Tippmann M4-22 Pro/Elite

Dlouhé zbraně .22LR

pskorec

Příspěvek#31 » úte 21. bře 2023, 20:55

Na prodejně mají bohužel jen 12,5" verzi a na druhé mají jen 16" verzi. Nejde tedy obě zbraně současně vyzkoušet, což je škoda. Každá se určitě drží jinak, kvůli vyvážení. Asi vezmu tu kratší verzi, skladování a manipulace bude jednodušší.

sali27

Příspěvek#32 » stř 22. bře 2023, 09:55

No můžeš jet pro tu kratší a když se ti bude zdát malá. Tak objednat a nechat si dovést 16 palců.
Já to bral tady a dělají i rozvoz. Já mám 180cm a původně jsem chtěl 16. Ale kdybych to dal na jednobodový popruh tak 16+ tlumič to by končila někdo pod kolenem.

https://www.mwarms.cz/samonabijeci-pusky:tippmann-arms/
Říkal že kolem 500kč zaleží jakou trasu a kolik toho vezou. Takže pak inviduál.

pskorec

Příspěvek#33 » pát 24. bře 2023, 21:49

Díky, půjdu si to ještě prohlédnout na prodejnu. Je to jako s pistoli, první koupená nikdy není poslední. První AR-15 taky nebude poslední, takže druhou můžu koupit s jinou hlavní.

mikk

Příspěvek#34 » stř 26. čer 2024, 20:02

Pořídil jsem před časem Tippmanna a bohužel první dvě návštěvy střelnice dopadly celkem nevalně.

Samonabíjecí puška se poměrně často zasekavá (cca 5-7 poruch na krabičku nábojů) kdy závěr vzpříčí naboj a nezavede ho do komory. Mám vystřeleno přesně 300ks a je to k nasraní a bohužel se mi to nepodařilo vyřešit: testovaný tři druhy munice, vícero zásobníku, čištění/mazání, napaskovaní zásobníků...

Aktuálně jsem to otevřel po emailu s prodejcem a ten navrhuje to předat dodavateli/dovozci na opravu.

Setkal jste se někdo s výše uvedeným problémem na Tippman M4 22, nebo na jiné samonabíjecí maloražce?

Mohl by mi zdejší ochotný majitel dalšího Tippmana vyfotit jak vypadá náběh do komory u Vaší pušky?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kokosak

Příspěvek#35 » pon 8. črc 2024, 14:55

Zdravím, Tippmana mám 2 roky (model elite 10") nasazen tlumič obyč. modulový A-tec za 2tis. Zásobníky mám 10 i 20 r. Takto vzpříčený náboj u sebe eviduju celkem často. Nastříleno mám málo (cca 2000 ) a řekl bych že má spolehlivost naštěstí vzestupnou tendenci. Snad se ještě zaběhne :-) .. Nicméně se subsonickými náboji je to opravdu né tak spolehlivé jak bych si přál. U sebe odhaduji závadu cca na každých 15-20 r (většinou takto vzpříčený náboj ). Sonické mám vyzkoušené CCI , American Eagle , a teď nově Federal nějaké ekonomičtější tuším 525 ks v balení a vše funguje naprosto spolehlivě. Sellier & Bellot
také naprosto v pohodě jen mám pocit že více špiní. ( 1-2 závady řekněme na 100 ran).

kokosak

Příspěvek#36 » pon 8. črc 2024, 15:04

Ještě bych si dovolil pár postřehů. Myslím že s tlumičem to funguje spolehlivěji. Přece jenom o trochu větší tlak v systému tomu dynamickému závěru dělá dobře :-) .. Když můžu střílím HV. Hodně čistím, protože už po 100-150 ranách je to v mém případě dost znečištěné ( hlaveň u malorážky neřeším, tu čistím tak po 1000). Náběh do komory vyfotím a zašlu :-)

mikk

Příspěvek#37 » stř 10. črc 2024, 19:23

Děkuji moc za feedback. Já mám zatím vyzkoušené S&B Club, S&B HV a Aguila HV. Počet závad byl víceméně stejný u všech.
Závady se mi vyskytují hned i na vyčištěné zbrani, tak jsem tuto souvislost zavrhl.
Příčinu závady bych právě vůbec nadefinovat jako problém s pretazenim závěru ale snad spíš naopak, kdy závěr má více energie a naboj se namísto zavedení do komory dynamickým účinkem vzepre o hranu komory a zbytek kineticke energie ho posleze stáhne mimo komoru až to zdeformuje střelu.

Jj prosím o tu fotky vaši komory pro porovnání. Nejde mi do hlavy proč tam není nějaký alespoň kosmetický náběh, nebo alespoň srážení... Na mé je to víceméně ostrá hrana

kokosak

Příspěvek#38 » pát 12. črc 2024, 07:41

Zasílám slíbené foto

kokosak

Příspěvek#39 » pát 12. črc 2024, 07:57

Když nad tím přemýšlím, tak tam opravdu žádný náběh do komory není. Ono u malorážky a tohoto typu závěru možná ani kloudně být nemůže, ale to jenom přemýšlím nahlas. Myslím si, že náběh vlastně supluje pouze ta malá skluzavka v zásobníku. Máte 1 nebo více zásobníků ? Říkám si aby ten problém nebyl v tom.

oldglock

Příspěvek#40 » pon 15. črc 2024, 12:20

Zkusil bych na ty zásobníky mrknout. Zda při otevřeném závěru jsou náboje přímo proti komoře. Nevím, jak vypadají zásobníky do této zbraně, jaké mají vývodky. Lehce bych maznul (mastným hadrem) vnitřek zadobniku, aby tam hezky klouzal podavač. A v neposlední řadě bych samotné náboje před střelbou povalel v mastnem hadru.

mikk

Příspěvek#41 » pon 15. črc 2024, 14:00

Díky za foto Vaší komory. Přijde mi dle fotek obdobná (technologický zpracování hrany otvoru) jak moje. Po dalších cca 200ks ran ji mám taky už oleštenou.
Neměl jsem na mysli vyloženě geometrii "typu spodni skluzavky" jak např na glocku, ale pouze větší hranu, nebo rádius, aby se střela nevedla do komory s menší chybovosti.

Kinematiku zavedení náboje jsem zkoumal a je zajímavý, že náboj je v první fázi posunu ze zásobníku pod osou hlavně, poté při vstupu do komory je více natočen a přechází do komory po jejím horním facu...

Se zásobníky jsem už laboroval viz první příspěvek

mikk

Příspěvek#42 » úte 6. srp 2024, 14:06

Update s mým Tippmannem M4 22lr PRO S.

Prodejce víceméně potvrdil závady u testovaného střeliva, takže to předává na oficiálního dovozce do ČR a to firmu ProArms, kde by mělo dojít k doleštění komory a tím i eliminaci zmíněných problémů. Už tam takhle jeden kus prý posílali.

Tak snad se dočkám fungující malorážky. Ještě napíšu jak to celé dopadlo až doběhne reklamace a vyzkouším ji...

Zpět na