22:09

nebyla to zvůle paní prodavačky, ale zjevně strategie celé firmy. Zažil jsem to taky ale půjčili mi alespoň řez. Taky mě to tenkrát rozladilo. Strategie je to podle mě sice nesmyslná, ale není v režii prodavačů.

Uživatelský avatar
Marcurba
Příspěvky: 406

Příspěvek#38 » stř 9. pro 2015, 22:45

Potvrzuji, podnikovka v Praze ten samy pristup...zbran do ruky oproti zp

Uživatelský avatar
malyLibor
Příspěvky: 44

Příspěvek#39 » stř 9. pro 2015, 23:11

No, já nebyl v podnikovce v Praze, ale v Uherském Brodě. Musím říct, že původně jsem byl přesvědčen, že si jako svou první zbraň, jakmile budu mít ZP, pořídím CZ P-07 nebo P-09 a chtěl jsem si je osahat a porovnat... Je fakt, že už mnohokrát jsem četl o špatném přístupu CZ UB ke svým zákazníkům, dnes jsem se o něm osobně přesvědčil. Bojím se, že po této skvělé zkušenosti má první zbraň bude zřejmě od jiného výrobce... a pokud bude z CZ, pak nebude zakoupena v jejich podnikové prodejně. A je mi celkem jedno, jestli si to paní prodavačka vymyslela, nebo jestli je to jejich nařízení. Jsem obchodník a tohle jednání mne prostě odradilo.



Carloss
Příspěvky: 2919

Příspěvek#40 » stř 9. pro 2015, 23:40

No vidíš.. A já zase s jejich přístupem k sobě nemám problém. Vždy se ochotně starají, co chci, půjčují, hledají, starají se, co potřebuju, nebo co bych rád... Nojo, no... A na xicht to u mě fakt nefunguje... Tak často tam zase nejsem. Že by to bylo i mým přístupem k nim? ;-)



kiv61
Příspěvky: 578

Příspěvek#41 » stř 9. pro 2015, 23:44

malyLibor:
Asi Tě svým názorem nepotěším, ale já takový přístup jakékoli zbrojní prodejny, natož firemní CZ UB, naprosto chápu a nemám problém jej respektovat ... Jejich prostor, jejich pravidla.

Vlézti bez ZP do prodejny zbraní & střeliva a dožadovat se osahávání jednotlivých zbraní nepovažuji za úplně šťastný nápad v souladu s dobrými mravy (od toho jsou primérně střelnice) , např. stejně jako se v autosalonu ochomejtat bez ŘP ve snaze ošmatat si každé auto či v půjčovně buldozerů je jen tak z plezíru prolejzat bez příslušných papírů ... :)

Jedná se v podstatě jen o jejich snahu odfiltrovat fanoušky do aut, buldozerů či zbraní od opravdových potencionálních zákazníků .. :) (jestli jsi někdy byl jako zástupce jakékoli firmy na stánku na veletrhu tak asi chápeš o čem je řeč ... :) )

Ostatně až budeš ten ZP opravdu mít , zkus tam znovu zajít a "praštit s ním o stůl" (spolu s platným NP) a patrně seznáš, že přístup personálu k Tvé osobě bude rázem poněkud odlišný :)

Uživatelský avatar
MilanoX
Příspěvky: 109

Příspěvek#42 » čtv 10. pro 2015, 06:02

malylibor:
Splnil jsi něco z následujícíh podmínek?

§ 59
Svěření zbraně
(1) Držitel zbrojního průkazu nebo zbrojní licence může svěřit zbraň kategorie B nebo C nebo střelivo do této zbraně jiné fyzické osobě, která není držitelem zbrojního průkazu příslušné skupiny, pouze v rámci

a) výcviku a výuky ve střelbě,

b) sportovní přípravy nebo sportovních soutěží, jejichž součástí je střelba,

c) výuky k loveckým účelům,

d) přípravy na budoucí povolání související s držením nebo nošením zbraně,

e) filmové nebo divadelní činnosti, jde-li o zbraň upravenou pro střelbu nábojkami nebo cvičnými náboji, nebo

f) výuky branné přípravy nebo výuky v oboru, jehož obsahem je i výroba, opravy a zkoušky zbraní a střeliva.

(2) Svěří-li držitel zbrojního průkazu nebo zbrojní licence zbraň nebo střelivo do používání fyzické osobě podle odstavce 1, je povinen

a) poučit tuto osobu o bezpečném zacházení se zbraní a střelivem,

b) dbát nutné opatrnosti a

c) zajistit přítomnost odpovědné osoby (instruktora), která je držitelem zbrojního průkazu příslušné skupiny a zajistí bezpečnou manipulaci se zbraní a střelivem.

(3) Zbraň nebo střelivo do této zbraně lze svěřit fyzické osobě podle odstavce 1 jen na dobu nezbytně nutnou, a to pouze

a) k provedení střelby na střelnici, pokud nejde o střelbu ze zbraně uvedené v odstavci 1 písm. e), nebo

b) k jiné manipulaci se zbraní nebo střelivem v prostoru, který určí odpovědná osoba provádějící dohled podle odstavce 2 písm. c).

(4) Při výuce, přípravě nebo soutěžích, jejichž součástí je střelba, může osoba mladší 18 let, nejméně ve věku 10 let, používat zbraň, avšak pouze za přítomnosti osoby starší 21 let, která je držitelem zbrojního průkazu skupiny B, popřípadě skupiny C nejméně 3 roky a zajistí bezpečnou manipulaci se zbraní a střelivem.

Uživatelský avatar
fixfokus
Příspěvky: 568

Příspěvek#43 » čtv 10. pro 2015, 08:51

Beru to tak jak píše KIV61. Navíc se asi taky sychrujou, aby někdo nesbalil zbraň a nevzal nohy na ramena. Já osobně s tím nemám problém, a rozhodně to neberu jako nevstřícný přístup k zákazníkům. Naopak, v pražské prodejně CZUB jsou kluci velmi ochotní a věnují se vám, i když jdete jenom na "kukačku".



Milan100
Příspěvky: 423

Příspěvek#44 » čtv 10. pro 2015, 09:26

malyLibor, asi bych to tak nehrotil, v podnikovce to tak mají nastaveno, sám jsem musel ukazovat ZP. A myslím že jsem se s takovým přístupem setkal i jinde. Řekněme že zbraně jsou přeci jen něco jiného než např. elektronika, bych byl schopen se s tím smířit a nezanevřít. Nicméně probrat specifika zbraně a pohovořit o ní bez "svěření" nemůže nic bránit. Takhle už jsem také dopadl v jiné prodejně když jsem u sebe ZP neměl, ale přesto se prodavač rozpovídal a ukazoval, a bylo to i tak zajímavé, přesto že z ruky nedal.
Mě včera cesty přivedly do Prahy a těšil jsem se že si v podnikovce osahám P-07, samozřejmě vybaven ZP (nákupko podáno týž den - jsem v očekávání :D ) a bohužel byly zcela vyprodány. Takže jsem měl smůlu a k tomu rozpovídání nějak nedošlo. Ale byly tam další zákazníci tak chápu. Nicméně jednou už jsem uskutečnil koupi v pražské podnikovce a vše bylo naprosto bezva, ochota a vysvětlování s předvedením i svěřením po předložení ZP perfektní.

Uživatelský avatar
RomanB74
Příspěvky: 390

Příspěvek#45 » čtv 10. pro 2015, 12:24

Dovolím si položit obecný dotaz: Existuje nějaký zvláštní důvod pro nákup CZ v podnikovce? Ptám se, protože jsem v žádné podnikovce zbrojní firmy nikdy nebyl a zbraně nakupuji u "běžných" prodejců. Základní ceny většinou stejné přičem se ale lze nějak dohodnout.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů