Levné vzduchovky
- peggy
Příspěvek#16 » úte 7. srp 2012, 13:55
Pozor, revolvery Crosman nejsou stejné, dnešní typ neznám, ale ten původní s hnědými střenkami (tuším typ 357) má drážkovanou hlaveň a střílí diabolkami z kotoučkových zásobníků na 6 nebo 10 ran. Tělo (rám) je z hliníkové slitiny a hlaveň je vložená do plastového pouzdra. Přesnost i výkon slušné, lepší než většina dnešních vzduchových pistolí (ne soutěžních). Dělaly se s dvěma délkami hlavně, 4" a 6" a navíc jako paintballové v ráži .50" (i konverzní set s válcem a hlavní). Pokud se týká spolehlivosti, vlastním jeden z prvních už přes 20 let a další jsem časem dokoupil použitý, právě kvůli paintballovému provedení. Oboje funguje bezchybně, jediné opravy byly výměna omačkaných gumových dorazů zámku a podložení transportní páky plastovou destičkou, což je oprava zadarmo a za 5 minut.
- nico
Příspěvek#17 » úte 7. srp 2012, 14:01
Ten "můj" ma vrtanou. Maketa Colt Python. Teď z něj střílí přítelkyně. Já zrovna reklamoval zásobník od té prakticky nové Umarexácké P30.
EDIT:
Ano, to je on, peggy. Měl jsem dva, jeden po opravách stále slouží. Akorát doplním, že se dělala i 8" hlaveň a ta je celokovová. Jednu mám.
EDIT:
Ano, to je on, peggy. Měl jsem dva, jeden po opravách stále slouží. Akorát doplním, že se dělala i 8" hlaveň a ta je celokovová. Jednu mám.
- ladaj
Příspěvek#18 » úte 7. srp 2012, 15:06
Mám stejný, tehdy jsem jako osmnáctileté tele koupil první co bylo na krámě, s hladkou hlavní, ten se fakt netrefuje. Vetšina lidí byla rozumná a pořídila s drážkovanou, ti si pochvalují. Konkrétně se mi vevnitř ulámaly nějaké plastové dílky související s otáčením bubínku. Pak jsem opravoval ještě něco na zámku lámací hlavně.
- ladaj
Příspěvek#20 » čtv 9. srp 2012, 08:54
Zkusil bych proletět názory borců ze vzduchovkářského doupěte:
http://forum.gunshop.cz/search.php?st=0 ... words=1077
http://forum.gunshop.cz/search.php?st=0 ... words=1077
- nico
Příspěvek#21 » čtv 9. srp 2012, 09:05
Nemám zkušenosti s tímto modelem, ale měl jsem jednu přepínací pumpa/CO2. Když jsi rozumně napumpoval, byla to mnohem větší pecka. Ocelák (ten tam necpat) prostřelil i okapovou rouru. Pokud ti nejde o tohle, CO2 bude pohodlnější. Jinak koukám, že k tomu existuje adaptér na velkou bombu. Ale podíval bych se, jak na tom chodí spoušť, protože to asi bude DAO.
EDIT:
K tomu linku na gunshop:
"Na 20 m nebyl problém pro 9 letýho kluka sestřelovat ve stoje přes pevný miřidla víčka od pet lahví..."
Neříkám, že to není možný, ale chtěl bych to vidět.
EDIT 2:
Opět citace a jak jsem se bál:
"Crosman 1077 - rovnou vyřaď.Mačknutím spouště zároveň natahuješ uderník,takže odpovídající tvrdost spouště
Je to vlastně revolver Crosman s delší hlavní a jen o malinko vyšší rychlostí."
Do tohohle bych já nešel. Ale někomu to může vyhovovat. A s touhle spouští v devíti letech víčka od PET na 20m přes pevná miřidla, hm ...
Ladaj bych rychlejší, proto ty edity. Původní odpověď jsem psal paralelně.
EDIT:
K tomu linku na gunshop:
"Na 20 m nebyl problém pro 9 letýho kluka sestřelovat ve stoje přes pevný miřidla víčka od pet lahví..."
Neříkám, že to není možný, ale chtěl bych to vidět.
EDIT 2:
Opět citace a jak jsem se bál:
"Crosman 1077 - rovnou vyřaď.Mačknutím spouště zároveň natahuješ uderník,takže odpovídající tvrdost spouště

Do tohohle bych já nešel. Ale někomu to může vyhovovat. A s touhle spouští v devíti letech víčka od PET na 20m přes pevná miřidla, hm ...
Ladaj bych rychlejší, proto ty edity. Původní odpověď jsem psal paralelně.
- David.p41
- David.p41
- old_Mr_Grim
- old_Mr_Grim
Příspěvek#28 » ned 9. zář 2012, 17:55
Dovolím si přikecnout dotaz.
Chtěl bych si koupit vzduchovku na vyblbnutí (tzn. střelba na terč v domácích podmínkách). Naivně jsem myslel na českou klasiku Slavia, ale po přečtení několika názorů, které tuto řadu "odsuzují" jsem tak nějak na vážkách. Jako patriot bych do ní šel. Co vy na to jako znalí? doporučili byste jí, nebo radši něco jiného.
chtěl bych střílet tak na 10-30m. Cena není zas tak překážkou, ale rád bych se vešel s puškou a případnou optikou do 5000-6000.
Dále nevím, jestli vzduchovku zlamovací, nebo na CO2. Kamarád říkal, že zbraně na CO2 nemají rády dlouhodobou střelbu. Je to pravda, nebo fáma?
Chtěl bych si koupit vzduchovku na vyblbnutí (tzn. střelba na terč v domácích podmínkách). Naivně jsem myslel na českou klasiku Slavia, ale po přečtení několika názorů, které tuto řadu "odsuzují" jsem tak nějak na vážkách. Jako patriot bych do ní šel. Co vy na to jako znalí? doporučili byste jí, nebo radši něco jiného.
chtěl bych střílet tak na 10-30m. Cena není zas tak překážkou, ale rád bych se vešel s puškou a případnou optikou do 5000-6000.
Dále nevím, jestli vzduchovku zlamovací, nebo na CO2. Kamarád říkal, že zbraně na CO2 nemají rády dlouhodobou střelbu. Je to pravda, nebo fáma?
- old_Mr_Grim
- old_Mr_Grim
Příspěvek#29 » ned 9. zář 2012, 18:28
Teď jsem ještě koukal po netu
jakej názor máte na tuto http://www.colosus.cz/vzduchovka-hammer ... 5mm/#popis ?
jakej názor máte na tuto http://www.colosus.cz/vzduchovka-hammer ... 5mm/#popis ?
- ilicz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX