Zpřísnění zákona o zbraních

marinakus

Příspěvek#121 » stř 23. bře 2016, 20:18

To je totiž typická věta člověka neznajícího ani zákonné normy ani problematiku ale majícího moc. Zkrátka typický blbec na svém místě.

SansLogique

Příspěvek#122 » stř 23. bře 2016, 21:03

chyba, blbci jsme MY, že dopustíme, aby o našich životech něco takovýho rozhodovalo a ještě si myslelo, že Zeus byl proti němu máslo.

kiv61

Příspěvek#123 » stř 23. bře 2016, 21:54

iloveguns píše:Zajímalo by mne vysvětlení věty toho komisaře, že přechodným opatřením by se mohli vyhnout kompenzacím za zabavené zbraně. Nevím, jak si to přechodné opatření představují.

Stanné právo? Stav ohrožení státu? Mobilasace? Válečný stav? :twisted:

Bohuliby

Příspěvek#124 » úte 29. bře 2016, 21:31

Mám dva kamarády, kteří dostali letos ZP (výměna) na 5 let, já jsem minulý týden dostal na 10 let ?
Jak to tedy vlastně je ?.Podle poslední legislativy by mělo být 10 !

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#125 » úte 29. bře 2016, 21:44

Neomezil jim to doktor?

tazi

Příspěvek#126 » úte 29. bře 2016, 21:44

ZP je 10 let, jenom D mají zdravotní způsobilost po 5 letech.
Sám jsem dostal nový na 10 let letos v lednu.

tazi

Příspěvek#127 » úte 29. bře 2016, 21:51

Pokud by bylo omezení kvůli posudku od lékaře, tak by to snad věděli, ne?

marinakus

Příspěvek#128 » úte 29. bře 2016, 22:10

Pozor na jednu vec, pokud do posudku o zdravotni zpusobilosti napise doktor datum, vyda policie ZP s platnosti ukoncenou k tomuto datu. Nekteri lekari tak byli zvykli a nevedi, ze nove je platnost ZP 10 let. Uz jsem se s tim take setkal. V posudku lze toto snadno prehlednout. Nejlepe, pokud je uvedena platnost "dle zakona"

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#129 » stř 30. bře 2016, 08:39

Přesně tak, jakmile napíše doktor platnost 5 let, zbroják má platnost taktéž jen 5 let.

Bohuliby

Příspěvek#130 » stř 30. bře 2016, 19:29

Marinakus: Nevím, kde jsi přišel na to, že lékař píše nějaký datum, do kdy co platí !!!
Já jsem neměl na posudku vůbec nic, pouze schopen pro skupiny ZP, které mám !!!
Posílám SZ.

laurel_31299

Příspěvek#131 » stř 30. bře 2016, 19:32

Pravdou je, ze me doktorka napsala take formulaci platnost "dle zakona", protoze na formulari je datum do.. a pokud doktor toto nezna, tak se muze stat ze tam da nejaky datum, ktery mu prijde OK...

marinakus

Příspěvek#132 » stř 30. bře 2016, 19:36

Bohulibý, klidně pošli ale je to prostě tak. Pokud ti napíše do posudku lékař platnost posudku "dle zákona", vše je jak má být. To znamená, že ti návaznost platnosti nového ZP bude navazovat na starý na dobu dalších 10 let. Pokud dá datum např. podle data podání žádosti o posudek plus 5 let, budeš mít ZP jen do tohoto dat a pak šlus a další prodloužení se vším všudy. Jedině, že by se policisté přehlédli ale o tom dost pochybuji.

Bohuliby

Příspěvek#133 » stř 30. bře 2016, 20:21

Marinakus: Podle toho co píšeš, tak nemusí sněmovna parlamentu po průseru v UH snižovat dobu ZP na 5 let ? Podle toho co píšeš, tak stačí pouze určit legislativně, kdy budeme pozváni na lékařskou kontrolu, nebylo by to prostě jednodušší ?

Sedmej

Příspěvek#134 » stř 30. bře 2016, 21:22

Bohuliby: jistě, že to co se stalo v UH není důvod na snížení doby platnosti ZP na 5 let. čemu by to jako pomohlo? vždyť on měl lékařskou prohlídku měsíc před tím než to spáchal nebo kolik to přesně bylo.

audis

Příspěvek#135 » stř 30. bře 2016, 23:19

článek ve Zbraně+Náboje - výzva k majitelům zbraní - konejte ve vlastním zájmu!
http://www.prvopodstata.com/2016/03/30/ ... oberte-se/
Tu internetovou jsem podepsal už před časem. (jestli jich není více).
-----------

Dotaz: to "zpřísnění" o kterém se bavíme... už to je v legislativním procesu v ČR? Pokud ano,, jaké to má číslo tisku v psp.cz?
------------

Kdyžtak můžu nahrát instantní seznam emailových adres všech senátorů (z roku 2015). Pak už stačí napsat jen předmět a tělo emailu. Jinak už jsem poslancům a senátorům párkrát psal a 2x to vyšlo. Seznam emailových adres pro poslance kdyžtak vytvořím za Královéhradecký kraj. Ono když někomu přijde třeba 300 emailů na stejné téma, každému, tak se každý politik zamyslí, jak bude hlasovat a jestli náhodou nehlasuje proti vůli voličů. At už záměrně, nebo omylem. Jestli čtou denně idnes a novinky jako my, tak mají pouze tuto zpětnou vazbu a ta jednodušše neodpovídá realitě. Stovkami nebo tisíci emailů ji dostane a validní. Loni dokonce v senátu ohledně změně zákona o pozemních komunikacích diskutovali a používali senátoři věty a teze z emailu, který jsem jim poslal i já (pravda, nebyl jsem sám kdo použil tento vzor). Takže ono to funguje.

Zpět na