Výstřel doma
- Pavluso
Příspěvek#196 » sob 25. kvě 2019, 20:27
Lidičky, někteří z Vás by neměli mít v kapse snad ani Rybku.... tak jsem si doma prostřel prádelník... bože, bože, holt se stalo, ale snad to nebude nikdo rozebírat. Jsem rád, že si nekupuju zbraně z komise po zdejších "cvakačích". Rána jistoty je tak akoráte u zk na zbroják dobrá...Jinak nevím proč bych s tím měl cvakat. Normoš vypustit kladivo... držím palcem a ukazováčkem jedu spoušť.... Kdo neumí zaštěrchat závěrem tak ať si pořídí vzduchovku. Tady z toho fora se stal hroznej plevel..... dělám se zbraněma 40 let a tohle je fakt moc.... jestli tohle někdo čte... tak si udělá o držitelích ZP pěkný obrázek... !!!
- Killing joke
- Killing joke
Příspěvek#198 » sob 25. kvě 2019, 21:01
Já třeba musel na střelnici cvakat při výměně zásobníku, jinak prej můžu jít domů. Tak jsem cvakal no.
Jinak doma si po vycházce s nábojem v komoře taky cvaknu.
Když jsem měl CZ 75, tak jsem ve cvakání smysl neviděl, vypuštění kohoutu je určitě lepší, ale s Glockem to moc jinak nejde a vypuštenej ho chci mít.
Před ránou jistoty vyndám zásobník, stáhnu závěr, položím náboj stranou, asi 3x zakvrdlám. Kouknu do komory a do šachty zásobníku, spustim závěr, namířim na zeď ze škváry (nebo co to je) a cvaknu. V pidi bytě to holt líp nejde.
Jinak doma si po vycházce s nábojem v komoře taky cvaknu.
Když jsem měl CZ 75, tak jsem ve cvakání smysl neviděl, vypuštění kohoutu je určitě lepší, ale s Glockem to moc jinak nejde a vypuštenej ho chci mít.
Před ránou jistoty vyndám zásobník, stáhnu závěr, položím náboj stranou, asi 3x zakvrdlám. Kouknu do komory a do šachty zásobníku, spustim závěr, namířim na zeď ze škváry (nebo co to je) a cvaknu. V pidi bytě to holt líp nejde.
- mission
Příspěvek#199 » sob 25. kvě 2019, 21:31
nikdo tu přece nerozporuje cvaknutí u zbraní, kde nejde vypustit zápalník jiným způsobem (přes kohout, vypouštěcí pákou, klikou u kulovnice, atd.), ale proč proboha cvakat u zbraně, kde to jde? U revolveru taky dáváte ránu jistoty? Máš oči v pořádku, tak do komory snad vidíš ne? Už "slyším" jak někdo dává ránu jistoty v paneláku...a nedej bože vystřelí. Pokud někdo nechce chápat elementární věci, používat vlastní mozek, tak nemá cenu to dál rozebírat.
- Honzajan
Příspěvek#201 » ned 26. kvě 2019, 06:41
Zakladni pravidla bezpecnosti se zbrani jsou:
-prst mimo spoust, dokud nechci strilet
-jednat s kazdou zbrani jako by byla nabita
atd.
Ale opravdu nikde jsem nevidel uvedenou ranu jistoty uprostred obydli, kde je zakazano strilet. Naopak rana jistoty je vlastne pokus o poruseni zakona o zbranich.
-prst mimo spoust, dokud nechci strilet
-jednat s kazdou zbrani jako by byla nabita
atd.
Ale opravdu nikde jsem nevidel uvedenou ranu jistoty uprostred obydli, kde je zakazano strilet. Naopak rana jistoty je vlastne pokus o poruseni zakona o zbranich.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí