Bezpečný prostor



4R
Příspěvky: 91

Příspěvek#46 » pát 22. dub 2016, 07:37

U nás mají vybijecí rouru také až uvnitř a venku je napsáno "zákaz manipulace se zbraní mimo vybijecí zařízení". Když jsem šel poprvé, tak jsem se ho zeptal, jestli to mám před ním vybít...zakroutil hlavou a mavnul rukou ať mu ji dám. Podruhé jsem mu zbraň dal rovnou bez zásobníku. Vše ok.
Zanedlouho jsem šel potřetí a po dobrých zkušenostech jsem pokračoval stejně. Tentokrát tam však byl vedoucí oddělení. Když jsem mu tam okénkem nasunul kosu, tak se vyděšeně podíval na pojistku v módu střelby (to už mi bylo jasné která bije), potom na mě a rázným hozenim hlavy ukázal na tu trubku. Takže jsem ji vzal a cvaknul...pak nastala přednáška, kdy poukazoval i na to, že mi může dát 5000 flastr!
Nedal jsem se a poukázal na praktiky jeho kolegů, plus jsem dělal blbyho, že mám tu kosu od včera a myslel jsem, že má ta pojistka 2 jakoby šipky a že jsem to bral za zajištěné. Tím jsme se dostali k faktu, že jde ta páčka otočit i na full auto a že prý to je špatně (spoustak tam samozřejmě není a ptal jsem se jinde a je to údajně normální), takže tu kosu vzal a demonstrativně s flintou nad hlavou obehnul celé oddělení, aby to všem ukázal.
Nicméně, jak už jsem z dřívějška věděl, je to rozumný pán a vše proběhlo bez problémů. Navíc bylo 23.12. a už se těšili domů :)

Takže já už budu vybíjet vždy, i kdyby oni sami fakt moc nechtěli :D
zároveň je ale potřeba dodat, že měl v podstatě naprostou pravdu. Mělo by to tak být pokaždé automaticky...



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#47 » ned 24. dub 2016, 07:24

Takze, pro 9MM luger, jaky je nejlepsi bezp. prostor v byte? Je to teda asi beton (stand. panelak), ale nevidm jestli mirit na stenu nebo do postele?



vgj
Příspěvky: 605

Příspěvek#48 » ned 24. dub 2016, 07:33

Šikmo do postele (matrací), nebo ze strany do knihovny či naplněné šatní skříně.Ideálně aby za "terčem" byl plnohodnotný beton, ne porobetonová příčkovka.



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#49 » ned 24. dub 2016, 07:35

Plnobeton bude asi smerem k sousedum, zatim co porobeton medzi mistnosti? Jinak satni skrinku asi ne, to bych pak nemel co oblect :mrgreen: a knihovnu nemam. Postel je asi dobra volba.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1866

Příspěvek#50 » ned 24. dub 2016, 13:48

Já doma mířím ránu jistoty na křeslo nebo sedačku. podle toho co je v tu chvíli prázdné. :)

Uživatelský avatar
tomblaha
Příspěvky: 195

Příspěvek#51 » ned 24. dub 2016, 15:47

Když to tu tak čtu tam vzhedem k tomu že bydlím v baráku z poroberotnu 350mm tak mám vlastně bezpečný prostor v kazdé místosti zajištěný - dle videí na YT 350mm porobeton zastaví ráži 9L (běžné laborace) v pohodě.. bez rizika odrazu, roztříštění střely atd...



jjoozziinn
Příspěvky: 172

Příspěvek#52 » ned 24. dub 2016, 19:34

Sellier dá v ytongu Lamda 40cm. Já se doma za zdí neschovám.

Uživatelský avatar
tomblaha
Příspěvky: 195

Příspěvek#53 » ned 24. dub 2016, 20:05

Můj barák je z klasiky, je pevnější, něco ještě ubere fasáda, vnitřní omítka atd... a stejně střela bude mít na výstupu malou energii že sotva vypadne z fasády (ne že bych si tímhle chtěl dělat v baráku mikroventilaci :)) )

Uživatelský avatar
tomblaha
Příspěvky: 195

Příspěvek#54 » ned 24. dub 2016, 20:11

Našel jsem zajímavý článek:
http://www.alfa-proj.cz/picture/ZB01_040nahled.pdf
Ytong klasika - průstřel 34 cm... to by ještě zůstala ve zdi... ale vím že exitují tolerance navážek a další proměnné ale stejně myslím že střelit do tlusté zdi z Ytongu je bezpečné. Ne do příčkovky, ale do nosné (jestli si dobře pamatuju je to Ytong P4).. Samosebou je to "poslední možnost" ale přijde mi to vcelku bezpečné. Až půjdu na střelnici můžu to zkusit (pár tvárnic mi zbylo :) ) Lambda by měla být nízkoenergetická = víc vzduchu, méně materiálu, tím pádem konzistence "víc tvarohová..." proto asi SB 115grs dá 40 cm



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#55 » ned 24. dub 2016, 21:02

Ytong je jak houba, do toho jde vrazit sroubovak po rukojet bez vetsi namahy - ten gauc bude myslim jistejsi.

Uživatelský avatar
tomblaha
Příspěvky: 195

Příspěvek#56 » ned 24. dub 2016, 21:13

JJ ytong je houba, ale díky tomu ubírá střele na energii postupně a kultivovaně. V gauči je hodně kovových částí, trochu bych se bál odrazů, těžko se dá předvídat co se může stát. Ale stejně tohle je extrémní situace, doufám že se mi nikdy nestane při ráně jistoty výstřel...

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#57 » pon 25. dub 2016, 18:51

Enerccio píše:Takze, pro 9MM luger, jaky je nejlepsi bezp. prostor v byte? Je to teda asi beton (stand. panelak), ale nevidm jestli mirit na stenu nebo do postele?

Já osobně bych teda 9mm Lugrem do betonu raději nestřílel.

Uživatelský avatar
Drvoštěp
Příspěvky: 520

Příspěvek#58 » pon 25. dub 2016, 19:01

co metrová lešenářská trubka naplněná pískem, hezky zakomponovaná do interiéru?



jaro.63
Příspěvky: 73

Příspěvek#59 » pon 25. dub 2016, 19:57

Když jsem dělal ZOZ, tak jsme po úspěšné zkoušce společně ti co udělali poseděli s komisařem a policisty a došlo na různé historky s manipulací zbraně. Mě zaujal tenhle s betonem a vyprávěl to dost barvitě správce střelnice. Jeho známej si koupil novou pistolku a tak se sní kochal a pořád nabíjel a vybíjel až ztratil přehled a vyšla rána do něho určeného bezpečného prostoru, tím byla stěna panelákového bytu. Člověk by řekl beton, ale náhoda je blbec. Ta střela prý proletěla k sousedům spárou mezi těmi panely naštěstí nikoho nezranila. Co z toho plyne že ANI BETON NENÍ 100%.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#60 » pon 22. říj 2018, 09:25

Stala se mi následující věc:
Po ukončení střelby na venkovní střelnici jsem pistoli vybil a uložil do tašky (prázdný zásobník zvlášť) a chystal se k odchodu.
V tom ke mně přišel správce střelnice s ještě jedním střelcem, že by si chtěl koupit stejnou pistoli, jestli bych mu ji nechal osahat.
Ok.., sáhnul jsem do tašky, vyndal pistoli (bez zásobníku), zkontroloval přetažením závěru komoru, a vypustil přes 2 palce kohout a podal ji správci střelnice.
V ten moment mě seřval, že jsem vypouštěl kohout (u již zkontrolované - bezpečné zbraně) směrem k terčům (bylo to do země 2m před sebe), protože u terčů byli ještě chlapi. Podotýkám, že jiný bezpečný směr stejně neexistoval, všude byli lidi.

Tak z toho mám zmatek v hlavě. Nechci se vykrucovat, že jsem chybu neudělal, ale není mi jasné, jaký teda měl být ten čistý postup.
- Tu pistoli vůbec nevyndávat dokud nevznikne bezpečný prostor? Potom si imho toto měl uvědomit i správce a neříkat "vyndej ji".
- Předat ji bez kontroly? - Blbost….
- Nebo jsem nic neporušil a vypuštění kohoutu mimo bezp. prostor, u evidentně bezpečné zbraně není prohřešek?

Budu vděčný názor některých zdejších správců střelnice, nebo zkušebních komisařů.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 50 hostů