Dostupnost dielov u exotickejsich znaciek (pistole)

Co jinam nepatří...
MM

Příspěvek#1 » ned 23. bře 2014, 12:18

Zdravim,

prosba do plena - mozete sem prosim prihodit skusenosti s dostupnostou nahradnych dielov jednotlivych vyrobcov ? Da sa predpokladat ze CZ / Glock / HK / Walther su bez problemov (mozno sa mylim), ale ake je to napr. u znaciek Beretta, Browning, Colt, Ruger, Sig-Sauer, S&W, ... ?
Primarne je otazka myslena tak ze s akymi komplikaciami je nutne potencialne pocitat, ak si clovek kupi zbran ktora nie je hromadne rozsirena. Dakujem za nazory.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » ned 23. bře 2014, 23:16

Krátce - exotické zbraně nestojí za ty starosti.
Špatně dostupné a většinou drahé součástky, zásobníky a pouzdra a málokdy lepší funkce, než rozšířená alternativa.
Příklad: měl jsem Jericho 941 na kterém se ulomil vytahovač. Nový díl k nesehnání, takže puškař dopasovával součástku z Alfy. Celkově záležitost na měsíc.

Carloss

Příspěvek#3 » ned 23. bře 2014, 23:40

Mám NC226. Pokukuju po nějakejch SIGáckejch dílech. Mohu říct, že sehnat E2 kit, SRT kit. Je to docela nadlidskej výkon. Třeba na ebayi se něco vidět dá, ale většina v USA a sem neposílaj. Chystám se koupit P239 a taky bych to lehce poladil. Ale ty díly... :-(( Zásobníky jsou třeba mec-gar a jsou v pohodě...

emde

Příspěvek#4 » pon 24. bře 2014, 10:37

FN HP35 (2.majitel) - kromě zásobníků se v ČR nedá sehnat skoro nic, nebo za ceny převyšující nákupní cenu zbraně. Individuální dovoz střenek z USA trval více jak půl roku.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pon 24. bře 2014, 12:17

Naopak příjemně mě překvapil Walther. V ČR mají kvalitní zastoupení a jsou schopní díl poslat i poštou (samozřejmě mimo hlavní části zbraně). Díly jsou relativně levné, zásobníky už nikoliv.

MM

Příspěvek#6 » pon 24. bře 2014, 21:41

No, cele toto ma zacalo zaujimat koli tomu ze mi je akosi proti srsti si zobrat prvu 9mm vec obligatnu CZ, Glock alebo nieco podobne ... zhodou okolnosti sa mi z veci co som si osahal paci S&W (Sigma a M&P), resp. Ruger SR9, pripadne vizualne znacne rusky Viking (na ten som ale zatial radsej rezignoval). V stredu by som mal mat moznost otestovat par veci na strelnici tak sa ukaze ci zaujem o tieto veci zostane. Nerobil som zatial prilisne reserse v zahranici ale rakusania tiez tvrdia ze sa na nahradne diely S&W / Ruger podla situacie niekedy caka dlhsie. Toz uvidim.

sided
moderátor

Příspěvek#7 » pon 31. bře 2014, 10:23

Z USA se dají dovéz v podstatě všechny díly, pokud to nejsou hlavní části zbraně a vejdou se pod 100babek tak i vcelku bez problémů.
A co se týká opravdu exotických kousků tak většinu součástek koupíš buď v CDS nebo Numrich Gun Parts

MM

Příspěvek#8 » pon 31. bře 2014, 13:25

Vdaka za linky, usetril si mi dalsie hladanie. O tych 100USD som sa uz dozvedel, najviac ma pri mojom hladani pobavilo ze APEX predava tuningove kity pre S&W spuste dokonca cez Amazon :lol: . Asi do toho S&W fakt pojdem.

Zpět na