Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Magic
Příspěvek#931 » čtv 27. srp 2015, 23:39
Ja jsem toho nazoru, ze nez-li setrit na takovehle veci radeji schovat do 2 zbrani v originalnim kufriku na nejake misto, kde na to nikdo neprijde
.
Doufam, ze takovymto zpusobem nepujde jako na videu ten Safetronic, ktery mam v planu zakoupit "rozlousknout" (MAXI 5 PME/K). V realu jsem ho jeste nevidel a tak nevim jak jsou vylozene tluste ty dvirka a spolehlive mechanizmy.

Doufam, ze takovymto zpusobem nepujde jako na videu ten Safetronic, ktery mam v planu zakoupit "rozlousknout" (MAXI 5 PME/K). V realu jsem ho jeste nevidel a tak nevim jak jsou vylozene tluste ty dvirka a spolehlive mechanizmy.
- p.o.p
- cipis
- bitkar
Příspěvek#937 » pon 21. zář 2015, 09:25
Ahoj, procitam tu tech 63 stranek a precijen bych se zeptal, jestli je tu nekdo, kdo ma prehled.
Zatim budu mit 1 pistoli a bydlim v najmu, tak nechci zatim nic velkyho, tezkyho a drahyho, to koupim az casem s kosou. Takze potrebuju trezor "do 2 ks zbrani a 500ks streliva". Staci mi nejaky obyc levny, radsi bych elektronicky (nemusim nosit klic, pripadne ani v noci pri vloupani hledat) jen ale aby nesel otevrit tak, ze do toho nekdo triskne gumovou palici a odcvakne se to tam (takova ta mekka pruzinka) a otevre. Ma nekdo tip nebo musim vzit s klicem? Cena tak co nejmin, ideal do 1000 nebo aspon do 2000 Kc
nebo mysite, ze kdyz to bude v panelu napevno uchyceny, ze ta slaba pruzinka neni problem a nepujde to lehce otevrit?
Zatim budu mit 1 pistoli a bydlim v najmu, tak nechci zatim nic velkyho, tezkyho a drahyho, to koupim az casem s kosou. Takze potrebuju trezor "do 2 ks zbrani a 500ks streliva". Staci mi nejaky obyc levny, radsi bych elektronicky (nemusim nosit klic, pripadne ani v noci pri vloupani hledat) jen ale aby nesel otevrit tak, ze do toho nekdo triskne gumovou palici a odcvakne se to tam (takova ta mekka pruzinka) a otevre. Ma nekdo tip nebo musim vzit s klicem? Cena tak co nejmin, ideal do 1000 nebo aspon do 2000 Kc

nebo mysite, ze kdyz to bude v panelu napevno uchyceny, ze ta slaba pruzinka neni problem a nepujde to lehce otevrit?
- 4R
Příspěvek#938 » pon 21. zář 2015, 09:55
Pokud víš, že brzy ještě pořídíš kosu, tak kup rovnou něco na ni a pistoli přidáš jednoduše k tomu. Kup si takový sejf, který splňuje podmínky pro 2-10 zbraní a máš vystaráno. I . bezpečnostní třídu asi kupovat nebudeš. Až se ti sbírka rozroste, tak to pořešíš dokoupenim dalšího, namísto toho aby jsi měl tento krám potom, i z legislativního pohledu, opravdu k ničemu. Navíc zvaž, jestli chceš opravdu zbraň uchovávat v něčem, co otevře dítě...
Já slyšel chválu na sejfy od Safetronics, ale ještě jsem je nedostal, takže nemohu ze zkušenosti potvrdit. Levnou skříň na dlouhé vyrábí např. Wico, model wsa 3 apod.
Já slyšel chválu na sejfy od Safetronics, ale ještě jsem je nedostal, takže nemohu ze zkušenosti potvrdit. Levnou skříň na dlouhé vyrábí např. Wico, model wsa 3 apod.
- bitkar
Příspěvek#939 » pon 21. zář 2015, 10:12
kosa bude az za par let (kdovi za kolik), rozhodne ne hned a navic se budu jeste stehovat
Prozatim staci neco pro klid pritelkyne i muj... kdyby se k nam nekdo v noci vloupal, aby nebyl u zbrane driv nez ja (teorie) nebo kdyby se pritelkyne se mnou pohadala, aby me nezastrelila hned
(vtip). Prave nechci nic, co otevre i dite. Ze to pujde otevrit treba s nastrojem uz neresim. Ale nesmi jen nikdo prijit, bouchnout do toho a otevrit si to.
Az budu bydlet pripadne ve svym,tak koupim klidne poradnou 50-100 kg skrin.
Na safetronics jsem uz koukal a vypada to u nich slusne.

Az budu bydlet pripadne ve svym,tak koupim klidne poradnou 50-100 kg skrin.
Na safetronics jsem uz koukal a vypada to u nich slusne.
- MM
Příspěvek#940 » pon 21. zář 2015, 10:32
@Bitkar - pochopitelna situacia, ale podla mna je to nezmysel kupovat nejaky 'akoze trezor'. Kup vec v 15RU a do dvoch kusov ju nemusis kotvit. A keby si ju po stahovani neuzil - malu certifikovanu vec urcite predas ('akoze trezor' asi tazko). A ak by sa ti pred sa len pritrafilo viacej nez dva kusy kym sa odstahujes - staci vyriesit ukotvenie.
Z vlastnej skusenosti - mam takto pod schodami 'Mini' od Safetronics-u, urgentne som chcel zamknut zbrane koli deckam, nechcelo sa mi investovat vacsie peniaze a mal som pocit ze rozhodne mi miesto na 4 kusy bude stacit. Holt chyba, predavat sa mi ho nechce, tak v nom momentalne skladujem cierny prach
. Kratko po tom co som ho kupil som zobral ZSL65 ME a prave teraz sa rozhodujem co zoberiem na dlhe. Musim povedat ze z toho co som videl sa mi Safetronicsy pacili vizualne najviac, uzivatelsky 100% spokojnost - mimo toho ze som si policky oblepil filcom.
Ak ti staci vec so zamkom - ZSL17 je najmensi, stoji 2.600 - ale ten by som nebral. Za 3.600 mas ZSL 28 na kluc a za 5.000 uz aj s elektronickym zamkom - a ten pokojne schovas do police v skrini (samozrejme pri viac nez 2ks je treba ukotvit). Podla mna tam 4-6 kratkych (pripadne aj viac) v prepravnych obaloch nastrkas v pohode a mas dostatocnu rezervu kym sa odstahujes.
Z vlastnej skusenosti - mam takto pod schodami 'Mini' od Safetronics-u, urgentne som chcel zamknut zbrane koli deckam, nechcelo sa mi investovat vacsie peniaze a mal som pocit ze rozhodne mi miesto na 4 kusy bude stacit. Holt chyba, predavat sa mi ho nechce, tak v nom momentalne skladujem cierny prach

Ak ti staci vec so zamkom - ZSL17 je najmensi, stoji 2.600 - ale ten by som nebral. Za 3.600 mas ZSL 28 na kluc a za 5.000 uz aj s elektronickym zamkom - a ten pokojne schovas do police v skrini (samozrejme pri viac nez 2ks je treba ukotvit). Podla mna tam 4-6 kratkych (pripadne aj viac) v prepravnych obaloch nastrkas v pohode a mas dostatocnu rezervu kym sa odstahujes.
- bitkar
Příspěvek#941 » pon 21. zář 2015, 13:49
ok... ted jsem se trosku zacet do tech certifikatu... na tohle by stacil i ten S1/2 (10-15 RU)..
Kazdopadne vsechny necertifikovany jsou sunty, max ty s klicem asi ujdou, takze moznosti:
- jeste pohledat net s nejakym necertifikovanym s klicem, koukat na silu plechu (asi 2mm a vice)
- vzit nejlevnejsi na klic ale certifikovanou variantu, a to safetronics ZSL 17 (2 585 Kc)
- vzit drazsi a vetsi, tzn. ZSL28 nebo rovnou Mini 4 (jsou za hooodne podobny penize 3 555 vs 3 955 Kc)
- vzit nejlevnejsi variantu s elektronickym zamkem, tam mi vysel ZSL 28 EL (4 990 Kc)
Takze safetronic asi jasna volba, ted ktery... kazdopadne diky za rady.
Kdyz koupim ten nejdrazsi z mych variant (ZSL 28 EL), myslite, ze ho bezproblemu pak po letech prodam?
PS dobre sepsano tu, ruzny ty normy a tridy:
http://www.metalsafe.cz/cs/vse-o-trezor ... dy-trezoru
Kazdopadne vsechny necertifikovany jsou sunty, max ty s klicem asi ujdou, takze moznosti:
- jeste pohledat net s nejakym necertifikovanym s klicem, koukat na silu plechu (asi 2mm a vice)
- vzit nejlevnejsi na klic ale certifikovanou variantu, a to safetronics ZSL 17 (2 585 Kc)
- vzit drazsi a vetsi, tzn. ZSL28 nebo rovnou Mini 4 (jsou za hooodne podobny penize 3 555 vs 3 955 Kc)
- vzit nejlevnejsi variantu s elektronickym zamkem, tam mi vysel ZSL 28 EL (4 990 Kc)
Takze safetronic asi jasna volba, ted ktery... kazdopadne diky za rady.

Kdyz koupim ten nejdrazsi z mych variant (ZSL 28 EL), myslite, ze ho bezproblemu pak po letech prodam?
PS dobre sepsano tu, ruzny ty normy a tridy:
http://www.metalsafe.cz/cs/vse-o-trezor ... dy-trezoru
- MM
Příspěvek#942 » pon 21. zář 2015, 14:25
Riziko mas akurat v tom ze sa zmenia normy. Inak bude o maly trezor / skrinku co splna zakonne predpisy IMHO vzdy zaujem.
K Mini - tu mas nejake fotky http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=70&t=5482&hilit=mini. Je menej variabilny ako ta ZSL 28cka - vyslovene pohotovostny na zbran.
Zvysok uz je na tebe a tvojich kriteriach, elektronicky zamok je u mna ale jednoznacne velke +.
K Mini - tu mas nejake fotky http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=70&t=5482&hilit=mini. Je menej variabilny ako ta ZSL 28cka - vyslovene pohotovostny na zbran.
Zvysok uz je na tebe a tvojich kriteriach, elektronicky zamok je u mna ale jednoznacne velke +.
- josefsl
Příspěvek#943 » úte 22. zář 2015, 11:03
Ja ted koukam na naky box od gunvaultu... Libi se mi
. Na jednu, dve zbrane je to v pohode. Jen doufam ze za ty prachy tam neni taky nejaky takovy "bramborovy/china" zamek. Abych do toho bouchl a otevrel se. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Jo odkaz: https://www.adsafe.cz/vyrobce/gunvault

- mikymoto
Příspěvek#944 » úte 22. zář 2015, 13:48
Notak lidi - hledejte trochu dřív, než něco někam napíšete.
viewtopic.php?f=70&t=5505
Výhody a nevýhody se tam už probírali. Nakonec se stejně musíš rozhodnout sám, jestli si takovou hračku má smysl pořizovat. Jako největší mínus je zřejmě mizerná kvalita záložního zámku (když dojde baterka), což zcela bourá smysl takového zabezpečení. Zvídavému děcku to možná odolá, odhodlanému dospělému už těžko.
viewtopic.php?f=70&t=5505
Výhody a nevýhody se tam už probírali. Nakonec se stejně musíš rozhodnout sám, jestli si takovou hračku má smysl pořizovat. Jako největší mínus je zřejmě mizerná kvalita záložního zámku (když dojde baterka), což zcela bourá smysl takového zabezpečení. Zvídavému děcku to možná odolá, odhodlanému dospělému už těžko.
- wigum
Příspěvek#945 » pát 25. zář 2015, 21:45
Já tedy můžu doporučit tenhle trezor. Maximální spokojenost a myslím, že za dobrý peníz.
http://www.jinova.cz/nove-trezory/na-dl ... r-zbs-10-6
A mají pochopitelně i menší a lacinější.
http://www.jinova.cz/nove-trezory/na-dl ... r-zbs-10-6
A mají pochopitelně i menší a lacinější.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí