Policie v Kalifornii zastřelila kluka

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Hockeyista

Příspěvek#1 » čtv 14. črc 2016, 17:48

https://www.youtube.com/watch?v=1ZW_ARzMYX4

To první střílení bych ještě chápal. Měl ruku za zády a čekat, co vytáhne, by se nemuselo vyplatit. To, jak ho ale na konci dodělali :blicismajlik:

Otik Platenik

Příspěvek#2 » čtv 14. črc 2016, 18:58

Podobnych videi jsem videl hodne, ale co mi nejde do hlavy proc ti lidi neuposlechnou prikaz policisty a nezvednou ruce nebo nelehnou na zem. Myslim si ze jsou bud pod drogama nebo psychicky naruseni.

Golem

Příspěvek#3 » čtv 14. črc 2016, 19:41

Pokud dobře vidím, tak na konci sahal pod tričko na břiše, jako kdyby odtamtud chtěl vytáhnout zbraň, takže je logické, že ho dodělali.
Ale proč se choval takhle dementně? U černochů jsem po několika těch nešťastně medializovaných případech měl pocit, že si myslí, že už můžou machrovat a policista se bude bát víc toho, že se ubrání, než toho, že se neubrání, ale co si myslel tenhle magor...

Hockeyista

Příspěvek#4 » čtv 14. črc 2016, 20:09

Nemůžu si pomoct, ale nic takového tam nevidím. Podle mně byl v šoku a asi ho to i bolelo. Když člověka něco bolí, obvykle se za to místo drží rukama. Ty ruce měl tak, že na ně viděli. Podle mně už jim nic nehrozilo, jenom ho zkrátka dodělali, aby měli jistotu, že nebude mluvit u soudu.

Souhlasím s tím, že neposlouchat chlapa s bouchačkou asi není úplně nejrozumnější řešení, ale mně spíš vrtá hlavou, proč se v USA tak často tahá kvér při rutinních silničních kontrolách. Už jsem toho projel docela dost i mimo Evropu (i když v USA jsem ještě nebyl), ale tohle jsem nikde nezažil ani jsem o tom neslyšel.

mihlit

Příspěvek#5 » čtv 14. črc 2016, 20:51

Je to tzv. problém zavřeného šuplíku - policajti netahají zbraň vždy, ale o těch běžných případech se nemluví. Kdyby jsi četl celý popis situace, tak oni byli do té oblasti povolaní, protože se tam potuloval někdo s bouchačkou. Jezdili v okolí dokola a prohlíželi to tam. Týpek se choval podezřele (vystartoval před policajtama s plynem k podlaze, až se mu zakouřilo od kol) a zároveň nebyl nepodobný popisu hledaného ozbrojence. Pak neposlouchá policajty a ještě dělá, že bude tahat zbraň.

Z mého pohledu je to naopak tak, že se divím, proč tolik lidí v americe chce spáchat sebevraždu policajtem. U nás opakované neuposlechnutí výzvy by ses taky nejspíš seznamoval s asfaltem z blízka. Pokud jsi v USA podezřelý ozbrojenec a budeš dělat jako že máš zbraň, když na tebe policajti míří, dávají ti výzvy, pak už začnou stresovaně (taky se jim očividně nechtělo střílet) výzvy dávat doplněné F-wordy a týpek si stále bude hrát "hele, co když mám za zády zbraň", tak to nelze definovat jinak než vytrvalý pokus o sebevraždu.

Octopuss

Příspěvek#6 » čtv 14. črc 2016, 21:03

Dva policajti debila vyzvou, aby ukázal ruce, a lehnul si na zem.
Debil si nelehne, šmajdá okolo, a jednu ruku drží za zády.
Debil je mrtvej.
Všechno je v pořádku.

paza

Příspěvek#7 » čtv 14. črc 2016, 21:17

Byla to jeho volba, dokonce prý prohlašoval, že ho nebaví žít.
Pokud jde o ty policisty, tak je skoro pravidlem, že prakticky na všech videích z podobných případů policisté pěknou dobu na dotyčné křičí, přímo řvou, aby ukázal ruce, dali ruce na volant, dali ruce nahoru a podobné výzvy, až je někdy obdivuji jak dlouho riskují, že je ten dotyčný oddělá.

NuNo

Příspěvek#8 » čtv 14. črc 2016, 21:39

Octopuss........naprostý souhlas.....
Nechápu proč má pořád někdo potřebu o něčem diskutovat..policajti dělaly co maj debil dělal co nemá..... hotovo

hackerjack

Příspěvek#9 » pát 15. črc 2016, 01:15

Hockeyista píše:..Souhlasím s tím, že neposlouchat chlapa s bouchačkou asi není úplně nejrozumnější řešení, ale mně spíš vrtá hlavou, proč se v USA tak často tahá kvér při rutinních silničních kontrolách. Už jsem toho projel docela dost i mimo Evropu (i když v USA jsem ještě nebyl), ale tohle jsem nikde nezažil ani jsem o tom neslyšel.

Zažil jsem i v Německu (běžnou?) silniční kontrolu, kdy se jeden policajt postavil před auto, druhý z boku, oba ve střehu a oba ruku na pažbě pistole, připraveni tasit. Dost nevlídně mi nařídili pomalu vystoupit z auta a teprve, když se ujistili, že mám obě ruce prázdné a nic na opasku, tak se uklidnili a pustili pažby. Podotýkám, že můj vzhled je tuctový a všední a životním stylem a projevy určitě nedávám důvod k jakémukoliv znepokojení.

JardaB

Příspěvek#10 » pát 15. črc 2016, 05:34

Tady je video myslim v lepsi kvalite a s titulkama http://video.idnes.cz/?c=A160714_145925 ... _webtv_aki Tezko rict, asi trosku tvrde ale ja mel vzdycky za to, ze v Americe to tak proste funguje a ze je to spravne...

Sedmej

Příspěvek#11 » pát 15. črc 2016, 08:30

tu první střelbu chápu, ale po tom výstřelu opravdu ani jeden z nich nemohl udělat ty dva kroky a prostě ho zajistit? byl postřelenej, nedělal už žádné rychlé pohyby, stáli kousek a bylo myslím i vidět, že vyloženě v ruce nic nedrží. jasně, mířili na něj, varovali ho, udělal něco co neměl, nemohli vědět co může vytáhnout. možná se to jen zdá z videa a realita vypadala jinak. ale přijde mě, že takhle ho dorazit nemuseli.

Drvoštěp

Příspěvek#12 » pát 15. črc 2016, 08:52

Nevím proč si tady, uprostřed jedné z nejklidnějších zemí Evropy někdo slintá kravatu ve věci otázky proč americhá policie hned střílí?
Ono by to MOŽNÁ chtělo se nejdřív podívat na to v jakém prostředí americký polda slouží...
Co třeba:
https://www.facebook.com/wearVERTX/videos/10154280537229424/
Tohle?
Z toho se fakt dělá špatně!

wally

Příspěvek#13 » pát 15. črc 2016, 11:06

Souhlasim s tim, ze to americky polda nema lehke a naprosto dokazu pochopit, proc na nej poprve vystrelili. Ale ocekavat, ze nekolikrat postreleny clovek bude schopen uposlechnout vyzvu je opravdu naivni, ci az skoro hranicici s debilitou. Navic je z videa patrna nulova snaha toho postreleneho zpacifikovat jinym zpusobem.

P.V.

Příspěvek#14 » pát 15. črc 2016, 11:45

A byl zastřelen kvůli neposlechnutí nebo kvůli tomu, že si furt sahal do gatí?

Ty bys k němu šel, abys ho mohl pacifikovat jinak?

Imdrunk

Příspěvek#15 » pát 15. črc 2016, 11:54

Já se teda musím zastat polišů, v zemi kde je jednodušší koupit kvér než kindervajíčko se policajtům vůbec nedivím že reagují takhle. Ten kluk byl sebevrah, já bych si tam bez výzvy ani neprdnul. To že ho dodělali na zemi je věc druhá, ale zktratový jednání se dá v takovýhle vyhrocený situaci taky pochopit, co když měl pod trikem ovladač na bombu v autě? Ok trochu přitaženej scénář, ale policajt se taky chce vrátit domů k rodině. Mohli přiskočit a ty ruce mu dát do želizek (to už jsem taky viděl, trefili týpka do bricha a jak šel na zem, hned ruce za záda s želískamaa volali záchranku.) Bohužel tohle byl míň povedenej zásah, ale vina dle mého názoru jednostranně u zastřelenýho.

Zpět na