Jak začít s LOSem?

Moderátor: LOS vedení

tifik

Příspěvek#211 » úte 29. bře 2016, 04:14

Je šance začít s LOSem někde v okolí Plzně (Prahy)? Jak koukám na termíny závodů a Losíků, do konce roku tu nic není a v tomhle roce proběhly dva losíky v Poříčí. Já měl představu, že je co měsíc nějaký závod nebo trénink :-) Takhle je to v podstatě pro mě nedostupné.

Serz

Příspěvek#212 » úte 29. bře 2016, 05:39

Chce to sledovat, dost zavodu se objevuje prubezne, mesic predem apod.

tifik

Příspěvek#213 » úte 29. bře 2016, 05:46

Aha, já myslel, že jsou akce vypsány natvrdo dopředu.
http://los.zbranekvalitne.cz/rocniky/2016/

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#214 » úte 29. bře 2016, 05:55

tifik: ani ne. Zejména co se týče Losíků a drillů, ty se tam objevují dost nahodile :-D

tomblaha

Příspěvek#215 » úte 29. bře 2016, 08:23

tifik: jsem z Plzně, LOS mě celkem zajímá, zatím se na ZP připravuju ale časem bych na LOSy jezdil. Tak by možná mohla fungovat "spolujízda" na podělení se o náklady a vůbec by bylo asi fajn jet s někým na závody..

tifik

Příspěvek#216 » úte 29. bře 2016, 08:55

tom: Určitě, to by bylo fajn. Jestli se už chodíš připravovat na střelnici tak můžeme vyrazit spolu...Chodíme s kamarádem a čím víc střelců tím lépe :-)

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#217 » úte 29. bře 2016, 17:59

V průběhu července a srpna budou pravděpodobně 3 Losíky s dalšími střeleckými cvičeními v Čelákovicích - do konce květnu budou v kalendáři.

tazi

Příspěvek#218 » úte 29. bře 2016, 18:20

tifik: jestli pro tebe je přijatelné jet do Pelhřimova, tak doporučuju 30. dubna tamní závod. V kalendáři je, ale bude omezen počet účastníků.
Závod bude jako školení pro začátečníky. Chlapi vše trpělivě vysvětlí, ukážou jak situaci střílet atd.
Já tam takový "kurz" absolvoval v lednu a bylo to super.

Nicméně myslím, že pokud se přihlásíš, tak neuděláš chybu. Ze strany rozhodčích se Ti určitě dostane zvýšené péče ;) Já jel na první ostrý závod nyní na Březňáka právě do Pelhřimova a např. ač mi byla stage jasná, stejně jsme byli začátečníci zařazeni na konec squadu, aby jsme to okoukali.

Ta banda co se kolem pořádání a pískání LOSů motá jsou prostě pohodový lidi a pokud dodržíš bezpečnostní pravidla, tak není čeho se bát.
A já už se těším na další závod ;)

pelanj

Příspěvek#219 » úte 29. bře 2016, 19:10

Není to přímo LOS, ale na střelnici Lero v Příbrami se střílí obdoba - taktické závody. Neřeší se tam krytí ani skryté nošení, ale jako trénink to není špatné. Na webu je rozpis - většinou je to v neděli, jednou do měsíce. Jezdí tam i lidi, co střílí LOS.

kolombo

Příspěvek#220 » úte 29. bře 2016, 19:14

Docela by mne zajímalo, jestli něco takového probíhá i na Liberecku.

tifik

Příspěvek#221 » stř 30. bře 2016, 04:10

Čelákovice, Pelhřimov i Příbram super, určitě rád přijedu :-) Díky

rrob

Příspěvek#222 » pát 1. dub 2016, 18:45

Ahojte, prosím zkušenější matadory o radu - pokud se střílí na terče/neterče a nejsem si jistý co to je, např. v šeru na to blbě vidím nebo fototerč je už jak cedník, vyplatí se raději riskovat penaltu za miss nebo za trefení neterče? Tedy včetně času na hledání, míření a rizika možné penalty... děkuji

sided
moderátor

Příspěvek#223 » pát 1. dub 2016, 18:57

Počítat do deseti umíš?
miss +5
bába +10
vynechání terče +3 za každou ránu

Takže teoreticky to vychází 16 x 10 v neprospěch "nestřílet" dále počítej se značně negativní reakcí okolí za nesportovní chování. Umístění si tím stejně nezlepšíš protože jestli řešíš takovéhle věci tak nemáš šanci si šáhnout na body.

Prostě platí co vidim to střelim. ;)

Chip

Příspěvek#224 » sob 2. dub 2016, 16:25

Ona by ta situace neměla být nikdy postavena tak, aby človek nevidel zda je to terč či neterč. Pokud by byl terč už natolik prostřílen a zalepen, měl by RO nařídit výměnu terčů. Pokud by to neudělal mohl by jsi požadovat reshoot. Ale uznávám, že občas se, hlavně na losu dějou hrozná zvěrstva. :-) Fototerče jsou kapitola sama pro sebe. Několikrát jsem v průběhu různých taktických závodů zažil, že se do nich opřelo sluníčko a nebylo vidět vůbec nic....

Serz

Příspěvek#225 » sob 2. dub 2016, 18:18

na jedne strelnici se zdesili kdyz jsem si prinesl takovy terc, jestli to neni manzelka :D
pardon za drobny OT :)

Zpět na