Antreg karabina 9 mm Luger

Samonabíjecí pušky

Erix

Příspěvek#166 » čtv 8. kvě 2025, 21:46

Nějaké nové info? Prý se pořád ladí, na veletrhu nic nebylo a cenovka bude 40t + Kč, tož je vše co se mi zatím sešlo. :?

DesertEagle

Příspěvek#167 » sob 10. kvě 2025, 19:14

Béďa píše:Ohledně PCC předpokládám, že to dopadne stejně jako v případě pistolí.
Ohledně kvality, pro lem byl jasně popsán, v prvních kilusech jim uteklo pár přepálených zavoeniku, prý problém se spoustakem s klasickým tlumičem. Jinak kvalita zpracování byla na jedničku, měl jsem, ale byl těžší.
Verze dva vypadá hodně dobře, záleží na co to člověk chce.

.. dobu dokonale prokaučovali, trh je karabina doslova přecpaný. Možná, že výroba ani nedáva smysl, pokud nepřijde objednávka ze složek nebo zahraničí. Osobně jsem čekal trpělive a dlouho, mezitím mi přistály v trezorovne 3 karabiny, tak už mě Anztreg ani nezajímá.

Erix

Příspěvek#168 » ned 11. kvě 2025, 21:40

Tak trh přecpaný je, ale málo co se chová kultivovaně či dokonce klidněji než mp5. Cílem Antregu je se přiblížit chování mp5 (brzdění závěru by mělo by principielně asi podobné, ale konstrukčně jiné). No cílovka nebudou hobbíci, ale spíše střední třída a sportovní střelci, kteří dosud volili třeba Vosátku AR9 nebo Sig MPX, CMMG Banshee,..

Béďa

Příspěvek#169 » pon 12. kvě 2025, 10:51

Jj plně souhlasím, doba je pro nové PCC hodně zlá. Procházet a něčím co nebude nějak býčího ať nemá smysl.
Smysl by mělo, dle mě, jediné PCC co bude v chování na úrovni SP5, ergonomie a skladnost jak BT APC, odolnost jak MP5, pak by to mohlo uspět. Ale předpokládám, že to je u ledu.

DesertEagle

Příspěvek#170 » pon 12. kvě 2025, 11:52

Logicky to u ledu bude. Stejná pohádka jako příběh Snine. Osobně mi to přijde jako snaha objevovat objevené, pokud mluvíme o systému brzdění a zamykání PM5 a hledat nová složitá řešeni na exponovaném trhu asi smysl nemá. Navíc ted jsou možnosti dodávek vojenských zbraní na UA ..

Střelec

Příspěvek#171 » pon 12. kvě 2025, 12:05

Tak hlavně největší trh jsou OS, kde jsou zbraně v této ráži na ústupu.

Erix

Příspěvek#172 » pon 12. kvě 2025, 13:07

9x19 mm na ústupu? Nemyslím si, policie právě toto potřebuje, ne všude se dá lítat s exotem v ráži 5.7x28/4.6x30 a podobným. Navíc ne zcela "školený" personál s dlouhou v 9x19 nenadělá případně tolik problémů, ne každý příslušník má URNA výcvik, ale dlouhou by měl zvládat.

Gimpel

Příspěvek#173 » pon 12. kvě 2025, 14:18

Také mi alespoň nepřipadá, že devítkové cokoliv s tříbodovým úchopem ustupují.
Co má ÚRN a možná i zásahovky, je u četníků toliko okraj.

Obchody rozhodně nejsou přeplněny (v této oblasti) polouzamčeným a uzamčeným závěrem.

Erix

Příspěvek#174 » pon 12. kvě 2025, 20:32

No projekt Antregu by měl být aktivní, nicméně ta doba je extrém, uvidíme, tedy možná. ;) Jinak služební devítka u nás bude vládnout asi navždy. U dlouhých jsou sborem oblíbené stále staré klasiky HK MP5, někde tedy nahrazeny MP7 kvůli specifické ráži a účinku. Pokud by se, podařilo vytlačit CZ Evo něčím jiným (díky lobby Zbrojovky téměř nemožné), byl by to určitě služební posun.

Zpět na