Osmnáctiletý student hrozil vystřílením třídy v Praze 8, našly se u něj zbraně
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Brigadier
Příspěvek#16 » pát 4. říj 2024, 20:33
Taky jsem zažil na ZŠ o dva ročníky výše žáka, co se snad v bití druhých vyžíval. Několikrát jsem viděl, jak své oběti doslova řeže a bylo to přehlíženo. Všichni se ho báli. Jednou si venku vyčíhl mě. Nahnal mě do rohu. Nebylo na co čekat. V ruce jsem měl hokejku a jak se dostal na dosah, dostal mlatu hlava nehlava. Utekl. Druhý den to máti šla rozmáznout do školy a byl klid.
- Erix
Příspěvek#17 » sob 5. říj 2024, 07:19
Hmm, taky hustý a teď si vem, kdyby si ho tou hokejkou nějak vážně zranil. Klidně se vsadím, že bys byl najednou hlavní agresor školy, vyloučit, to je úplnej blázen apod. Takto to v hodně případech chodí. Kámoše potrestali za něco, co neudělal a ani nebyl ve škole. Prostě většina třída řekla, že tam byl a hotovo.
- Blacky
- Erix
Příspěvek#19 » sob 5. říj 2024, 09:25
Měl něco provést spolužačce, a jelikož "parta" dala hlavy dohromady, tak to byl prostě on. Ano neuvěřitelné, ale stalo se a není to jediné absurdum, která znám. Prostě, když se většina domluví, tak je jednodušší potrestat jednoho, byť třeba dokonce oběť, než hledat skutečného viníka, agresora. Možná smůla na lidi. Trochu jsem očekával, že se objeví nevěřící Blacky, konspirační teorie a urban legend opravdu nevyznávám, takže nekecám. Vše není růžové, ale nikdy bych si nemyslel, že se z 25-30 lidí se třeba 20 domluví a prostě tvrdí, že to byl ten a ten, menšina samozřejmě bez názoru, aby nebyla náhodou na řadě ... Pak protože je v té dané třídě pořád problém a učitelé to nedávají, tak to uzavřeme, ať to bylo jak bylo. Ne, už vážně nic psát nebudu a ignorovátko netřeba, mějte se hezky.
- Střelec
Příspěvek#20 » sob 5. říj 2024, 09:40
Toto bych nerozporoval, v nějaké formě to snad zažil každý, děcka nejsou bezelstní andílci, kryjí kamarády, chtějí se zavděčit třeba učiteli a tomu se to nechce řešit, navíc, když má svědky, tak má hned jasno. Vzpomínám si, že někdy na prvním stupni si můj spolusedící taky po zkoušení sedl na místo na židli na zem, aby byl zajívavý, 9 z 10 spolužáků, aby se zavděčilo učitelce vidělo, jak jsem mu oddělal židli,učitelka na mě afektovaně ječela (možná proto si to pamatuju), ne proč jsem to udělal, ale jak si dovoluju odporovat a lhát, když mě tolik spolužáků vidělo to udělat(taky jsem nebyl anděl, ale toto jsem neudělal). Pak jim do toho spolusedící hodil vidle, když přiznal, že to udělal schválně, aby byl zajímavý, tím to skončilo, bez jakékoli snahy o moralizování ostatních, že lhát se nemá a jelo se dál. Dnes nebudou děti jiné.
-
Dentista Žurovský - Příspěvky: 129
- Dentista Žurovský
Příspěvek#21 » sob 5. říj 2024, 10:33
To patri do jineho vlakna, ale co uvadite jsou hezke ukazky dystopie ktera by nastala bud po nake prirodni udalosti, valce, nebo (co je kratodobe -max. 20 let, nejvice pravdepodobne) rozpadu spolecnosti po nezvladnute krizi zpusobene nezamestnatelnosti vetsiny lidi diky umele inteligenci a robotizaci. "Optimismus" lze videt akorat takovy, ze vzdy by se nasli naci warlordi, kteri by se pak vybili mezi sebou a ten co by zustal by nastolil poradek = rovnez dystopickou diktatutru...
- MojeTikka
Příspěvek#22 » sob 5. říj 2024, 15:12
Blacky píše:Jo a ted tu o sipkove ruzence. Tvl. Ne tohle je proste lež. Pokud by nebyl na miste, kde ostatni tvrdi, ze byl a neco spachal, tak by jiste dokazal dokazat kde tedy byl. Proc by vetsina lhala? A co ta mensina?
Momeeent, ja jsem zazil, ze spoluzak se chvastal, ze se dostane z kazdych provazovych pout. I privazali ho spoluzaci leziciho na lavici a protoze se mu nedarilo se z toho dostat, tak za velkeho jasotu s nim vybehli i s lavici na chodbu, kde vrazili primo do soudruha reditele. Vysledek - dve dvojky z chovani za sikanu a ten privazanej dostal reditelskou dutku, ze to nesel oznamit. To jsem zazil, prosim pekne. Nastesti jsem nebyl zadnym z akteru.
- JirkaCV
Příspěvek#23 » sob 5. říj 2024, 17:02
Já svým příběhem jenom chtěl naznačit, že chápu, když v někom bouchnou saze.
Já to ustál, někdo jiný nemusí.
Ale chápu, když to někdo bude řešit radikálním způsobem. Nejhorší je, když v tom zůstane sám. Nepomůžou mu rodiče, nepomůžou kantoři.
Dokud to řídí neokortex, jde to zvládnout. Jak do toho hodí vidle paleokortex, pak může někoho vyřvat stylem "Mám doma arzenál, všechny vás postřílím...". A nebo ještě něco horšího. Instruktoři sebeobrany si dávají největší pozor na nejslabší zákazníky.
Já to ustál, někdo jiný nemusí.
Ale chápu, když to někdo bude řešit radikálním způsobem. Nejhorší je, když v tom zůstane sám. Nepomůžou mu rodiče, nepomůžou kantoři.
Dokud to řídí neokortex, jde to zvládnout. Jak do toho hodí vidle paleokortex, pak může někoho vyřvat stylem "Mám doma arzenál, všechny vás postřílím...". A nebo ještě něco horšího. Instruktoři sebeobrany si dávají největší pozor na nejslabší zákazníky.
- DVII
Příspěvek#24 » sob 5. říj 2024, 17:42
Největší problém v případě šikany, kdekoliv, je snaha bagatelizoval problém a zbavit se šikanovaného nikoli toho kdo šikanuje. Ve školách poslat k psychologovi a z postiženého udělat magora stiženého stihomamem, protože šikana háže na školu špatné světlo. No a v zaměstnání výpověď, protože vyšetřování je náročné - tvrzení proti tvrzení, šikanovaný je slabší kus, který se nebude moc bránit a je nakonec rád, bude mít pokoj
- JirkaCV
- DVII
- dan
Příspěvek#28 » ned 6. říj 2024, 07:13
Ano, soucasne ale plati, ze ne vsichni jsou ve stejne mire sikanovatelni. A nesouvisi to jen s fyzickymi parametry nebo s (ne)ochotou vec nekomu nahlasit. I na teto strane cary je to o sebevedomi. "Krehke kvetinky" jsou proste krehke.
Prilis mnoho rodicu deti povazuje za bytosti zcela neschopne se o cokoliv ze svych zalezitosti samostatne postarat a prakticky vse resi za ne. Vysledkem je dite bez sebevedomi, ktere pak je snadne sikanovat. Rodice sikanovaneho ditete muzou pro svoje dite udelat vic, nez jen zkouset zajistit aby ho nikdo nesikanoval. Protoze to se nikdy uplne nepovede.
Prilis mnoho rodicu deti povazuje za bytosti zcela neschopne se o cokoliv ze svych zalezitosti samostatne postarat a prakticky vse resi za ne. Vysledkem je dite bez sebevedomi, ktere pak je snadne sikanovat. Rodice sikanovaneho ditete muzou pro svoje dite udelat vic, nez jen zkouset zajistit aby ho nikdo nesikanoval. Protoze to se nikdy uplne nepovede.
- MojeTikka
Příspěvek#29 » ned 6. říj 2024, 15:48
No, kdyz bude dite synek rusky mluvicich rodicu, kde o tatinkovi se vi, ze vsude chodi se dvema opicakama, tak tipuju, ze jeho nikdo sikanovat nebude.
Zalezi totiz na tom, jak se ti rodice umi o vec 'postarat'. Me kdyby nekdo hrabl na dite, tak bych mu udelal ze zivota takove peklo, ze by ho vzali na jine skole tak 200 km daleko. Samozrejme, ze moje potomstvo se do znacne miry umi branit samo.
Zalezi totiz na tom, jak se ti rodice umi o vec 'postarat'. Me kdyby nekdo hrabl na dite, tak bych mu udelal ze zivota takove peklo, ze by ho vzali na jine skole tak 200 km daleko. Samozrejme, ze moje potomstvo se do znacne miry umi branit samo.
- dan
Příspěvek#30 » úte 8. říj 2024, 18:38
Tim "ubranit" mas, hadam, mysli fyzickou stranku veci. Ja cilil spis na mentalni stranku. Aby mohlo dojit k sikane, je nutna nejen pritomnost toho, kdo sikanuje, ale nezbytna je i pritomnost obeti.
Jestli me nekdo nuti k necemu, co udelat nechci, mohu se citit jako obet a delat co chce z donuceni a s odporem. Coz mu poskytuje kyzeny pocit prevahy. Mohu ale take realisticky zhodnotit sve moznosti a udelat co po me chce ne protoze me donutil, ale proto, ze jsem se ja rozhodnul, ze z dostupnych variant je to pro me ta nejlepsi. Takze nema kontrolu, stale rozhoduji ja. Zni to trochu jako rozdil mezi poloprazdnou a poloplnou sklenici, ale dopad toho jakym uhlem se clovek (i dite je clovek) na vlastni situaci diva je zasadni.
Celou skolni dochazku jsem byl nejmladsi a vetsinou i nejmensi a nejlehci clen kolektivu. Ale nikdy jsem nebyl obet. Vzdycky jsme si sam rozhodoval co udelam. Ano, nekdy jsem se rozhodnul udelat to co se po me chtelo, protoze to tak pro me bylo nejlepsi. Ale jen vzacne se stavalo, ze me nekdo do neceho nutil z pozice prevahy (dospely nepocitam, ty to detem delaji furt). Sikanovat nekoho, kdo se nechova jako obet neni zabava a sikanujici si vybere lepe spolupracujici cil. Prestoze fyzickymi parametry jsem byl idealni subjekt, se sikanou jsem problem nikdy nemel. Takze ani nevim jestli a jak by mi dokazali pomoct rodice. Nezbylo na ne nic s cim bych potreboval pomoct ...
Jestli me nekdo nuti k necemu, co udelat nechci, mohu se citit jako obet a delat co chce z donuceni a s odporem. Coz mu poskytuje kyzeny pocit prevahy. Mohu ale take realisticky zhodnotit sve moznosti a udelat co po me chce ne protoze me donutil, ale proto, ze jsem se ja rozhodnul, ze z dostupnych variant je to pro me ta nejlepsi. Takze nema kontrolu, stale rozhoduji ja. Zni to trochu jako rozdil mezi poloprazdnou a poloplnou sklenici, ale dopad toho jakym uhlem se clovek (i dite je clovek) na vlastni situaci diva je zasadni.
Celou skolni dochazku jsem byl nejmladsi a vetsinou i nejmensi a nejlehci clen kolektivu. Ale nikdy jsem nebyl obet. Vzdycky jsme si sam rozhodoval co udelam. Ano, nekdy jsem se rozhodnul udelat to co se po me chtelo, protoze to tak pro me bylo nejlepsi. Ale jen vzacne se stavalo, ze me nekdo do neceho nutil z pozice prevahy (dospely nepocitam, ty to detem delaji furt). Sikanovat nekoho, kdo se nechova jako obet neni zabava a sikanujici si vybere lepe spolupracujici cil. Prestoze fyzickymi parametry jsem byl idealni subjekt, se sikanou jsem problem nikdy nemel. Takze ani nevim jestli a jak by mi dokazali pomoct rodice. Nezbylo na ne nic s cim bych potreboval pomoct ...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí