Parlamentní volby 2017
- pavelg
Příspěvek#376 » čtv 21. zář 2017, 08:46
A co byste ještě nechtěli? Stran je přes 20 v každém kraji, stačí kontaktovat kandidáty, jestli si chcete pokecat a zjistit, co je to za lidi a co chtějí. Já, protože považuji za prioritní nepustit sem merkelčata, mám pořadí Realisté-Svobodní-Okamura. Seřazeno mimo jiné podle toho, jak moc jsou schopni se věnovat normálním tématům fungování státu.
Přínos tohoto tématu by mohl být třeba i v tom, že by sem lidé s informacemi o mediálně upozaděných stranách mohli napsat něco pro ostatní nebo zodpovědět dotazy.
Přínos tohoto tématu by mohl být třeba i v tom, že by sem lidé s informacemi o mediálně upozaděných stranách mohli napsat něco pro ostatní nebo zodpovědět dotazy.
- RomanB74
Příspěvek#382 » čtv 21. zář 2017, 10:17
Moje orientační výsledky, umístění některých stran mne trochu překvapilo. TOP5 / LOW5
BPI Blok proti islamizaci - Obrana domova 72%
ČSNS Česká strana národně sociální 71%
ŘN-VU Řád národa - Vlastenecká unie 71%
SPO Strana práv občanů 71%
DSSS Dělnická strana sociální spravedlnosti 69%
...
RČ Radostné Česko 38%
TOP 09 TOP 09 27%
STAN Starostové a nezávislí 27%
Piráti Česká pirátská strana 24%
Zelení Strana zelených 23%
Nicméně ve volební kalkulačce je poměrně dost otázek, které lze chápat a řešit mnoha způsoby, čím se člověk dostane do "neshody". Viz "Volby po internetu" - zde jako bývalý ajťák říkám, že by to šlo ošetřit naprosto neprůstřelně bez možnosti zneužití, ale jestli si někdo představuje online volby pomocí nějaké appky z GooglePlay, tak takhle Easy jako zas ne.
Nebo třeba téma "Školné na VŠ" kde jsem PRO ale netvrdím tím, že by se měly platit desetitisíce měsíčně a už vůbec ne u společensky strategických oborů (medicína, farmacie, stavebnictví, strojařina, chemie, IT apod). Zato kdejakej s prominutím mamlas má dnes titul Mgr z nějakého humanitního studia (viz moje neteř jenž studovala nějakou "muzikoterapii").
BPI Blok proti islamizaci - Obrana domova 72%
ČSNS Česká strana národně sociální 71%
ŘN-VU Řád národa - Vlastenecká unie 71%
SPO Strana práv občanů 71%
DSSS Dělnická strana sociální spravedlnosti 69%
...
RČ Radostné Česko 38%
TOP 09 TOP 09 27%
STAN Starostové a nezávislí 27%
Piráti Česká pirátská strana 24%
Zelení Strana zelených 23%
Nicméně ve volební kalkulačce je poměrně dost otázek, které lze chápat a řešit mnoha způsoby, čím se člověk dostane do "neshody". Viz "Volby po internetu" - zde jako bývalý ajťák říkám, že by to šlo ošetřit naprosto neprůstřelně bez možnosti zneužití, ale jestli si někdo představuje online volby pomocí nějaké appky z GooglePlay, tak takhle Easy jako zas ne.
Nebo třeba téma "Školné na VŠ" kde jsem PRO ale netvrdím tím, že by se měly platit desetitisíce měsíčně a už vůbec ne u společensky strategických oborů (medicína, farmacie, stavebnictví, strojařina, chemie, IT apod). Zato kdejakej s prominutím mamlas má dnes titul Mgr z nějakého humanitního studia (viz moje neteř jenž studovala nějakou "muzikoterapii").
-
ViralWinter - Příspěvky: 659
- ViralWinter
Příspěvek#384 » čtv 21. zář 2017, 10:55
Zjevně přistupuju o dost liberálněji k otázce EU a imigrace, jinak ten rozpor výsledků neumím vysvětlit.
RomanB74: Když se dá v mobilu zabezpečit bankovnictví, půjde i taková kriminálně nezajímavá ptákovina jako volby
Tvůj názor na školné zavání sociálním inženýrstvím a s tím bych se nesmířil...
SansLogique: Tvl
A nechtěl bys taky zrušit datovku a vůbec digitalizaci úřadů? Však oni si tam všichni dojdou. V případě vozíčkářů snad i dojedou, ne? 
RomanB74: Když se dá v mobilu zabezpečit bankovnictví, půjde i taková kriminálně nezajímavá ptákovina jako volby

SansLogique: Tvl

- pavelg
- RomanB74
Příspěvek#387 » čtv 21. zář 2017, 11:55
Volby "Online" a "Volby po internetu" jsou dvě naprosto odlišné věci - a o tom jsem přesně psal. Zapoměňte na řešení "voleb z domu" přes internet a FireFox, to je opravdu velmi povrchní pohled na online řešení voleb.
>Viral: Ad Vysoké Školy - nelze si nevšimnout degradace vzdělání obecně. Mladí se honí za tituly z VŠ z jakéhokoliv oboru, jen aby měli ten papír v ruce. Už když někdo neudělá maturitu, tak se řeší žalobami, zda zkoušky nebyly "nehumánní". Takže žádné soc. inženýrství ale fyzické oddělení zrna od plev a nazývání věcí pravými jmény.
>Viral: Ad Vysoké Školy - nelze si nevšimnout degradace vzdělání obecně. Mladí se honí za tituly z VŠ z jakéhokoliv oboru, jen aby měli ten papír v ruce. Už když někdo neudělá maturitu, tak se řeší žalobami, zda zkoušky nebyly "nehumánní". Takže žádné soc. inženýrství ale fyzické oddělení zrna od plev a nazývání věcí pravými jmény.
-
ViralWinter - Příspěvky: 659
- ViralWinter
Příspěvek#388 » čtv 21. zář 2017, 12:24
pavelg píše:U voleb je potřeba zajistit mnohem víc, než u převodu peněz.
1. že člověk volí osobně, přímo a svobodně
2. nikdo se nemůže dozvědět, jak volil
3. možnost přepočítání hlasů
Nevidím v popsaných bodech rozdíl mezi bankovními převody/platbou online a volbami.
RomanB74 píše:Volby "Online" a "Volby po internetu" jsou dvě naprosto odlišné věci - a o tom jsem přesně psal. Zapoměňte na řešení "voleb z domu" přes internet a FireFox, to je opravdu velmi povrchní pohled na online řešení voleb.
Není důvod "na to zapomenout". Na druhou stranu, s programátory pracuju celý život a celý život poslouchám "to nejde". A ono to vždy nějak jde. Takže tady nemá cenu dál debatovat.

RomanB74 píše:>Viral: Ad Vysoké Školy - nelze si nevšimnout degradace vzdělání obecně. Mladí se honí za tituly z VŠ z jakéhokoliv oboru, jen aby měli ten papír v ruce. Už když někdo neudělá maturitu, tak se řeší žalobami, zda zkoušky nebyly "nehumánní". Takže žádné soc. inženýrství ale fyzické oddělení zrna od plev a nazývání věcí pravými jmény.
Nepravdy typické pro méně vzdělanou a sociálně slabší skupinu voličů BPI, SPD a podobných extremistických skupin. Měl jsem o majitelích ZP vyšší mínění, ale poslední dobou si říkám, že jsem se přidal na špatnou stranu

Naposledy upravil(a) ViralWinter dne čtv 21. zář 2017, 12:28, celkem upraveno 1 x.
- pavelg
Příspěvek#389 » čtv 21. zář 2017, 12:27
ViralWinter píše:pavelg píše:U voleb je potřeba zajistit mnohem víc, než u převodu peněz.
1. že člověk volí osobně, přímo a svobodně
2. nikdo se nemůže dozvědět, jak volil
3. možnost přepočítání hlasů
Nevidím v popsaných bodech rozdíl mezi bankovními převody/platbou online a volbami.
Chceš to vysvětlit, nebo to píšeš jako tvrzení, že rozdíl není, o kterém diskutovat nehodláš?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí