Belgie - 22.3.2016 - teroristi opět útočí!

Uživatelský avatar
paza
Příspěvky: 987

Příspěvek#106 » pon 28. bře 2016, 18:58

Pablo.gs: Naprostý souhlas, já jsem byl na vojně v roce 1977, zdál se mi to tenkrát ztracený čas, ale zpětně vzato na to rád (a docela často) vzpomínám a opravdu až zpětně mi došlo, jak to byla dobrá věc a jistá škola pro život. Člověk se naučil "držet hubu a krok", ovládat se, poslouchat, vědět že něco snese a vydrží.
Myslím si také, že zrušení povinné vojenské služby byla chyba a že v koncentrované verzi měla zůstat, současným mladým by to jen prospělo.

Uživatelský avatar
Grasel
Příspěvky: 410

Příspěvek#107 » pon 28. bře 2016, 19:54

beda píše:1. nevím jestli pochodování po buzerplace je ten potřebnej výcvik (stěžejní část vojenského výcviku)
2. zacházení se zbraněma - no nevím cca 1/3 lidí by byla nebezpečnější sobě a vlastní četě než nepříteli. mimocodem za celou vojnu jsem vystřílel míň nábojů než vypráskám za hodinu na střelnici
3. vojna na rok byla opravdu velice krátce cca 5 let
4. každej kdo na vojně byl ti řekne že to byl z 95% zabitej čas.

1) pořadový výcvik - nutné zlo, ale bez něj to nebude jednotka vojáků, ale banda zevlů
2) pokud jsi byl v kuchyni nebo nebojové jednotky, nedivím se.
3)ZVS na 1 rok byla tuším od r. 1993

Já si na svoje roční působení v zeleném nestěžuji a myslím, že 90% kluků to má stejně, zbytek jsou notoričtí průseráři a nemakačenka, který tam prostě zadřeli.
Jako bigoš jsem se napochodoval, naběhal, nakopal okopů dost a dost a nemám pocit že by mě ubylo, střílet jsem chodil ve výcviku 3-4x týdně (pistole, Sa vz. 58, Uk vz.59,RPG-7, Granát F-1) po přidělení k rotě 1-2x za měsíc.
Můj názor je, že ZVS neměli rušit, stačilo ponechat na 3 měsíce zákl. výcvik.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#108 » pon 28. bře 2016, 20:15

Beda je asi smolař, co byl šikanovanej a nic dobrého si z vojny nepřinesl. Myslím, že valná většina branců ale ano. A je jen na nich, zda si to udrželi a "přetavili" na něco trvalejšího. Naprostý souhlas s Graselem.

Nicméně je otázka jak by to mohlo pomoct proti útokům jako v Belgii.



Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvky: 546

Příspěvek#109 » pon 28. bře 2016, 20:23

Jen taková drobná poznámečka k tomu argumentu o českém lidu, který ochotně odešel bojovat proti nacismu... Odešel jen zlomek populace a to dost možná i proto, že na území Protektorátu žádná válka de facto nebyla... Lidé dál chodili do zaměstnání a makali na Říši potichu a bez většího reptání... My jsme ti poslední, kdo by mohl někomu radit, jak má bránit svou vlast... Nedokázali jsme to ani v roce 38, ani 68...

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#110 » pon 28. bře 2016, 20:28

Blacky: nijak by to nepomohlo. to jsme se jen odchýlili trochu od tématu. tomu co se stalo v Belgii, se asi úplně na 100% zabránit nedá. pokud jsi ve válce, holt se nesmíš divit, že se nepříteli občas nějaký útok povede.



lekar.t
Příspěvky: 202

Příspěvek#111 » pon 28. bře 2016, 23:00

ja vidím pararelu s 2.světovou takto :
začátek je jako 38-39 lokální konflikt celá evropa tehdy doufala dáme nějaké čechy, moravu a slovensko a mi budeme v POHO.

Pokud má někdo pocit že současná válka není světová až globální, UŽ, tak které státy stojí jaksi stranou??????????????
Kdo bojuje proti komu?Brání se proti komu.

Cvičit lokální síly na ůzemí nepřítele je pouze věšení terčů pro IS.

PROČ SE uprchlíci TEDY mladí muži VS minimum rodin, nepodrobý bojovému výcviku, kdekoliv a nevrací se bojovat za SVOJI svobodu?????????????????????????????????????????? do své země.Místo toho frčí do německa????

Kdy se evropa probudí a zjistí že cizí bojovníci tu už DÁVNO jsou a nedají pokoj.Sluníčkáři vzbuďte se.

Brusel : je mi líto každé oběti či zraněného terorismem.Zlomený nehet je dražší než džihádista.EU si zato může sama.A vidí nasledky přez slzy.

"BOUCHAČI" do klávesnic trhejte a porcujte na kusy názory druhých,ALE co uděláte pro naši bezpečnost????Co jste schopni udělat????

GOOD LUCK, GOOD cvak.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#112 » úte 29. bře 2016, 07:00

lekar.t: jak se lišíš ty od těch bouchačů do klávesnic (kromě toho, že se ti asi zasekává prst na otazníku)? ;-) Můžu se zeptat, v jaké zemi se mají ti mladí můži ze Sýrie podrobit výcviku, kde dostanou zbraně? jak by se ti líbilo, kdyby třeba česká vláda jim dala prachy na výcvik, naše armáda je tu třeba půl roku cvičila, dala jim vybavení, zbraně, vozidla, letadla, zásobovala je v Sýri (všechno i z tvých daní, pokud pracuješ)? opravdu myslíš, že by tomu dnešní odpůrci tleskali?
vem si když podobnou věc dělá Amerika, jsou napadány, že cvičí a zásobují teroristy. to co popisuješ se děje, ale výsledky to nepřináší. spíš je to dost kontraproduktivní.
ale je mě jasný, že ty bys to celé vyřešil za týden a bylo by po teroristech. :-)
ještě k té válce. není to světová válka. to má trošku jiné parametry. je to válka radikálních Islámistů proti jejich odpůrcům.

Uživatelský avatar
DAveDOG
Příspěvky: 189

Příspěvek#113 » úte 29. bře 2016, 08:35

Za to že ze začátku tvořili většinu uprchlíků jen mladí muži může částečně také uprchlická politika Německa. Poslat na nebezpečnou cestu, kterou musela zaplatit často celá rodina (cena přepravy byla někde okolo 5 tisíc dolarů), mladého muže je tak nějak jistější a taky jednodušší. On dostane azyl a peníze a potom pro zbytek pošle. Se zrušením zcelování rodin to bude zase o trochu jiné. Nehledě na to že se na vlně uprchlíků z válkou ohrožených území svezla minimálně polovina (a myslím si že je to horší) ekonomických uprchlíků ze zemí kde se nic neděje a ti jen vidí blahobyt v západních zemích.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#114 » úte 29. bře 2016, 08:53

Hele, kde takovej uprchlík, co mu všechno vzala válka a nic nemá ( i z toho hliněnýho domečku jsou trosky) vezme takovej balík a navíc dojede oháklej ve znečkovejch hadrech a s moderní elektronikou v kapsách?



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#115 » úte 29. bře 2016, 08:56

wigum: Přesně. A všichni ve válce ztratili pasy, ale nikdo neztratil I-founa.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#116 » úte 29. bře 2016, 09:36

wigum: to je tím, že často to jsou lidi, jako my. kdyby se sem valil teď Rus (nebo ze západu Němec, aby se tu zbytečně nerozjela debata o něčem jiném) a válčilo se někde na moravě, tak lidi ze západu čech taky utíkají s penězma, v normálním oblečení s telefonem a podobně. neoblíknou si odrbané šaty a nezahodí všechno, jen aby vypadali lépe jako uprchlíci.
tím zase neříkám, že všichni jsou mnou popisovaná skupina. ale všichni ani nejsou tak, jak je líčí ti největší odpůrci.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#117 » úte 29. bře 2016, 10:01

Sedmej : Odpovím ti větou toho pána, kterého nemáš rád : "Ne každý muslim je terorista, bohužel každý terorista je muslim". Samozřejmě se nechci dohadovat o tom, co bylo kdysi a jinde. Na dnešní Evropu to ale funguje. A z daleka nejen na ni.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#118 » úte 29. bře 2016, 10:30

marinakus: já třeba s tou větou úplně nesouhlasím. co třeba IRA? Brejvik? Čečensko. Sestřelené malajské letadlo na Ukrajině (jestli má pravdu ta strana, která tvrdí, že to byl záměr, já věřím v prostý omyl)? Pkud bysme šli v historii třeba do šedesátých sedmdesátých let, tak nějaké ty Rudé brigády. Nehledal jsem to, ale tipl bych si, že na území Evropy zemřelo více lidí ve jménu politických atentátů než k vůli radikálnímu Islámu. Ale pokud to omezíš na poslední roky, tak jo, máš pravdu. jen to je zase trochu účelová polopravda. navíc ono to je přece pochopitelné. Radikální Islámisté nám vyhlásili válku, tak je celkem logické, že atentát, jako odvetný válečný akt, bude spáchát muslimem.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#119 » úte 29. bře 2016, 11:08

Sedmej: Ano, tyhle věci byly a ojediněle jsou a budou i u nás. To máš recht. Ale je tam podstatnej rozdíl. Vždycky se jednalo o akci někoho na jeho vlastním území. Ani IRA, ani Breivik, ani Rudé brigády nejely přes půl světa do úplně cizí země, aby se tam odpálili uprostřed lidí. Nezakládali sebevražedné teroristické buňky v jiných zemích. Necvičili a nepodporovali spřátelené teroristické organizace v zahraničí. To je specialita muslimáčů. Ti, o kterých mluvíš, si řešili své politické cíle na svém území a nevyváželi to do světa.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#120 » úte 29. bře 2016, 11:20

Pablo.gs: já vím, že to srovnávat z toho pohledu, jak to popisuješ nejde. ale taky my jako západ je tam bombardujeme, pro ně to je odvetný útok. nikdo z atentátníku zatím neřekl, já se jdu odpálit, protože tím chci šířit svou víru tady v Evropě. všichni to udělali zatím s tím, že "to máte za to, že naše bratry bombardujete". a úplně podle toho se s tím musíme přece nakládat. není to že by proti nám útočil Islám jako takový. Ale jsou to konkrétní radikální skupiny. kdyby proti nám šel celý Islámský svět, už tu Evropa asi dávno není.
jinak IRA taky útočila ne na "svém" území, ale v týlu "svých nepřátel", i když se jednalo o území jednoho státu. terorismus má obecně společné to, že se nebojuje většinou na území, kde probíhá vojenský konflikt, ale mezi civilisty někde daleko. většinou v místech, kde sedí ti co o vojenském vedení války rozhodují.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: k.jarek, Snake.360 a 10 hostů