Zbraň a otázka "Na co to máš?"



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#226 » sob 3. úno 2018, 16:27

Indian: ja treba diky fullsize pistolim a 6'' revolveru zjistil, ze kdyz na sobe mam vice vrstev tenkeho obleceni kryjici vetsinu tela, tak je mi v lete lepe nez v kratasech a triku :D

K tematu. Mel jsem kratkou diskusi s kamaradkou na tema, proc to nosim. Zeptal jsem se proc ne, pochopila a byl klid.

Uživatelský avatar
jezekif
Příspěvky: 1550

Příspěvek#227 » úte 26. čer 2018, 09:00

O Zp jsem uvažoval dlouho dopředu (léta) takže když konečně došlo na lámání chleba a měl jsem začít dělat přípravný kurz doma jsem u stolu, při jídle prohlásil: Budu si dělat zbroják, chcete někdo jít do toho se mnou? Manželka i mladá přemýšlely, jestli mají čas na "takové hlouposti" a bylo - neměli čas přemýšlet o opravdových hloupostech :-) Pak jsem musel odpovídat na otázku proč ZP doktorovi (sám ZP má). Tomu jsem řekl, že dospělý, rozumný a hlavně svobody si vážící člověk by měl být ozbrojen. Tím to skončilo, jen odpověděl, že s tím nelze než souhlasit.
Teď když už mám i nosím musím postoupit dál - dosáhnout přinejmenším vědomého tolerování střelnice, ale lépe zapojení ženy - tedy získání dalšího střelce :D



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#228 » úte 26. čer 2018, 11:58

Na otázku proč ZP je i jednoduchá odpověď "protože můžu". (A taky se chci něčím někdy případně bránit proti lumpům...)
Tolerance střelnice - důležitá věc - to se mi už povedlo. Manželku zatím ale lámu. Moc se jí do střílení nechce.
Od minulého příspěvku jsem pár tisíc odstřílel. A teď nosím pořád SFP9 což H&K označuje za full size pistoli.
A taky - Je to nakažlivé, každý týden se už nemůžu dočkat až zase vyrazím zastřelit pár terčů... :-) Baví mne to.
Důvodů dost a dost...

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#229 » úte 26. čer 2018, 12:41

Indian: vždy je u odpovědi na tuto otázku důležitý zohlednit kdo se ptá :mrgreen:



Střelec
Příspěvky: 1648

Příspěvek#230 » stř 27. čer 2018, 06:45

Kolega ze sdružení popisoval jak přišel mám dojem v 16 letech za doktorkou (samozřejmě děckou), že by si rád udelal ZP a že potřebuje potvrzení. Ta na něj koulala jako z jara, řekla mu, že vůbec neví, jak ho má vyšetřit, tak at přijde za pár dnů, že ona si to zatím zjistí. Chtěl dělat C a B. Když později tedy přišel, tak ho poslala ke sportovnímu doktorovi (skrz skupinu B, kde zaplatil za to, že šlapal na rotopedu) a na psychologické vyšetření (asi proto, že chtěl vůbec ZP). Odůvodnila to, že sepo to ,,tam" (nějakých jejich směrnicích nebo pokynech přece píše). Prý ho rozmar dětské doktorky vyšel na mnohem vice než samotný ZP, což v neproduktivním věku byl citelný výdaj.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#231 » stř 27. čer 2018, 07:02

A co tak doktorce říci, že dělá do vojenské historie a že na vlastnictví historické zbraně potřebuje ZP taky ??



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#232 » stř 27. čer 2018, 08:32

Se mi obzvlášť líbilo, že musel šlapat na rotopedu EKG, aby ho při ležení na střelnici netrefilo...
Holt se potvrzuje, že srážka s blbcem je velmi špatná životní událost :-)



Piggy
Příspěvky: 1864

Příspěvek#233 » stř 27. čer 2018, 12:17

Paní doktorka zřejmě není cvičená v luštění právních předpisů.
Tělovýchovný lékař je potřeba pouze u žadatelů o skupinu B, kteří nejsou způsobilí pro C/D/E.



neznalek
Příspěvky: 108

Příspěvek#234 » sob 30. čer 2018, 12:32

Je mi 64 let...a ZP jsem získal před 14ti dny. Proč chci nosit zbraň? Protože nechci být hračkou bandě nudících se blbců. A jestli se to někomu že ji nosím líbí nebo nelíbí mě vůbec nezajímá. Jde o můj život, nebo mé zdraví.

Uživatelský avatar
TheMlok
Příspěvky: 107

Příspěvek#235 » čtv 5. zář 2019, 06:16

teda to je desivy kdyz to vsechno ctu. Me siroke okoli reaguje svorne jednim zpusobem (kdyz jsem si zacal delat ZP).

“Jee super vezmes me pak na strelnici?”

Blizi se mi 40tka, uz dlouho mam vlastni zivot, vlastni rodinu. Moje mama zkonstatovala kdyz jsem si koupil CZ P10c, ze je moc pekna, ale ta predtim byla nadherna (ukazoval jsem ji na obrazku shadow 2) a pak rikala ze je to teda strasne tezky, a jestli to nespini kosili :D.

Manzelce se to libi. Prijde ji to zajimavy, navic me dobre zna, ja strasne rad poznavam veci a neco se ucim. Susim vecer v posteli u filmu (nejen):).

Tuhle v jine souvislosti (s nejakym clankem) jsem pripomnel muj zazitek z minulosti, ktery jsem uz kdysi vypravel *), tak jsme se dostali na to ze fakt to chce tu pumpu, jojo, fakt ze jako jo:-).

A na polemiku z moji strany ze bych mozna chtel nejakej minitrezurek (krome velkyho) na pistoli v predsini kdyz nekam jdu a prijdu na ukladani a premyslel jsem (premyslim nahlas tak nekdy placam i nelogicky navrhy), ze ta zbran je pak blbe dostupna v pripade noci (v loznici). Tak zena navrhla ze to na obranu doma chce holt jeste jednu. Spolecne vymyslime funkcni zabezpeceni aby byly snadno pouzitelne ale zase se nase rostouci (3 roky) dcera neohrozila az bude jeste sikovnejsi.

A proc mam zbrojak? Asi hlavni duvody, je to kouzelnej svet kde je hodne co poznavat, takze zabava a sport. Strilel jsem odmala vzduchovkou, bavi me to. A sebeobrana, at se s civilizaci stane cokoli, i pres to mam bohuzel ze zivota svy zkusenosti (nektere zde uvadim).

Krome zde uvedene historky me 3x za zivot prepadli, 2x nebylo uniku, situace dopadla pro me dobre (venoval jsem se 11 let bojovym umenim, ackoli ted je ze me naplacanej fotrik). Slysel jsem navic spoustu nehezkejch historek od lidi ze sebeobrany.

* pred lety, kdy jsem jeste bydlel v rodinnem domku. V okoli se vyskytla organizovana skupina zlodeju. Veskera prohlaseni o nich a situacich vim od policie po uzavreni vsech pripadu. Sli po konkretnich vecech (cenne kovy a nejaky typ dokumentu - akcii, uz si presne nepamatuji). Vloupali se do bytu kde jsem spal. Spal jsem tvrde a o nicem nevedel, rano byt vzhuru nohama, macbook odhozenej doprostred mistnosti, fotak za nemaly prachy (mam zivnost na foceni) povalenej, vyhrabany supliky, atp. Volam policii, zajistili dukazy. Barak prohledanej temer komplet, u me nesli ale do loznice kde jsem spal. Uplynulo par dni a ta sama parta vlezla k nam do domu znovu, tentokrat prohledali dalsi mistnosti, rozbili u toho okno a jeden se porezal tak byly i stopy od krve, i na dokumentech ktery prohledavali. Policie mi rikala ze jedou seriove domy v oblasti, tenkrat se posilily hlidky. Par dni pote se jeden pan vzbudil kdyz mu sacovali u hlavy tak ho umlatili, protoze se ozval. Meli jeste jednoho nebo dva svedky kteri se vzbudili ale predstirali spanek. Nakonec partu chytili, byli ozbrojeny nelegalem. Nekolikrat jsem pak v noci po nejakym zvuku prochazel barak s nozem a peprakem.

Neozbrojeny clovek radsi predstira spanek.

Uprimne z takovehle situace, kdy mame v sousedni mistnosti (je propojena s nasi dvoukridlymi otevrenymi dvermi, at se zase nekdo nedivi ze dcera nespi primo u nasi postele) male dite, ktere se muze kdykoli v takovy situaci vzbudit, se mi dela fyzicky spatne, parchant to bude mit fakt blby pokud k nam bude chtit

Standardne s sebou nosim mimo pistole kubotan, maly kapesni nuz smith & wesson tactical a peprak, zena nosi peprak.

V praci to nezminuju, kdyby byl nekdo proti, zasveceni to o me vedi :) Na openspace se 60ti lidmi je 14 zbrojaku :D

Jeste k tomu “nozi a karatistovi”, karate neznam, delal jsem jutsu a krav maga. Ale proti nozi obrana je nejhorsi, prakticky se neubranis bez zraneni, musis pocitat ze te porezou, a a tam je sakra tenka hranice mezi smrtelnou ranou, techniky znam, ale tohohle se desim fakt hodne.



Tomi_901
Příspěvky: 60

Příspěvek#236 » čtv 5. zář 2019, 09:20

TheMlok: Pumpu a samonabijeci broknu se slugy, po lese se rozlezaji medvedi, pumpa ma nizkou kadenci...
Ja to obvykle vysvetluji, ze mam 3 dcery... Nikdo se nedivi, nekteri rikaji, ze bych mel mit na to i nejakou dotaci, jako ted chteji nekomu dotovat karu, kdyz aktivne resi populacni krizi.



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#237 » čtv 5. zář 2019, 09:41

Docela bych podepsal, co píše Neználek. I u mne hlavní důvod - nestát se případným objektem nevhodného zájmu méně přizpůsobivých a nepracujících spoluobčanů (míním tím jakékoliv etnikum, ne jen to jedno).
Jak mně přibývají roky, tak se k tomu pozitivně postavila i manželka, která zbraně nemusí. Ale uznává, že mám hezkého a zajímavého koníčka, který by se v nouzi mohl hodit.
Fakticky jsem se taky setkal s tím "můžu někdy s tebou na střelnici?". Ale relativně často si to dotyčný rozmyslel, když zjistil, že náboje nejsou zadarmo (ne každý je takový kamarád, abych mu je dal v počtu pár kusů zadarmo, že...). De facto nejlepší společná návštěva střelnice byla s mým dospělým synem, který si vzápětí udělal ZP taky. Tak máme taky společný zájem.

Uživatelský avatar
LoganRaise
Příspěvky: 442

Příspěvek#238 » čtv 5. zář 2019, 10:00

Na co to mám? Inu na to, abych měl po čem sáhnout, až uslyším, že se mi někdo do baráku láme oknem, nebo se stane něco podobného. Většině okolí to stačí.

Uživatelský avatar
Walt
Příspěvky: 492

Příspěvek#239 » čtv 5. zář 2019, 11:10

Rezim pritelkyne: mam rada jakykoli sport prolozeny strilenim
Svatba na strelnici
Rezim novomanzelka: k narozkam Berettu 71, hmm, ale zbrojak si delat nebudu
Rezim manzelka: na strelnici nebyla ani jednou
Rezim odpurkyne: stridava pece urcite ne, otec ditete ma doma zbrane
To jen pro ilustraci jak to muze dopadnout
Jeste byl rezim ex v problemu s novym manzelem: mas pistoli, kdyz tak nas ochranis

Uživatelský avatar
TheMlok
Příspěvky: 107

Příspěvek#240 » čtv 5. zář 2019, 13:11

Tomi_901: dobra rada :) beru k srdci

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: fik, Vovas a 13 hostů