Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

HonzaLBC

Příspěvek#871 » ned 31. kvě 2015, 18:18

strelecbruntal píše:Tak jednu, dvě krabičky měsíčně.
Dosavadní střelecké zkušenosti žádné.

Asi naráží na to, že s tímhle hned začít nosit nebude moc bezpečné, ale třeba se zázračně učí a po jedné krabičce první měsíc bude perfektně vytrénovaný na nošení a hlavně použití.

Carloss

Příspěvek#872 » ned 31. kvě 2015, 18:19

Jestli budeš střílet tak málo, jak píšeš, tak Ti vydrží kterákoli moderní zbraň. Jak píšou další... není nic jednoduššího, než si zajít... zastřílet... projdi vlákno "Nechám vystřelit..." Při té příležitosti Ti jistě každý rád poví proč má to, co má, pozitiva a pokud není nějak totálně vypatlanej (jakože jsem takové nepotkal), tak i negativa té které zbraně.

Ale k jednomu něco napíšu: jestli se Ti zbraň nebude líbit, nebudeš ji ani nosit, ani z ní střílet. Jako podtéma toho je, aby Ti seděla... To je docela podstatné hledisko. A tím se vracím k tomu na začátku: Chodit a střílet se vším, co Ti přijde pod ruku.

Tomáš Břinčil

Příspěvek#873 » ned 31. kvě 2015, 18:23

E-Ryc píše:Svaty gral neexistuje :)
Tomáš Břinčil> ad 4/ zalezi na kolik kusu chces rozebirat, vetsinou je od urcite urovne treba neco na vytlaceni cepu.

Pokud se Ti v lese stane závada nebo něco k čemu budeš potřebovat nástroj na vytlačení čepu nepůjde pravděpodobně o žádnou banalitu a pochybuji, že bys s sebou měl rovnou náhradní díl - pružinku, cokoliv. Rozborka k čištění jde provést bez nástroje u většiny běžných zbraní, takže bych to neřešil. Protože když se zbraní něco stane stejně se bude muset řešit náhradní díl. Tohle je podle mě hodně z cesty.

Rough boy píše:
Tomáš Břinčil píše:...
3) Jestli budeš střílet dvě krabičky měsíčně, tak to určitě není na nošení.

Nechápu, můžeš to rozvést?

Dvě krabičky je tak nějak na rozehřátí na střelnici. Pokud bych měl koule na to nosit, tak určitě budu chtít umět se zbraní zacházet a to nenatrénuji jednou návštěvou střelnice měsíčně.

Rough boy

Příspěvek#874 » ned 31. kvě 2015, 18:28

Už Ti rozumím. Každopádně pokud je někdo kopyto, může střílet haldy nábojů týdně a stejně mu to bude prd platný. Asi jako řízení auta...

Marcurba

Příspěvek#875 » stř 24. čer 2015, 19:30

Ja osobne kupuju nejakou 22lr, pravdepodobne Walther Gold Cup, nebo Ruger MKIII, hunter se stavitelnym hledim abych s tim mohl na strelnici poradne kosit, pochytat spravne navyky, zlepsovat manipulaci a myslim, ze tohle mi umozni byt na strelnici daleko casteji, nez 9L,acp a podobne raze. Kazdopadne nad nejakym shadowem asi pouvazuju, mozna i tactical sport, ale to spise tak do roka. Je to prvni zbran, urcite ne posledni, novy Walther za 10k, Ruger bych mozna zkusil i 2hand, pokud mate nekdo navic v trezoru v dobrem stavu, klido dejte vedet do sz (Praha)- zpet k tematu - podle me to proste musi clovek nastrilet. Jak nekdo vyse zminil, ze pokud jsi kopyto, ani trenink nepomuze...pokud jsem kopyto a strelba mi nejde, tak na strelnici pachnu jednou a to je vse, nebo na sobe makam, ziskavam jistotu a zlepsuju se. 22lr za 2 kacky super naboj, dostanu to do ruky a muzeme se bavit o vyssich razich na osobni obranu apod. Teoreticky tech 9L by se taky dalo jeste snest, ale cena naboje za 5,- uz je na nejakou castejsi strelbu celkem nakladna.

MM

Příspěvek#876 » stř 24. čer 2015, 19:48

.22 schvalujem ... ak ta to chyti sam uvidis aky to naberie smer - ja som nedlho na to kupil prvu 'secondhand' 9mm. Ked zistis ze ta to bavi tak to chyti obratky ... a ked zacnes prebijat, tak si v pohode. Sice neusetris ani korunu ale strielas ako divy :D.

Ak malorazku - tak z mojej strany bud Beretta 71 alebo Ruger - ostatne, ked si ho vezmes do ruky tak pochopis. Ten je super az na rozborku, ale aspon sa pocvicis. A este by zaujimavy mohol byt Walther PPQ v 22LR - 1:1 velkost sluzobnej zbrane a lacny naboj. Ten sa chystam koli deckam skuknut v blizkej buducnosti.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#877 » stř 24. čer 2015, 21:59

Taky jsem začínal s .22lr - konkrétně Norinco Olympia - bylo to spousta legrace za pár korun. Ale při zpětném hodnocení si nemyslím, že by mě to moc posunulo. Srovnat mířidla a správně stisknout spoušť lze natrénovat i bez střelby. A nic jiného, než mířit a spouštět se s .22 nenaučíš. Na pomalé trefování do terče to ale stačí a je to zábavnější, než doma cvakat do zdi s "dospělou" pistolí...

ladyinblack

Příspěvek#878 » stř 1. črc 2015, 17:29

Ahoj, mám v plánu si pořídit první zbraň a proto bych vás zkušenější chtěla poprosit o radu. Je mi jasné, že jen takhle od počítače si zbraň nevyberu a bude nutné si vyzkoušet, jak mi sedí v ruce. Ráda bych ale do obchodu šla s řekněme 3 finálními favority a ty pak v reálu vyzkouším.

Moje představa: pistole, prioritně na sebeobranu + budu chtít chodit minimálně 2x měsíčně trénovat abych se to naučila, pistole by měla být vhodná na časté nošení pro ženu- malá, plochá, relativně lehká, ráže optimálně 9mm Luger kvůli ceně a účinnosti. Chci zbraň kvalitní a spolehlivou, která mi nebude při častém nošení vadit a zárověň jsem s ní schopná si "pohodlně" zastřílet na střelnici. Cena přijatelná, max. kolem 15 tisíc. Preferuji novou zbraň, né z druhé ruky.

Když jsem se koukala v e-shopu, tak mě zaujal Glock 43- malé rozměry, požadovaná ráže a myslím, že kvalita a spolehlivost je u Glocka zaručena. Trochu nevýhodu vidím v malém zásobníku jen na 6 nábojů, ale nepředpokládám, že bych se dostala do situace, kdy budu nucena vystřelit víckrát. Osobně teda doufám, že ji nikdy v životě nebudu muset pro obranu použít.

Pohodlnější na trénink ale asi bude trochu větší zbraň- koukala jsem na Glock 26, ale už je mohutnější díky dvouřadému zásobníku (zase výhodou je více nábojů), což je problém pro ženskou na nošení (nosím spíše věci na tělo, jsem menšího vzrůstu, takže už tak budu mít se skrytým nošením problém). Dále jsem také příznivě nakloněná nějaké pistoli ČZ, ale konkrétní typ jsem ještě neřešila. Zatím jsem střílela jen z ČZ 83, pocit fajn, trefovala jsem se do černého, ale potřebovala bych něco o dost menšího :-D
Předem děkuji za rady. A ještě se zeptám, není tady někdo, kdo vlastní G 43 v okolí Ostravy?

dave-cz

Příspěvek#879 » stř 1. črc 2015, 17:43

ladyinblack, je tu téma Moderní jednořadé subkompakty, najdeš tam, co potřebuješ.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#880 » čtv 2. črc 2015, 16:17

lady: obávám se, že pokud nebudeš mít nastřílené alespoň tisíce, tak ti nějaké zkoušení nic moc neřekne ani na střelnici, natož v obchodě na sucho.

Mám pistolku v 9L jestě o chlup menší, než 43. Tvrdí se, že to lidi jen nosí a vůbec nestřílí. Osobně alespoň tisícovku z toho ročně vystřílím, ale samozřejmě proti velké pistoli je to je to vzteklejší, pomalejší a méně přesné, takže někoho by to mohlo odradit. Je otázka, jestli nejdřív (nebo současně) nepořídit i velkou, třeba G17/19, a nějaké "sednutí do ruky" řešit až po zkušenostech. Navíc obranná/dynamická střelba je trochu jiná, než mířenka, kterou jsi pravděpodobně zatím zkoušela.

MM

Příspěvek#881 » čtv 2. črc 2015, 21:11

@ladyinblack - z toho co citam aj v inom vlakne, skus sa dostat napriklad k Smith Wesson MP9 Compact a MP9 Shield a strelit si z toho podla moznosti naraz. Jedno z toho by ti (podla velkosti a toho ako budes vnimat 'pohodlie' treningu na strelnici) mohlo sadnut. Ber to ako zaujimave porovnanie dvoch veci nie prilis sa lisiacich velkostou ale hlavne hrubkou. Ci sa rozhodnes pre SW alebo potom budes hladat dalej nejaky iny compact / subcompact uvidis. A samozrejme plati uz uvedene - cim lahsia / mensia zbran, tym menej pohodlna pri strelbe.

pelanj

Příspěvek#882 » pát 3. črc 2015, 07:38

Určitě bych doporučil si zajít na místní střelnici v době předváděček. Zrovna Glock a ČZ je dělají docela často a už jsem jich pár vymetl. Díky tomu vím, že G42 mi v ruce nesedí a G26 je super mazel (až na tu hnusnou základní glock spoušť), Walther PPQ a PPX jsou pěkné zbraně a že P07 verze 2 mi sedí lépe než P09, člověk si vystřelí z Brena nebo Eva. Jinak každý, koho to trochu chytne, těch zbraní ze začátku protočí několik, než se to trochu ustálí:)))

Marcurba

Příspěvek#883 » pát 3. črc 2015, 13:08

A co takhle doporučit nějaký 2" revolver...to myslím na sebeobranu zcela stačí, znaky malé "pistole" to naplňuje, manipulace jednoduchá, do ceny se taky vejde, sám o něčem obdobném na nošení uvažuju, každopádně na vyblbnutí na střelnici bych volil pak nějakou klasiku, popř. z nezištných důvodů 22lr, jak jsem zmínil výše v příspěvku :)
Jinak pro ladyinblack - v Corradu nemají půjčovnu zbraní? Já bych řekl, že s tím svým sortimentem strčí do kapsy většinu muničních skladů v republice, tak toho Glocka zkus tam!:)

ještě edit: "Ve dnech 22.6.2015 až 05.7.2015 probíhá na Střelnici Corrado předváděcí akce : " VYBER SI SVOU ZÁLOŽNÍ ZBRAŇ". V rámci této akce jsou předváděné zbraně k vyzkoušení zdarma. K zapůjčení budou Glock 42,43 ,Ruger LCP,LC9,Taurus PT-738,Kevin a další modely.Přijďte si zastřílet a to i BEZ zbrojního průkazu. Pro Vaše děti je nachystána Laserová střelnice.Těšíme se na Vás."

Tak šup, už jenom 2 dny! :)

checkroot

Příspěvek#884 » pon 13. črc 2015, 15:28

Ahoj,
vybírám zbraň v ráži 9 Luger v ceně do 10000 Kč a mám dilema ve výběru. Zbraň bych chtěl především pro střelbu na střelnici (ne k nošení). Z mnoha kandidátů jsem vybral 2:
1. Jetá CZ 85 ve slušném stavu za 8000 Kč
2. Nová Alfa Combat v akci za 9900 Kč

Pro CZ hovoří cenový rozdíl, kdy by zbylo ještě na náboje, pro Alfu zase že je to nová zbraň s dvouletou zárukou a teoreticky by se na ní v nejbližší době nemělo nic kazit.

Co byste za ty prachy vzali vy?

Serz

Příspěvek#885 » pon 13. črc 2015, 15:43

cz85 se da sehnat i levneji, http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/138262-cz-85/
pripadne za 10k cz75bd http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/138021-cz-75bd/
alfu neznam, nemuzu komentovat

Zpět na