Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz

davidoff

Příspěvek#406 » čtv 9. čer 2016, 11:14

Diskuze je celkem dlouha, ale celkove je tu rec jen o prebijenych limit nebo jsou spatne i treba tyto?
http://shop.limit.cz/detail/naboje-stre ... -p-s-c--1/

diky za zkusenost.

mikky

Příspěvek#407 » čtv 9. čer 2016, 13:08

Záleží. Já jsem od nich měl balíček továrních "obyčejných" a s těma to bylo ještě horší, než s přebíjenejma - pistole mi zhruba každou třetí vůbec nechtěla sežrat (čti: nedovřel se závěr). Ale dlužno dodat, že tehdy byla ještě relativně nová a nezajetá, což s tím může a nemusí souviset.

Zulda

Příspěvek#408 » čtv 9. čer 2016, 13:40

Já teď střílím ty za 4.30 a po asi 400 ks žádný problém. Zkoušel jsem od Limitu všechno, celkem nějakých 900 ks a z nich jen 2 náboje dělaly problémy s přebitím, zasekly se mezi zásobníkem a hlavní (G19).

Rough boy

Příspěvek#409 » čtv 9. čer 2016, 13:44

Já vystřílel několik set těch, jak píše mikky, bez jediného problému. Ještě jich pár krabiček mám. Ale bylo to z poměrně oběhaného glocka, který žere všechno.

Octopuss

Příspěvek#410 » čtv 16. čer 2016, 17:39

Na zkoušku jsem koupil 100ks. Všechny v pohodě, ale po dvou zásobnících má tak zasranou pistoli, že to budu drhnout hodně dlouho. Jo a lítalo to i ven; připadal jsem si, že jsem strčil ruku do kamen.

tifik

Příspěvek#411 » čtv 16. čer 2016, 17:54

Co jsem viděl limity tak střely jsou s ocelovým pláštěm. To fakt ze svých géček střílet nehodlám.

tomblaha

Příspěvek#412 » čtv 16. čer 2016, 18:18

Já měl limity které magnetovaly ale i ty které se magnetu štítí = nemagnetují. Různé dávky, jedny kupované přímo od Limitu (dealer mi je přivez až do firmy), druhé v LOS rosa Plzeň. Jen nevím který sáček byl odkud... Ale jsem už je vystřílel. Celkem 1000ks, dvě závady (selhače). Teď střílím jen SBčka.

Rough boy

Příspěvek#413 » čtv 16. čer 2016, 18:47

tifik: jestli máš strach, že poškodí vývrt, tak ho máš zbytečně. Dokonce to není tak dávno, co vlašim vyráběla ocelové, potombakované taky. Dokonce jich pár ještě mám v ráži .38spl, v té zelenočervené krabičce. A ještě dřív se ocelové pláště niklovaly. Desetiletí se s tím střílelo ze zbraní s drážkovým vývrtem a nikdo žádné opotřebení nezpozoroval.
Věřím, že tenhle mýtus vzniknul "převzetím" tvrzení, že náboje vz.82 ze spékaných ocelových pilin vyžíral drážkovaný vývrt, proto se pro něj postavila cz 82 s polygonem.
Tudíž panický strach z magnetujících střel je dle mého soudu něco jako Yeti - všichni vědí že existuje, nicméně nikdo ho ještě nikdy neviděl.
A co se týče továrních nepřebíjených limitů, ty nemají ocelový plášť. Dokonce jsem někde četl, že střely jsou vlašimské, dokonce že je tam snad i pro limit vyrábí. Zkusím to někde najít.

beda

Příspěvek#414 » čtv 16. čer 2016, 18:54

limit dělá střely CuZn10 - bimetal (magnetujou)
a CuZn30 mosaz (nemagnetujou)

Octopuss

Příspěvek#415 » čtv 16. čer 2016, 18:55

Jakej je v tom vlastně pro mě jako pro uživatele rozdíl?

Zulda

Příspěvek#416 » čtv 16. čer 2016, 19:10

Já vystřílel z G19 cca 900 Limitů všech druhů, přebíjené i všechny 3 druhy nových a jen 2 kusy nechtěli skočit do komory, musel jsem je dát do zásobníku na první místo. Ručně přetáhnout pak šlo v pohodě.

tomblaha

Příspěvek#417 » čtv 16. čer 2016, 20:09

beda: díky za vysvětlení. Jediné co nechápu že sáčky s oběma druhy měly stejný popis !
CuZn10 - bimetal (magnetujou)
CuZn30 mosaz (nemagnetujou)
Obě měli stejnou etiketu.... škoda že zpětně nevím kde jsem který koupil... stejně se mi ale přístup firmy limit jako takové (dle reakcí různě na netu) nelíbí, raději přidám nějakou korunu (vlastně ani ne celou) na SBčka...

PS k předchozímu odstavci: stříleno z CZ75B, zbraň má nástřel mezi 5000 - 10000 ks...
Naposledy upravil(a) tomblaha dne čtv 16. čer 2016, 20:11, celkem upraveno 1 x.

kiv61

Příspěvek#418 » čtv 16. čer 2016, 20:10

S těma limitama to dnes už není nijak tragický. Posledních 1500 ran jsem dal jen s nimi a jestli 2 nevyhozený/šprajclý hilzny? To mi při té jejich ceně připadá vcelku akceptovatelný...

tifik

Příspěvek#419 » pát 17. čer 2016, 04:17

Co jsem se bavil i s lidma na střelnici, všichni říkali, že by to nestříleli. Opotřebení vývrtu nikdo reálně nezměří, tak to může být tak i onak, to by bylo na dlouhé testování a stejně by to nebylo objektivní. Ta malá úspora mi za ten pocit nestojí, proto kupuju jen SB. Ještě jsem uvažoval, že vyzkouším Alsy. Ono, logicky, ta niklová nebo tombaková vrstva na ocelovém plášti je dosti tenká, jde o to, jestli se prořízne na ocel nebo ne. Pokud ano, ocel je vždycky tvrdší než olovo, tj. vyšší opotřebení tam prostě bude. Jestli znatelné nebo zanedbatelné, to je otázka :-)

Rough boy

Příspěvek#420 » pát 17. čer 2016, 05:11

Pokud to bereš takhle, tak určitě ano. Sice je hlaveň většinou kovaná a s tvrdochromem, nicméně pokud budeš po betonovém panelu chodit bos nebo v botech, pak ten beton v botech prošoupeš dřív. Asi tak bych to přirovnal.
Jinak že nelze jednoduše změřit opotřebení vývrtu...pokud ti to tvrdili stejní lidé ze střelnice, kteří ti vyprávěli o ničení hlavně ocelovým pláštěm, pak chápu ;). Ono žít v nevědomosti,mýtech a krmit s nimi ostatní je jednodušší, než zapojit hlavu a něco o těch materiálech a měření vnitřního průměru nastudovat. Konkrétně toto měření děláme v práci a zvládne ho i předškolní děcko.

Zpět na