Důvody pro/proti povinnému skrytému nošení

Co jinam nepatří...

Sly

Příspěvek#61 » úte 25. srp 2015, 20:34

Opravdu si myslíte, že v současné společnosti kdy soukromému podnikatelovi nařizují, že nesmí mít kuřáckou restauraci, protože nekuřáci se neumí svobodně rozhodnout a prostě jít jinam, kde vlastník svého bytu nemůže odmítnou pronajmout byt romce bo je to zase diskriminace, nebo si dát do inzerátu na práci ve skladu ledniček, že hledáte muže.. je jakákoliv šance, aby bylo nošení zbraně viditelně povolené?

marinakus

Příspěvek#62 » stř 26. srp 2015, 06:30

Nerad bych se dočkal dvou věcí. Zákazu jakýchkoliv dnes povolených zbraní a povolení všeobecného neskrytého nošení. Podle mých zkušeností by ti rozumní stejně nosili dál skrytě. Ovšem každý pitomec se ZP (a že mezi námi jsou) by pak tahal pokud možno na zádech viditelně kulomet jen aby byl zajímavý a cpal by se s tím všude kam by to jen trochu šlo. Možná to píši přehnaně ale daleko od pravdy to nebude.

pelanj

Příspěvek#63 » stř 26. srp 2015, 09:42

Nejvíc mě baví reakce typu: Kdyby něco nebylo zakázané, tak já bych to nedělal, ale spousta jiných (doplň dle libosti volů, hlupáků, atd.) ano, tak to radši necháme zakázané:)

Luky22

Příspěvek#64 » stř 26. srp 2015, 09:52

marinakus: Souhlas. Rozumný člověk si uvědomuje, že skryté nošení mu poskytuje taktickou výhodu před útočníkem. Pokud budu mít kvér viditelně u pasu, útočník mě urychleně sejme bez toho, aby mi dal šanci ji vytáhnout. Vlastně bysme měli být za skryté nošení vděčni a doufat, že to tak zůstane. :D

cipis

Příspěvek#65 » stř 26. srp 2015, 10:29

Nj, to je věc názoru. V momentě, kdy bude mít většina lidí zbraň a viditelně, tak to už neplatí.

Marcurba

Příspěvek#66 » stř 26. srp 2015, 11:22

Projel jsem celou diskuzi, abych si udělal trochu představu o problematice...jako jediná vhodná varianta otevřeného nošení zbraně se mi jeví přimhouření očka, pokud tu a tam zbraň vykoukne, pokud nahazuji bundu, natahuji se do regálu a podobně. Spíše bych uvítal alternativu k můj dům, můj hrad a je jedno, jestli se nějaký čmoud už vytrácí s mými věcmi a prchá - prostě jeho smůla.

Na otevřené nošení asi nejsme úplně připraveni, kolikrát i na střelnici po očku koukám, co tam lidi vyvádějí, protože nějaká bezpečná manipulace hodně střelcům od podepsání zkušebního formuláře už nic neříká. Takže pokud nevím, že frajer vedle mě má za pasem 1911, tak jsem rozhodně klidnější, než si v hlavě přemílat, jestli vůbec ví, jak ji použít a v lepším případě si u toho neustřelí palec na noze.

Jak jsem napsal - skryté nošení zcela jistě dále podporovat, tolerovat případné vykouknutí zbraně v rozumné míře, ale s kvérama za pasem, pod paží a u kotníků bych Vás potkávat nechtěl kluci :lol:

Luky22

Příspěvek#67 » stř 26. srp 2015, 12:11

Copak s kvérama za pasem, ale co takhle potkat v lese turistu s nabitou "kosou" přes rameno? :lol: Takže skryté nošení rozhodně ponechat. :)

sided
moderátor

Příspěvek#68 » stř 26. srp 2015, 12:19

Aha, takže turista s nabitou kosou v dece je lepší varianta :roll:

Luky22

Příspěvek#69 » stř 26. srp 2015, 12:46

No v dece... dost nepraktické. Řekněme v batohu. Já si myslím, že je to lepší varianta. Říká se: co oči nevidí, to srdce nebolí. :D

Piggy

Příspěvek#70 » stř 26. srp 2015, 12:46

Kosa přes rameno na zádech, nebo kosa přes rameno v palebné pohotovosti? Asi by byly reakce různé.

cipis

Příspěvek#71 » stř 26. srp 2015, 12:50

To víš, co oči nevidí, to srdce nebolí ...
Já mám názor trochu opačný, protože takhle vidím, co tam kdo má a kde a jak to vypadá. Ale je fakt, že z historického hlediska u palných zbraní tu na to nejsme zvyklí. Zase když se to tak vezme, dřív tu každý chodil s mečem u pasu nebo alespoň tesákem či dýkou.
A co se týče toho "lákadla", obrat někoho o jeho zbraň, myslím, že po pár přestřelkách by si všichni nechali zajít chuť. A když to tu někdo porovnává s divokým západem, tak asi neví, jak to bylo doopravdy, má jen zkreslené informace z westernů. Vražd bylo mnohem míň a navíc se zbraně moc netahaly, protože každý viděl, že ten druhý ji má také ...

marinakus

Příspěvek#72 » stř 26. srp 2015, 13:54

Až bude mít kdekdo zbraň viditelně, bude nejspíš něco špatně - prostě k tomu bude důvod, který bychom asi nechtěli.

Luky22

Příspěvek#73 » stř 26. srp 2015, 14:40

Tak! Zatím zbraň nosím leda tak na střelnici. Jinak málokdy. Ale pokud vyhodnotím, že bezpečnostní situace to vyžaduje, budu do lesa chodit třeba s kosou v batohu a pětačtyřicítkou v ledvince. Také bych nechtěl, aby tato situce jednou nastala.

pelanj

Příspěvek#74 » stř 26. srp 2015, 14:47

Jaký je rozdíl mezi kosou přes rameno a loveckou puškou či brokovnící přes rameno?

Marcurba

Příspěvek#75 » stř 26. srp 2015, 14:56

Loveckou brokovnici (dvojku, kozlici) musíš nosit zlomenou a vybitou...to se pak pozná na první pohled...u kosy je to trochu složitější :)

Zpět na