Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- Bruno
Příspěvek#212 » stř 21. pro 2011, 21:17
S tím závěren se to stává,když pistoli při střelbě držíš jenom lehce.Je jasné že pistoli nemusíš v rukách drtit.Tohle dělají pistole s dynamickým závěrem.Drž pistoli pevně,pomocnou rukou jí k sobě přitahuj ,a střílející rukou odtlačuj.Tohle znám dobře.Kdyř jsem kdysi začínal střílet jenom mířenku.Mířenkáři to dělají,že pistoli drží jenom lehounce.Pak jsem dostal rady od zkušených kolegů.Nejdřív jsem myslel že to dělá záchyt závěru nebo zásobník.vývodky na zásobníku jsem pořád štelovval.Záchyt jsem leštil ( čep ),aby nedrhnul.Potom jsem dostal onu radu a bylo po problému.
Mezitím co jsem psal tento příspěvek,tak už odpověděl Artifex.
Mezitím co jsem psal tento příspěvek,tak už odpověděl Artifex.
- Bohuliby
Příspěvek#214 » úte 3. led 2012, 15:06
Tak hned po Vánocích jsem se stal majitelem Maka. NP i se svátky trvalo v Praze 10 pouze 7 dnů. Nákup hned 2.1. 2012, pochopitelně v BVS. Výběr z několika kusů, opravdu neměl smysl, ty zbraně jsou nové !!! Všechny ročník 1971. Poškození ani oděrky žádné, sčíslované zásobníky bez známek zasouvání do zbraně. Cena v kompletu 4100 Kč, pouzdro s řemínkem funglovka. Za ty peníze opravdu to nelze nekoupit ! Mám několik zbraní, ale tato určitě bude patřit mezi nejlepší. Střelivo v BVS pouze Barnaul 5,50 Kč. Mám pár starých krabiček vz. 92 se stříbrnou střelou, dole označení snad bxn 90, ale po přečtení předešlých názorů je tam asi nedám. O další zkušenosti s Makem se rád podělím s ostatními. Všechny zdravím.
- Bohuliby
Příspěvek#216 » úte 3. led 2012, 21:38
Díky, opravdu je tam nedám. Mám možnost koupit levně také vyřazené z armádních skladů, Vlašim, krabička po 50 ks, viděl jsem je pouze na fotce, je to klasické balení. Makovi to neuškodí, ale co na to střelnice, mám z toho jádra trochu strach !Jednou jsem koupil na prodejně 7.65 levně, byla to nějaká komise, prodejce mě na nic neupozornil, krabička šedivá po 25 ks a na střelnici na to přišla obsluha a měl jsem z toho málem mazec, vyhrožovali pokutou a kdybych tám náhodou nebyl sám, tak dokonce obecným ohrožením. Opravdu se to vracelo zpět a vypínalo to za mnou vypínače osvětlení, no hruza. Zbraně mám opravdu dlouho a několik, ale náboje, pokud to není FMJ, tak se toho bojím a nemám zkušenost. Ten magnet asi není směrodatný, že střela je z tvrdokovu??? Prosím poraďte. Možná to patří do nábojů, ale co vím, tak problem je zejména u 7.65, 9 mm M + 7.62 x 25, u nábojů co měla policie a armáda. Díky.
- Bruno
Příspěvek#217 » úte 3. led 2012, 23:09
Ty 7,65 jak píšeš jsou do samopalu.Mají vevnitř ocel.To samé je u těch Makarovů jak píšeš.
Složení je ocelové jádro,olověná košilka a povrch.U nás ve městě, ve vnitřní střelnici se
nesmí používat kvůli odrazu.Na venkovní střelnici se používat mohou. Na venkovní střelnici
bývá většinou tam kam střely dopadají, hlinitý násep,nebo stráň.Tam odraz nehrozí.
Složení je ocelové jádro,olověná košilka a povrch.U nás ve městě, ve vnitřní střelnici se
nesmí používat kvůli odrazu.Na venkovní střelnici se používat mohou. Na venkovní střelnici
bývá většinou tam kam střely dopadají, hlinitý násep,nebo stráň.Tam odraz nehrozí.
- Bruno
Příspěvek#220 » stř 4. led 2012, 14:51
To:Bohuliby
Nepamatuji se jestli bylo nějak na krabičce značeno,že se jedná o náboj s ocelovým jádrem.Jinak - FMJ - znamená - Full Metal Jacket Přeloženo,celoplášťová střela.Ano je to olovo a plášť.Prodejce by Tě měl upozornit,kdyby Ti prodával oceláče.Je to vojenské střelivo,které se prodává z vojenských zásob.Také kolem toho svého času byl pořádný humbuk,než se to mohlo prodávat na civilním trhu..Viz kauza Multiagro.
Nepamatuji se jestli bylo nějak na krabičce značeno,že se jedná o náboj s ocelovým jádrem.Jinak - FMJ - znamená - Full Metal Jacket Přeloženo,celoplášťová střela.Ano je to olovo a plášť.Prodejce by Tě měl upozornit,kdyby Ti prodával oceláče.Je to vojenské střelivo,které se prodává z vojenských zásob.Také kolem toho svého času byl pořádný humbuk,než se to mohlo prodávat na civilním trhu..Viz kauza Multiagro.
- Artifex
Příspěvek#221 » stř 4. led 2012, 17:31
Prodávající neupozorní že to jsou oceláče, třeba v Aviku nad Svoboďákem když jsem řekl Makarovy tak mi vytáhl oceláky, ani se nechumelilo, když jsem mu řekl že mně to nevadí ale jak ví že mám 82jku tak se pozastavil co si to vymýšlím a naprosto nechápal jak by to mohlo vývrtu uškodit. Nakonec jsem ho udolal ať to neprodává běžnému lidu když ho požádá o Makarovy z důvodu že mi nebyl schopen najít na krabičce CIP označení.. ale že to dalo zabrat.
- Bruno
- Bohuliby
Příspěvek#225 » stř 4. led 2012, 21:32
Tak dnes ve středu jsem na Policii zaregistroval Maka, průkaz zbraně bude již v pondělí, to je opravdu fofr a super ! Zajímavé bylo ale překládání z azbuky do latinky, seběhli se snad všichni co tam byli a nakonec usoudili, že serii před číslem zbraně v azbuce mám na faktuře špatně od prodejce ! C H je podle mě i BVS - S N, ale usoudili, že mě tam napíšou do průkazu zbraně stejně C H, asi to je špatně, doufám jen, že s tím nebudu mít jednou problem. První pocity ze střelby popíšu, jakmile se dostanu na střelnici.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí