Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- anton
Příspěvek#79 » čtv 10. lis 2011, 17:31
Zrovna dneska jsem byl na střelnici, koupil jsem nějaké Barnauly po 5,20 Kč, nic levnějšího u nás není. Střílel jsem střídavě 10 a 15 metrů. Jakožto nováček s ještě mokrým ZP jsem pořád rád, že drtivá většina končí v černé. Musím ještě hodně popracovat na technice. Když ale píšu o té černé, nevím jak ostatní, ale já mám dost velký problém, jelikož mířidla PM jsou černá, takže se mi hodně špatně míří. Uvažoval jsem, že bych si příště vzal zelený terč, na střelnici je měli také v nabídce. Jak to řešíte vy ?
Jinak s tou pistolí se střílí super, zpětné rázy jsou úplně v pohodě, žádné problémy v ruce necítím i když jsem nastřílel 80 nábojů. Trošku se mi povolily střenky, měl jsem je předtím sundané, asi jsem je měl víc dotáhnout. To střelivo Barnaul taky v pohodě, všechno šlo hladce.
Jinak s tou pistolí se střílí super, zpětné rázy jsou úplně v pohodě, žádné problémy v ruce necítím i když jsem nastřílel 80 nábojů. Trošku se mi povolily střenky, měl jsem je předtím sundané, asi jsem je měl víc dotáhnout. To střelivo Barnaul taky v pohodě, všechno šlo hladce.
- Bruno
Příspěvek#80 » čtv 10. lis 2011, 18:03
Já mám mušku zvýrazněnou červeně.Je na ní bezva vidět.Podívej se zde na Fóru na Beretty 71.Mám tam fotku Beretty kde je nabarvená muška vidět.Je tam i od kolegy v zelené barvě.Můžeš si vybrat barvičku která Ti bude vyhovovat.Také jsem tam napsal jak jsem to dělal.
- ladaj
Příspěvek#83 » pát 11. lis 2011, 10:05
Pokud střílíš 10-15m, tak někteří doporučují vzít negativní pistolák a do bílého středu černou zálepku. Ideální je střílet za denního světla (zornice je stažená s velkou hloubkou ostrosti). V šeru se dá na mířenku pomoci brýlema s clonou (iris) - zkus si cvičně propíchnout kousek alobalu špendlíkem a přilepit zálepkou na čiré střelecké brýle tak, abys mířil skrz dírku.
- Bruno
Příspěvek#84 » pát 11. lis 2011, 12:22
Ano to také jde udělat tímto způsobem.Záleží na co zbraň mám.Jestli s ní budu chodit jenom na střelnici,pak ano.Jestli si chci ale nacvičit střelbu na případnou obranu,pak je dobré mít zvýrazněnou mušku.Při obranné střelbě se střelec má zaměřit pouze na mušku.Není čas korigovat oko hledí a mušku.Většina obranné střelby se děje ve vnitřku budov,nebo večer či v noci.(Ano samozřejmě mohu být napaden i ve dne.)V tom případě je zvýrazněná muška velká výhoda.
Jak jsem už napsal,ve Vlákně Beretta 71 jsou obrázky zvýrazněných mušek a popis jak na to.
Strach že bych mohl mušku nějak sprasit je bezpředmětný.Barva se dá po zaschnutí sloupnout nehtem.Párátkem nanesu na mušku kapičku hustší barvy,a nechám zaschnout.Modelářské barvičky stojí kolem třiceti korun.Jaké je také napsáno ve Vlákně Beretta.
Jak jsem už napsal,ve Vlákně Beretta 71 jsou obrázky zvýrazněných mušek a popis jak na to.
Strach že bych mohl mušku nějak sprasit je bezpředmětný.Barva se dá po zaschnutí sloupnout nehtem.Párátkem nanesu na mušku kapičku hustší barvy,a nechám zaschnout.Modelářské barvičky stojí kolem třiceti korun.Jaké je také napsáno ve Vlákně Beretta.
- mmaass
Příspěvek#87 » pon 21. lis 2011, 17:22
Tak uz je to 4 tydny ode dne kdy jsem podal na PCR zadost o vydani ZP. Dnes jsem jim volal zda neni uz nahodou hotovej a bylo mi receno, ze jeste neni, pry mam zavolat pristi tyden
..prej ted toho pred Vanocema je hodne, takze se terminy prodluzuji
A to jsem si puvodne myslel, ze touhle dobou budu mit krasavce PM u sebe doma v teploucku 

- mmaass
Příspěvek#89 » pon 21. lis 2011, 22:14
Tak to mohu jenom zavidet, jsem z Kladna a ta situace je tu opravdu beh na dlouhou trat 
Kdyz jsem se byl prihlasit ke ZOZ, tak jsem musel na termin konani zkousky cekat skoro 2 mesice, a ted uz mesic cekam na ZP, takze uz je to celkem ctvrt roku.
Vubec nezavidim lidem ktery nezvladli ZOZ a pohoreli na prakticke casti treba o jeden bod (nekolik takovych jsme tam meli). To pro ne znamena, ze od pocatecneho zameru az po uspesne vykonani zkousky na druhy pokus a obrzeni ZP zde na Kladne, jim to muze trvat az 3/4 roku

Kdyz jsem se byl prihlasit ke ZOZ, tak jsem musel na termin konani zkousky cekat skoro 2 mesice, a ted uz mesic cekam na ZP, takze uz je to celkem ctvrt roku.
Vubec nezavidim lidem ktery nezvladli ZOZ a pohoreli na prakticke casti treba o jeden bod (nekolik takovych jsme tam meli). To pro ne znamena, ze od pocatecneho zameru az po uspesne vykonani zkousky na druhy pokus a obrzeni ZP zde na Kladne, jim to muze trvat az 3/4 roku

-
Kublajchán - Příspěvky: 171
- Kublajchán
Příspěvek#90 » úte 22. lis 2011, 10:15
mmaass píše:Tak uz je to 4 tydny ode dne kdy jsem podal na PCR zadost o vydani ZP. Dnes jsem jim volal zda neni uz nahodou hotovej a bylo mi receno, ze jeste neni, pry mam zavolat pristi tyden..prej ted toho pred Vanocema je hodne, takze se terminy prodluzuji
A to jsem si puvodne myslel, ze touhle dobou budu mit krasavce PM u sebe doma v teploucku
Vem si, že až budeš mít toho Makarova, budeš čekat zase nějakou dobu, než ti vydají PZ. Já jsem čekal na ZP měsíc a půl ( Praha venkov ), dostal jsem ho po Vánocích. Zastřílel jsem si z Makarova až v půlce ledna. Nedovedete si představit ten absťák, když jsem ho vzal do ruky a nemohl jsem si sním zastřílet

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí