Stanovená záloha státu včera, dnes a zítra

Sobiho

Příspěvek#46 » pát 9. kvě 2025, 14:09

CzechJoker píše:Mimochodem, něco vzdáleně podobného tady existuje či existovalo - Czech SAR Team. Sice beze zbraně, ale zato užitečně v případě nutnosti. Dobrovolně, zdarma.
Když jsem se dotazoval na KŘ, tak to alespoň v našem kraji nikdo nezná, nevyužívá. Možná kdysi a možná jen lokálně a někde jinde.
Kdyby se to propojilo, bylo by to možná zajímavé alespoň pro někoho. Jak jsem se dozvěděl na hranatém stole, někteří frenventanti odmítají podepsat slib SZS, což mi úplně nedává smysl (podobné kurzy mohou projít kdekoliv, často levněji a mnohdy i s lepší obsádkou instruktorů), ale budiž.

Od CzechSAR Teamu okamžitě pryč... Jen žebrají peníze, hrají si na borce, zatímco všichni jsou neschopní, zneužívají důvěry a tísně lidí k vlastnímu obohacení. A to se nebavím,že akorát umí zničit stopy a pachovky... tohle je čistý "punk" k ničemu. Osobní zkušenost.

Sobiho

Příspěvek#47 » pát 9. kvě 2025, 14:10

Zpět k meritu... jsem pro SZS, ale tak aby to mělo smysl i pro společnost a ne jenom krytí ZoZ před EU... A ten prostor tady je.

Erix

Příspěvek#48 » pát 9. kvě 2025, 15:42

Prostor je, ale ani komplet LEX, ani osamělí bojovník typu pana Charváta to za nás nevybojuje.

Bylo by dobré zkusit oslovit vnitro, případně někoho z PSP či Senátu a zkusit domluvit nějakou schůzi s námi, koncovými osobami. Tam se vidělo, jestli zájem je, co čekat, co ne a konečně bychom se mohli zařídit a ukončit nekonečné debaty.

Buďto nás budou nějak chtít zapojit a naše klacky nebudou fujky, nebo jim to hodíme pod nohy, ať si to sežerou, ale nepřítele ať případně odráží sami a po nás nic nechtějí. Komplet to tady bezpečnostně podělali - nejen v ČR, ale i v EU a ještě budou prudit a vymýšlet kraviny. :roll: Já být na místě některých, tak chodím kanálem, nebo se zahrabu pod zem hanbou.
Hodně z nich má děti, to si myslí, že jejich chování nezpůsobí problém jim i dalším generacím? Oni ty prachy jednou dojdou a já mít takové rodiče, tak se odstěhuju jak to půjde, protože ty kapky třeba ve škole, musí být hrozné.

Sobiho

Příspěvek#49 » pát 9. kvě 2025, 20:50

A co jsi udělal ty? Já se Zdeňkem i Jakubem jsem v kontaktu. Kydáš nebo jsi napsal alespoň jednu vyjadřovačku do PSP?

Erix

Příspěvek#50 » pát 9. kvě 2025, 21:35

Napsal, ale asi blbě nebo špatné osobě, no bylo toho více a na různé věci. ;) Jak někdo nemá zájem, tak prostě neodpoví, to je moderní a navíc odpověď není povinná. Problém je jen z horním aparátem, nižší složky, organizace a policie normálně komunikuje. :?

Sobiho

Příspěvek#51 » pát 9. kvě 2025, 22:40

Sorry už Tě neuvidím...

dan

Příspěvek#52 » sob 10. kvě 2025, 07:36

Sobiho píše:jsem pro SZS, ale tak aby to mělo smysl i pro společnost a ne jenom krytí ZoZ před EU...
Pokud ma stat a spolecnost zajem na "Sboru dobrovolnych Policistu", ktere bude moct povolavat a ukladat jim povinnosti nad ramec toho, co muze ukladat kazdemu obcanovi, necht si takovy zridi. Ja ale jsem presvedceny, ze pravo drzet zbran ma byt opravdu pravo, nikoliv privilegium priznavane za "za spolecenskou angazovanost". Napady podminit ochranu civilniho prava na drzeni zbrani povinnou sluzbou "pro blaho spolecnosti" (nad ramec toho, co maji ostatni obcane) me pozitivne neoslovuji.

Erix

Příspěvek#53 » sob 10. kvě 2025, 13:14

No dostal jsem zajímavou SZ, autora sem dávat nebudu, nicméně má určitě širší dohled než já a má vazbu na střelnici. :idea:
SZS je dle jeho slov "velká" hra, která nemá patrně za cíl zřídit něco smysluplného, ale spíše zase ždímat aparát, naslibovat hory doly a skutek utek.
Do věci bude patrně zainteresována nejen CZUB(velký podíl z kurzů + akce cílené na nováčky), ale i Vlašim (S&B, zase skrze střelivo) + vlivnější střelnice. ;) Je to takový Potěmkinův výcvik a medem namazaná huba ohledně "ochrany" kvérů.

Takže když to zpětně promyslím, tak je dobře, že kurzy MV jsem nezkusil, stačí "civilní" varianta a v případě potřeby jedu sám za sebe a blízké.
Šaška jim dělat nebudu -> mluvit se s nimi prý nijak nedá a věc je de facto konečná do příští vlády.
Naposledy upravil(a) Erix dne sob 10. kvě 2025, 13:18, celkem upraveno 1 x.

cipis

Příspěvek#54 » sob 10. kvě 2025, 13:16

Uprimne? Sam na sebe budes v prdeli hned v prvnim konfliktu. Jednotlivec nema sanci. Sam rodinu neubranis. Jestli ti jde o tohle.

v.k.

Příspěvek#55 » sob 10. kvě 2025, 14:20

dan píše:... Ochranu ale poskytuje pouze osobam účastnícím se v rámci systému střelecké přípravy příslušného programu střelecké přípravy. To znamena tem, kteri se prave ucastni nektereho z programu MVxxx nebo MV-1-500. Jine osoby aktualni pravni uprava primo nechrani...

Dekuji za dobre informace, ktere sem davas. Me by zajimalo kdy, resp. cim v tomto kontextu zacina a konci ucast nektereho ze zakladnich kurzu programu. Je mozne byt (formalne) v priprave po delsi dobu, napr. odkladanim samotne ucasti na kurzu, a tim byt chranen? Nevis?

Gimpel

Příspěvek#56 » sob 10. kvě 2025, 14:29

................................. ,,už Tě neuvidím..." ....................

Tak, do politického grémia D.H., se již nedostanou další podněty a z věci zbyde jen ta šaškárna. :lol:
Nepřipadá mi, že by vlákno toto, jakkoliv narušovalo fungování zbraňového fóra, spíše naopak jen. :thumbup:
Někteří zde i takováto vlákna vyžadují (sám ne).

Gimpel

Příspěvek#57 » sob 10. kvě 2025, 14:43

................... ,,budes v prdeli hned v prvnim konfliktu." ....................

Toto tak jednoznačné není. Malou rabující skupinku zvládnem. Až ta příští a třeba i větší uvidí jak (do)padli ti první, ochotně jinam půjde.
Ovšem vojáci (co zde nebudou), to by bylo holt opačně. :(

cipis

Příspěvek#58 » sob 10. kvě 2025, 14:53

Mluvis ale ted v mnoznem cisle.
Sam to ale nedas, musis take nekdy spat a hlavne se starat o preziti.
Navic, pokud nekdo uvidi, ze se tam nekdo nekde ubranil, tak snadno nabyde dojmu, ze tam asi neco zajimavejsiho byt musi.

Mac.42

Příspěvek#59 » sob 10. kvě 2025, 15:56

v.k. píše:Je mozne byt (formalne) v priprave po delsi dobu, napr. odkladanim samotne ucasti na kurzu, a tim byt chranen?

Je to neintuitivní, ale účastníkem programu je až ten, komu byla vydána pokročilá aprobace v systému střelecké přípravy a vyjádřil souhlas se zařazením do stanovené zálohy státu. Tedy až účastník individuálního výcviku v rámci MV-1-500.

Erix

Příspěvek#60 » sob 10. kvě 2025, 16:12

No, tak to neintuitivní je. Předpokládal bych, že dosáhnout úrovně, kde slib musí být, stačí. ;)

No k té samostatné činnosti, ano, někdy člověk spát musí, tak hlídku může držet někdo blízký, takže to opravím, úplně sám patrně opravdu nebudu. Moc hlav ale zatím chránit nemusím. Pokud by bylo tak špatně, že by výhled byl nejistý, tak se stejně každý rozhodne ještě alternativně. Ostatně už nám říkali na základce, na kryt ser.. e, jděte ven, prožijte co nejvíc půjde atd. Ale to už jsme úplně na konci a to sem snad ještě nepatří.

No co by chtělo vyřešit je, ten vládní lobbing na jedné straně, ten strach ze zbraní na druhé + ještě to neustálé područí pod někým (nyní EU). Sakra, to český člověk potřebuje pořád nějakého loutkáře, svůj názor nemá, nebo má a pořád drží hubu a krok?

Zpět na