Revolvery Taurus

Krátké vícehlavňové zbraně
4mike

Příspěvek#136 » čtv 11. zář 2025, 11:27

Konstrukční důvod k drhnutí není, čili musí jít o nějaký fuck-up,
větší odpor na spoušti není bezpečnostní prvek ale nutnost natahovat spouští DA
a ano 6r bude mít poněkud těžší spoušť než 5r (na stejným rámu) stejně jako 8r vs 6r.
Když nevíš, co ti z toho odkud má vyskočit, rozebírej ve větším igeliťáku.
Ber to jako džíny, taky musí být nějak ošoupaný, pokud nejsou "kostelový" :-)

P.S u malých Taurů lidi obvykle ztrácí jen přítlačný kolík a pružinku pod ním, co zvedají aretaci válce,
takže až vyšroubuješ šroubek před spouští, vyklopíš válec a budeš vytahovat konzoli, pak bacha na to kam to vypadne.
Při skládání šroubky utahovat ne na moment ale zlehka (šroubovák mezi 2 prsty) a na loctite 243
(utahuješ do hliníku a ty závity nechceš mít na jedno použití)

M82K

Příspěvek#137 » čtv 11. zář 2025, 12:10

Hele ted jsem koukal na video to vypadá celkem ok na pokusy cekal jsem uvnitř nejakou šílenost.

Hm tak to ja do nej půjdu. A pres zimu si budu hrát s pružinkami.

PS nemáš ty nebo někdo jiný odhad kolik toho tak tyhle revolvery vydrží? Jako je to podobný jako u pistole cca 50 tisic nebo? Pokud se z toho bude střílet běžná 38 a ne +P.

Loctite doma mám tak možná i preventivně podlepit.

4mike

Příspěvek#138 » čtv 11. zář 2025, 14:02

životnost neodhadnu, sem tam si z toho prásknu sem tam vypucuju, někdy nosím, a v tomhle režimu je už jen ošoupaný po cca 20 letech

sonor

Příspěvek#139 » pát 12. zář 2025, 09:31

Zdravím. Jsem revolvery nepolíben, navíc ještě touto ráží, 9x19. Zbaští to standardní ogivál, nebo musí mít komolou střelu? Dík.

jarda-hifista

Příspěvek#140 » pát 12. zář 2025, 09:48

Ahoj! Ogivály bere úplně normálně, ale docela kope. Tak jsem si nechal udělat náboje se slabší navážkou a to je ono, pohodové střílení a navíc díry v terči jak od děrovačky. Převážně budu stejně střílet 9x19, v současnosti Alza přebíjené. Jrd
IMG_20250912_103837_1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sonor

Příspěvek#141 » pát 12. zář 2025, 10:21

Dík. Kolik váží střela? Zatím přebíjím 124gn s navážkou 3,5gn od Vectanu- AS. stačilo by to?

M82K

Příspěvek#142 » pát 12. zář 2025, 11:24

Tak jsem si dnes osahal další Taurus a tam už drhnutí nebylo, nicméně ten chod spouště nebyl o moc lepší.
Zároveň jsem měl na porovnání Ruger a Alfu Stainless a byť nerad musím říct že cokoliv co jsem zatím držel v ruce - Ruger, Colt, Alfa bylo výrazně lepší jak tři kousky od Taurusu.

Ano beru že je to velký cenový rozdíl a za tu cenu jsou ty revolvery Taurus pěkně, ale asi od toho očekávám víc takže se začínám pomalu smiřovat s tím že pokud S&W v nějakém Scandiu nebo Kimber K6XS nenaplní mé očekávání tak hold budu muset zvednout laťku a smířit se s vyšší váhou než jsem chtěl.

jarda-hifista

Příspěvek#143 » pát 12. zář 2025, 12:18

sonor píše:Dík. Kolik váží střela? Zatím přebíjím 124gn s navážkou 3,5gn od Vectanu- AS. stačilo by to?

Nevím, musím se zeptat, já to sám nedělám.

4mike

Příspěvek#144 » pát 12. zář 2025, 14:22

M82K píše:.... Alfa ....

jenže zrovna u Alfy je to nahodilý stav, než se někam něco posune nebo něco ze zinkový slitiny vymačká,...

BTW jděte si s těma patronama dopr.... třeba do vlákna přebíjení :evil:

M82K

Příspěvek#145 » pát 12. zář 2025, 15:18

Ja o patronách ani čárku.

Hele alfa byla Stainless takze celonerez leštěná. Ty zinkový jsem slyšel ze se kazí dost.

No ja se případně s dotazy na jine kousky přesunu do všeobecného vlákna kdyz tady je to o Taurusu.

4mike

Příspěvek#146 » pát 12. zář 2025, 21:02

4mike píše:.... něco ze zinkový slitiny vymačká,...

Bez ohledu na model všechny mají z toho sajrajtu "táhlo" pro vyklopení válce

KJ

Příspěvek#147 » úte 2. pro 2025, 20:36

Přidám také svoji zkušenost s revolverem Taurus 856 T.O.R.O., který jsem nedávno zakoupil. Bohužel jsem byl dost nadšen a tak jsem přehlédl, že má velkou mezeru mezi válcem a hlavní 0,25 mm (!) - změřil jsem pak spárovou měrkou, tlačítko odemykání válce se dost viklá a po cca 100 výstřelech a adekvátního počtu odemykání válce se část černění vedle mechanismu zadního uzamykání válce setřela. Za 13500 Kč bych sice žádný zázrak neočekával, ale toto také ne. Na zahraničních fórech si revolver celkem chválí a o těchto mých specifických problémech se tam nezmiňují. Zřejmě jsem koupil 2. či 3. kvalitu určenou pro specifický český trh. Ano, je to má chyba, že jsem si to řádně nekontroloval, ale berte to spíše jako odstrašující příklad; a to jsem si jako vůl na to přikoupil i kolimátor... :oops: Takže revolvery Taurus příště raději už ne...

4mike

Příspěvek#148 » čtv 4. pro 2025, 05:42

Hledas problem, kde neni

stip

Příspěvek#149 » čtv 4. pro 2025, 09:50

Takže se viklá tlačítko a ošoupala se na něm povrchovka? A jak to střílí?

paza

Příspěvek#150 » čtv 4. pro 2025, 10:41

Sice Taurus nemám (mám LCR), ale že to střílí bych bral jako samozřejmost, to, že se viklá tlačítko a otírá se černění by mě ale také štvalo, mám rád hezké a kvalitní věci a tak chápu, že to pečlivým lidem může vadit.
Rozhodně bych tedy jakoukoli negativní zkušenost nebanalizoval, může to pomoci někomu, také pečlivému, kdo má rád kvalitní věci, při volbě co si pořídit...

Zpět na