Volby do evropského parlamentu -
- vvitty
Příspěvek#151 » úte 4. čer 2024, 15:12
Blacky píše::)
ale pak je tu taky hromada jinejch veci, co s EU prisla a bez ni by proste nebyly. Volny pohyb osob a zbozi treba.
Takhle na papire/monitoru to vypada hezky. Ale jen do te doby nez zabrednes do detailu a zjistis ze uz to tak uplne neplati - nebo aspon ne pro vsechny.
Driv byla celnice na hranicich za Rozvadovem. Dneska kontrolujou nebo zastavujou auta o kus dal na dalnicnim odpocivadle ... k celnicim je jen krok.
Volny pohyb zbozi se pro male firmy pomalu vytraci. Teda, ne ze by neslo zbozi poslat kamkoliv po EU - dokud nezacnes zjistovat ze na to abys neporusoval predpisy potrebujes v cilove zemi registraci producenta obaloveho odpadu, elektroodpadu, registraci tady, registraci tamhle, na nektere pouze pres entitu sidlici v danem state (prostrednici si radi prijdou na sve). Takze ano, pro velkou firmu typu Amazon je pohyb zbozi opravdu volny protoze si v kazde zemi zaplati cloveka co tohle obstara. Pro male firmy se ty narodni hranice opet uzaviraji.
A uz se tesime na ESG - to ty male firmy zabije uplne. Teda ono se jich to jako na prvni krok netyka, jenze pokud korporace odebira zbozi od malych firem bude na to tlacit aby mohla reportovat a kdo nema ESG tak na seznamu dodavatelu dlouho nezustane.
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 904
- kolemjdoucí
Příspěvek#152 » úte 4. čer 2024, 19:46
ante píše:No tak po včerejší TV debatě Turka s Nerudovou je to myslim mnohem jasnější. Oba dva z kola ven. U mne na tom vydělali Svobodní.
Svobodní mi sedí asi nejvíc (ale nevěřím, že projdou - odhad je, že dostanou 2,7 % - jsem zvědav jak se trefí). Po tom včerejším duelu ale uvažuju o Turkovi. Když se STAN tolik snaží mu pomoci, byla by to škoda. Prostě, "po žních půjdeš k Turkovi".
- risa2000
- audis
Příspěvek#154 » úte 4. čer 2024, 21:29
kolemjdoucí píše:e, že dostanou 2,7 % - jsem zvědav jak se trefí). Po tom včerejším duelu ale uvažuju o Turkovi. Když se STAN tolik snaží mu pomoci, byla by to škoda. Prostě, "po žních půjdeš k Turkovi".
na to se vypdrdni. Vol srdcem / rozumem. neohlížej se kde sou ostatní.
- getsome
Příspěvek#157 » stř 5. čer 2024, 06:57
Všechny diskuze, včetně téhle, jsou plné urážek a posměšků směrem k lidem, kteří by se potenciálně odvážili nechat ovlivnit průzkumy. Z toho vyvozuju, že vy hrdinové zásadně volíte vlastní "hlavou" a nic takového vás neovlivňuje. A vzhledem k počtu takových poznámek napříč diskuzemi je zjevné, že vás je tak výrazná většina, že průzkumy vlastně neovlivňují nikoho. Takže v čem je problém? 
- MojeTikka
Příspěvek#158 » stř 5. čer 2024, 20:30
Blacky píše:ale pak je tu taky hromada jinejch veci, co s EU prisla a bez ni by proste nebyly. Volny pohyb osob a zbozi treba.
Hm, no, volny pohyb osob souvisi se Schengenem a nikoli s EU. Stran zbozi existoval EUR1 uz pocatkem 90. let, dodnes vyuzivany Tureckem, napriklad.
Ono je asi dobry si ty vyhody EU nejprve sepsat na papir a skutecne si overit, ze prisly az se vstupem do EU. Podobne, jako volny trh prace. Ja osobne jsem pracoval v Rakousku v polovine devadesatek a nebyl to zadny problem. Podobne nebyl zadny problem zalozit nekde v Nemecku, nebo Rakousku firmu (kdo tehdy chtel SPZ 'na prani', casto zakladal s. r. o. v Rakousku i z tohoto duvodu, protoze tam tyto SPZ umeli), atd.
Ve finale se ukaze, ze ono toho neni zase az tak moc, co skutecne souvisi s EU.
- MojeTikka
Příspěvek#159 » stř 5. čer 2024, 20:33
Napriklad s EU zmizely budky na hranicich, ktere se ale ted diky nesmyslne a nezvladnute imigracni politice (nulova ochrana vnejsi hranice) zase objevily, napriklad na nemecke strane. Takze zrovna tohle je vec, ktera se castecne zase vratila. Naopak, dokud jsme nebyli v EU, nemusela nas nejaka imigracni politika vubec zajimat.
Podstatne pro nas, strelce, je, ze dokud jsme nebyli v EU, nikdo nam nekecal do nasi funkcni zbranove legislativy. EU nam neprinesla ve zbranich absolutne NIC, co by nam nejak slouzilo ku prospechu. NIC.
Podstatne pro nas, strelce, je, ze dokud jsme nebyli v EU, nikdo nam nekecal do nasi funkcni zbranove legislativy. EU nam neprinesla ve zbranich absolutne NIC, co by nam nejak slouzilo ku prospechu. NIC.
- MojeTikka
Příspěvek#160 » stř 5. čer 2024, 20:36
risa2000 píše:Chtěl jsem se podívat na Turka, ale z té debaty na Primě jsem vydržel 10 minut. Kdo to dal dokonce má můj obdiv, ale podle těch prvních deseti minut, i kdyby se Turek v půlce zvedl, nebo obě dámy na konci seřezal, tak bych nemohl říct ani popel.
Turka sleduju uz dlouho, zejmena u Veselace. V podstate ma moje sympatie, ale na velkou politiku nema. Pochopil jsem to v okamziku, kdy se nechal nachytat jak malej Jarda, ze neni pripraven do debaty a tape v tom, ve ktere firme je vlastne jednatelem a kde uz ne. Neco takoveho se nekomu, kdo chce fakt huste bojovat s politickejma sibrama, proste nesmi stat. Tim pro mne ve volbach skoncil.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#161 » stř 5. čer 2024, 21:47
Blacky píše::) ale pak je tu taky hromada jinejch veci, co s EU prisla a bez ni by proste nebyly. Volny pohyb osob a zbozi treba. Dale ty kontroverzni dotace. Holt cesi to rozkradaji, ale i tak je diky tomu mnoho dobreho. I to pouhe "ze patrime do EU" má hromady pozitivnich vlivu.
Sumasumárum i kdyz bych EU parlament nejradsi rozpustil, pravomoce EU hoodne oklestil, tak furt lepsi, nez v ni nebejt. to proste uz neni mozný. A kdo tohle riká a tvrdí, ze zaridi ,tak proste lze a toho volit proste není možný.![]()
Ale HOWG, už mlčím.
Tohle je už tak hodně zamemorovaná mantra, že už je dnes téměř nemožné do obecného povědomí vrátit originální fakta. Je mnoho, mnoho věcí, které jmenuješ a fungují na jiných smlouvách a principech, než je členství v EU. Nejlépe shrnuto tady
https://youtu.be/VYXOEwIFZgo?si=kOoeaNzsZLoxrt-Z
- vvitty
- MojeTikka
- Jarda K
Příspěvek#164 » čtv 6. čer 2024, 06:34
getsome píše:Všechny diskuze, včetně téhle, jsou plné urážek a posměšků směrem k lidem, kteří by se potenciálně odvážili nechat ovlivnit průzkumy. Z toho vyvozuju, že vy hrdinové zásadně volíte vlastní "hlavou" a nic takového vás neovlivňuje. A vzhledem k počtu takových poznámek napříč diskuzemi je zjevné, že vás je tak výrazná většina, že průzkumy vlastně neovlivňují nikoho. Takže v čem je problém?
- Sud
Příspěvek#165 » čtv 6. čer 2024, 10:47
Tak mi to nedalo a na tu "debatu" na Primě jsem se podíval taky.
Potvrdilo mi to několik věcí.
Sledovat politické debaty v televizi fakt nemám dělat.
Nerudová je nevolitelná
Turek se argumentačně točí v kruhu a nemá koule přiznat "ano, řekl jsem to (to je pravda), protože...." a vlastně nevím, co má v plánu v EU parlamentu dělat.
Potvrdilo mi to několik věcí.
Sledovat politické debaty v televizi fakt nemám dělat.
Nerudová je nevolitelná
Turek se argumentačně točí v kruhu a nemá koule přiznat "ano, řekl jsem to (to je pravda), protože...." a vlastně nevím, co má v plánu v EU parlamentu dělat.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí