Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection
Glock a spol.
- Lukas1990
- MKabar
Příspěvek#107 » úte 14. dub 2015, 00:39
HawkCZ píše:Ještě dotaz, lze ten plastový úchop závěru SFP9 dostat i na P30?
Nejsou na to drazky na zaveru pod hledim, muselo by se tam neco vyfrezovat. A je to celkem blbost, upadava to solidne,
lamou se, ne jednomu amikovi uz jedna nebo obe uletely. Daji se tam dat i jenom plastove zaslepky, bez vystupku, ale vypada to jak pest na oko a jeste se musi sundavat hledi kvuli toho. Kdyz uz chteli delat natahovaci usi, tak je meli udelat poradne kovove a ne plastove. Misto stupidnich usi radeji odfrezovat hledi do praveho uhlu (nebo si koupit Trijicony) a muzete machrovat natahovanim o opasek (ale radsi bez naboju pro sichr, at nemate duru v noze...).
- M@rtin
Příspěvek#108 » stř 15. dub 2015, 13:07
Mě se ty ušiska líbí velice. Je fakt že kov by byl lepší a je fakt že je využije málo kdo, ale i kdyby je používal jeden uživatel z deseti, je to fajn doplněk a další kapička pro spokojenost zákazníka. Kdyby je šlo nacpat na P30L neváhal bych ani chvilku, jednou při zpocené, nebo mastné ruce by se ouška mohla hodit.
Jinak natahovat o opasek nebo o pouzdro je super, ale když to děláš v rychlosti a vezmeš při tom za kus bůčku, to je už kurva bolest.
Jinak natahovat o opasek nebo o pouzdro je super, ale když to děláš v rychlosti a vezmeš při tom za kus bůčku, to je už kurva bolest.

- izospin
Příspěvek#109 » pát 17. dub 2015, 23:32
To HawkCZ: Asi sklamu odpovědí, ale důvod byl prostě ten, že zrovna takovou měli skladem
Opravdu, zní to zvláštně, ale nikdy nemám dopředu preferované detaily, puze hrubé obrysy. Nevím, proč tomu tak je, ale s krátkou P30 mám stejné výsledky na terči, jako se svým Taurusem .44Mag 6" lauf, nebo se Shadow-Line (rovněž 9x19 ale celokov s delší hlavní), , stejně tak s máminým revolverem 38 Spec, stejně tak s otcovým makarovem, stejně tak s CZ 75 (zřejmě opravdu z roku 75) půjčenou na střelnici, ve které lauf lítá jak čagan v gumáku, atd. Jediné, kde nastřílím lépe jsou sportovní malorážky. Mám nastříleno dost, ale ten strach z výstřelu tam asi někde uvnitř stále bude
Jen hádám, ale myslím si, že i s VP9 bych nastřílel +/- stejně. Proto u mě délka hlavně nehrála roli.
Skladem měli ještě s hlavní se závitem (a bez pojistky), ale nechtěl jsem dráždit naše úřednice na PČR
Proto jsem si nakonec odvezl to, co jsem si odvezl.
Ale ať se trošku vrátím k tématu - ta VP9 je rovněž nádherný kousek inženýrské práce a kdyby mi pánbůh nenadělil tak malé ruce, možná bych šel do ní. U mě to hlavně selhávalo na té pojistce na spoušti. Jsem zvyklý držet zbraň opravdu tak, že ji mám v přesné ose s předloktím a u této pistole už jsem měl občas problém se zmáčknutím pojistky na spoušti.
V mířidlech problém nevidím, jak jsem již uvedl, nastřílím z toho stejně jako z jiných zbraních. Nasvětlení bodů na mířidlech rovněž neřeším - kombatovou střelbu se svítilnou v noci po baráku trénovat nebudu. Mám dvě dcery a ty by byly schopné mi zavolat sanitku
Možná off topic: vždy, když si koupím něco dražšího, snažím se sepsat nějaký list nedostatků, které na tom shledávám s tím, že bych ho třeba i někdy poslal výrobci. U těchto zbraní se snažím sebevíc a já zkrátka nemůžu na nic přijít. Jestli si to kluci nějak nepokazí, asi taky budu HK pozitivní

Opravdu, zní to zvláštně, ale nikdy nemám dopředu preferované detaily, puze hrubé obrysy. Nevím, proč tomu tak je, ale s krátkou P30 mám stejné výsledky na terči, jako se svým Taurusem .44Mag 6" lauf, nebo se Shadow-Line (rovněž 9x19 ale celokov s delší hlavní), , stejně tak s máminým revolverem 38 Spec, stejně tak s otcovým makarovem, stejně tak s CZ 75 (zřejmě opravdu z roku 75) půjčenou na střelnici, ve které lauf lítá jak čagan v gumáku, atd. Jediné, kde nastřílím lépe jsou sportovní malorážky. Mám nastříleno dost, ale ten strach z výstřelu tam asi někde uvnitř stále bude

Skladem měli ještě s hlavní se závitem (a bez pojistky), ale nechtěl jsem dráždit naše úřednice na PČR

Ale ať se trošku vrátím k tématu - ta VP9 je rovněž nádherný kousek inženýrské práce a kdyby mi pánbůh nenadělil tak malé ruce, možná bych šel do ní. U mě to hlavně selhávalo na té pojistce na spoušti. Jsem zvyklý držet zbraň opravdu tak, že ji mám v přesné ose s předloktím a u této pistole už jsem měl občas problém se zmáčknutím pojistky na spoušti.
V mířidlech problém nevidím, jak jsem již uvedl, nastřílím z toho stejně jako z jiných zbraních. Nasvětlení bodů na mířidlech rovněž neřeším - kombatovou střelbu se svítilnou v noci po baráku trénovat nebudu. Mám dvě dcery a ty by byly schopné mi zavolat sanitku

Možná off topic: vždy, když si koupím něco dražšího, snažím se sepsat nějaký list nedostatků, které na tom shledávám s tím, že bych ho třeba i někdy poslal výrobci. U těchto zbraní se snažím sebevíc a já zkrátka nemůžu na nic přijít. Jestli si to kluci nějak nepokazí, asi taky budu HK pozitivní

- M@rtin
Příspěvek#110 » sob 18. dub 2015, 20:07
Měl bych dotaz, předpokládám že odpoví MKabar, ale pokud tušíte i vy ostatní, sem s radou prosím. Myslíte, že by bylo možné ovládání záchytu na vp9 malinko vyhnout ven, aby přítelkyně měla snažší ovládání, nebo materiál bude natolik tvrdý, že záchyt spíš pokurvím? Ještě mě napadlo frézkou tam udělat hlubší drážky, aby jí na tom neklouzala ruka, ale to zas nedokážu načernit a Petře by jistě světlé rýhy vadily, neboť by neladily se zbytkem pistole 

- MKabar
Příspěvek#111 » sob 18. dub 2015, 20:24
Myslim, ze to ohnout nepujde. A moc by to ani nepomohlo, packa bude furt zaoblena. Spis to zbrouseni by trochu pomohlo, ale pak jedine precernit. Vyrobit cely novy zachyt s sirsi packou by bylo dost slozite a nebo drahe pokud by to delal puskar.
Mozna vyrobi nejaky lepsi custom casem. Uz je lepsi TRS pruzina na spoust, tak mozna bude i lepsi zachyt. Taky to muze zhazovat potazenim za zaver, pokud ji nejde o hodne dobry cas pri strelbe
.
Mozna vyrobi nejaky lepsi custom casem. Uz je lepsi TRS pruzina na spoust, tak mozna bude i lepsi zachyt. Taky to muze zhazovat potazenim za zaver, pokud ji nejde o hodne dobry cas pri strelbe

- vomicz
Příspěvek#113 » pon 20. dub 2015, 10:16
Co se ovládání záchytu týče, tak jsem se onehdá účastnil jednoho takového semináře základů ovládání a střelby krátkou zbraní a instruktor nám tehdy (na Glocku) vysvětloval, že tenhle problém neexistuje, protože závěr by se měl ovládat slabou rukou. Čili v podstatě pokaždý "přetáhnout" a nepoužívat k vypouštění záchyt.
Co tim chci říct je to, že možná spíš než úprava pistole pomůže úprava metodologie
Co tim chci říct je to, že možná spíš než úprava pistole pomůže úprava metodologie

- johnnyjak
Příspěvek#114 » pon 20. dub 2015, 11:31
A řekl vám ten instruktor, že shození závěru stlačením záchytu je rychlejší?
Tím nechci nijak shazovat druhou techniku, obě mají svoje místo.
Mimochodem, jak snadno jde závěr manuálně zachytit v zadní poloze např. při odstraňování závady? Jsem zvyklý na umístění páčky podstatně blíž k ústí hlavně a s některými pistolemi, které mají záchyt takhle vzadu, se mi nemanipulovalo moc dobře protože jsem záchyt musel zvednout kloubem namísto konce prstu.

Mimochodem, jak snadno jde závěr manuálně zachytit v zadní poloze např. při odstraňování závady? Jsem zvyklý na umístění páčky podstatně blíž k ústí hlavně a s některými pistolemi, které mají záchyt takhle vzadu, se mi nemanipulovalo moc dobře protože jsem záchyt musel zvednout kloubem namísto konce prstu.
- vomicz
Příspěvek#115 » pon 20. dub 2015, 12:48
Souhlas, obě mají své místo. A možná, že místo této techniky je právě u výše zmiňované slečny a její pistole 
Já osobně k ovládání závěru používám palec, a to oběma směry a nezaznamenal jsem žádný problém. K zachycení závěru v zadní poloze používám oblast palce "od kloubu mírně dopředu" - čili ne konec prstu (to bych musel měnit úchop a to nechci) a přijde mi to velmi intuitivní a bezproblémové. Nicméně, v případě že by to problém byl, by možná pomohla výměna gripů za větší...

Já osobně k ovládání závěru používám palec, a to oběma směry a nezaznamenal jsem žádný problém. K zachycení závěru v zadní poloze používám oblast palce "od kloubu mírně dopředu" - čili ne konec prstu (to bych musel měnit úchop a to nechci) a přijde mi to velmi intuitivní a bezproblémové. Nicméně, v případě že by to problém byl, by možná pomohla výměna gripů za větší...
- HawkCZ
Příspěvek#116 » pon 20. dub 2015, 14:52
Když jste u té debaty. Vzhledem k tomu, že jsem se zaměřoval na zkoušky a nemíření mimo bezpečný prostor, vyhovovalo mi více uvolnění závěru přes záchyt palcem. Poskytovalo mi to vyšší kontrolu nad zbraní, když jsem zbraň stále držel oběma rukama.
Jako mínus bych viděl mechanické opotřebení, kdy závěr tlačí na hranu záchytu závěru během uvolňování? Je to, ale spíše na akademickou debatu
.
Jako mínus bych viděl mechanické opotřebení, kdy závěr tlačí na hranu záchytu závěru během uvolňování? Je to, ale spíše na akademickou debatu

- HawkCZ
- HawkCZ
- xvort03
Příspěvek#120 » pon 13. črc 2015, 14:36
Klucí,
nikde jsem to tu nenašel, ale jaká je VP9 na občasné nošení? (Tzn. víkendy + někdy v týdnu po práci) ? Není to moc velké a těžké? Původně jsem pokukoval po nějakém subcompactu, ale ty kompromisy ohledně ergonomie a vlastností mne trochu rozčilují a tahle VP9 mne dost láká ...
Dík!
nikde jsem to tu nenašel, ale jaká je VP9 na občasné nošení? (Tzn. víkendy + někdy v týdnu po práci) ? Není to moc velké a těžké? Původně jsem pokukoval po nějakém subcompactu, ale ty kompromisy ohledně ergonomie a vlastností mne trochu rozčilují a tahle VP9 mne dost láká ...
Dík!
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX