Opakovaná špatná zkušenost při střelbě z glocka 17 a 19
Glock a spol.
- Vojta
Příspěvek#1 » ned 16. pro 2012, 21:13
Již několikrát jsem při střelbě ze zapůjčeného glocka 17 a 19 v ráži 9x19 zaznamenal vzpříčení vyhazované nábojnice ve výhozním okénku. Jednalo se vždy o poměrně nové zbraně bez viditelné technické vady (v jednom případě o zcela novou zbraň). Snažil jsem se tedy přijít na to, v čem je chyba. Jsem levák a střílel jsem v těchto případech nejdříve levou rukou. Takže jsem se nejdříve domníval, že jsem rukou aktivoval záchyt závěru... střílel jsem tedy následně pravou rukou a problém se spolehlivě opakoval. Dospěl jsem k závěru, že zbraň držím moc lehce a závěr se tedy spolehlivě nestáhne do zadní polohy. Držel jsem tedy zbraň silně, pro mně velice nezvykle křečovitě a problém se nevyskytoval. Domnívám se tedy, že problém byl způsoben slabým držením zbraně. Nicméně moje důvěra v glocka úplně pohasla. Stejně se mi nikdy nezamlouval, jeho vzhled mně vyloženě odpuzuje, je pouze jednočinný, v ruce mi přijde jako trochu lépe tvarovaná petlahev, nepoznám, jestli mám zaražený zásobník nebo jestli mi každou chvílí vypadne ze zbraně a celá pistole je pro mně hrozně tlustá, navíc je i s těmito vlastnostmi nepředstavitelně drahej.... prostě makarovu konkurovat ve spolehlivosti a pohodlnosti nemůže... ale to jsou jen mé subjektivní názory.
- Patrik
- Georg
Příspěvek#4 » ned 16. pro 2012, 21:43
No a to tom to je. Než si něco koupit, tak si to nejprve vyzkoušet. A když mi to nesedí, tak se poohlídnout po něčem jiném. Já jsem si vlastním zkoušením zjistil, že i na relativně krátkou vzdálenost je velký rozdíl, když zbraň držím lehce, nebo křečovitě
. Je hezké, že si o tom někde přečteš, ale nikdy není nad vlastní zkušenost :D

- Vojta
Příspěvek#5 » ned 16. pro 2012, 22:15
Rozhodně tu nechci vykopat válečného kalacha proti zastáncům glocka, nebo zde vyvolávat válku s glocky, to by bylo opravdu zbytečné.
Jen jsem nějak nemohl tuhle zkušenost přejít bez toho, abych se s ní nepodělil s ostatními. Pořád jen slyším chválu na kvality glocka, ale dobrá.... raději ho už nebudu dále hanět...
Jinak se domnívám, že poloautomatická jednočinná zbraň ve špičkovém technickém stavu má při zmáčknutí spouště při náboji v komoře a napnutém bicím mechanizmu vystřelit a připravit další náboj k opakování procedury, i když ji budu držet slabě, osobně mi samozřejmě z podobných důvodů mnohem více vyhovují revolvery... Pokud tohle nějaká samonabíjecí zbraň nesplní, pak si ji opravdu nekoupím
Jen jsem nějak nemohl tuhle zkušenost přejít bez toho, abych se s ní nepodělil s ostatními. Pořád jen slyším chválu na kvality glocka, ale dobrá.... raději ho už nebudu dále hanět...
Jinak se domnívám, že poloautomatická jednočinná zbraň ve špičkovém technickém stavu má při zmáčknutí spouště při náboji v komoře a napnutém bicím mechanizmu vystřelit a připravit další náboj k opakování procedury, i když ji budu držet slabě, osobně mi samozřejmě z podobných důvodů mnohem více vyhovují revolvery... Pokud tohle nějaká samonabíjecí zbraň nesplní, pak si ji opravdu nekoupím

- kuba
Příspěvek#6 » ned 16. pro 2012, 22:30
ano glock je "blbuvzdorny" ale vsechno ma sve meze
to ze nepretahne uplne je z 80% spatny uchop, z 19% spatne strelivo a z 1% chyba zbrane, kdy zvlast u nove je problem ze vratna pruzina ma moc velky odpor coz se pri prvnich dvou projevi jeste markatneji.
+ jeste upozornim že glock neni jednočinná pistole

to ze nepretahne uplne je z 80% spatny uchop, z 19% spatne strelivo a z 1% chyba zbrane, kdy zvlast u nove je problem ze vratna pruzina ma moc velky odpor coz se pri prvnich dvou projevi jeste markatneji.

+ jeste upozornim že glock neni jednočinná pistole

Naposledy upravil(a) kuba dne ned 16. pro 2012, 22:33, celkem upraveno 1 x.
- reddog
Příspěvek#8 » ned 16. pro 2012, 22:40
Vojta:
Tak dobra, to co popisujes te ale muze potkat i s jinou znackou, nez s Glockem. A ver ze krecovite nic drzet nemas. Je to jen o spravnem drzeni. Se slabym (nedostacujicim) uchopem taky nebudes zvladat opakovany vystrel, prenaseni strelby mezi vice terci, kontrolu zasahu terce. Jestli jsi si ale chtel vyzkouset, japak ti petka poskoci v ruce, pak uz to vis. Hracka to neni, luger umi skubnout
Tomik
Tak dobra, to co popisujes te ale muze potkat i s jinou znackou, nez s Glockem. A ver ze krecovite nic drzet nemas. Je to jen o spravnem drzeni. Se slabym (nedostacujicim) uchopem taky nebudes zvladat opakovany vystrel, prenaseni strelby mezi vice terci, kontrolu zasahu terce. Jestli jsi si ale chtel vyzkouset, japak ti petka poskoci v ruce, pak uz to vis. Hracka to neni, luger umi skubnout

Tomik
- pesi
Příspěvek#10 » pon 17. pro 2012, 08:50
Vojta píše:RJinak se domnívám, že poloautomatická jednočinná zbraň ve špičkovém technickém stavu má při zmáčknutí spouště při náboji v komoře a napnutém bicím mechanizmu vystřelit a připravit další náboj k opakování procedury, i když ji budu držet slabě
Je to jen o fyzice. Pistole vyžaduje aby v okamžiku přebíjení byl rám (tělo) pevně držen - aby byl nepohyblivý. Pokud ho nedržíš pevně, ztratí se hodně energie v pohybu rámu a ta co zbude na závěr, už nebude stačit k tomu aby doběhl až nadoraz - a dojde k závadě. Pistole s lehkým rámem (tělem) jsou na pevné držení háklivější, než těžké ocelové. Pevné držení není křečovité. Zkus si představit, že držíš vajíčko. Musíš ho držet pevně, ale nerozmačkat ho

- Vojta
Příspěvek#12 » pon 17. pro 2012, 17:07
Je mi naprosto jasné, jak funguje samonabíjecí pistole a čím konkrétně jsem se já při střelbách s glockem podílel na jeho selhačích.
Nicméně s CZ75 (kompakt i full size 9x19), Berretou 92 (9x19), kopií coltu 1911 (.45 ACP), TT33 (7,62x25), Makarovem (9x18) a s dalšími poloautomatickými pistolemi je můj úchop dostatečně silný k tomu, aby zajistil spolehlivé přebití. Ano, ten problém byl čistě ve slabém úchopu zbraně, o tom nemůžu pochybovat, což ale neznamená, že zbraň držím mezi palcem a ukazovákem, nebo že mi zbraň sedí navolno v dlani.. Jen se divím, jak může glock tedy splňovat požadavky spolehlivé zbraně.
U mně glock propadl na plné čáře.... mně se naprosto vzhledově nelíbí, za spolehlivého ho už vůbec nemohu považovat, snad už jen jediné na jeho legendě může být pravdivé... a to jeho odolnost proti poškození, nicméně to asi nikdy neposoudím, protože glock je jedna ze zbraní na posledním místě, kterou bych si do sbírky pořizoval. Ale kdybych náhodou nějakého sehnal, nejlépe zadarmo, tak by to rozhodně byla jedna z těch zbraní, kterou bych nelitoval podrobit těm nejtvrdším testům.
Každopádně se jedná o moje zkušenosti a moje pocity a nechci tady nikoho odrazovat od glocků.
Nicméně s CZ75 (kompakt i full size 9x19), Berretou 92 (9x19), kopií coltu 1911 (.45 ACP), TT33 (7,62x25), Makarovem (9x18) a s dalšími poloautomatickými pistolemi je můj úchop dostatečně silný k tomu, aby zajistil spolehlivé přebití. Ano, ten problém byl čistě ve slabém úchopu zbraně, o tom nemůžu pochybovat, což ale neznamená, že zbraň držím mezi palcem a ukazovákem, nebo že mi zbraň sedí navolno v dlani.. Jen se divím, jak může glock tedy splňovat požadavky spolehlivé zbraně.
U mně glock propadl na plné čáře.... mně se naprosto vzhledově nelíbí, za spolehlivého ho už vůbec nemohu považovat, snad už jen jediné na jeho legendě může být pravdivé... a to jeho odolnost proti poškození, nicméně to asi nikdy neposoudím, protože glock je jedna ze zbraní na posledním místě, kterou bych si do sbírky pořizoval. Ale kdybych náhodou nějakého sehnal, nejlépe zadarmo, tak by to rozhodně byla jedna z těch zbraní, kterou bych nelitoval podrobit těm nejtvrdším testům.
Každopádně se jedná o moje zkušenosti a moje pocity a nechci tady nikoho odrazovat od glocků.
- Albert
Příspěvek#14 » pon 17. pro 2012, 18:03
Střílel jsem fungl novým GLOCKem, střílel jsem s GLOCKem co měl 8tisíc, střílel jsem GLOCKem co měl 120tisíc ran za sebou a samozřejmě jinými u kterých jsem se ani nezajímal kolik mají za sebou. GLOCK byla vždy pistole s kterou jsem neměl nikdy žádnou závadu, narozdíl od jiných výrobců. Co se týká úchopu, krom toho že můžeš zbraň držet nedostatečně, může být že jí držíš i chybně (?), nevhodně poskládané ruce.
- johnnyjak
Příspěvek#15 » pon 17. pro 2012, 18:19
Ještě mě napadá, že možná nemáš dost vysoký úchop. Mě půjčené Glocky přebíjely vždy. Dokonce i když jsem je zkoušel držet velice volně a ledabyle. Na youtube je možno najít video, kdy střelec drží pistoli jen ve dvou prstech a ta přesto přebije (neručím za to, že jde o Glock, ale pistole s plastovým rámem určitě).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí