Parlamentní volby 2017

pavelg

Příspěvek#376 » čtv 21. zář 2017, 08:46

A co byste ještě nechtěli? Stran je přes 20 v každém kraji, stačí kontaktovat kandidáty, jestli si chcete pokecat a zjistit, co je to za lidi a co chtějí. Já, protože považuji za prioritní nepustit sem merkelčata, mám pořadí Realisté-Svobodní-Okamura. Seřazeno mimo jiné podle toho, jak moc jsou schopni se věnovat normálním tématům fungování státu.
Přínos tohoto tématu by mohl být třeba i v tom, že by sem lidé s informacemi o mediálně upozaděných stranách mohli napsat něco pro ostatní nebo zodpovědět dotazy.

Sedmej

Příspěvek#377 » čtv 21. zář 2017, 09:03

pavelg: stejně tu nic z toho co si tu někdo přečte ničí názor nezmění.

pavelg

Příspěvek#378 » čtv 21. zář 2017, 09:15

Tobě se líhnou názory na základě vyššího vnuknutí?
Mně se vyvíjí na základě zkušeností, četby, diskuse, komunikace. Část z toho se může odehrát i na tomto serveru.

SansLogique

Příspěvek#379 » čtv 21. zář 2017, 09:31

Jsem si dal volební kalkulačku a přesně podle očekávání - úplně na chvostě Zelený mozci, Kalousek, Gazdík, Piráti, SocDem a Sudetští křesťani, jsou až za všema těma obskurníma spolkama, který ani neznám.
Z volitelných stran největší shoda Okamura a Realisti.

ViralWinter

Příspěvek#380 » čtv 21. zář 2017, 09:58

Hmm, já mám na prvním místě Piráty se 73 procenty.

Ozzy1

Příspěvek#381 » čtv 21. zář 2017, 10:01

Já realisty s 82%. Musím je trochu víc proklepnout. :-)

RomanB74

Příspěvek#382 » čtv 21. zář 2017, 10:17

Moje orientační výsledky, umístění některých stran mne trochu překvapilo. TOP5 / LOW5

BPI Blok proti islamizaci - Obrana domova 72%
ČSNS Česká strana národně sociální 71%
ŘN-VU Řád národa - Vlastenecká unie 71%
SPO Strana práv občanů 71%
DSSS Dělnická strana sociální spravedlnosti 69%
...
RČ Radostné Česko 38%
TOP 09 TOP 09 27%
STAN Starostové a nezávislí 27%
Piráti Česká pirátská strana 24%
Zelení Strana zelených 23%

Nicméně ve volební kalkulačce je poměrně dost otázek, které lze chápat a řešit mnoha způsoby, čím se člověk dostane do "neshody". Viz "Volby po internetu" - zde jako bývalý ajťák říkám, že by to šlo ošetřit naprosto neprůstřelně bez možnosti zneužití, ale jestli si někdo představuje online volby pomocí nějaké appky z GooglePlay, tak takhle Easy jako zas ne.
Nebo třeba téma "Školné na VŠ" kde jsem PRO ale netvrdím tím, že by se měly platit desetitisíce měsíčně a už vůbec ne u společensky strategických oborů (medicína, farmacie, stavebnictví, strojařina, chemie, IT apod). Zato kdejakej s prominutím mamlas má dnes titul Mgr z nějakého humanitního studia (viz moje neteř jenž studovala nějakou "muzikoterapii").

SansLogique

Příspěvek#383 » čtv 21. zář 2017, 10:44

Pro mě třeba volby po netu ani vomylem - jestli je generace ksichtbůčků líná dojít k tý urně, tak ať si vykálí zrakové ústrojí.
Nicméně jako důležitý témata jsem označoval pouze ty ve vztahu k invazi a k EUCCCP. Plus právo na zbraň, samozřejmě.

ViralWinter

Příspěvek#384 » čtv 21. zář 2017, 10:55

Zjevně přistupuju o dost liberálněji k otázce EU a imigrace, jinak ten rozpor výsledků neumím vysvětlit.

RomanB74: Když se dá v mobilu zabezpečit bankovnictví, půjde i taková kriminálně nezajímavá ptákovina jako volby :) Tvůj názor na školné zavání sociálním inženýrstvím a s tím bych se nesmířil...

SansLogique: Tvl :shock: A nechtěl bys taky zrušit datovku a vůbec digitalizaci úřadů? Však oni si tam všichni dojdou. V případě vozíčkářů snad i dojedou, ne? :evil:

SansLogique

Příspěvek#385 » čtv 21. zář 2017, 11:24

Chápeš rozdíl mezi běžným stykem s úřadem a volbama 1x za 4 roky? BTW, když seš postiženej, tak ti tu urnu donesou až pod nos.

pavelg

Příspěvek#386 » čtv 21. zář 2017, 11:33

U voleb je potřeba zajistit mnohem víc, než u převodu peněz.
1. že člověk volí osobně, přímo a svobodně
2. nikdo se nemůže dozvědět, jak volil
3. možnost přepočítání hlasů

toto si myslím, že zajistí jen osobní účast u papírových voleb s plentou a urnou.

RomanB74

Příspěvek#387 » čtv 21. zář 2017, 11:55

Volby "Online" a "Volby po internetu" jsou dvě naprosto odlišné věci - a o tom jsem přesně psal. Zapoměňte na řešení "voleb z domu" přes internet a FireFox, to je opravdu velmi povrchní pohled na online řešení voleb.
>Viral: Ad Vysoké Školy - nelze si nevšimnout degradace vzdělání obecně. Mladí se honí za tituly z VŠ z jakéhokoliv oboru, jen aby měli ten papír v ruce. Už když někdo neudělá maturitu, tak se řeší žalobami, zda zkoušky nebyly "nehumánní". Takže žádné soc. inženýrství ale fyzické oddělení zrna od plev a nazývání věcí pravými jmény.

ViralWinter

Příspěvek#388 » čtv 21. zář 2017, 12:24

pavelg píše:U voleb je potřeba zajistit mnohem víc, než u převodu peněz.

Nevidím v popsaných bodech rozdíl mezi bankovními převody/platbou online a volbami.

RomanB74 píše:Volby "Online" a "Volby po internetu" jsou dvě naprosto odlišné věci - a o tom jsem přesně psal. Zapoměňte na řešení "voleb z domu" přes internet a FireFox, to je opravdu velmi povrchní pohled na online řešení voleb.

Není důvod "na to zapomenout". Na druhou stranu, s programátory pracuju celý život a celý život poslouchám "to nejde". A ono to vždy nějak jde. Takže tady nemá cenu dál debatovat. :lol:

RomanB74 píše:>Viral: Ad Vysoké Školy - nelze si nevšimnout degradace vzdělání obecně. Mladí se honí za tituly z VŠ z jakéhokoliv oboru, jen aby měli ten papír v ruce. Už když někdo neudělá maturitu, tak se řeší žalobami, zda zkoušky nebyly "nehumánní". Takže žádné soc. inženýrství ale fyzické oddělení zrna od plev a nazývání věcí pravými jmény.

Nepravdy typické pro méně vzdělanou a sociálně slabší skupinu voličů BPI, SPD a podobných extremistických skupin. Měl jsem o majitelích ZP vyšší mínění, ale poslední dobou si říkám, že jsem se přidal na špatnou stranu :cry:
Naposledy upravil(a) ViralWinter dne čtv 21. zář 2017, 12:28, celkem upraveno 1 x.

pavelg

Příspěvek#389 » čtv 21. zář 2017, 12:27

ViralWinter píše:
pavelg píše:U voleb je potřeba zajistit mnohem víc, než u převodu peněz.

Nevidím v popsaných bodech rozdíl mezi bankovními převody/platbou online a volbami.

Chceš to vysvětlit, nebo to píšeš jako tvrzení, že rozdíl není, o kterém diskutovat nehodláš?

mihlit

Příspěvek#390 » čtv 21. zář 2017, 12:32

ViralWinter:
Označuješ tu lidi, se kterými nesohlasíš, jako méně vzdělané a sociálně slabší. Myslím, že bys měl zůstat ve věcné rovině a s urážkami trochu přibrzdit.

Zpět na