Vydání ZP a nákupní povolení

jarynn

Příspěvek#16 » pon 18. dub 2016, 23:22

Samozřejmě , že to jde a umožňuje to i zákon. Já to využil a se ZP jsem si odnesl povolenku k nákupu zbraně sk. B samonabíjecí pistole. U nás se ta povolenka nevydává na počkání tak nač čekat.

AgN75cZ

Příspěvek#17 » úte 19. dub 2016, 04:59

Já byl včera podávat žádost o nový ZP a přitom jsem se ptal na podání žádosti o NP. Paní mi sdělila, že to se podává až při vydání ZP a vydá mi jej na počkání. Vysvětlovala to tím, že do žádosti je nutno zapsat číslo ZP, které v tuto chvíli ještě neznám.
Uvidíme za měsíc, když si mám pro něj jít. Prý mají málo lidí a hodně výměn tento rok. Kolega podával žádost v jiném okrese, dostal jej po týdnu.

Odesláno z mého YOGA Tablet 2-830F pomocí Tapatalk

mar.tan

Příspěvek#18 » úte 19. dub 2016, 07:23

V Mělníce chtějí NP až když si jdu pro ZP, ale vystaví ho na pockání, stejně jako PZ, takže nikde nemám cestu navíc.

Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk

Kencui

Příspěvek#19 » úte 19. dub 2016, 07:40

To by byl dobry for kdyby ses s prodejcem domluvil, aby sel s tebou pro ZP tam by sis vzal NP on by ti dal doklad a zbran a rovnou bys ji zaregistroval a mel bys to vsecko na jednu navstevu :D

mbem

Příspěvek#20 » úte 19. dub 2016, 08:42

HonzaLBC: Ten můj výklad je možná více formalistický a v neprospěch občana, protože tak podle mě stát (a jeho úředníci) funguje a je prozíravé, když od státu něco chci, počítat vždy s tou horší variantou.

To, že podle ostavce 7 lze rozhodnutí o vydaní ZP a rozhodnutí o vydání povolení vydat současně podle mě nic nemění na tom, že k podání žádosti o povolení je podle odstavce 3 způsobilý pouze držitel ZP, nikoliv žadatel o vydání ZP.

Tím jistě nechci nikoho odrazovat, aby v případě odmítnutí nezkusil Tvojí argumentaci. Třeba to dotáhne až k soudu, tam vylosuje rozumného soudce, a budeme mít judikát na to, že lze o obojí žádat najednou. :)

tuton

Příspěvek#21 » úte 19. dub 2016, 08:59

Tak dneska jsem podal zadost o ZP. Na NP jsem se primo neptal, pani navic videla, ze stejne nemam kolky, ale rekla mi, ze za 14 dni by mohl prukaz byt a kdyz si prinesu kolek, kolega vedle v kancelari mi nakupko vyridi. Nerekla to primo, ale pochopil jsem, ze by to mohlo byt na pockani.

Kencui

Příspěvek#22 » úte 19. dub 2016, 09:00

Ono tady jsou zapeklite dve veci
1) co je to soucasne ?
2) zanemna ze mi je mohou soucasne vydat to, ze o ne mohu soucasne zadat ?

Ja si podal zadost o vydani ZP s tim, ze NP mi udelaji pri prevzeti na pockani - je ten rozdil peti minut mezi prevzetim ZP a nasledne NP mozne chapat jako vydani soucasne ? Nejsem pravnik a oni mivaji svoje videni...

A propos zavrou vas do mistnosti se zbrani nabitou dvema naboji a tam sedi Stalin, Hitler a pravnik - koho strelite..... Pravnika .... dvakrat ;)

tuton

Příspěvek#23 » úte 19. dub 2016, 10:43

Nejsem zadny odbornik, ale celou vec chapu nasledovne. Cas vydani rozhodnuti je datem urcen s presnosti na den. Rozhodnuti vydana rano a odpoledne tehoz dne jsou tedy soucasne vydana rozhodnuti. Pokud zakon (o zbranich) umoznuje vydat rozhodnuti soucasne, dovoluje spravnimu organu (policii) vydat tato rozhodnuti se stejnym datem. V pripade NP je tedy umozneno vydat jej na pockani ve stejny den jako ZP a ne nejdrive az den nasledujici po dni nabyti pravni moci rozhodnuti o vydani ZP. Pristupoval bych vsak k tomu jako k moznosti a nikoliv povinnosti.

mbem

Příspěvek#24 » úte 19. dub 2016, 11:03

tuton: Tady už bych trval na tom, že jakmile převezmu ZP, můžu podat žádost o povolení, o které bude bez zbytečného odkladu (= hned) rozhodnuto.

mikky

Příspěvek#25 » úte 19. dub 2016, 13:04

Tak znova: "Žádat" můžete kdykoliv, kdekoliv a o cokoliv. To znamená, že klidně můžete i žádat o NP současně se ZP nebo dokonce i dřív (nebo později). Oni vás nesmí vyfuckovat s tím, že "to nejde", oni musí o každé žádosti nějak rozhodnout a to rozhodnutí musí nějak odůvodnit. Neexistuje, aby vás s jakoukoliv žádostí poslali domů se slovy "přijďte si se zbrojákem". Podrobnosti tady: viewtopic.php?f=57&t=3911&start=1125#p96547

ERRATA: Nejvyšší možná přípustná lhůta pro vydání rozhodnutí (NP, ZP, i další žádosti) je 30 dní, ale tato lhůta musí být nějak rozumně zdůvodněna a pokud vám předem někde říkají, že "to bude trvat dýl", tak po nich ve vlastním zájmu to zdůvodnění chtějte. Spousta OZBM umí vydat NP doslova na počkání, tak by to mělo umět i to vaše. Vydání rozhodnutí bez zbytečného odkladu je jejich povinnost.

tomblaha

Příspěvek#26 » úte 19. dub 2016, 13:19

Já když byl podávat žádost o nový ZP zároveň jsem se ptal i na podání žádosti o NP. Paní mi sdělila, že to se podává až bude ZP. NP vydá na počkání. Do žádosti je nutno zapsat číslo ZP, které v tuto chvíli ještě není. Oficiální termín na ZP v Plzni je 30 dní, dostal jsem vizitku že mám zavolat za 2 týdny jak to vypadá. Což je už za 4 pracovní dny :)

Rough boy

Příspěvek#27 » úte 19. dub 2016, 13:34

mbem píše:tuton: Tady už bych trval na tom, že jakmile převezmu ZP, můžu podat žádost o povolení, o které bude bez zbytečného odkladu (= hned) rozhodnuto.

Ono o něm zpravidla rozhodnuto hned bývá. Druhá věc je, kdy si ho fyzicky převezmeš. To už bude souviset s objemem agendy, kterou dané oddělení vede a kterou si s největší pravděpodobností dokáže v souladu se Správním řádem obhájit.

tuton

Příspěvek#28 » úte 19. dub 2016, 13:51

tomblaha: Mam takovy pocit, ze jsme oba byli u stejneho okenka ;-)

mikky: Netvrdim, ze s Tebou nesouhlasim, ale kdyz mi urednice sama od sebe, aniz bych se ptal, rekne "A jestli budete chtit nakupko, az si pujdete pro zbrojak, vemte si s sebou rovnou 200,-CZK kolek a kolega naproti v kancelari Vam ho vyridi", povazuji to za normalni a lidsky pristup k veci a nemam zapotrebi trvat na tom, ze zadost o NP muzu podat na Uradu pro ochranu hospodarske souteze na pytliku od mouky, protoze "Dojde-li podání (§ 37) správnímu orgánu, který není věcně nebo místně příslušný, bezodkladně je usnesením postoupí příslušnému správnímu orgánu a současně o tom uvědomí toho, kdo podání učinil (dále jen "podatel")." ;-) A diky za ten odkazovany prispevek, uz jsem jej cetl drive a je to pekne shrnuti.

pitrsm

Příspěvek#29 » úte 19. dub 2016, 14:31

Praktické zkušenosti s oddělením zbraní v Kolíně. O vydání ZP zažádáno 23.3 s tím, že ZP bude k vyzvednutí za měsíc a NP bude vydáno až po ZP na počkání. Přesto jsem se zkusil telefonicky dotázat zda již ZP náhodou není vystaven dříve a to po 2 a 3 týdnech, nicméně nebyl :? .
Včera 18.4. ZP vyzvednut, tedy bez 2 dnů po měsíci (paní s ním ještě musela k vedoucímu pro podpis) a zároveň vystaveny na počkání 2ks NP. Současně sdělena informace, že i průkazy zbraní jsou následně vydávány na počkání. :P

Za mě naprostá spokojenost s velmi korektním, vstřícným a musím říci i lidsky příjemným jednáním ;)

mikky

Příspěvek#30 » úte 19. dub 2016, 14:35

tuton: Jasně, pokud je s nima rozumná domluva, jsem vždycky pro domluvu :) Myslel jsem to spíš na situace, kdy si orgán s žadatelem vytírá zadnici a vymýšlí miliardu důvodů proč "to nejde" a proč "to trvá dlouho". Pokud úřednice splní slib a nákupko naproti vydají skutečně na počkání, asi do toho nemá smysl moc rejpat, ikdyž to není úplně košer ;)

Zpět na