Improvizovana ochrana sluchu v KN/NO



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#61 » pát 15. dub 2016, 12:22

budu je mit vedle pistole, ale tak nerikam, nevim, snad to ani nikdy nezjistim

cipis: presne tak!



Erunamo
Příspěvky: 196

Příspěvek#62 » pát 15. dub 2016, 12:51

Dal jsem si tu praci a precetl cele tema. Zastavam nazor, ze pri nejake vypjate situaci kdy hrozi ohrozeni zivota, clovek na nejakou ochranu at uz zraku nebo sluchu nemysli. Je vedecky dokazane, ze pri techto situacich se telo prepne do rezimu ,,preziti" cimz vytesni vetsinu myslenek a vjemu, ktere nesouvisy s pudem preziti.
Ano, samozrejme se da usilovnym treninkem pripravit na situace tak, ze dokazu dojit k trezoru, otevrit ho, vzit sluchatka a nasadit si je, pak vzit zbran a jit na ztec. Jenze kazdy pohyb navic znamena cas navic. A jak vime je cas to nejdulezitejsi pro preziti.
Muzete se naucit nasadit si sluchatka klidne za vterinu. Jenze vterina je v krizove situaci hrozne moc casu. Za vterinu vas protivnik roztrili. Nebo si myslite, ze pocka az si v klidu nandate sluchatka a bryle a pak zautoci?
Navic pouzitim beznych sluchatek (elektronicka nepocitam) se clovek pripravi o cast sluchu vlastne dobrovolne. Cimz eliminuje onu skvelou telesnou vlastnost zbystreni smyslu v krizovich situacich.
Osobne radsi prijdu o cast sluchu a preziju diky tomu, ze jsem zaslechl slabe zavrzani prkna v kuchyni, ktere bych se sluchatky neslysel a byl tak nemile prekvapen utocnikem.



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#63 » pát 15. dub 2016, 12:55

nebo si koupim elektronicky sluchatka.... coz by imho mel kazdy :) Jo a mit zbran v trezore je absolutna retardace, ma budou na stolku/v stolku vedle postele a vedle budou i ty sluchatka



Erunamo
Příspěvky: 196

Příspěvek#64 » pát 15. dub 2016, 13:04

Parada, tak super. Prijde k tobe do loznice zlodej (ano je risk ze se vzbudis a treba mas nekdy lehke spani, ale ver ze zkuseny zlodej se ti do mistnosti dostane tak potichu, ze to ani nemusis poznat), vezme zbran, protoze pokud se vzbudis bude mit nahle on vsechny trumfy v ruce a picne te driv nez hrabnes po sluchatkach, protoze usuzuji, ze aby byla tva zbran hned pripravena strilet na vsechny zle lidi, ktere poznas na ulici i na padesat metru, budes mit naboj v komore. Super plan. Opravdu prosim vzdej se zbrojaku dobrovolne pro klid nas ostatnich.



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#65 » pát 15. dub 2016, 13:07

Ne, budu mit zbran v trezoru a kdyz zlodej prijde tak mu reku "pockej, pojdu do mistnosti s trezorem (pokud neni v loznici), najdu klice (pokud nemam elektronicky) a otevru si, vyberu zbran, nejlepe ji jeste napaskuji a pak te zastrelim".



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#66 » pát 15. dub 2016, 13:10

Víš, jak je to v té historce, tatínku, proč máš tu pistoli? No abych se prostřílel k pušce. A proč máš tu pušku? Abych se prostřílel k trezoru. A co bude pak? Pak nastane peklo.

Retardace to rozhodně není, ne každý může mít nabitou pistoli na nočním stolku. Ale pak je potřeba řešit, drilovat to, co jsem napsal. Včetně případné ochrany, ať už sluchu, tak i očí. Ono je krásné, že tím možná člověk ušetří nějakou tu vteřinu, ale ony ty úlomky cihel nebo betonu či ztráta rovnováhy následkem poškození sluchu mohou způsobit ztrátu života či zdraví.

Ten čas, zejména v případě napadení doma, se vždycky najde. A vždycky má přednost osobní ochrana, a to i včetně případu, kdy vidíš za rohem ležet příbuzného, jak z něj stříká krev. Také tam nesmíš bezhlavě vlítnout. Je to údajně strašně psychicky náročné, ale jedno je jisté. Místo jednoho krvácejícího tam můžete být dva mrtví.

Pokud to bude někde na ulici venku, tak bude asi mnohem méně času, ale je to zase maličko kompenzované tím, že je to venku, tak by ten hluk nemusel mít až takový vliv, jako když si někdo práskne doma. Já si doma prásknul akorát plynovkou, ale i třeba v případě airsoftky na plyn to také není dvakrát příjemné, když ti to střílí pár cm před obličejem.



Stewie
Příspěvky: 326

Příspěvek#67 » pát 15. dub 2016, 13:11

Enerccio...covece...s tebou a tvými elektronickými sluchátky nemá cenu vést rozumnou debatu. Tvé názory a argumenty mi přijdou jak z akčního filmu.

Odesláno z mého MI 2SC pomocí Tapatalk



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#68 » pát 15. dub 2016, 13:13

cipis: no jedine deti by mohli byt problem, to ano, ale to nevim ako by bylo nejvhodnejsi resit, ale myslim si ze mit zbran v trezoru je v praxi nemit tu zbran vubec

Stewie: co mas proti el. sluchatkum? :D



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#69 » pát 15. dub 2016, 13:22

Pokud je někdo ve fázi tvrdýho spánku, tak ho šikovný zloděj probudí až když mu položí kudlu na krk. Spoléhat na to, že mám lehké spaní moc nejde. Jsi nastydlý, byl jsi na pivu, nebo lump přijde zrovna když máš fázi hlubokého spánku, velká únava, tam jsou ty smysly vždycky utlumený. S ušima na šťopkách se dá spát pár dní, když jsem na divoko třeba v albánských horách, ale ne ve svý posteli a trvale.
Sám mám trezor v ložnici, když jsem doma, tak ho odemykám a jenom přivřu dveře (děti mám dospělý a mají už své vlastní hračky). Co se týká smyslů, lepší než vlastní uši je pes na chodbě, kterej tě spolehlivě a s velmi dostatečným předstihem vzbudí, pokud se někdo snaží dostat dovnitř (většinou lumpa i odradí), potom je dostatek času i na ty sluchátka. Pes může být klidně i jezevčík, je daleko lepší prcek na chodbě, než otrávený rotwailer na zahradě.
Naposledy upravil(a) Pablo.gs dne pát 15. dub 2016, 13:25, celkem upraveno 2 x.



Erunamo
Příspěvky: 196

Příspěvek#70 » pát 15. dub 2016, 13:23

to Enerccio:Tak ja netvrdim, ze moje zbran na osobni ochranu je v trezoru. Vzhledem k tomu, ze z meho pohledu ztraci debata s tebou smysl, bych to rad ukoncil a vratil se k jadru tematu.

Za me tedy: na ochranu sluchu pri KN nebo NO kaslu. Beru to jako dalsi vec na kterou bych musel ve vypjate situaci myslet a zbytecne by mi ubirala cas ktery by mi pote mohl fatalne chybet.

Jeste prosim te Enerccio odkud, ze jsi? Abych vedel, ze pokud tam nekdy pojedu a budu z dalky vypadat jako potencialne nebezpecny, hrozi mi kulka.

to Pablo: reseni se psem me nenapadlo, ale mas uplnou pravdu.



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#71 » pát 15. dub 2016, 13:25

Buď tu pistoli máš na opasku nebo zamčenou v trezoru. Zbraně máš mít pod kontrolou, ne, že se ti bude nabitá válet v pokoji, kdežto ty se budeš sprchovat nebo sedět na záchodě nebo mixovat něco v večeři.
Spoléhat se jen a pouze na pistoli při obraně domu je hovadina. K tomu je potřeba celá řada dalších věcí (striktním zamykáním a kontrolou oken/dveří počínaje, pokračuje zabezpečovačkou, mřížemi, fóliemi atd.), které ta pistole jen doplňuje.
Totiž pokud tu pistoli nemáš u sebe (klidně můžeš vařit večeři s pistolí u boku, s tím problém není), tak je bezpečnější (a to pro obě strany, ať už tebe či útočníka), když je zamčená v trezoru.

Jinak, ač je v tématu pouze sluch, tak bych vypíchl ochranu očí, kterou bych možná i v dané situaci (boj doma) považoval za důležitější. Pokud totiž dojde na přestřelku, tak nejenže to bude nápor na uši, ale jak jsem už dříve naznačil, tak budou vzduchem lítat kusy cihel, betonu a ostatního "střepinového" materiálu. A asi bude lepší v takovéto přestřelce být nahluchlý a možná dezorientovaný, než slepý či oslepený ...



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#72 » pát 15. dub 2016, 13:31

cipis: ne zebych bezpecnost utocnika byla nejako podstatna :mrgreen:

Erunamo: sem rad ze jsi vyvodil takovy vysledek z toho co sem tu napsal, skoda ze je mylnej. Ale zrejme sem divnej ja, ze kdyz bych videl podezrelou osobu tak bych si (zkusil, improvizovane) nejako chranit sluch pro kazdy pripad. Ne vytahovat zbran, jak si tady lidi mysli... ale kapsu na zbran bych si otevrel :)



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#73 » pát 15. dub 2016, 13:33

Erunamo: kdysi jsem měl na zahradě 2 Německý ovčáky. Ale i když byli super, v noci štěkali na jiný zvířata, a časem jsem to přestal vnímat. Dnes máme Jagdteriéra, kterej je prcek, ale jako noční hlídač na chodbě je k nezaplacení. Pokud by někdo začal brát za kliku, udělá bordel a vzbudí mě. Má to i další výhodu, když bych potom vzal kvér (a sluchátka 8-) ) a šel na obhlídku baráku, spolehlivě mě bude navigovat.

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#74 » pát 15. dub 2016, 13:38

Ochrana sluchu....



Erunamo
Příspěvky: 196

Příspěvek#75 » pát 15. dub 2016, 13:41

to Pablo: myslim ze tohle je zatim nejlepsi reseni situace, ktere jsem zde cetl.

ale vratme se k tematu:

chtelo by vyzkouset jak moc jsou treba ty mp3 sluchatka ucinny a treba i ruzne druhy (spunty, klasicky jako dela treba Koss, nekdo nosi i ty co prekryji cele ucho a maji i ten gumovy lem).

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti