Tlumiče na zbraně
- dan
Příspěvek#211 » sob 10. říj 2020, 19:24
Jisteze to vzeslo z nejakeho zajmu. Nejprve si koupis lacinej pozemek na stavbu. Laciny je prave proto, ze je pobliz zdroje hluku - treba strelnice nebu letiste. No a kdyz ho mas, tak se pokusis zdroj hluku zlikvidoval. Neni na tom nic prekvapiveho ani necekaneho.
- Piggy
- stip
- jezekif
- jezekif
- MojeTikka
Příspěvek#218 » ned 11. říj 2020, 19:17
@jezekif: ja jsem to tema nadhodil na strelnici, kdyz strejci v zelenym sli povinne zkusit trefit vrata od stodoly. Malem mne ukamenovali, ale chvili trvalo, nez se shodli na duvodu. Nakonec se shodli na "netradicnim zpusobu lovu". Pritom kdyby nejakej pytlak ulovil par bachen, aspon by ty kurvy neplundrovaly s tema pruhovanejma svinema urodu. Letos mi sezraly dva radky brambor. Nasadili rypaky a jeli az na konec brazdy. A zeleni muzicci mi na to akorat reknou, ze "je to premnozeny" a "neni tolik casu chodit do lesa". Kua muj strejc za minule totality prisel z hokny a sel do lesa. Prakticky denne. Dnesni svatecni myslivci se klepou akorat na hon a kdyz vidim ty vyrady, tak bych brecel. Netrefej lautr nic.
- jezekif
Příspěvek#219 » ned 11. říj 2020, 19:26
No jo no, "netradiční způsob lovu" je takovej myslivecko-politicky korektní výraz, pro to co jsem psal výše (taky proto se na tom nakonec shodnou
) Přece neřeknou na plnou hubu, že i tak vědí, že si Franta picne sem tam něco potajmu (Franta to zas ví o Lojzkovi a ten zas o Pepkovi ...) a všichni dohromady se bojej, co by nastalo v revíru za průvan, kdyby se mohlo legálně střílet potichu. A tak se zaklínají tradicí lovu a kde čím. Mmch co má delší tradici luk, kuše, či flinta?

- MojeTikka
Příspěvek#220 » ned 11. říj 2020, 19:31
Tak zrovna v nasi honitbe je kuriozni, ze po ctyriceti letech presvedcovani dokopali mistniho pytlaka, aby si udelal listek a stal se clenem MS. Ja nevim, ale prijde mi dost bezohledny takhle cloveku na sklonku zivota sebrat nejakou radost
. Ale to uz jsem offt, howgh.

- stip
Příspěvek#221 » ned 11. říj 2020, 20:15
Máte pravdu, že já trouba jsem si to neuvědomil sám. Živě si vzpomínám jak jsme s tátou makali na zahradě, když v tom se ozvala odkudsi z lesa rána. Netrvalo ani pět minut a tátovi zazvonil telefon - volal jeden kolega z MS, chtěl si pokecat, kde táta zrovna je, co dělá a jak se má ... znáte to, zrovna si na něho vzpomněl. No a během dalších pěti minut si vzpomněli i další a každý volal každému jak se má a co zrovna dělá. No a o tenhle sociální kontakt by ti myslivci s tlumičema přišli. Každý by seděl doma a užíral se tím kde kdo zrovna je a co dělá ...
A co se týká pytláků, tak kdyby byl venkov co býval a pytlačilo se pořádně, tak nemůže být vysoká a černá přemnožená tak jak je. Dneska má každý houbař mobilní telefon, v lese je víc fotopastí než kamer v nákupním centru a vesnice je plná pražáků, co by neuměli ani stáhnout králíka. Jediní pytláci co zbyli jsou sami myslivci.
A co se týká pytláků, tak kdyby byl venkov co býval a pytlačilo se pořádně, tak nemůže být vysoká a černá přemnožená tak jak je. Dneska má každý houbař mobilní telefon, v lese je víc fotopastí než kamer v nákupním centru a vesnice je plná pražáků, co by neuměli ani stáhnout králíka. Jediní pytláci co zbyli jsou sami myslivci.
- Petzold
Příspěvek#224 » ned 25. říj 2020, 13:00
Tvl, jestli někdo dokáže ulovit zvěř kuší, tak musí sakra dobře znát její zvyky a musí ji umět našoulat. A to nejsou žádní mudlové, ale z 99,99 % myslivci. Jen chtějí vydělat prachy a zvěř si vybíjejí vzájemně v sousedních honitbách. Tomu neodpomůže žádná změna v registraci kuší, proboha.
Stejně jako argument myslivců, že povolením tlumičů se začne víc pylačit. .ovno. Žádný sportovní střelec nebude v noci vstávat a jebat se kotárama někam, kde uloví srnčí nebo jelení jen proto, že může mít tlumič. To je naprosto úchylná úvaha. Poloprofesionální "masaři" rektrutující se okruhu členů mysliveckých spolků mají potřebné vybavení už dávno.
Sorry za přikrmení OT.
Stejně jako argument myslivců, že povolením tlumičů se začne víc pylačit. .ovno. Žádný sportovní střelec nebude v noci vstávat a jebat se kotárama někam, kde uloví srnčí nebo jelení jen proto, že může mít tlumič. To je naprosto úchylná úvaha. Poloprofesionální "masaři" rektrutující se okruhu členů mysliveckých spolků mají potřebné vybavení už dávno.
Sorry za přikrmení OT.
- Destructor
- Destructor
Příspěvek#225 » ned 25. říj 2020, 14:28
Nevím kde kdo žije, ale jen za včerejšek když jsem byl s rodinou na procházce v lese, tak kdybych byl lovec s tlumičem, tak nesu domu šest srn ...
Navíc je les od divočáku doslava přeoraný.
Proto si myslím že na šoulačku by právě povolení tlumiče mělo smysl. Asi bych to dal jen lovcům, co mají za sebou alepoň 5 až 10 let zkušeností.
Navíc by to neplašilo lidi v lese či okolí.
Navíc je les od divočáku doslava přeoraný.
Proto si myslím že na šoulačku by právě povolení tlumiče mělo smysl. Asi bych to dal jen lovcům, co mají za sebou alepoň 5 až 10 let zkušeností.
Navíc by to neplašilo lidi v lese či okolí.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí