Co ještě je skryté nošení?

Uživatelský avatar
ArnieX
Příspěvky: 277
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#61 » pon 11. dub 2016, 19:42

Carloss: Už se ti někdy stalo, že by tě kvůli obrysu pod tričkem nebo vykouknutí pouzdra zastavila policie na ulici a něco řešila? Já už si prožil pár nepříjemných pohledů v metru proto, že se mi rýsovala pistole pod bundou. Manželka mi řekla, že musím pořídit ještě vhodnější odění, ale to už bych opravdu musel nosit pytel od brambor velikosti XXXL. Když tu byl čínský prezident, tak jsem se procházel pod hradem s pistolí pod bundou stejně jako v metru a více jak stovka policistů si buď vůbec ničeho nevšimla a nebo to neřešili. Stejně tak i několikrát později jsem šel bokem s pistolí dva metry od policistů a také nic. Tak buď to neřeší nebo to nevidí (což je asi horší). Nerad bych kvůli obrysu přišel o spolehlivost, ale kdybych musel zbraň nosit úplně utajeně bez obrysu, tak bych jí tak mohl nosit tak v 1% případů. Považuji za důležité aby žádná část zbraně nebyla vidět, ale obrysem jsem se zatím nijak nestresoval, když si někdo všimne, jeho problém. Proto by mě zajímalo, jestli už někoho policie perzekuovala za obrys a jak to probíhalo.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#62 » pon 11. dub 2016, 19:54

ArnieX : Ničeho se samozřejmě nedopouštíš ale takovými procházkami v blízkosti chráněných osob malinko riskuješ zásah policistů z ochranky. Že budou takové trubky jako kdysi klausovci při útoku na něj airsoftkou bych se nespoléhal. Samozřejmě tě nezastřelí ale pár nepříjemností tě potkat může.

Uživatelský avatar
ArnieX
Příspěvky: 277
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#63 » pon 11. dub 2016, 20:02

Marinakus: Já tam samozřejmě necoural abych provokoval. Měli jsme návštěvu z ciziny a chtěl jsem je provést po Praze a tak jsem se jako jsem zvyklý ozbrojil. Přecijen historické centrum Prahy zejména při podobných státních návštěvách, ale v dnešní době skoro stále, považuji za rizikovější oblasti. Strach nemám, ale jsem rád připraven. Na Karlově mostě jsem se ten den pobavil s policistou a optal jsem se co se týče nošení zbraně v případě státních návštěv a tak mi řekl "Pokud máte kvér, tak jej radši odneste domu, ale jinak nošení zakázané není, jen dbejte zvýšené opatrnosti a mějte důkladně skryto."

Uživatelský avatar
PM
Příspěvky: 22

Příspěvek#64 » pon 11. dub 2016, 20:04

Marinakus: Nemyslim si ze Arniex neco riskuje, clovek jen tezko pozna ze ma za pasem zbran a jeste k tomu bunda..

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#65 » pon 11. dub 2016, 20:10

PM : Myslím že mu to policista řekl naprosto přesně. Věř, že vím o čem mluvím.

Uživatelský avatar
ArnieX
Příspěvky: 277
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#66 » pon 11. dub 2016, 20:17

PM: No když v tom našem absurdistánu, chtěli po lidech z firmy ať sundají tu Tibetskou vlajku ze svého okna v kanceláři. Tak bych se nedivil zásahu kvuli legální bouchačce u pasu.

Jinak ten pán v metru vypadal, že celkem jednoznačně identifikoval bouchačku (ono to tak těžké s tím fullsize kanónem není no...), alespoň podle jeho nelibého výrazu a měření si mě pohledem. Se holt asi může stát. Pokud obrysem ale není porušen zákon, tak se tim asi nebudu už tak stresovat. Pokud si někdo všimne a nelíbí se mu to ať kouká jiným směrem. Nakonec jako zločinec nevypadám ani se tak nechovám. Nenosím tacticool věci ani nemám vyholenou hlavu (samozřejmě nic proti lidem co nosí tacticool a nebo mají vyholenou hlavu, jen prostě vyvolávají ve veřejnosti zvýšenou pozornost a někdy obavy). Jen tím chci říct, nevypadám snad nijak podezřele tak jediné co civil co si všimne může udělat je buď blbě čučet a nebo zavolat policii a ta buď zjistí porušení zákona a nebo ne.



rcc
Příspěvky: 205

Příspěvek#67 » pon 11. dub 2016, 21:31

Já doporučuji nostit tak, aby nebyly vidět ani obrysy. Začíná to správnou volbou zbraně, pouzdra a nakonec oblečení. Pak se člověk nemusí obávat hysterických výlevů anti-gun aktivistů ani reakcí okolí. Jak prohlásil jeden anti-gun aktivista (starosta) v televizi. Cituji: "Mně vadí ozbrojení lidé v hypermarketech! Ale vždyť ozbrojení občabé musí nosit skrytě. No právě, já pak nevím kteří to jsou!" :-) Základ je na sebe vůbec neupozorňovat a o zbraních se s běžnými lidmi vůbec nebavit.



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#68 » pon 11. dub 2016, 22:26

Ja budu takove lidi ignorovat. Pokud me napadnou, tak se branit budu. Pokud zavolaji PCR, tak jim ukazu prukazy a pujdu si svou cestou. Nebudu obmezovat zbran kterou chcem nosit jen aby se naka babka nepohrozovala...

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#69 » pon 11. dub 2016, 22:32

a neriskujete tímhel přístupem hlavně to, že případný útočník uvidí, že máte zbraň a podle toho povede útok, kterému se neubráníte?



mihlit
Příspěvky: 424

Příspěvek#70 » pon 11. dub 2016, 22:48

Přesně tak. Skryté nošení vidím spíš jako výhodu pro sebe. Ne jako buzeraci, ale jako výhodu momentu překvapení na mé straně. Proto se taky snažím, aby na mě nebylo nijak poznat, jestli zbraň mám nebo ne.



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#71 » pon 11. dub 2016, 22:56

Sedmej píše:a neriskujete tímhel přístupem hlavně to, že případný útočník uvidí, že máte zbraň a podle toho povede útok, kterému se neubráníte?

to by ale znacilo ze utocnik chce vest utok na me, ne? Specificky a to tak ze ho ani zbran neodradi. Zatim co 99% utocniku si radsi vybere obet bez zbrane ktera se nema jak branit...

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#72 » pon 11. dub 2016, 23:10

Enerccio: neznám takovou statistiku. naznačovat někde, že máš pistoli je prostě nesmysl. zbytečně si koleduješ o problémy. ať už tím, žeto někomu bude vadit, tak i přicházíš o možnost se účinně bránit. možná tím někoho odstrašíš, ale většinou toho, komu by jsi se stejně ubránil. a při útoku, kdy by se ti zbraň opravdu hodila jí nepoužiješ, protože ti to útočník nedovolí, když o ní bude vědět.
a mimochodem já jet metrem a vidět tam nějakého pistolníka, co neumí ani skrytě nosit zbraň, jsem z toho taky trochu nesvůj a to nejsem nějaké babka pohoršená, jak jsi psal. ;-)



notobi
Příspěvky: 661

Příspěvek#73 » úte 12. dub 2016, 06:21

začínám zastávat názor, že přibývá držitelů ZP u kterých by bylo lepší kdyby ho neměli :roll:



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#74 » úte 12. dub 2016, 06:33

http://dailycaller.com/2015/04/22/the-p ... pen-carry/

Sedmej: ja budu splnat literu zakona, ale nechci si vybirat zbran podle toho abych nekoho neurazil otiskem nebo necim podobnym...

notobi: ak to bylo na me tak no comment :)

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#75 » úte 12. dub 2016, 06:55

Skryté snad znamená, že prostě není vidět, že tam něco takového je. Takže nějaká diskuse o obrysech je tak trochu bezpředmětná. U zamaskovaného tanku taky nejsou vidět obrysy.

Dělej si to jak chceš, ale u skrytého nošení nemá být polovině lidí jasné, že máš pod tričkem pistoli.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů