Vše nejlepší do roku 2012


Další rok je za námi. Doufáme, že jste vánoční svátky prožili v klidu se svými blízkými a bez úhony přežili silvestrovské oslavy (které mnohde připomínaly spíše vojenská cvičení).
I zde na ZbraněKvalitně se máme za čím ohlížet.

V březnu jsme vám přinesli fotoreportáž z německého Norimberku, kde se každoročně koná největší evropská výstava zbraní a příslušenství IWA. I letos se vám pokusíme přiblížit zbraňové novinky a zajímavosti, které výrobci a prodejci v Německu představí.

V červnu se konal náš vůbec první oficiální střelecký sraz a dovolím si tvrdit, že byl velice úšpěšný. Měli jsme tak možnost seznámit se s novými střeleckými kolegy či se znovu setkat se starými známými. Určitě už z dálky bylo slyšet, že se na střelnici sešlo mnoho různých zajímavých zbraní, které si každý chtěl ozkoušet. Ve chvílích oddechu nám Lucka zprostředkovala velmi zajímavý kurz první pomoci, večer nám Sided ukázal základy přebíjení a kdo vydržel do neděle, mohl se podívat, že i Bobři umí létat na padáku. O kulinářské zážitky se nám postaral místní hostinský, pan Vlček – například čerstvým uzeným ze střelniční udírny.
Mimochodem, Zoufalec náš sraz shrnul do statistiky:

Počet výstřelů:7931 ks, tj. průměrně 12 ran/min, tj. 1 rána každých 5 vteřin
Hmotnost vystřílených nábojů:110 kg
Hmotnost olova poslaného do valu:  67,9 kg
Hmotnost spáleného prachu:6,22 kg
Hmotnost vystřelených nábojnic:35,88 kg
Hybnost střel:30921 kg·m·s-1
Celková energie:6 690 600 J

A to tam určitě mnohé chybí, nemluvě o střelbě z kanonu!

Sraz pro vás pochopitelně plánujeme i letos. Předpokládaný termín je 25.+26. srpen 2012, opět na táborské střelnici. Další informace budeme postupně doplňovat – prozatím se podívejte do našeho fóra, kde můžete také diskutovat o programu srazu.

Loni se také začalo objevovat více článků a letos se snad budou objevovat ještě častěji. A přidat se můžete samozřejmě i vy! Máte nápad na zajímavý článek, který by zajímal i ostatní střelce? Umíte se čtivou formou podělit o své znalosti s ostatními? Dejte nám vědět! Nejlépe soukromou zprávou na našem fóru.

Rozšířili jsme stránku Nauka o zbraních ve snaze novým žadatelům o ZP ještě více usnadnit přípravu na zkoušku odborné způsobilosti. I během loňského roku jsme tak pomohli desítkám (možná i stovkám?) střelců se získáním ZP nebo rozšířením jeho skupin.

Vytvořili jsme registrační systém pro závody LOS, který závodníkům i organizátorům závodů usnadní přihlašování do soutěží. Pokud jste na žádném závodě LOS ještě nebyli a rádi byste to zkusili, určitě se koukněte do kalendáře závodů, kdy a kde se chystá další závod poblíž vás.

V našem fóru se živě diskutuje. Za loňský rok přibylo více než sedm tisíc nových příspěvků a neustále nám přibývají noví členové. Přesto si stále udržuje svoji přátelskou atmosféru – ale to určitě posoudíte nejlépe vy sami, členové fóra. A pokud ještě členy nejste, zaregistrujte se a zapojte se do diskuse!

Nezapomeňte, že průběh nového roku 2012 můžete sledovat spolu s námi v prvním kalendáři ZbraněKvalitně!


Dovolte mi tedy jménem celého týmu ZbraněKvalitně Vám všem popřát vše nejlepší do nového roku!
Pevnou ruku, zdravé oči a samé desítky!

Pokud jste uživateli Facebooku, můžete si přidat i náš fb profil. Doporučte ho také svým přátelům se zájmem o zbraně a střelbu!


Komentáře

Zatím žádné komentáře