Novela evropske smernice o zbranich
- MM
Příspěvek#1111 » ned 18. pro 2016, 07:44
@Tharenn : Oboje (pokial mas ZP skupin aj B, aj E). Je mozne uvadzat viacej dovodov. Mam mimo SAA Coltu v .45LC ktory je pisany len na nosenie vsetko aj na sport, aj na nosenie.
@Czelednikov : Zakon sa ta s B-ckom netyka (rovnako ako mna kedze som cudzinec). Mozes si dorobit E-cko, ja by som mohol poziadat o obcianstvo - co z principu takto ucelovo nechcem. Ale pokial bude trvane na tom ze koli tomu aby som mal bumazku tak musim par krat do roka absolvovat nejaku sutaz - neriesim. Ostatne - je ich dost, len za predoslu jesen bolo mozne v okoli CB si strelit z vojenskej pusky opakovane. Pokial sa do takychto sutazi prida aspon jedna dynamicka kategoria (niekde uz su) s tym ze to bude prezentovane ako trening pre zaujemcov o IPSC, malo by to byt pokryte. Dolezite je ako sa doriesia detaily.
@Czelednikov : Zakon sa ta s B-ckom netyka (rovnako ako mna kedze som cudzinec). Mozes si dorobit E-cko, ja by som mohol poziadat o obcianstvo - co z principu takto ucelovo nechcem. Ale pokial bude trvane na tom ze koli tomu aby som mal bumazku tak musim par krat do roka absolvovat nejaku sutaz - neriesim. Ostatne - je ich dost, len za predoslu jesen bolo mozne v okoli CB si strelit z vojenskej pusky opakovane. Pokial sa do takychto sutazi prida aspon jedna dynamicka kategoria (niekde uz su) s tym ze to bude prezentovane ako trening pre zaujemcov o IPSC, malo by to byt pokryte. Dolezite je ako sa doriesia detaily.
- P.V.
Příspěvek#1113 » ned 18. pro 2016, 09:43
Tharenn píše:Budu si v pondeli zarizovat nakupko mino jine i na AR-15 a rad bych se zeptal jestli bude lepsi vyplnit sportovni strelbu nebo ochranu zivota ??? aby jsem v budoucnu nemel problemy co se noveho EU zakona tyka.
Diky moc za odpoved a sorry za mensi OT
Já vyplnil oboje. Policistka se trochu divila, ale v nákupku mám oboje. Nosit to asi nepůjde, ale copak se s tím nemůžu bránit?
- iloveguns
Příspěvek#1114 » ned 18. pro 2016, 10:10
Jak lze postupovat v případě, že je vydáno povolení například na sport a pak si držitel ZP rozšíří o další skupiny, např. o E a A? Je možné požádat o rozšíření povolení o další důvody, jako sběratelství, ochranu zdraví, života a majetku? Doufám, že není v tomto případě nutné zbraň prodat a požádat si o nové nákupko, to by bylo poněkud absurdní.
- iloveguns
Příspěvek#1116 » ned 18. pro 2016, 11:04
Uvažovali jste někdo o tom, jak lze změnit povolení? Když na ni například máte povolení na sběratelství a chcete si z té zbraně potom někdy zastřílet na střelnici? Např. koupíte zbraň bez tormentace a máte na ni povolení na sběratelství. Posléze si necháte ve zkušebně vyrazit značku a zbraň chcete nosit na osobní ochranu. Zákon zřejmě s takovou situaci nepočítá, nebo jsem v něm špatně hledal. Je nutné takovou zbraň na někoho přechodně převést, pak si vyžádat na ni nové povolení s novým důvodem a opět si ji od něj převést zpět, nebo to lze udělat jednodušejí?
- iloveguns
Příspěvek#1117 » ned 18. pro 2016, 11:22
notobi píše:Mě v Č. Budějovicích povoliili jen pro sport, ale zkus obojí nic tim neztratíš
Pokud das zberatelství tak si s ni nezastřílíš
U nás je praxe na PČR diametrálně odlišná. Žádal jsem povolení na UK 59 S a do žádosti jsem napsal sběratelství, kulturní činnost a sport. Policajt mi tam sám vlastní rukou připsal ještě ochranu života, zdraví a majetku. Prý je to tak lepší a já jsem samozřejmě proti tomu neprotestoval.
- DJ Die
- iloveguns
- radimnet
Příspěvek#1123 » ned 18. pro 2016, 14:15
U všech zbraní od pistolí přes brokovnice až po samonabíjecí pušky mám jak sport, tak i ochrana života, zdraví a majetku. Vždy to bylo OK, ale u krátké brokovnice pumpy se nová policistka divila že ji chci na ochranu ŽZaM a ptala se jestli to chci nosit. Já jí řekl že ne, ale chci ji na ochranu ŽZaM tak už nic nenamítala. Asi za půl roku jsem registroval PARku 10,5", taky na sport, ochrana ŽZaM a ta samá policistka již nic nenamítala i když ta PARka je "hrozivá" zbraň 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí