Belgie - 22.3.2016 - teroristi opět útočí!

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#91 » pon 28. bře 2016, 15:24

wigum: velkou vinu na tomhle stavu nese zrušení povinné vojny a plně profesionální armády. lidi mají prostě pocit, že když si platí z daní armádu, má to vyřešit ona. já nepochybuju o tom, že v případě válečného konfliktu dneka, tak téměř nikdo nepůjde dobrovolně bránit stát. hlavně ve fázy, kdy by asi bylo potřeba, aby lidi šli bránit. každej už bude s rodinou někde na cestě pryč nebo v plné snaze bránit svou rodinu a přežívat v nastaném zmatku.
věřil bych, že jí "půjde" bránit generace mých rodičů (+/-60). ale mladí lidé, kterých by bylo potřeba, ti ne. stačí se podívat na ty postávající partičky náctiletých po městě.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#92 » pon 28. bře 2016, 15:33

paza: pozemní operací. podobnou, jakou podnikla vládní síla v Palmáře.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#93 » pon 28. bře 2016, 15:35

Sedmej : Je zajímavé, že když přesně to dělají Američané - vybavují zbraněmi v těchto oblastech každou chvíli někoho jiného a podporují tak zde válečné konflikty - EU tomu ještě tleská a podporuje to. Máš pak samozřejmě částečnou pravdu v tom, že pokud nemůže např. IS přímo proti EU válčit, řeší situaci bombovými útoky. Ovšem snaha Islámu o ovládnutí Evropy není zdaleka nic nového ani v současné době. Zkus si najít tezi : "Porazíme nevěřící dělohami našich žen". Správná muslimka má povinnost porodit v Evropě za svůj život co nejvíce dětí a tím rozšiřovat počet bojovníků svaté války proti nevěřícím. Místo toho aby se EU tomuto začala jakkoliv bránit, není schopná už vůbec ne zastavit ale ani korigovat příliv imigrantů vyznávajících v drtivé většině stejnou ideologii - tou totiž Islám je daleko více než náboženstvím. Samozřejmě, že každý muslim není terorista ale i tichá podpora je velmi silnou zbraní. Vždyť v některých zemích již muslimové mají de facto oblasti svého domácího prostředí, kde v podstatě evropské zákony neplatí. Každý další tábor, každé další gheto je další část evropského území ovládnutého Islámem. Belgie je právě typickým příkladem země s takovými oblastmi. Je pak div, že tajné služby mají vůbec takové úspěchy, jakých zatím dosáhly.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#94 » pon 28. bře 2016, 15:38

Sedmej, trosiku ses upsal, profesionalni armada jeste zrusena nebyla :)
Velky rozdil dnes je, ze ti lide utikaji za lepsim (a doma to shor bilym plamenem), kdezto cechoslovaci utikali hledat cesty bojovat za vlast
guerilova valka je slozita, ale partyzany v rusku, belorusku ... slovensku a cesku vsichni cti, pritom i partyzani formalne vzato nemeli nic spolecneho s armadou (jina vec, kdyz se jednotka probijela z obliceni, ale nemcum ani to nevadilo), nemeli narok na zajeti, nejake slusne zachazeni... jen popravu

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#95 » pon 28. bře 2016, 15:48

marinakus, v druhe svetove, v roce 1941 sovetsky svaz radoby dostaval techniku v ramci lend-leasu. dostaval, to jo, ale jen 1 procento z odeslane produkce. vetsinu dostavala britanie, ktera pres 2 roky nechtela otevrit druhou frontu, stejne tak amici. dobre vedeli proc, nakonec. dodavali obema stranam.
dodavali ne moc pouzitelne tanky valentine, hrozne P-40, az po zasahu stalina lepsi airacobry, shermany a hodne ocenovane nakladaky a konzervy. zvrtlo se to ovsem az cca v dobe stalingradske bitvy, takova mala na pul roku bitva... protoze se ukazalo, ze sovetsky svaz to zrejme neprohraje. a kdyz uz zacalo jit o deleni evropy, tj konec roku 44 a dal, tak najednou bez ohlaseni lend-lease zmizel, byl zpracovan plan prubezne navazujici valky a najednou bylo i vylodeni, protoze sami priznavali, ze by sovetske tanky skoncily v parizi

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#96 » pon 28. bře 2016, 16:02

marinakus: sorry, ale bavil jsem se o tvém srovnání s 2 světovou, nesnáším, když někdo nesmyslně argumentuje a na protiargumenty reaguje dalším úplně jiným tématem.
jestli chceš, tak napiš SZ, jinak tu za chvíli budu vypadat, jak nějaký zastánce Islámu. :-) Islám a Evropa je trochu jiné a taky složité téma.

Serz: Ano utíkají za lepším, velká většina z nich. Evropa udělala chybu hned z kraje. to je dneska jasné asi všem. a teď němyslím, že jim pomáhá, ale že se pouštěli tak volně za hranice EU a žádná země nemá sociální systém, který by s tímhle počítal.
já hele vůbec nezačal s tím srovnáním dnešních uprchlíků a čechoslováků za války, naopak jsem obhajoval že to vůbec srovnávat nelze. byla to úplně jiná situace. navíc my tu vůbec nevíme, kolik Syřanů civilistů někde tam bojuje.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#97 » pon 28. bře 2016, 16:13

socialni system je vubec zajimava otazka. predstava "oni se tam maji skvele, maji na vsechno a uzivaji si", dokonce i od slusne pracujiciho personalu egyptskeho/tuniskeho hotelu zaznela, je.... doplnte si sami nejaky sprosty vyraz. a dnes jako co? rekneme duchodcum, ze si maji jeste utahnout opasky, pze z velke solidarity jsme sem natahli milion prace(ne)schopnych mladych cmoudu, kteri vas jeste budou utiskovat?



beda
Příspěvky: 236

Příspěvek#98 » pon 28. bře 2016, 16:22

sedmej
povinná vojenská služba? mysliš, že dva roky buzerace dodají někomu chuť bránit vlast?

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#99 » pon 28. bře 2016, 16:35

schopnost branit vlast. pristup jednotlivych soudruhu je vec jina...

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#100 » pon 28. bře 2016, 17:15

beda: jistě. navíc jsi měl v jakoukoli dobu "dostatek" lidí co uměli zacházet se zbraněma a bylo je možné rychle ozbrojit a někam poslat. navíc i po odchodu do civilu člověk byl minimálně schopný něco dělat.
o té buzeraci (mimochodem vojna byla docela dost dlouhou dobu 1rok), nevím, co přsně tím myslíš. Jestli to, že na tebe nějaký zelený mozek řve, abys běžel v té plášťěnce v 30°C rychleji nebo že ti tupej mazák dal ukol vyčistit chodbu zubním kartáčkem, tak tohle všechno se přežít dalo, na to nikdo neumíral. a těžkou šikanu reálně zažilo jen pár lidí. zlášť v posledních letech, kdy vojna byla povinná.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#101 » pon 28. bře 2016, 17:22

ja i ve vice jak 30 stupnich a bez vody v atombordelu bral utokem (s cetou) nechutne vysoky kopec. traumaty z toho netrpim



beda
Příspěvky: 236

Příspěvek#102 » pon 28. bře 2016, 17:46

1. nevím jestli pochodování po buzerplace je ten potřebnej výcvik (stěžejní část vojenského výcviku)
2. zacházení se zbraněma - no nevím cca 1/3 lidí by byla nebezpečnější sobě a vlastní četě než nepříteli. mimocodem za celou vojnu jsem vystřílel míň nábojů než vypráskám za hodinu na střelnici
3. vojna na rok byla opravdu velice krátce cca 5 let
4. každej kdo na vojně byl ti řekne že to byl z 95% zabitej čas.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#103 » pon 28. bře 2016, 18:01

beda: Když jsem po vojně vychladnul, tak jsem musel uznat, že 2 roky vojny mě daly do života: fyzičku, psychickou odolnost, smysl pro odpovědnost, schopnost pracovat v týmu a z vojenskýho hlediska velmi slušnou odbornost na svým postu. Samozřejmě že tam bylo plno buzerace, politiky a nesmyslů, byl jsem v r. 82-84.
Ale buzerace nebuzerace...., bránit vlast není o chuti, jak píšeš. Kdyby byla povinná vojna jako dřív, tak jako voják v záloze, v případě potřeby dostaneš povolávák a jedeš na pozici, bez keců. A tam zůročíš to, co jsi se na vojně naučil. Na chuť nebo nechuť nemáš nárok, jsi kolečko v soukolí a plníš úkol.
A tohle tady teď chybí a mám obavy, že se nám to v budoucnu zatraceně vymstí. Máme tady jen samý lidský práva, ale nějak se nám vytratily občanské povinnosti. A myslíme si, že už se nás už do budoucna žádná válka netýká.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#104 » pon 28. bře 2016, 18:47

Sedmej : Já nesrovnával druhou světovou válku s válkou např. v Sýrii nebo kdekoliv jinde ale srovnával jsem ochotu a odhodlanost utečenců změnit něco vlastním přičiněním evropských v porovnání s těmito. Pravdu máš v tom, že situace je tam dnes již tak nepřehledná, že pomalu nikdo neví kdo s kým vlastně bojuje. Ale kdo by to měl potom vědět líp než domácí? Kdyby se do nich nikdo zvenčí nenavezl a nepodporoval svrhnutí oficiálních vládců z důvodu jejich nepohodlnosti pro vlastní zájmy mohlo by to vypadat ve světě jinak. Tím, že Evropa přijme miliony utečenců zpravidla ve vysoce produktivním věku, kteří ale bohužel nic vyprodukovat kromě modlitby a problémů neumí, ničemu stejně nepomůže a nejméně sobě. Lze pak chápat lidi, kteří ty minulé doby pamatují tak trochu osobně, že by spíše pochopili, kdyby se imigranti snažili něco změnit u nich doma a neběželi místo toho do Evropy za hloupým snem, který v realitě nemůže fungovat.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#105 » pon 28. bře 2016, 18:56

marinakus: souhlasím, že v tom množství v jakém přichází to nemůže fungovat. zvlášť, když se jednotlivé státy neumí domluvit, jak se k tomu postavit.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: TomVelik a 12 hostů