Zbroják, zbraně a policejní kontroly

Co jinam nepatří...
Uživatelský avatar
sunny-x
Příspěvky: 78

Příspěvek#181 » pát 4. bře 2016, 09:12

rcc: Já s tebou osobně nesouhlasím. Zkusím vysvětlit, když jsme tak všichni pěkně OT. Kromě odpůrců zbraní, by to bylo (viditelné nošení/přeprava) dle mého názoru přínosem.

1. Případný útočník si dle dlouhodobých zkušeností US police (jinde jsem veřejné prohlášení vyplývající z reálných zkušeností nenašel-najdi si sám youtube) vybere neozbrojenou nebo jinak znevýhodněnou osobu pro přepadení. U ozbrojeného člověka útočník riskuje důraznou obranu a proto sám do takového rizika nejde a najde si někoho dalšího, to je prostě fakt.

2. Pokud bych byl policista (nebo jakýkoli uniformovaný příslušník), tak bych rád věděl (viděl), jestli osoba kterou kontroluje je ozbrojena a jakým způsobem je zbraň zajištěna (pouzdro, za opaskem atd.)

Nicméně toto je pouze můj osobní názor a nikomu ho nevnucuji, jen se na tuto problematiku dívám z druhé strany. Sám zbraně vozím v autě v neprůhledných obalech :-)

Střelbě zdar a rukám klid.



Carloss
Příspěvky: 2931

Příspěvek#182 » pát 4. bře 2016, 09:49

Oběma těmto argumentům snadno může napomoci zbraňová politika státu. Tedy mít ji natolik liberální (třeba jako je v současné době právě u nás) a natolik v obecném povědomí lidí, aby každý mohl předpokládat, že případný cíl útoku prostě je ozbrojen. Přitom případné odpůrce zbraní (protože mají stejné právo být neozbrojen jako my máme právo být ozbrojeni) toto "ochrání" stejně a navíc je zbraně nemusejí "popuzovat".



Piggy
Příspěvky: 1867

Příspěvek#183 » pát 4. bře 2016, 12:24

Když už jsme ujeli do OT: domnívám se, že pokud běžný platfusák dojde k názoru, že osoba má u sebe zbraň (vyboulené sako, závan větru, chrastění nábojů v zásobníku, cokoliv), může/měl by se přesvědčit, zda je vše podle zákona. Tedy dotázat se, nechat si předložit ZP a PZ. To by v zásadě mělo stačit (ne však, pokud zahlédl pistoli na opasku a teď kouká na ZP C a PZ lovecké dvojky). Kontrolu zbraně samotné až při důvodném podezření na něco nekalého.
Ad obaly, uzavřenost a viditelnost: prosím nesměšovat podmínky pro držení a nošení. Umím si představit třeba kufr na zbraň z průhledného plastu, klidně i uzamykatelný. Zákonu vyhoví, zdravý rozum říká ne - přitom zcela stejný černý obal také většině lidí naznačuje, co obsahuje.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2518

Příspěvek#184 » pát 4. bře 2016, 12:52

JJ když tahnu broknu v tom 3/4 pozdře, pažbu zakrytou černym látkovým "pytlíkem na svačinu", na tom pouzdro na náboje, a čištění, tak je taky jasný co nesu. Jeden "známej" z baráku se ptal, zda sem rybář. :) Tak sem mu řekl že ne, že střelec. Dál už se nic neptal a vždy uctivě zdraví. Policajti mě viděli několikrát a nic.



jjoozziinn
Příspěvky: 172

Příspěvek#185 » pát 1. říj 2021, 11:02

Doporučení. Neberte si batoh ze střelnice na výlet do Egypta. Trochu se Vám protáhne kontrola na letišti. Pozitivní stěr na výbušniny. :shock: :D

Uživatelský avatar
Letec 12
Příspěvky: 2418

Příspěvek#186 » pát 1. říj 2021, 13:51

Jak dlouho tě drželi a jak to probíhalo?

To samé v Izraeli. Okamžitý zásah a důkladný výslech.

Ale třeba i zapomenutá nábojnice dokáže v těchto zemích způsobit hodně velké problémy. V Indii okamžité vzení. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_ert



jjoozziinn
Příspěvky: 172

Příspěvek#187 » pát 1. říj 2021, 15:50

V podstatě to nebylo tak strašný, pouze velmi důkladná kontrola. Všechny kapsy a kapsičky. Všechno ven z batohu a vše důkladně prohlídnuto. Znovu rentgen. Asi deseti minutovka. Řekl jsem pánovi, že jsem měl batoh den před tím na střelnici. Pán se usmál řekl AHA . Teď Vás musím ale důkladně zkontrolovat. Trochu se mu nelíbila taktická svítilna ,ale prošlo to, takže dobrý. S přáním hezké dovolené a úsměvem na tváři jsem byl propuštěn.



izerS18
Příspěvky: 1257

Příspěvek#188 » pát 1. říj 2021, 16:15

2 roky zpátky jsem letěl pracovně do Londýna z Prahy. Málem jsem to nestihl bo jsem měl na klíčích .308W jako přívěšek. Samozřejmě bez prachu a zápalky. Pípat začal ten scanner hadry, batohy... takže hned halo. Skončilo to domluvou, že takovéto věci prostě už dneska člověk nemůže nosit a vysvětlením, že v UK bych dopadl hůře...

Uživatelský avatar
Sud
Příspěvky: 796

Příspěvek#189 » pát 1. říj 2021, 16:48


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů